Choose another language. 

Mirë se vini në Raportin e profetit Danielit. Ky është raporti. Emri im është Daniel Whyte III këtu për të ju kujtoj se Jezu Krishti po vjen së shpejti dhe se ju duhet të jenë të përgatitur. Ky transmetim nuk ka të bëjë parashikime, as nuk është ajo në lidhje me vendosjen e datave si disa pa mend kanë bërë, megjithatë kjo është e gjitha për përgatitje.

Së pari, sot, le të shohim në disa Shenjat e ardhjes së tij në lajme.

Dishepujt e pyeti Jezusin tek Mateu 24: 3, "Çfarë do të jetë shenja e ardhjes sate dhe e mbarimit të botës?" Jezu Krishti pastaj vazhdoi për t'i dhënë atyre (dhe ne) shenja të qarta që na tregojnë kur ne mund të fillojnë të presin për të parë ardhjen e Zotit dhe në fund të botës. Këto shenja janë:

1. Shfaqja e krishtër të rremë dhe profetë të rremë
2. luftëra dhe për ushtime luftërash
3. zi buke
4. murtaja (sëmundjet epidemike fatale)
5. tërmete në vende të ndryshme (të ndryshme)
6. rritur persekutimin e besimtarëve
7. Ungjilli u predikohet në të gjithë botën
8. shenja dhe mrekulli të mëdha në qiell (që përfshijnë diellin, hënën, yjet, dhe lëvizjet planetare)
9. ankth dhe pështjellimi në mesin e njerëzve
10. rritur dhunën "si në ditët e Noeut"
11. rritur homoseksualitetin dhe imoralitetit seksual ", ashtu siç ishte në kohën e Lotit"
12. Rritja e "Gogun e Magogun" (që shumë studiues të Biblës besojnë referohet Rusi)
13. Rritja e "mbretërve të lindje" (që shumë studiues të Biblës besojnë referohet Kinë)
14. Rritja e dijes (shkenca dhe teknologjia)
15. braktisje në kishë
16. Interesi në një qeveri të unifikuar botërore për të sjellë paqen globale
17. Interesi në rindërtimin e tempullit në Jerusalem

Bibla gjithashtu flet për shenja të tjera të cilat do të jenë të dukshme në "kohë të vështira" në Timoteut Dytë 3. Këto shenja janë njerëz qenë:

18. egoist
19. lakmues
20. mburravecë
21. krenar
22. blasfemues
23. pabindur ndaj prindërve
24. mosmirënjohës
25. mbinatyror
26. pa dashuri të natyrshme
27. trucebreakers
28. shpifës
29. papërmbajtur
30. ashpër
31. përbuzës e atyre që janë të mira
32. tradhtarë
33. marramendëse
34. lartë-mendje
35. dashuruar e kënaqësive më fort se perëndidashës
36. paturit e një të perëndishëm në dukje, por mohues të fuqisë së saj.

Shenja të tjera të kohëve të cilat janë mbledhur nga Shkrimet përfshijnë:
37. tallës që tallen e kthimit të Krishtit
38. Lëvizja drejt një feje një-botërore
39. derdhje e Shpirtit të Shenjtë
40. Shpërthimi i aktivitetit të talentuar dhe okultik
41. rivendosja e Izraelit
42. armiqësia arabe ndaj Izraelit
43. ri-unifikimi i Evropës
44. lëvizje drejt një ekonomie të një-botërore

Duke parë në ngjarjet botërore përmes lenteve të Fjalës së Perëndisë, le të shohim në disa titujt nga lajmet e sotme që tregojnë për ardhjen e dytë të Zotit Jezu Krisht.

