Choose another language. 

Selamat datang ke Laporan Nabi Daniel. Ini adalah laporan. Nama saya Daniel Whyte III di sini untuk mengingatkan anda bahawa Yesus Kristus akan datang kembali tidak lama lagi dan anda perlu bersedia. Siaran ini bukan tentang ramalan, juga bukan mengenai menetapkan tarikh kerana beberapa bodoh telah dilakukan, walau bagaimanapun, ia adalah semua tentang persediaan.

Pertama, hari ini, mari kita lihat beberapa ayat-ayat-Nya Bakal dalam berita.

Murid-murid bertanya kepada Yesus dalam Matius 24: 3, "Apa yang akan menjadi tanda-Mu akan datang, dan tanda kesudahan dunia?" Yesus Kristus kemudiannya memberikan mereka (dan kita) tanda-tanda jelas yang menunjukkan kepada kita apabila kita boleh mula mengharapkan untuk melihat kedatangan Tuhan dan akhir dunia. Tanda-tanda termasuk:

1. kemunculan Mesias-mesias palsu dan nabi-nabi palsu
2. peperangan dan khabar angin peperangan
3. kebuluran
4. pestilences (penyakit wabak maut)
5. gempa bumi di penyelam (pelbagai) tempat
6. meningkat penganiayaan orang percaya
7. Injil yang diberitakan di seluruh dunia
8. tanda-tanda dan mujizat-mujizat yang besar di langit (yang melibatkan matahari, bulan, bintang, dan pergerakan planet)
9. kesusahan dan kebingungan di kalangan orang
10. peningkatan keganasan "seperti pada zaman Nuh"
11. meningkat homoseksual dan percabulan "seperti pada zaman Lot"
12. kebangkitan "Gog dan Magog" (yang ramai sarjana Alkitab percaya merujuk kepada Rusia)
13. kebangkitan "raja-raja di sebelah timur" (yang ramai sarjana Alkitab percaya merujuk kepada China)
14. Peningkatan pengetahuan (sains dan teknologi)
15. murtad di gereja
16. kepentingan dalam kerajaan dunia bersatu untuk membawa keamanan global
17. kepentingan dalam pembangunan Bait Allah di Yerusalem

Alkitab juga bercakap tentang tanda-tanda lain yang dapat dikesan dalam "masa yang sukar" dalam Timothy Kedua 3. Mereka adalah tanda-tanda orang yang:

18. mementingkan diri sendiri
19. serakah
20. sombong
21. berbangga
22. kafir
23. taat kepada orang tua
24. bersyukur
25. tidak suci
26. tanpa kasih sayang semula jadi
27. trucebreakers
28. penuduh palsu
29. inkontinens
30. sengit
31. memandang rendah orang-orang yang baik
32. pengkhianat
33. memabukkan
34. tinggi yang berfikiran
35. pencinta keseronokan lebih daripada pencinta Tuhan
36. mempunyai satu bentuk kesalihan, tetapi menafikan kuasanya.

Tanda-tanda lain daripada kali yang telah dikumpulkan dari Kitab termasuk:
37. pencemooh yang mengejek kedatangan Kristus
38. pergerakan ke arah agama yang satu dunia
39. pencurahan Roh Kudus
40. wabak aktiviti iblis dan occultic
41. semula pertubuhan-Israel
42. permusuhan Arab terhadap Israel
43. semula penyatuan-Eropah
44. pergerakan ke arah ekonomi satu dunia

Melihat peristiwa dunia melalui kanta Firman Allah, mari kita lihat beberapa tajuk utama dari berita hari ini yang menunjukkan kedatangan kedua Tuhan Yesus Kristus.

Pertama, hari ini, di bawah kategori Sign daripada WARS & khabar angin PEPERANGAN - Menurut Associated Press, ketua tentera udara Jordan berkata kira-kira 7,000 pejuang kumpulan Negara Islam terbunuh sejak Jordan mula menyertai serangan udara gabungan. Kerajaan ini telah melancarkan serangan udara terhadap Negara Islam depot senjata, pusat-pusat latihan, dan berek tentera militan sejak mengeluarkan satu video daripada mereka membakar juruterbang Jordan mati. Sejak Khamis lalu, tentera udara Jordan telah menyerang dan memusnahkan lebih 56 sasaran Negara Islam.

