Choose another language. 

Добредојдовте на молитва мотиватор благочестив емитува # 320

Како и секогаш, тоа е толку добро за да биде со вас денес да ги охрабри да се моли.

Денес, јас би сакала да започнам со споделување со вас поемата со наслов "Ова се молам" од Тимоти Џон Барет.

Светиот Дух зборува преку мене,
па сите души јасно може да се види Изгубени,
не својата волја, туку Божјата барам.
Твоето слово се силни,
каде рудникот се слаби.

Светиот Дух, научи ме сакаш,
па thosethat омраза може да се искачи погоре.
Знам дека љубовта, тоа е клучот,
па ова јас се молам, showlove преку мене.

Светиот Дух, да ми помогне да се даде,
Па оние без, преку Може да се живее.
Да се ​​даде на оние кои имаат потреба,
да ја споделам мојата добра, но не и во алчност.

Светиот Дух, ме направи мудар,
се хранат мене знаење, моето срце што плаче.
За да се разбере она што јас не знам,
Ве молиме да ми мудар, па може да се зголеми.

Светиот Дух, да ми помогне да им верувате,
Вие можете да се потпрете, во време морам.
Мојата вера ќе расте секој пат кога ќе се направи.
Ве молиме да ја градам мојата доверба, мојата доверба во вас.

Светиот Дух, земи ја мојата гордост,
Смируваме мене и да ми биде водич.
Прво доаѓа гордост, а потоа и на есен.
Дозволете ми да се гордееме со тебе, или нема воопшто.

Светиот Дух, ме направи храбар,
да се прошири веста, Писмото се одржи.
Да се ​​зборува гласно, да thosethat слушам,
нашиот Бог е љубов, тие не треба да се плашиме.

Светиот Дух, јас се молам ова,
ми се наполни салата ден денешен.
Да имаат моќ, со вас да биде силна,
да се направат нештата право, каде што тие се во ред.

Светиот Дух, дозволете ми блесне,
со Исус Христос, мојот живот,
Кои други души наскоро ќе се дознае,
Служејќи она што Бог е за сите.

Од едноставна цел на оваа емисија е да ги мотивира, да се охрабри и поттикне вас само да се моли. Ова радио преносот не е нужно за луѓе кои веќе знаат тајната и силата на молитвата и кои всушност практикуваат вистинска молитва, на редовна основа, а тоа е за оние кои може да е тешко да се молат или за луѓе кои тврдат дека тие немаат време да се моли. Убеден сум си најголем христијански народ не треба да научат како да се моли; Тие треба да се само се молам! Ако можам да ви само да се молат, сите видови на прекрасни работите ќе почнат да се случи за вас, вашето семејство, и што и Бог да те повика да се направи. Ние не се молиме врз основа на нашите субјективни чувства, ние се молиме базира врз објективни факти во Словото Божјо.

Нашата молитва мотиватор стих од Словото денес Бог е Јона 4: 2-3, кој гласи: "И тој се молел на Господа и рече: молам, Господи, што не овој Моето вежба, Кога бев уште во мојата ? Држава Затоа избегаа пред Тарсис :. за знаев дека си милостив Бог, и милостив, долготрпелив и голема милост, и тебе repentest на злото затоа сега, Господи, да Те преколнувам, мојот живот од мене. за тоа е подобро за мене да се умре отколку да се живее "

Дозволете ми да го споделам со вас некои важни поени Во врска со овој стих од Метју Коментар Анри:

Во стих 3, Јона се сега во екот на неговата корисност, и затоа заслужува да живее. Тој беше еден чие министерство Бог чудесно сопственост и успеваше. Конверзија на Ниневија да му дадат надеж дека ќе биде од помош за претворање на целото Царство на Асирија; Тоа беше апсурдно за него поради тоа многу да се сакате себеси да си го кога тој имал можност да живеат до толку добра цел и може да биде толку лошо поштеден. Јона се сега толку многу од темперамент и затоа непогодни за да умре. Како тој се смееше да мисли на умирање, а ќе се појави пред Божјиот суд места, кога тој, всушност, она што расправајќи се со него? Беше оваа рамка на духот соодветно за еден човек да се излезе на светот? Но, оние кои страсно желба смртта најчесто имаат најмалку причина да го направи тоа, како да бидат многу се подготвени за тоа. Нашиот бизнис е да се спремни да умрат од тоа работата на животот, а потоа и да се однесуваат на Бог да ја земе нашиот живот и како тој угодно При.