Së pari, sot, nën shenjën kategorinë e luftërave dhe për ushtima luftash - Sipas Associated Press, shefi i forcave ajrore Jordanisë tha rreth 7000 luftëtarë të Shtetit islamik të grupit janë vrarë që nga Jordan filloi të marrë pjesë në sulmet ajrore të koalicionit.Mbretëria ka nisur sulmet ajrore kundër depove Shtetit islamik armëve, qendrat e trajnimit, dhe kazermat ushtarake që nga militantët lëshuar një video e tyre të djegur një pilot jordanez në vdekje. Që nga e enjta e fundit, forca ajrore jordanez ka sulmuar dhe shkatërruar mbi 56 objektiva Shtetit islamik.

Së dyti, sot, nën shenjën kategorinë e fatkeqësisë mes kombeve - Sipas BBC, Presidenti amerikan Barack Obama ka paralajmëruar presidentin Vladimir Putin se Rusia do të përballet me shpenzimet më të mëdha nëse vazhdon "veprimet agresive" të saj në Ukrainë. Obama i bëri thirrje homologut të tij rus për të kapur mundësinë e bisedimeve të reja për të gjetur një zgjidhje paqësore të luftës që ka shpërthyen që nga prill të vitit të kaluar. Putin do të takohet me udhëheqësit e Francës, Gjermanisë dhe Ukrainës në një samit në Bjellorusi, të mërkurën. Megjithatë, ka pasur luftime intensive në Ukrainë lindore përpara bisedimeve.

Së treti, sot, nën shenjën kategorinë e luftërave dhe për ushtima luftash - Sipas Agence France-Presse (AFP), Emiratet e Bashkuara Arabe filloi sulmet ajrore të martën kundër ISIS nga një bazë ajrore në Jordani, duke shënuar kthimin e saj në operacionet luftarake kundër militantët pas ndalimin e sulmeve në fund të vitit të kaluar. Agjencia zyrtare e lajmeve të Federatës Gjirit citoi Komandës së Përgjithshme të Forcave të Armatosura të EBA të ketë thënë se Emirateve F-16 të kryer një sërë grevash e marta në mëngjes. Luftëtarët u kthye në mënyrë të sigurtë kthehet në bazë pas goditës objektivat e tyre.

Së katërti, sot, nën shenjën kategorinë e fatkeqësisë mes kombeve - Sipas Reuters, qeveria e SHBA është krijuar një agjenci të re për të monitoruar kërcënimet kibernetike, bashkimit dhe analizimin e informacionit mbi një spektër të rreziqeve. Një zyrtar tha Threat Center Cyber Intelligence Integrim (CTIIC) do të jetë një "qendër të zbulimit që do të" lidhur dots 'midis kërcënimeve të ndryshme në internet për të kombit në mënyrë që departamentet dhe agjencitë relevante janë në dijeni të këtyre kërcënimeve në sa më afër në kohë reale si të jetë e mundur. "Presidenti Obama ka lëvizur kibernetike në krye të axhendës së tij 2015 pas sulmeve të fundit piraterie kundrejt korporatat e mëdha amerikane dhe vetë qeveria federale.

Së pesti, sot, nën shenjën kategorinë e luftërave dhe për ushtima luftash - Sipas NBC News, Jordan ka vendosur "mijëra" trupa në kufirin e saj me Irakun si ajo ramps up një fushatë kundër militantëve ISIS. Trupat janë dërguar për të parandaluar depërtimin e luftëtarëve ISIS në Jordani dhe si një shfaqje të forcës. Ndërsa ka xhepat e mbështetjes ISIS përgjatë kufirit me Irakun, dislokimi i Jordanisë duket të jetë "një intensifikim i përpjekjeve të vazhdueshme për të siguruar kufirin për të ndaluar lëvizjen e njerëzve dhe armëve."

