Choose another language.

Profeten Daniel rapport - # 504

Välkommen till Profeten Daniels rapport. Detta är betänkande # 504. Mitt namn är Daniel Whyte III här för att påminna dig om att Jesus Kristus kommer tillbaka snart och att du måste vara beredd. Denna sändning handlar inte om förutsägelser, inte heller handlar det om att fastställa datum som vissa dåraktigt har gjort, men det är allt om förberedelser.
  
Först i dag, låt oss titta på några tecken på hans ankomst i nyheterna.
  
Lärjungarna frågade Jesus i Matteus 24: 3, "Vad skall vara tecknet till din tillkommelse och i slutet av världen?" Jesus Kristus gick därefter på att ge dem (och oss) tydliga tecken som visar oss när vi kan börja att förvänta sig att se Herrens ankomst och världens ände. Dessa tecken är:

1. utseendet på falska Kristus och falska profeter
2. krig och rykten om krig
3. hungersnöd
4. farsoter (dödlig epidemiska sjukdomar)
5. jordbävningar i dykare (olika) platser
6. ökade förföljelse av de troende
7. evangeliet predikas i hela världen
8. tecken och stora underverk i himlen (som omfattar solen, månen, stjärnorna, och planet rörelser)
9. nöd och förvirring bland människor
10. ökade våldet "som i Noas dagar"
11. ökade homosexualitet och sexuell omoral "som det var i Lots dagar"
12. uppkomsten av "Gog och Magog" (som många bibelkännare menar hänvisar till Ryssland)
13. ökningen av "kungarna i öster" (som många bibelkännare tror hänvisar till Kina)
14. ökning av kunskap (vetenskap och teknik)
15. avfall i kyrkan
16. intresse i en enad världsregering att få till stånd global fred
17. intresse i återuppbyggnaden av templet i Jerusalem

Bibeln talar också om andra tecken som kommer att vara tydligt i "svåra tider" i Second Timothy 3. Dessa tecken finns människor är:

18. självisk
19. girig
20. skryt
21. stolt
22. hädare
23. olydiga mot föräldrar
24. otacksam
25. ohelig
26. utan naturlig tillgivenhet
27. trucebreakers
28. falska anklagare
29. inkontinent
30. hård
31. fientliga mot det är bra
32. förrädare
33. upphettat
34. högsint
35. älskare av vällust mer än Gud
36. med ett sken av gudsfruktan, men förnekar dess kraft.
 
Andra tecken på de tider som har samlats från Skriften omfattar:
37. bespottare som hånar för Kristi återkomst
38. rörelse mot en-världsreligion
39. utgjutande av den Helige Ande
40. utbrott av demonisk och ockulta aktivitet
41. återupprättande av Israel
42. arabisk fientlighet mot Israel
43. återförening av Europa
44. rörelse mot en-världsekonomin

Om man tittar på världshändelser genom linsen av Guds ord, låt oss titta på några rubriker från dagens nyheter som pekar på andra ankomsten av Herren Jesus Kristus.

Först i dag, under Sign kategorin WARS och rykten om krig - Enligt Associated Press, Militant ledare från den islamiska staten gruppen och al-Qaida samlades på en bondgård i norra Syrien förra veckan och enades om en plan för att stoppa slåss med varandra och arbeta tillsammans mot sina motståndare. En sådan överenskommelse skulle kunna presentera nya svårigheter för Washingtons strategi mot ISIS. Medan stridsflygplan från en USA-ledda koalitionen strejk militanter från luften, har Obama-administrationen räknade med att beväpna "moderata" rebellgrupper att trycka tillbaka dem på marken. Dessa rebeller, som redan betraktas som relativt svag och oorganiserad, skulle ställas inför betydligt starkare motstånd om de två tjock slå militanta grupper arbetar nu tillsammans.

För det andra, i dag, under Sign kategorin WARS och rykten om krig - Enligt Associated Press, sade USA: s högsta militära ledare kongressen på torsdagen att USA skulle överväga att sända ett blygsamt antal amerikanska styrkor för att slåss med irakiska trupper som de engagera sig i större uppdrag i kampanjen mot Islamic State militanta. Army general Martin Dempsey, ordförande i Joint Chiefs of Staff, sade de irakiska styrkorna gör ett bättre jobb, men han sa ett försök att flytta in Mosul eller återställa gränsen till Syrien skulle kräva mer komplicerade operationer.