Мој личен поттик за вас денес е дека ќе нема да добиете вистинска среќа од вашиот брачен другар или од други луѓе, но ќе го добиете од послушноста кон Господ, и молитвата ќе ви помогне да биде конзистентна слушаме Бога и имаат Оттука континуирано среќа во вашиот живот.

Нашата молитва мотиватор цитат од денес е во A.C. Диксон. Тој рече: "Кога ќе зависи од организации, ќе го добиеме она што може да го направи организации; Кога ние зависи од образованието, ние се она што може да го направи образование; Кога ние зависи од вас, ќе го добиеме она што можеме да го направиме, но кога ќе зависат од молитва, ние се она што може да го направи Бог ".

Нашата молитва мотиватор благочестив денес е дел 25 од нашата серија со наслов "Молејќи Преку" од д-р Џон Р. Рајс.

Исус учел наметливи молитва во Лука 18: 1-8: "И тој говореше парабола им: За таа цел, тој човек треба секогаш да се молат, а не да слабо; Велејќи, имаше во град судија, кој не се боеше од Бога , ниту еден Смета: И таму беше вдовица со дела на градот, и таа дојде при него, велејќи ми Одмазди мој еден противнички играч и тој ќе не за некое време, но :. Подоцна тој рече дека во себе, иако јас не се плашат од Бога, ниту На него гледаме, сепак, бидејќи оваа вдовица упропастуваш мене, јас ќе ја одмазди, да не би ја континуирано доаѓаат таа уморен и ми рече Господ, слушам она што го вели неправеден судија и нема Бог ли сопствениот избраници, што викаат и дење и ноќе .. кон него, и покрај тоа што го носат долго со нив? Јас да ви кажам дека ќе се одмазди на нив брзо направив. Сепак Кога Човечкиот Син ќе дојде, ќе најде ли вера на земјата? "

Имајте на ум дека единствениот крајот на параболата се моли преку. Исус зборуваше оваа парабола "За таа цел, Дека луѓето треба секогаш да се молат, а не да се онесвести."

Дури и една бедна вдовица може да се изјасни со судијата да го чујам нејзиниот кауза и ја избави од неа противници и му ја даде на правдата. И нема сопствена Божјите деца викат кон Него дење и ноќе? "И Бог не го одмазди својот избраници, што викаат и дење и ноќе кон него, и покрај тоа што го носат долго со нив?"

Стих 8 погоре напомени правеше кога Спасителот ќе дојде, ќе најде малку вера на земјата. Луѓето не веруваат во молитва. Луѓето не се моли преку. Луѓето не ја плати цената во срцата, со долги часови, во пост, исповед, во враќање на имотот. Но, кога Божјиот народ се молиш преку, тогаш тие може да има преродба, заштита,
комисијата, помазание од Светиот Дух и се друго Бог за Својот народ. Преку моли!

Необратена грешникот треба едноставно да се верува во Христос и веднаш прифати спасение. Туку оној кој веќе е Божјо дете има право на камп на Божјата прагот и упорно инсистира изјасни за ветувањата на Бога и одбиваат да ги негирање, до она што е потребно, тоа што е императив да победи души и имаат оживување, е
доби од Бога.

Ох, може Божјиот народ да се охрабруваат да се молите, молете се, молете --- може тие да бидат охрабрени да се моли преку!

Задржи на молитвата до го моли преку
Задржи на молитвата до го моли преку
Големиот Божји ветувања се секогаш вистинити
Задржи на молитвата до го моли преку.

Сега, пријател е време за нас да се моли ...

Се сеќавам, спикерот ќе обезбеди информации за да се испрати во вашите барање молитва на крајот на оваа емисија.