Bibla thotë tek Mateu 24: 45-47: "Kush është, pra, ai shërbëtor besnik dhe i mençur, që zotëria e tij e caktoi përmbi shtëpiarët e vet, për t'u dhënë atyre ushqimin në kohën e duhur? Lum ai shërbëtor të cilin zotëria e tij, kur kthehet, e gjen duke bërë kështu. Në të vërtetë po ju them se ai do t'ia besojë administrimin e gjithë pasurisë së vet. "

Ju mund të lexoni këto histori në mënyrë më të hollësishme dhe të merrni më shumë Premtuese të lidhura me lajmin e dytë në faqen tonë të internetit në Ardhjen e Dytë Herald.com

Tani, është koha për profeci Bootcamp.

Profeci Bootcamp është ku të merremi me bazat e profecisë, ardhjen e dytë të Krishtit, dhe çfarë do të ndodhë në të ardhmen sipas Biblës. Qëllimi ynë këtu nuk është që të bëjë parashikime, por për të ndihmuar ju të përgatitur nga të kuptuarit se si gjërat do të ndahen në fundin e kohës.

Tema jonë për sot është titulluar "Gjykimi fillon në Shtëpinë e Perëndisë" (Pjesa 8) nga libri i Dr Ed Hindson-së "Zbulesa: Zhbllokimin të Ardhmen". Dhe, unë dua të ju kujtoj për të përfituar nga oferta jonë të veçantë. Nëse ju të gëzojnë këtë podcast, ju lutem mos ngurroni për të blerë një kopje të këtij libri - "Zbulesa: Zhbllokimin të Ardhmen", nga Dr Ed Hindson. Dr.Hindson thjeshton mesazhin e Zbulesës në mënyrë që ju lehtë mund të kuptoj atë për veten tuaj. Ju duhet këtë libër në bibliotekën tuaj. Ajo është në dispozicion në faqen tonë të internetit për vetëm 30 $. Ju mund të bëni blerjen tuaj sot në SecondComingHerald.com.

Tani, tona temë Profeci Bootcamp për sot është titulluar: Pergam: KISHA POLITIKE (PJESA 2)

Pergam ishte një qytet i jashtëzakonshëm. Tempujt shtylla, ndërtesa publike, si dhe fortifikimet masive u ulën në majë akropolit. Dhe mbi të gjitha ishte Tempulli i madh i Zeusit, mbret i perëndive. Kur Attalus III i Pergam vdiq në 133 para Krishtit, ai la trashëgim qytetin për romakët, dhe ata e bëri atë kapitalin e tyre politik në Azi. Biblioteka lokal ishte një nga më të madh në botën e lashtë, lëvdatë një koleksion prej 200.000 vëllime.

Pergam ishte i njohur edhe për shërimin e saj të famshme dhe qendër mjekësore. Këtu, meditim fetar, interpretim ëndërr, trajtimin gjarpër, dhe artet mjekësore ishin kombinuar për qëllime shërimi.Way Sacred udhëhequr nga Asclepion, e ndërtuar për nder të zot e shërimit, drejt akropolin, e cila u ngrit një mijë metra mbi Arabahut. Pranë samitin qëndroi altarin jashtëzakonshme për të Zeusit. Një distancë të shkurtër larg ishte Tempulli elegant i Athena (perëndeshë greke e luftës). Por më shumë se çdo gjë tjetër, kulti perandorak i adhurimit Cezarit dominuar gjithçka tjetër në Pergam.

Krishti filloi letrën e Tij për kishën në Pergam duke kujtuar atyre: "Unë e di se ku ju banoni." Ai ishte plotësisht i vetëdijshëm se këta besimtarë ishin të rrethuar nga një shoqëri jo të krishterë. dhe të ekspozuar ndaj vlerave të saj, standardeve dhe presioneve. Konfrontimi në mes të fuqisë së shtetit dhe kishës së re të krishterë ishte e pashmangshme.

Tradita e krishterë pohon se Gai ishte peshkopi i parë i Pergam dhe se ai u pasua nga Antipa, të cilin Zoti i referohet në letrën e Tij si "dëshmitari im, njërit ime besnik." Emri i tij do të thotë "kundër të gjithë" dhe mund t'i referohet vullnetit të tij për të dalë kundër të gjithë kompromisit dhe tundimit.