Kedua, hari ini, di bawah kategori Sign kesusahan ANTARA BANGSA - Menurut BBC, Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama memberi amaran kepada Presiden Vladimir Putin bahawa Rusia akan menghadapi kos yang lebih besar jika ia terus "tindakan agresif" di Ukraine. Obama menggesa rakan sejawatannya dari Rusia untuk merebut peluang daripada rundingan baru untuk mencari penyelesaian secara aman kepada perang yang telah timbul dikalangan sejak April tahun lepas. Putin adalah kerana bertemu dengan pemimpin-pemimpin Perancis, Jerman dan Ukraine pada sidang kemuncak di Belarus pada hari Rabu. Walau bagaimanapun, terdapat pertempuran sengit di timur Ukraine menjelang rundingan.

Ketiga, hari ini, di bawah kategori Sign daripada WARS & khabar angin PEPERANGAN - Menurut Agence France-Presse (AFP), Emiriah Arab Bersatu melancarkan serangan udara pada Selasa terhadap ISIS dari pangkalan udara di Jordan, menandakan pulangan kepada operasi pertempuran terhadap militan selepas menghentikan serangan akhir tahun lalu. Agensi berita rasmi Teluk persekutuan itu memetik Perintah Ketua Angkatan Tentera UAE sebagai berkata bahawa UAE F-16 dijalankan satu siri serangan pagi Selasa. Pejuang kembali dengan selamat kembali ke pangkalan selepas menarik sasaran mereka.

Keempat, hari ini, di bawah kategori Sign kesusahan ANTARA BANGSA - Menurut Reuters, kerajaan Amerika Syarikat adalah mewujudkan sebuah agensi baru untuk memantau ancaman keselamatan siber, mengumpulkan dan menganalisis maklumat pada spektrum risiko. Seorang pegawai berkata Cyber Ancaman Pusat Integrasi Perisikan (CTIIC) akan menjadi "pusat perisikan yang akan 'menyambung titik-titik' antara pelbagai ancaman siber kepada negara supaya jabatan-jabatan dan agensi-agensi berkaitan menyedari ancaman-ancaman ini di hampir kepada masa sebenar sebagai mungkin. "Presiden Obama telah berpindah keselamatan siber ke atas agenda 2015 selepas serangan hacking baru-baru ini terhadap syarikat-syarikat utama AS dan kerajaan persekutuan sendiri.

Kelima, hari ini, di bawah kategori Sign daripada WARS & khabar angin PEPERANGAN - Menurut NBC News, Jordan telah menggerakkan "beribu-ribu" tentera di sempadan dengan Iraq kerana ia tanjakan sehingga kempen menentang militan ISIS. Tentera telah dihantar untuk mencegah kemasukan pejuang ISIS ke Jordan dan sebagai menunjukkan kekuatan. Walaupun ada poket sokongan ISIS seberang sempadan Iraq, penggunaan Jordan muncul untuk menjadi "satu peningkatan usaha berterusan untuk mempertahankan sempadan untuk menghentikan pergerakan lelaki dan senjata."

Alkitab mengatakan di dalam Matius 24: 45-47: "Siapa gerangan orang yang setia dan hamba yang berakal budi, tuannya telah dijadikan pemerintah ke atas semua hambanya untuk memberikan mereka daging pada waktunya? Berbahagialah hamba, yang didapati tuannya ketika ia tiba itu berbuat demikian. Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, Bahawa ia akan menetapkan dia atas segala sesuatu miliknya. "

Anda boleh membaca cerita-cerita ini dengan lebih terperinci dan mendapatkan lebih banyak Bakal berkaitan berita Kedua di laman web kami di Bakal Kedua Herald.com

Kini, sudah tiba masanya untuk Nubuatan Bootcamp.

Nubuatan Bootcamp adalah di mana kita berurusan dengan asas-asas nubuatan, Kedatangan Kedua Kristus, dan apa yang akan berlaku pada masa akan datang menurut Alkitab. Matlamat kami di sini adalah untuk tidak membuat ramalan tetapi untuk membantu anda disediakan dengan memahami bagaimana perkara akan berlaku di akhir zaman.