Сега, пријател, Ве молиме да ми се придружат во молитвата ........ Светиот Отец Бог, како што имаат само се потсети, ние ви се заблагодарам што можеме да се молиме за низ се и сешто и да бидат сигурни дека ќе се слушне и да одговара на нас , Ние се молиме, така што ќе го благослови и да ги водат сите пастири, црковни лидери, и мисионери од целиот свет кои се залагаме за Вас и кои се навистина им помага на луѓето. Па ние се молиме за:

> 3 милиони луѓе да дојдат да знаете како Спасител
> Заживување на Црквата
> Исцелување на оваа нација

Господа, ние се молиме, така што ќе се спаси и да даде водство и мудрост на претседателот и на сите владини официјални лица кои работат на оваа земја, како и сите други земји. Сега, Господи, ние се молиме за три лица кои се испратени во молитва барања:

Име: Aleshia
лекува татко-во-закон според Твојата Божја волја и охрабрување на неговото семејство и пријателите во ова време

Име: Tomas
Му помогне да се надмине неговата мрзеливост, па тој може да се направи на работа можете да го повика да се направи

Име: Juan
него и неговите пријатели со работни места благослојт

Светиот Отец Бог, ние се молиме за луѓето кои го прифатиле ве следи во нивните срца. Ние се молиме, Господи, дали ќе ги потврди во верата и да ги да растат во верата да стане продуховен христијани Тоа го сакате од нив да биде. Се молиме за ПОСЕБНО ----

Анита во Мексико
Михаил во Yuma, Аризона
Lauri

Сега Господ се молиме и за следниве лица кои се зачувани за некое време, но кои се повторуваат нивните животи до Вас. Се радуваме со нив, со оваа одлука и да се моли thatthey сакаат да ги задржат своите заложби за тебе и да се зајакне во верата. Се молиме за ПОСЕБНО ----

Ендрју во Calumet Park, Илиноис
Carrol во Канада
Shanda во Чикаго, Илиноис

Драг пријател, ако не знаеме Господ Исус Христос како твој Спасител, вашата прва молитва треба да биде она што го нарекуваме молитвата на грешникот. Јован 3:16 вели: "Зашто Бог толку го возљуби светот, Го даде Својот Единороден роден Тоа Син, та секој кој верува во Него да не загине, туку да има вечен живот." Ако сте подготвени да се верува во Господ Исус Христос за спасение, Ве молиме да се моли со мене оваа едноставна молитва: Небесен Отец, сфаќам јас сум грешник и воопшто не сум го сторил некои лоши работи во мојот живот. Заради Исуса Христа, молам да ми ги прости моите гревови. Јас сега веруваат дека со сите на моето срце Исус Христос умре за мене, која беше погребан и дека воскресна. Господ Исус, ве молиме да дојде во моето срце и го спаси мојата душа и ми го промени животот денес. Амин.

Честитки за правење најважното нешто во животот и дека е прифаќање на Исус Христос како свој Господ и Спасител! За повеќе информации за да ви помогнеме да растат вашиот новооткриената вера во Христа, одете на GospelLightSociety.com и чита "Што да се прави откако ќе влезете низ вратата".

До следниот пат,

Запомни, пријателе, молете се, се мисли, го направи! Бог да те благослови!

DobredoJdovte na molitva motivator blagočestiv emituva # 320

Kako i sekogaš, toa e tolku dobro za da bide so vas denes da gi ohrabri da se moli.

Denes, Jas bi sakala da započnam so spodeluvanje so vas poemata so naslov "Ova se molam" od Timoti Džon Baret.

Svetiot Duh zboruva preku mene,
pa site duši Jasno može da se vidi Izgubeni,
ne svoJata volJa, tuku BožJata baram.
Tvoeto slovo se silni,
kade rudnikot se slabi.

Svetiot Duh, nauči me sakaš,
pa thosethat omraza može da se iskači pogore.
Znam deka ljubovta, toa e klučot,
pa ova Jas se molam, showlove preku mene.

