Choose another language. 

Selamat datang ke Doa Renungan Motivator Penyiaran 

Seperti biasa, ia adalah begitu baik untuk bersama dengan anda hari ini untuk menggalakkan anda untuk berdoa.

Hari ini, saya ingin memulakan dengan berkongsi dengan anda sebuah puisi bertajuk "Apabila Hati menangis" 

Apabila hati menangis keluar untuk didengar,
namun sebaliknya ia tidak berkongsi isak atau perkataan
apabila ia rindu untuk bercakap dengan lain
namun bukan suara, ia tidak boleh mendedahkan.

Apabila jantung memerlukan orang lain,
orang lain yang lebih kuat dari padanya
apabila ia merasakan tarik emosi yang mendalam
dan merasakan keperluan terhadap sifatnya.

Apabila jantung berhenti dalam carian sia-sia itu,
dan turun dari hinggap perkasa yang tinggi
ia akan melihat ia kelihatan di semua tempat yang salah
untuk lelaki tidak boleh mengisi keperluan rahmat Allah.

Untuk hati yang menangis dan tidak didengar,
perlu bersatu dengan Word yang baik. . .
dalam Firman Allah ia akan mendapati Dia bertelinga
dan menangis dari hati. . . Dia akan sentiasa mendengar.

Tujuan mudah siaran ini adalah untuk memberi motivasi, menggalakkan, serta berpesan kepada anda Hanya Berdoa. Ini siaran radio tidak semestinya untuk orang yang sudah tahu rahsia dan kuasa doa dan yang benar-benar mengamalkan doa tulen secara tetap, sebaliknya ia adalah untuk orang-orang yang mungkin merasa sukar untuk berdoa atau untuk orang-orang yang mendakwa mereka tidak mempunyai masa untuk berdoa. Saya yakin bahawa kebanyakan orang Kristian tidak perlu belajar bagaimana untuk berdoa; mereka perlu Hanya Berdoalah! Jika saya boleh mendapatkan anda untuk hanya berdoa, macam-macam perkara yang indah akan mula berlaku untuk anda, keluarga anda, dan apa sahaja yang Allah memanggil kamu untuk berbuat. Kami tidak berdoa berdasarkan perasaan subjektif kami, kami berdoa berasaskan fakta yang objektif dalam Firman Allah.

Petikan motivasi doa kami dari Firman Tuhan hari ini adalah Nehemia 1: 4-7 yang berbunyi:

4 Dan ia datang untuk lulus, apabila saya mendengar kata-kata ini, yang saya duduk dan menangis, meratapi hari-hari tertentu dan berpuasa, dan berdoa di hadapan Allah semesta langit,

5 Dan berkata, Aku bermohon kepada-Mu, ya TUHAN, Allah semesta langit, Allah yang maha besar dan dahsyat, yang menggembalakan perjanjian dan rahmat bagi mereka yang mengasihi-Nya dan mematuhi perintah-Nya:

6 Hendaklah telinga Mu kini menjadi perhatian, dan matamu terbuka, supaya engkau mendengar doa hamba-Mu, yang saya berdoa sebelum kamu sekarang, siang dan malam, untuk anak-anak Israel, hamba-Mu dan mengakui dosa-dosa anak-anak Israel, yang kami telah berdosa kepada-Mu: kedua-dua saya dan rumah ayahku telah berdosa.

7 Kami telah diuruskan sangat bersalah terhadap-Mu dan tidak mengikuti perintah-perintah, serta ketetapan, serta pertimbangan, yang engkau perintahkan hamba-Mu Musa.