Topik kami untuk hari ini adalah bertajuk "Penghakiman Bermula di Rumah Tuhan" (Bahagian 8) dari buku Dr. Ed Hindson itu "Wahyu: Membuka kunci Masa Depan". Dan, saya ingin mengingatkan anda untuk mengambil kesempatan daripada tawaran khas kami. Jika anda menikmati podcast ini, sila berasa bebas untuk membeli satu salinan buku ini - "Wahyu: Membuka kunci Masa Depan" oleh Dr. Ed Hindson. Dr.Hindson memudahkan mesej Wahyu supaya anda boleh dengan mudah memahami ia untuk diri sendiri. Anda perlu buku ini di perpustakaan anda. Ia boleh didapati di laman web kami untuk hanya $ 30. Anda boleh membuat pembelian anda hari ini di SecondComingHerald.com.

Sekarang, kami topik Nubuatan Bootcamp untuk hari ini bertajuk: Pergamum: GEREJA POLITIK (BAHAGIAN 2)

Pergamum adalah sebuah bandar yang luar biasa. Kuil pillared, bangunan awam, dan kubu besar duduk di atas akropolis itu. Dan di atas semuanya adalah Bait Suci yang besar Zeus, raja dewa-dewa. Apabila Attalus III Pergamum meninggal dunia pada 133 SM, dia mewasiatkan bandar untuk orang-orang Rom, dan mereka menjadikan modal politik mereka di Asia. Perpustakaan tempatan adalah salah satu yang paling besar dalam dunia kuno, menawarkan koleksi 200,000 jilid.

Pergamum juga telah dikenali untuk penyembuhan terkenal dan pusat perubatan. Di sini, meditasi agama, tafsiran mimpi, pengendalian ular, dan seni perubatan telah digabungkan untuk tujuan penyembuhan. Cara Haram membawa dari Asclepion yang dibina sebagai penghormatan kepada dewa penyembuhan, ke Acropolis, yang meningkat satu ribu kaki di atas dataran. Berhampiran sidang kemuncak itu ialah mezbah besar untuk Zeus. Tidak jauh dari sini adalah Bait Suci yang elegan Athena (dewi Yunani perang). Tetapi lebih daripada apa-apa lagi, kultus empayar ibadat Caesar menguasai segala-galanya di Pergamum.

Kristus memulakan surat-Nya kepada jemaat di Pergamum dengan mengingatkan mereka: "Aku tahu di mana anda tinggal." Dia sedar sepenuhnya bahawa orang yang beriman ini dikelilingi oleh masyarakat bukan Kristian. dan terdedah kepada nilai-nilai, piawaian, dan tekanan. Konfrontasi antara kuasa negara dan gereja Kristian yang muda tidak dapat dielakkan.

Tradisi Kristian mendakwa bahawa Gaius ialah biskop pertama Pergamum dan bahawa dia telah berjaya oleh Antipas, yang Tuhan merujuk kepada-Nya dalam surat sebagai "saksi saya, saya seorang yang setia." Namanya bermaksud "terhadap semua" dan boleh merujuk kepada kesediaannya bertahan melawan semua kompromi dan godaan.

Walaupun warisan yang indah ini, Tuhan mempunyai dua kebimbangan yang besar untuk gereja ini. Kristus digambarkan sebagai memegang pedang bermata dua. "Hak pedang" telah dilihat oleh orang-orang Rom sebagai kuasa yang lebih hidup dan mati dan telah terletak hak pada prokonsul itu. Di sini, Kristus menganggap hak ini. Oleh itu, beliau mengingatkan Gereja-Nya bahawa Dia sahaja berdaulat dan tertinggi. Dia sahaja mempunyai semua kuasa!

Bersedia Tuhan, kita akan terus mencari di topik ini pada siaran / podcast yang akan datang.

Sebagai penutup, mari kita pertimbangkan apa yang Tuhan mahu anda dan saya untuk melakukan berdasarkan Coming Kedua-Nya.

Yesus Kristus berkata dalam Lukas 19:13 untuk "Menduduki sehingga aku datang." Sehubungan itu, kami akan meneruskan siri kajian Alkitab kami pada kitab-kitab Pertama & Kedua Tesalonika yang Paulus menulis kepada orang yang beriman yang mempunyai kebimbangan mengenai Kedatangan Kedua Yesus Kristus, dan apa yang perlu dilakukan kerana mereka menunggu. Seksyen ini bertajuk "Hidup Seperti seorang Kristian (Bahagian 11)" dari buku "Menunggu Kedatangan Kedua" oleh Ray C. Stedman.