Svetiot Duh, da mi pomogne da se dade,
Pa onie bez, preku Može da se živee.
Da se ​​dade na onie koi imaat potreba,
da Ja spodelam moJata dobra, no ne i vo alčnost.

Svetiot Duh, me napravi mudar,
se hranat mene znaenje, moeto srce što plače.
Za da se razbere ona što Jas ne znam,
Ve molime da mi mudar, pa može da se zgolemi.

Svetiot Duh, da mi pomogne da im veruvate,
Vie možete da se potprete, vo vreme moram.
MoJata vera ḱe raste sekoJ pat koga ḱe se napravi.
Ve molime da Ja gradam moJata doverba, moJata doverba vo vas.

Svetiot Duh, zemi Ja moJata gordost,
Smiruvame mene i da mi bide vodič.
Prvo doaǵa gordost, a potoa i na esen.
Dozvolete mi da se gordeeme so tebe, ili nema voopšto.

Svetiot Duh, me napravi hrabar,
da se proširi vesta, Pismoto se održi.
Da se ​​zboruva glasno, da thosethat slušam,
našiot Bog e ljubov, tie ne treba da se plašime.

Svetiot Duh, Jas se molam ova,
mi se napolni salata den denešen.
Da imaat moḱ, so vas da bide silna,
da se napravat neštata pravo, kade što tie se vo red.

Svetiot Duh, dozvolete mi blesne,
so Isus Hristos, moJot život,
Koi drugi duši naskoro ḱe se doznae,
SlužeJḱi ona što Bog e za site.

Od ednostavna cel na ovaa emisiJa e da gi motivira, da se ohrabri i pottikne vas samo da se moli. Ova radio prenosot ne e nužno za luǵe koi veḱe znaat taJnata i silata na molitvata i koi vsušnost praktikuvaat vistinska molitva, na redovna osnova, a toa e za onie koi može da e teško da se molat ili za luǵe koi tvrdat deka tie nemaat vreme da se moli. Ubeden sum si naJgolem hristiJanski narod ne treba da naučat kako da se moli; Tie treba da se samo se molam! Ako možam da vi samo da se molat, site vidovi na prekrasni rabotite ḱe počnat da se sluči za vas, vašeto semeJstvo, i što i Bog da te povika da se napravi. Nie ne se molime vrz osnova na našite subJektivni čuvstva, nie se molime bazira vrz obJektivni fakti vo Slovoto BožJo.

Našata molitva motivator stih od Slovoto denes Bog e Jona 4: 2-3, koJ glasi: "I toJ se molel na Gospoda i reče: molam, Gospodi, što ne ovoJ Moeto vežba, Koga bev ušte vo moJata ? Država Zatoa izbegaa pred Tarsis :. za znaev deka si milostiv Bog, i milostiv, dolgotrpeliv i golema milost, i tebe repentest na zloto zatoa sega, Gospodi, da Te prekolnuvam, moJot život od mene. za toa e podobro za mene da se umre otkolku da se živee "

Dozvolete mi da go spodelam so vas nekoi važni poeni Vo vrska so ovoJ stih od MetJu Komentar Anri:

Vo stih 3, Jona se sega vo ekot na negovata korisnost, i zatoa zaslužuva da živee. ToJ beše eden čie ministerstvo Bog čudesno sopstvenost i uspevaše. KonverziJa na NineviJa da mu dadat nadež deka ḱe bide od pomoš za pretvoranje na celoto Carstvo na AsiriJa; Toa beše apsurdno za nego poradi toa mnogu da se sakate sebesi da si go koga toJ imal možnost da živeat do tolku dobra cel i može da bide tolku lošo pošteden. Jona se sega tolku mnogu od temperament i zatoa nepogodni za da umre. Kako toJ se smeeše da misli na umiranje, a ḱe se poJavi pred BožJiot sud mesta, koga toJ, vsušnost, ona što raspravaJḱi se so nego? Beše ovaa ramka na duhot soodvetno za eden čovek da se izleze na svetot? No, onie koi strasno želba smrtta naJčesto imaat naJmalku pričina da go napravi toa, kako da bidat mnogu se podgotveni za toa. Našiot biznis e da se spremni da umrat od toa rabotata na životot, a potoa i da se odnesuvaat na Bog da Ja zeme našiot život i kako toJ ugodno Pri.

