Choose another language.

Poslanik Daniel Izvještaj - # 503

Dobrodošli na Izvještaj prorok Danilo je. Ovaj je izvještaj # 503. Moje ime je Daniel Whyte III ovdje podsjetiti da je Isus Hristos se uskoro vratiti i da trebate biti spremni. Ovo broadcast se ne radi o predviđanjima, niti je o postavljanju datuma kao neki budalasto učinili, međutim, to je sve o pripremi.
 
Prvo, danas, pogledajmo neke znakove svog dolaska u vijestima.
 
Učenici pitao Isus u Mateju 24: 3, "Ono što će biti znak tvojega dolaska, a za kraj svijeta?" Isus Krist je zatim na njima (i nama) daje jasne znakove da nam pokazati kada možemo početi očekivati ​​da vidi dolazak Gospodnji i kraj svijeta. Ti znakovi uključuju:

1. pojavu lažnih hristosi i lažni proroci
2. ratove i glasine o ratovima
3. gladi
4. pomori (fatalna epidemije)
5. zemljotresa u ronilaca (raznim) mjestima
6. povećan progon vjernika
7. Evanđelje se propoveda u celom svetu
8. znake i velika čudesa na nebu (uključuje sunce, mjesec, zvijezde, i planetarni pokreti)
9. uznemirenost i zbunjenost među ljudima
10. povećala nasilje "kao u Nojevo"
11. povećana homoseksualnost i bluda "kao što je bilo u danima Lot"
12. uspon "Goga i Magoga" (koji mnogi Biblija naučnici vjeruju odnosi se na Rusija)
13. uspon "kraljeva Istoka" (što mnogi biblijski naučnici vjeruju odnosi se Kina)
14. Povećanje znanja (Science and Technology)
15. otpadništvo u crkvi
16. interes u jedinstvenu svetsku vladu da donese o globalnom miru
17. interes u obnovi hrama u Jeruzalemu

Biblija također govori o drugih znakova koji će biti vidljivo u "opasna vremena" u Drugom Timothy 3. To znaci su ljude koji su:

18. sebičan
19. gramziv
20. boasters
21. ponosan
22. bogohulnike
23. neposlušan roditeljima
24. nezahvalan
25. Unholy
26. bez prirodne naklonosti
27. trucebreakers
28. lažne optužuju
29. inkontinencije
30. žestoka
31. despisers od onih koje su dobre
32. izdajnici
33. heady
34. high-minded
35. ljubitelji užitaka više nego ljubitelji Boga
36. koji imaju oblik pobožnosti, ali negira moć istih.
 
Ostali znakove vremena koji su prikupljene iz Biblije uključuju:
37. Scoffers koji se rugaju Hristovog povratka
38. pokret ka jednom svetske religije
39. izlivanje Svetog Duha
40. izbijanja demonske i okultnih aktivnosti
41. ponovno uspostavljanje Izraela
42. Arapski neprijateljstvo prema Izraelu
43. ponovnom ujedinjenju Europe
44. pokret ka jednom svjetsku ekonomiju

Gledajući događaji u svijetu kroz prizmu Reči Božije, pogledajmo neke naslove iz današnje vijesti koje ukazuju na drugi dolazak Gospoda Isusa Hrista.

Prvo, danas, pod znakom kategoriji ratova i glasove o ratovima - Prema Daily Mail, izvještaj je otkrio da su snage iz Rusije i drugih zemalja članica NATO-a povezani su sa više od 40 opasnih incidenata u proteklih osam mjeseci. Oni uključuju tri incidenta tokom protekle godine koja je mogla izazvalo otvoreni sukob između Rusije i Zapada, prema nalazima od strane Europske mreže lidera. U izvještaju se navodi, "Vjerujemo [incidenata] su vrlo ozbiljan razvoj, a ne nužno zato što ukazuju na želju na dijelu Rusije da započne rat, ali zato što su se opasno igra natezanja se igra, s potencijalom za neželjene eskalacije u ono što je sada najozbiljniji sigurnosne krize u Evropi od hladnog rata. "

Drugo, danas, pod znakom kategoriji nevolja među narodima - Prema Reutersu, rekao je premijer Dejvid Kameron je u ponedjeljak da je Velika Britanija ne bi trebalo da budu spremni da ostanu u Europskoj uniji ", pa šta bude."
U pokušaju da uguši neslaganja među svoje zakonodavcima i osvojiti natrag birače koji su dezertirali u anti-EU UK Independence Party, Cameron je obećao da će pregovarati o vezama Britanije u EU prije nego što nudi referenduma za članstvo u 2017. ako se ponovo izabran naredne godine. Cameron je u posljednjih nekoliko mjeseci borio drugih zemalja EU u vođstvo izvršne EU, Komisija, a budžet EU, a izazvao upozorenja iz drugih lidera EU o pokušaju da napusti Europske unije.