Bagaimana kita untuk bertindak balas kepada petunjuk yang Allah memberikan? Paulus berkata tidak mengabaikan Roh ini mendorong dan janganlah menghina arahan Kitab ini.

Yang mendorong Roh sentiasa datang dalam dua cara: Pertama, berhenti melakukan perkara yang salah dan kedua, mula melakukan apa yang betul. Jika anda seorang Kristian, anda sudah biasa dengan sedikit usaha dalaman yang mengatakan, "Tuhan mahu anda untuk melakukan sesuatu," atau "Tuhan mahu anda untuk berhenti melakukan sesuatu." Paulus berkata, "Berikan kepada mereka dalam perasaan. Ketika Roh itu menggesa anda untuk menunjukkan kasih sayang terhadap seseorang, melakukannya; tidak menahan. "

Kedua, tidak mengabaikan kebijaksanaan Kitab ini. Dalam erti kata Paulus, "engkau menolak prophesyings." Malangnya, kerana kecenderungan pemujaan tertentu dalam hari kita, kita berfikir tentang nabi kerana beberapa kuasa istimewa untuk meramalkan masa depan sama ada untuk diri kita secara individu atau untuk dunia keseluruhannya.

Dr. FF Bruce, salah satu expositors besar hari ini, kata bernubuat adalah "mengisytiharkan fikiran Allah dalam kuasa Roh." Pada hari-hari awal gereja, sebelum Perjanjian Baru ditulis, ini dilakukan secara lisan ; Nabi bercakap minda Roh dalam perhimpunan. Tetapi oleh kerana tulisan dalam Kitab Suci, kita mempunyai keperluan yang sangat sedikit untuk apa-apa jenis bernubuat selain daripada yang berdasarkan Alkitab. Jadi bagi kami, bernubuat telah menjadi apa yang kita panggil dakwah yg menjelaskan dan pengajaran. Ia membuka fikiran Allah dari Firman Allah. Jangan hina itu, bahawa, kata rasul; iaitu hikmat Tuhan memberitahu anda bagaimana untuk bertindak, bagaimana untuk berfikir, dan bagaimana untuk memerintahkan hidup anda. Tidak menganggapnya serius. Mentaati perintah-perintahnya akan menjimatkan sakit kepala dan sakit hati tidak terkira banyaknya.

Jika TUHAN tarries kedatanganNya dan kita hidup, kita akan terus mencari di topik ini dalam siaran / podcast yang akan datang.

...... ..
PENUTUP Sembahyang
.......

Ingat kata-kata Tuhan di dalam Matius 24:42: "Berjaga oleh itu: kerana kamu tidak tahu apa jam Tuhanmu Maha datang." Matius 24:44 berkata, "Oleh itu hendaklah kamu juga bersedia sebab dalam apa-apa kurang satu jam, kamu tidak berfikir Anak manusia itu datang. "

Jika anda tidak bersedia untuk kedatangan Yesus Kristus, boleh saya menggalakkan anda untuk sedia hari ini dengan menerima Dia sebagai Penyelamat anda. Yohanes 3:16 berkata, "Allah sangat mengasihi orang di dunia ini, sehingga Ia telah beliau tetapi Anak Tunggal Allah, supaya setiap orang yang percaya kepada-Nya tidak binasa, melainkan beroleh hidup yang kekal." Hanya percaya dalam hatimu, bahawa Yesus Kristus mati untuk dosa-dosa anda, dikebumikan, dan daripada kematian oleh kuasa Allah untuk anda supaya anda boleh hidup kekal dengan-Nya. Berdoa dan memohon Allah untuk datang ke dalam hati anda hari ini, dan Dia kehendaki. Roma 10:13 berkata, "Sebab, barangsiapa yang berseru kepada nama Tuhan akan diselamatkan."

Terus mencari untuk penebusan anda mengeluarkan dari bumi dekat. Marilah kita sama dalam solat Yohanes Revelator - "Walaupun begitu, datang, Tuhan Yesus." Tuhan memberkati anda.