MoJ ličen pottik za vas denes e deka ḱe nema da dobiete vistinska sreḱa od vašiot bračen drugar ili od drugi luǵe, no ḱe go dobiete od poslušnosta kon Gospod, i molitvata ḱe vi pomogne da bide konzistentna slušame Boga i imaat Ottuka kontinuirano sreḱa vo vašiot život.

Našata molitva motivator citat od denes e vo A.C. Dikson. ToJ reče: "Koga ḱe zavisi od organizacii, ḱe go dobieme ona što može da go napravi organizacii; Koga nie zavisi od obrazovanieto, nie se ona što može da go napravi obrazovanie; Koga nie zavisi od vas, ḱe go dobieme ona što možeme da go napravime, no koga ḱe zavisat od molitva, nie se ona što može da go napravi Bog ".

Našata molitva motivator blagočestiv denes e del 25 od našata seriJa so naslov "MoleJḱi Preku" od d-r Džon R. RaJs.

Isus učel nametlivi molitva vo Luka 18: 1-8: "I toJ govoreše parabola im: Za taa cel, toJ čovek treba sekogaš da se molat, a ne da slabo; VeleJḱi, imaše vo grad sudiJa, koJ ne se boeše od Boga , nitu eden Smeta: I tamu beše vdovica so dela na gradot, i taa doJde pri nego, veleJḱi mi Odmazdi moJ eden protivnički igrač i toJ ḱe ne za nekoe vreme, no :. Podocna toJ reče deka vo sebe, iako Jas ne se plašat od Boga, nitu Na nego gledame, sepak, bideJḱi ovaa vdovica upropastuvaš mene, Jas ḱe Ja odmazdi, da ne bi Ja kontinuirano doaǵaat taa umoren i mi reče Gospod, slušam ona što go veli nepraveden sudiJa i nema Bog li sopstveniot izbranici, što vikaat i denje i noḱe .. kon nego, i pokraJ toa što go nosat dolgo so niv? Jas da vi kažam deka ḱe se odmazdi na niv brzo napraviv. Sepak Koga Čovečkiot Sin ḱe doJde, ḱe naJde li vera na zemJata? "

ImaJte na um deka edinstveniot kraJot na parabolata se moli preku. Isus zboruvaše ovaa parabola "Za taa cel, Deka luǵeto treba sekogaš da se molat, a ne da se onesvesti."

Duri i edna bedna vdovica može da se izJasni so sudiJata da go čuJam neJziniot kauza i Ja izbavi od nea protivnici i mu Ja dade na pravdata. I nema sopstvena BožJite deca vikat kon Nego denje i noḱe? "I Bog ne go odmazdi svoJot izbranici, što vikaat i denje i noḱe kon nego, i pokraJ toa što go nosat dolgo so niv?"

Stih 8 pogore napomeni praveše koga Spasitelot ḱe doJde, ḱe naJde malku vera na zemJata. Luǵeto ne veruvaat vo molitva. Luǵeto ne se moli preku. Luǵeto ne Ja plati cenata vo srcata, so dolgi časovi, vo post, ispoved, vo vraḱanje na imotot. No, koga BožJiot narod se moliš preku, togaš tie može da ima prerodba, zaštita,
komisiJata, pomazanie od Svetiot Duh i se drugo Bog za SvoJot narod. Preku moli!

Neobratena grešnikot treba ednostavno da se veruva vo Hristos i vednaš prifati spasenie. Tuku onoJ koJ veḱe e BožJo dete ima pravo na kamp na BožJata pragot i uporno insistira izJasni za vetuvanjata na Boga i odbivaat da gi negiranje, do ona što e potrebno, toa što e imperativ da pobedi duši i imaat oživuvanje, e
dobi od Boga.

Oh, može BožJiot narod da se ohrabruvaat da se molite, molete se, molete --- može tie da bidat ohrabreni da se moli preku!