Treće, danas, pod znakom kategoriji ratova i glasove o ratovima - Prema pisanju The Times of Israel, usred vala nasilja na Zapadnoj obali i Izraela, izraelska vojska uputila je Iron Dome raketne odbrane baterija na sjeveru Izraela kao predostrožnosti protiv mogućih raketnom vatrom iz Libanona i Sirije. Iron Dome jedinice su pozicionirane blizini sjevernog grada Haifa, dom najveća luka i baza Izraela za svoje mornarice. Vojska je rekao da je odbrana baterija raketa se vodila na bazi procjene sigurnosti, ali nije dao nikakve konkretne informacije u vezi razvoja.

Četvrto, danas, pod znakom kategoriji ratova i glasove o ratovima - Prema Associated Press, izjavio je u ponedjeljak sirijskog predsjednika Bašara Asada da prijedlog izaslanika UN-a za implementaciju prekid vatre u ugrožene sjevernom gradu Alepu je "vrijedan studiranja. " Izaslanik prvi pokrenuo ideju malih, lokaliziran, a po dogovoru primirja u Siriji u UN u New Yorku krajem prošlog mjeseca. Predlog bi uključiti zamrzavanje borbe u određenim područjima kako bi se omogućilo za humanitarnu pomoć i lokalne korake kao dio push ka širi mir u Siriji 3 1/2-godišnjeg građanskog rata, koji je ubio više od 200.000 ljudi.

Peto, danas, pod znakom kategoriji previranja U IZRAELU & The Middle East - Prema pisanju The Times Izraela, izraelski zvaničnici obećao da će pojačati napore u borbi protiv tekući talas nasilja, a premijer je sazvao hitan sastanak sigurnosti glave u ponedeljak uveče, nakon dva ubo napada poginule su dvije osobe i još dvojica ranjena. Premijer Benjamin Netanyahu naredio službenika za jačanje snaga sigurnosti prisutnost na Zapadnoj obali i pozvao za teroriste "domova za rušenje, u pokušaju da zaustave talas napada.

Biblija kaže u Luki 21:36: "Watch vi dakle, i molite uvijek, da bi vam se može objasniti dostojan da pobjegne sve te stvari koje će se dogoditi, i stati pred Sina Čovječjega."
  
Možete čitati ove priče u više detalja i dobiti više Second Coming-vezane vijesti na našoj web stranici u Drugom dolasku Herald.com

Sada je vrijeme za Prophecy Bootcamp.
 
Prophecy Bootcamp je gdje imamo posla s osnove proročanstva, Drugi dolazak Hrista, i što će se dogoditi u budućnosti, prema Bibliji. Naš cilj ovdje nije da se predviđanja, ali će vam pomoći da se pripremio razumijevanje kako će se stvari odvijati na kraju vremena.
 
Naša tema za danas je pod nazivom "Where Are smo krenuli (Dio 6)?" Dr Ed Hindson knjizi "Otkrivenje: Otključavanje budućnost".

Konačna pitanje da se zapitamo što počnemo našu studiju Apokalipse je, kako da tumačimo ovu sjajnu knjigu sa svojim vrlo simboličan jezik? Studenti biblijskog proročanstva su se borili s ovim pitanjem za gotovo dvadeset stoljeća sada. Međutim, nekoliko stvari su jasne iz teksta samog Otkrivenja.

1. John gleda u budućnost ("stvari koje će se održati u daljem tekstu").

2. On vidi niz događaja koji se odvijaju u nebu i na zemlji ("ono što se mora obaviti nakon ovih stvari").

3. Ovi događaji uključuju niz katastrofalnih presuda na zemlji (drveće, trava, nacije, rijeke, planine, otoke, itd, su uništene).