Izinkan saya berkongsi dengan anda beberapa perkara penting mengenai petikan ini dari Komentar Matthew Henry:

Notis, permintaan umum Nya kepada penonton dan penerimaan semua doa dan pengakuan beliau kini dibuat kepada Allah: "Biarlah telinga-Mu perhatian untuk solat, tidak yang saya katakan (hampir tidak mengatakan doa tidak akan berfungsi), tetapi saya berdoa sebelum kamu (maka kita mungkin mempercepatkan dalam berdoa apabila kita berdoa dalam solat), dan biarkan mata yang terbuka setelah hati daripada yang sembahyang datang, dan kes yang di doa dibentangkan di hadapan-Mu. "Allah membentuk mata dan ditanam telinga; dan oleh sebab itu ia tidak melihat dengan jelas? tidaklah dia mendengar dengan penuh perhatian? Pengakuan bertaubat terhadap dosa; bukan sahaja Israel telah berdosa (ia tidak sakit hati yang besar kepadanya untuk memiliki itu), tetapi saya dan rumah ayahku telah berdosa. Oleh itu dia merendahkan dirinya, dan mengambil malu kepada dirinya sendiri, dalam pengakuan ini. Kami mempunyai (saya dan keluarga saya di kalangan yang lain) diuruskan sangat bersalah terhadap-Mu. Dalam pengakuan dosa, membiarkan dua perkara ini dimiliki sebagai permusuhan itu bahawa ia adalah rasuah daripada diri kita sendiri dan satu penghinaan kepada Allah; ianya berkenaan bersalah terhadap Tuhan, menubuhkan rasuah daripada hati kita sendiri yang bertentangan dengan perintah Allah.

Dipaparkan quote motivator doa kami adalah dari Billy Graham. Beliau berkata: "Orang-orang yang apabila bahu berehat tanggungjawab awal mengkristiankan dunia datang kepada Yesus dengan satu permintaan besar. Mereka tidak berkata, 'Tuhan, ajarlah kami untuk berdakwah'; Tuhan, ajarlah kami untuk melakukan mukjizat, 'atau' Tuhan, ajarlah kami untuk bijak '... maka mereka berkata,' Tuhan, ajarlah kami berdoa. '"

Galakan peribadi saya untuk anda hari ini ialah: Anda boleh berdoa kepada Allah bila-bila masa dan di mana sahaja. Allah akan membantu anda untuk berdoa dengan keluarga anda setiap hari. Saya tahu yang Dia kehendaki, kerana di lebih dua puluh lima tahun berkahwin, saya tidak pernah terlepas hari dalam doa dan ibadah keluarga dengan keluarga saya sendiri, dan ia adalah sebab yang paling penting mengapa kita masih bersama-sama dan berkembang maju dalam pekerjaan TUHAN. Doa adalah di mana kuasa adalah.

Motivator doa doa kita hari ini adalah bertajuk "halangan KE Sembahyang BENAR" bahagian 2 daripada buku, "Tujuan sembahyang" oleh EM Bounds. Dan, saya ingin mengingatkan anda untuk mengambil kesempatan daripada tawaran khas kami. Jika anda menikmati podcast ini, sila berasa bebas untuk membeli satu salinan buku yang kita gunakan dalam podcast ini - "Tujuan sembahyang" oleh EM Bounds. Tuhan menggunakan tulisan-tulisan EM Bounds untuk mengajar saya kuasa doa apabila saya adalah seorang Kristian muda, dan saya memberi jaminan kepada anda bahawa tulisan-tulisannya akan menjadi berkat kepada kehidupan anda juga. Buku ini boleh didapati di laman web kami untuk hanya $ 15. Anda boleh membuat pembelian anda hari ini di PrayerMD.com atau PrayerMotivatorDevotional.com.

E.M. Bounds seterusnya berkata:

Kebuk tertutup doa ertinya keluar dari perniagaan agama atau apa yang buruk, membuat tugasan dan menjalankan agama kita di beberapa nama lain daripada Tuhan dan kemuliaan kepada orang lain. Kemuliaan Allah hanya diperolehi dalam urusan agama dengan membawa agama yang pada dengan modal yang besar doa. Para rasul memahami ini apabila mereka mengisytiharkan bahawa masa mereka tidak boleh bekerja dalam walaupun tugas suci sedekah-pemberian; mereka harus memberikan diri mereka, mereka berkata, "terus-menerus untuk doa dan pelayanan Firman," doa diletakkan pertama dengan mereka dan pelayanan Firman mempunyai kecekapan dan kehidupan daripada solat.