Zadrži na molitvata do go moli preku
Zadrži na molitvata do go moli preku
Golemiot BožJi vetuvanja se sekogaš vistiniti
Zadrži na molitvata do go moli preku.

Sega, priJatel e vreme za nas da se moli ...

Se seḱavam, spikerot ḱe obezbedi informacii za da se isprati vo vašite baranje molitva na kraJot na ovaa emisiJa.

Sega, priJatel, Ve molime da mi se pridružat vo molitvata ........ Svetiot Otec Bog, kako što imaat samo se potseti, nie vi se zablagodaram što možeme da se molime za niz se i sešto i da bidat sigurni deka ḱe se slušne i da odgovara na nas , Nie se molime, taka što ḱe go blagoslovi i da gi vodat site pastiri, crkovni lideri, i misioneri od celiot svet koi se zalagame za Vas i koi se navistina im pomaga na luǵeto. Pa nie se molime za:

> 3 milioni luǵe da doJdat da znaete kako Spasitel
> Zaživuvanje na Crkvata
> Isceluvanje na ovaa naciJa

Gospoda, nie se molime, taka što ḱe se spasi i da dade vodstvo i mudrost na pretsedatelot i na site vladini oficiJalni lica koi rabotat na ovaa zemJa, kako i site drugi zemJi. Sega, Gospodi, nie se molime za tri lica koi se isprateni vo molitva baranja:

Ime: Aleshia
lekuva tatko-vo-zakon spored TvoJata BožJa volJa i ohrabruvanje na negovoto semeJstvo i priJatelite vo ova vreme

Ime: Tomas
Mu pomogne da se nadmine negovata mrzelivost, pa toJ može da se napravi na rabota možete da go povika da se napravi

Ime: Juan
nego i negovite priJateli so rabotni mesta blagosloJt

Svetiot Otec Bog, nie se molime za luǵeto koi go prifatile ve sledi vo nivnite srca. Nie se molime, Gospodi, dali ḱe gi potvrdi vo verata i da gi da rastat vo verata da stane produhoven hristiJani Toa go sakate od niv da bide. Se molime za POSEBNO ----

Anita vo Meksiko
Mihail vo Yuma, Arizona
Lauri

Sega Gospod se molime i za slednive lica koi se začuvani za nekoe vreme, no koi se povtoruvaat nivnite životi do Vas. Se raduvame so niv, so ovaa odluka i da se moli thatthey sakaat da gi zadržat svoite založbi za tebe i da se zaJakne vo verata. Se molime za POSEBNO ----

EndrJu vo Calumet Park, Ilinois
Carrol vo Kanada
Shanda vo Čikago, Ilinois

Drag priJatel, ako ne znaeme Gospod Isus Hristos kako tvoJ Spasitel, vašata prva molitva treba da bide ona što go narekuvame molitvata na grešnikot. Jovan 3:16 veli: "Zašto Bog tolku go vozljubi svetot, Go dade SvoJot Edinoroden roden Toa Sin, ta sekoJ koJ veruva vo Nego da ne zagine, tuku da ima večen život." Ako ste podgotveni da se veruva vo Gospod Isus Hristos za spasenie, Ve molime da se moli so mene ovaa ednostavna molitva: Nebesen Otec, sfaḱam Jas sum grešnik i voopšto ne sum go storil nekoi loši raboti vo moJot život. Zaradi Isusa Hrista, molam da mi gi prosti moite grevovi. Jas sega veruvaat deka so site na moeto srce Isus Hristos umre za mene, koJa beše pogreban i deka voskresna. Gospod Isus, ve molime da doJde vo moeto srce i go spasi moJata duša i mi go promeni životot denes. Amin.

Čestitki za pravenje naJvažnoto nešto vo životot i deka e prifaḱanje na Isus Hristos kako svoJ Gospod i Spasitel! Za poveḱe informacii za da vi pomogneme da rastat vašiot novootkrienata vera vo Hrista, odete na GospelLightSociety.com i čita "Što da se pravi otkako ḱe vlezete niz vratata".

Do sledniot pat,

Zapomni, priJatele, molete se, se misli, go napravi! Bog da te blagoslovi!