För det tredje, i dag, under Sign kategorin WARS och rykten om krig - Enligt Reuters, Moskva och Kiev anklagade varandra på torsdag för att bryta ett eldupphör och USA varnade Ryssland att västvärlden skulle straffa den vidare för sin "militär upptrappning "av Ukraina krisen. Ukraina anklagade Ryssland för att skicka soldater och vapen för att hjälpa separatistiska rebeller i östra Ukraina lansera en ny offensiv i en konflikt som har dödat mer än 4.000 personer. Ryssland varnade Kiev att ett återupptagande av fientligheterna mot separatister skulle bli katastrofala för Ukraina.

För det fjärde, i dag, under Sign kategorin jordbävningar på olika platser - Enligt USA Today, en magnitud-4,8 jordbävning på onsdagen skakade upp delar av Kansas, Oklahoma och Arkansas, den starkaste av åtta skalv som skakade den seismiskt aktiva regionen under 24 timmar. Den måttligt starkt skalv, som var relativt grunt vid 3,4 miles djup, slog ca 30 miles sydväst om Wichita längs gränsen Oklahoma. Ryck kändes över stora delar av staten och så långt bort som Tulsa, OK, cirka 170 miles away. Vissa Arkansas invånare rapporterade också skakningen.

Femte, idag, under Sign kategorin oron i Israel och Mellanöstern - Enligt Al Jazeera, USA: s utrikesminister John Kerry har sagt att åtgärder enades om vid förhandlingarna i Amman att sänka spänningarna mellan israeler och palestinier. Ge några detaljer, sade Kerry att fasta åtaganden hade gjorts för att bevara status quo på heliga platser i det ockuperade östra Jerusalem, efter samtal med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och Jordaniens kung Abdullah II. Han sade att Israel och Jordanien, som har frihetsberövande rättigheter över Al-Aqsa moskén, hade också kommit överens om att vidta åtgärder för att "de-eskalera situationen" i Jerusalem och "återupprätta förtroendet."

Bibeln säger i Lukas 21:25: "Och tecken skola ske i solen och i månen och i stjärnorna, och på jorden nöd av nationer, med förvåning, hav och vågor roaring."
   
Du kan läsa dessa berättelser mer i detalj och får mer andra ankomst-relaterade nyheter på vår hemsida Second Coming Herald.com

Nu är det dags för Prophecy Bootcamp.
  
Prophecy Bootcamp är där vi behandlar grunderna i profetian, den andra tillkommelse, och vad som kommer att hända i framtiden enligt Bibeln. Vårt mål är inte att göra förutsägelser utan för att hjälpa dig att få beredd genom att förstå hur saker och ting kommer att utvecklas i den sista tiden.
  
Vårt ämne för idag heter "Var är vi på väg (Del 7)?" Från Dr. Ed Hindson bok "Uppenbarelsen: Låsa the Future".

Variationer i tolkningen av Uppenbarelseboken har inkluderat:

1. preterist vy. Denna uppfattning ser hela boken, med få undantag, som uppfylls i det förflutna - i det femte århundradet med nedgången av Jerusalem och förföljelsen av kyrkan av det romerska imperiet. Det gör att ingen riktig framtid uppfyllelse av någon av de domar (sälar, trumpeter, skålar).

2. historicistiska vy. Denna syn ser för uppfyllandet av dessa profetior hela kyrkohistorien. Detta har lett till ändlösa spekulationer som är i total avsaknad biblisk stöd. Identifieringar har inkluderat munkar och munkar som "gräshoppor", Muhammed som "fallna stjärnan", Alaric Gothen som första trumpet, Elizabeth mig som den första skålen, Martin Luther som ängel Sardis, Adolf Hitler som den röda hästen, ad oändlighet.

3. idealistisk vy. Denna uppfattning tolkar Uppenbarelseboken som en serie ideala principer i samband med kampen mellan gott och ont. Det allegorizes hela boken som en andlig konflikt samband med verkliga historiska händelser. Den "vedermödan" blir en inre konflikter. Den "Kristi återkomst" utspelar sig i sitt eget hjärta och sinne. Det ser profetian ha något att säga om verkliga framtida händelser.