Proses menghalang doa oleh menyesakkan mudah dan pergi dengan memajukan peringkat. Pertama, doa yang cepat-cepat melalui. Rusuhan dan pergolakan, maut untuk semua latihan yang taat, datang dalam. Kemudian masa yang dipendekkan, lauk untuk palls senaman. Kemudian ia sesak ke dalam satu sudut dan bergantung kepada serpihan masa untuk latihan yang. Nilainya menurunkan nilai. Kewajipan yang telah hilang kepentingannya. Ia tidak lagi - Sembunyikan kawasan quote - dihormati dan tidak membawa manfaat. Ia telah jatuh daripada anggaran, dengan hati, daripada tabiat, daripada kehidupan. Kami berhenti untuk berhenti hidup rohani.

Kini, rakan sudah tiba masanya bagi kita untuk berdoa ...

Ingat, juruhebah akan menyediakan maklumat untuk anda menghantar permintaan doa anda pada akhir siaran ini.

Sila sertai saya dalam doa ...

Kita berdoa secara kolektif dan secara individu untuk perkara berikut:

> 3 juta orang untuk mengetahui anda sebagai Juruselamat
> Kebangkitan gereja
> Penyembuhan keluarga
> Penyembuhan negara ini
> Rahmat dan petunjuk bagi semua pastor, pemimpin-pemimpin gereja, dan pendakwah
> Keselamatan, kepimpinan, dan kebijaksanaan untuk presiden dan untuk semua pegawai kerajaan yang mentadbir negara ini dan semua negara-negara lain.

Sekarang, Tuhan, kita berdoa untuk tiga orang yang telah menghantar permintaan dalam solat:

Nama: Cheryl di Harvest, Alabama
menyembuhkan ibunya, Marlene

Nama: Anonymous
menyembuhkan ibu bapa mereka tekanan darah tinggi, meningkatkan adik-beradik mereka dan menggalakkan mereka di tempat kerja mereka dan memberikan mereka kerja yang lebih baik, sesuai dengan kehendak anda

Nama: Laura
bersama suami; mengubah dia dan minta dia untuk mengikuti anda

Bapa suci Allah, kita berdoa untuk orang-orang berikut yang telah menerima anda ke dalam hati mereka. Kita berdoa, Tuhan, bahawa anda akan mengesahkan mereka dalam iman dan mempunyai mereka berkembang dalam iman untuk menjadi semangat yang penuh Nasrani yang anda mahu mereka. Kami berdoa khusus untuk -

Juan di Nicaragua
Lakishia di Portsmouth, Virginia
Brenda di Arizona

Sekarang Tuhan kita berdoa bagi orang yang berikut yang telah disimpan untuk seketika tetapi yang recommitted hidup mereka untuk Anda. Kami bergembira dengan mereka dalam keputusan ini dan berdoa bahawa mereka akan memastikan komitmen mereka kepada anda dan diperkukuhkan dalam iman. Kami berdoa khusus untuk -

Gideon di Aurora, Colorado
Roja di Hyderabad
Christopher di Ridgeland, Mississippi

Sekarang, jika anda mendengar hari ini, dan anda tidak tahu Tuhan Yesus Kristus sebagai Penyelamat anda, doa yang pertama yang perlu untuk berdoa adalah apa yang kita panggil 'doa orang yang berdosa.' Yohanes 3:16 berkata, "Allah sangat mengasihi orang yang dunia, sehingga Ia telah beliau hanya diperanakkan Anak, supaya setiap orang yang percaya kepada-Nya tidak binasa, melainkan beroleh hidup yang kekal. "hanya percaya dalam hatimu, bahawa Yesus Kristus mati untuk dosa-dosa anda, dikuburkan, dan daripada kematian oleh kuasa Tuhan untuk anda supaya anda boleh hidup kekal dengan-Nya. Berdoa dan memohon Allah untuk datang ke dalam hati anda hari ini, dan Dia kehendaki. Roma 10:13 berkata, "Sebab, barangsiapa yang berseru kepada nama Tuhan akan diselamatkan."

Sehingga masa depan,

Ingat, rakan, Berdoa, Fikirkan, Adakah! Tuhan memberkati Anda!