4. Ove presude rezultirati u konačni trijumf i povratak Hrista i uspostavu Njegovog carstva na zemlji za hiljadu godina.

5. Iza ovo je vječni stanje novog neba i nove zemlje, koja je i dalje za sve vječnost.

Kako smo čitati ovu knjigu? Rana crkva je bila jednoglasna u svom uvjerenju da je govorio o budućih događaja. Tek kasnije Christian autori početi predložiti druge načine tumačenja Apokalipse. Međutim, svaki od ovih nije učiniti pravdu na očiglednu namjeru o samoj knjizi.

Lord spremni, mi ćemo nastaviti gledajući ovoj temi na naš sljedeći emisiji / podcast.
 
Na kraju, razmotrimo ono što Bog želi da vi i ja radim u svjetlu Njegovog drugog dolaska.
 
Isus Krist je rekao u Luki 19:13 da "Occupy dok sam došao." U svjetlu toga, mi nastavljamo naše proučavanje Biblije serija o knjigama Prva i Druga Solunjanima što Pavle pisao vjernicima koji su imali zabrinutost zbog Drugi dolazak Isusa Hrista, i šta treba da rade dok su čekali. Ovaj dio je pod naslovom "Sudbina Zemlje (Part 2)" iz knjige "Čekajući na Drugi dolazak" Ray C. Stedman.

Fraza "vremena i datuma" (ili "vremena i godišnjih doba") ukazuje na to da je apostol dolazi u koštac s pitanjem vremena Gospodnjeg povratka. Svi mi izgleda da žele da se zaokruži datum na kalendaru, ali Paul naučio Solunjanima da ne treba da znaju tačan datum. "Sada, braćo, o vremena i datuma", rekao je on, "mi ne treba da vam pišem." Znao je da su već bili u čitanje Starog zavjeta o Dan Gospodnji; i opis i karakteristike tog dana bili upoznati s njima.

Zapamtite, "Dan" Gospodnji nije dvadeset četiri sata dnevno; to je duže vreme, pokriva veliki broj događaja u periodu od tada sedam godina. Čitav period se zove Parousia ili "prisutnosti" Hrista. Kao što sam shvatio Pisma, kada Hristos vrati On će ostati na zemlji za ovaj period. Dakle, "dan Gospodnji" pokriva niz događaja, možda čak i proteže u milenijum - hiljadu godina vladavine Hrista koji slijedi. Zapravo, izraz "dan Gospodnji" odnosi se na bilo koji vremenski period kada je Bog djeluje izravno i nepogrešivo u ljudskim odnosima. To može biti u blagoslov, kao u izlivanja Svetog Duha na dan Pedesetnice, ili može biti u presudi. Ili može biti da će isti događaj biti presude za neke ljude i blagoslov drugima.
 
Ako Gospod tarries Njegov dolazak i živimo, mi ćemo nastaviti gledamo ovu temu u našoj emisiji narednih / podcast.
........
ZAVRŠNA MOLITVA
.......
 
Sjetite se riječi Gospodina u Mateju 24:42: "Pazite dakle: za vi ne znate šta sat Gospodar tvoj Allah je doći." Matthew 24:44 kaže: "Zato se i vi spremni:. Za jedan sat u takvoj što vi mislite ne Sin Čovječji dolazi"
 
Ako niste spremni za povratak Isusa Krista, mogu li ohrabriti vas da se danas spremni primanjem Njega kao Spasitelja. Jovan 3:16 kaže: "Bog je tako ljubio svijet, da je dao svog jedinorođenog Sina, da tko god vjeruje u njega ne propadne, nego da ima život vječni." Samo vjeruju u svom srcu da je Isus Krist umro za vaše grijehe, bio pokopan, i ustao iz mrtvih snagom Boga za vas tako da možete živjeti vječno s njim. Moli i zamoliti ga da dođe u svoje srce danas, i on će. Rimljani 10:13 kaže: "Za svako ko će pozvati ime Gospodnje će se sačuvati."
 
Držite potrazi za svoj otkup draweth Nigh. Neka nam se pridruže u molitvi Jovana Revelator - ". Čak i tako, dolaze, Gospoda Isusa" Bog vas blagoslovio.