Robert L. Thomas sammanfattar hans försvar av den futuristiska vy med denna kryptiska iakttagelse: "Den futuristiska inställning till boken är den enda som ger tillräckligt erkännande till den profetiska stilen i boken och en normal hermeneutiska tolkningsmönster baserat på den stilen. Det ser boken som fokuserar på den senaste perioden (s) i världshistorien och beskriver de olika händelser och deras relationer till varandra. Detta är uppfattningen att bäst stämmer överens med principen om bokstavlig tolkning. "

Apokalypsen avslöjar framtiden. Det är Guds färdplan för att hjälpa oss att förstå var den mänskliga historien är på väg. Det faktum att den pekar till tiden för slutet är tydligt genom hela boken. Den fungerar som den slutliga fullbordan av bibliska uppenbarelsen. Det tar oss från det första århundradet till det senaste århundradet, från förföljelse till triumf, från den kämpande kyrkan Kristi brud, från Patmos till paradiset.

Uppenbarelseboken har kallats epilogen av den pågående drama inlösen. I den bibliska rekordet börjar mänsklighetens historia i en trädgård och slutar i den eviga staden. Det börjar med tragedi och slutar i triumf. Det börjar med människans misslyckande och slutar med sin upphöjelse. Däremellan finns står ett kors! Och på att kors ändrade Jesus Kristus loppet av mänsklighetens historia för alltid. Halleluja! Vilken Frälsare!

Herren vill, kommer vi att fortsätta att titta på det här ämnet på vår nästa sändning / podcast.
  
Avslutningsvis, låt oss fundera på vad Gud vill att du och jag ska göra med tanke på hans andra ankomst.
  
Jesus Kristus sade i Lukas 19:13 att "till dess jag kommer." Mot bakgrund av detta, fortsätter vi vår bibelstudium serie om böcker av First & Second Tess som Paulus skrev till de troende som hade farhågor om andra ankomst Jesus Kristus och vad de ska göra när de väntade. I det här avsnittet heter "Ödet av jorden (del 3)" från boken "Väntar på andra ankomst" av Ray C. Stedman.

Under den mystiska tid efter det att Jesus hade uppstått från de döda och verkade hans lärjungar, sedan försvann igen, de frågade honom: "Herre, du är vid denna tid kommer att återställa riket åt Israel?" Med andra ord, de frågade, "Är detta den tid då du kommer att uppfylla förutsägelserna profet att Israel kommer att bli chef för folken och Messias kommer att regera på jorden?"

Hans märkliga svar på sin fråga: ". Det är inte för dig att veta tider eller datum [samma fras som används i Tess] Fadern har satt genom sin egen myndighet" Med andra ord, bara Fadern visste svaret på deras . fråga Jesus fortsatte med att beskriva det program som skulle påverka dem: "Men ni skall få kraft när den helige Ande kommer över er, och du kommer att vara mina vittnen i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och till jordens ändar. "
 
Om Herren dröjer Hans ankomst och vi lever, kommer vi att fortsätta att titta på det här ämnet i nästa sändning / podcast.
........
Avslutningsbönen
.......
  
Kom ihåg Herrens ord i Matteus 24:42: "Se därför: ty ni vet inte vilken dag vår Herre kommer." Matteus 24:44 säger, "Därför att ni också redo. I en stund då I icke vänten det skall Människosonen kommer,"
  
Om du inte är redo för Jesu Kristi återkomst, kan jag uppmuntrar dig redo i dag genom att ta emot honom som din Frälsare. Johannes 3:16 säger "Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, att den som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv." Bara tro i ditt hjärta att Jesus Kristus dog för dina synder, begravdes och uppstod från de döda genom Guds kraft för dig så att du kan leva för evigt med honom. Be och be honom att komma in i ditt hjärta i dag, och han kommer. Romarbrevet 10:13 säger: "Ty var och åkallar Herrens namn skall bli frälst."
  
Fortsätta leta upp för din inlösen nalkas. Låt oss gå med i bön Johannes uppenbar - ". Trots detta, kom, Herre Jesus" Gud välsigne dig.