Përkundër kësaj trashëgimie të mrekullueshme, Zoti kishte dy shqetësime të mëdha për këtë kishë. Krishti është përshkruar si mbajtjen e një shpatë me dy tehe."E drejtë e shpatës" shihej nga romakët si pushtet mbi jetën dhe vdekjen dhe u takon prokonsullin. Këtu, Krishti merr këtë të drejtë. Kështu, Ai kujton Kishën e Tij që vetëm Ai është sovran dhe suprem. Vetëm Ai ka të gjithë pushtetin!

Të gatshëm Zot, ne do të vazhdojmë duke kërkuar në këtë temë mbi të ardhshëm tonë të transmetimit / podcastin.

Në mbyllje, le të konsiderojmë atë që Perëndia dëshiron që ju dhe mua që të bëjë në dritën e ardhjes së Tij të Dytë.

Jezu Krishti tha në Luka 19:13 në "Tregtoni deri sa të vij unë." Në dritën e kësaj, ne jemi duke vazhduar serinë tonë biblik studimore në librat e Parë dhe të Dytë Thesalonikasve që Pali shkroi për besimtarët që kishin shqetësime për Ardhjen e Dytë e Jezusit Krishti, dhe çfarë duhet të bëjnë si ata prisnin. Ky seksion është titulluar "Living Like një të krishterë (Part 11)" nga libri "Duke pritur për Ardhjen e Dytë" nga Ray C. Stedman.

Si duhet të reagojnë në drejtimin Perëndia i jep? Pali thotë se nuk e injorojnë Fryma e bërë dhe mos e përçmo udhëzimin Shkrimi së.

Duke bërë që i Frymës gjithmonë vjen në dy mënyra: Së pari, të ndaluar duke bërë atë që është e gabuar; dhe së dyti, të fillojë duke bërë atë që është e drejtë. Nëse ju jeni një i krishterë, ju jeni të njohur me shtytje e lehtë e brendshme që thotë, "Perëndia dëshiron që ju të bëni diçka," ose "Perëndia dëshiron që ju të ndaluar duke bërë diçka." Pali është duke thënë, "Më jep në të ato ndjenja. Kur Shpirti ju bën për të treguar dashurinë ndaj dikujt, të bëjë atë; mos e mbajë prapa. "

Së dyti, nuk e injorojnë urtësinë shkrimin e shenjtë-së. Me fjalë të Palit, "nuk e përçmon profecitë." Për fat të keq, për shkak të tendencave të caktuara kultike në ditët tona, ne mendojmë të profetizonte si disa fuqi të veçantë për të parashikuar të ardhme për ne individualisht ose për botën në përgjithësi.

Dr. FF Bruce, një nga expositors të mëdhenj të kohës sonë, thotë se profecia nuk është "shpallja e mendjen e Perëndisë në fuqinë e Frymës." Në ditët e para të kishës, para se Dhjata e Re është shkruar, kjo është bërë me gojë ; një profet foli mendjen e Shpirtit në një asamble. Por që prej tekstit të Shkrimeve, ne kemi shumë pak nevojë për asnjë lloj profeci tjetër përveç se bazuar në Bibël. Kështu që për ne, që profetizonin ka bërë atë që ne e quajmë predikimi ekspozues dhe mësimdhënien. Ajo është e hapur mendjen e Perëndisë nga Fjala e Perëndisë. A nuk e përbuz atë, thotë apostull; se është dituria e Perëndisë ju tregojnë se si të veprojë, si të mendojnë, dhe si për të porositur jetën tuaj. A nuk e trajtojnë atë lehtë. Bindja ndaj urdhërimeve të tij do të ju kursejnë dhimbje koke të panumërta dhe zemrat e thyera.

Nëse Zoti rri ardhjen e Tij dhe ne jetojmë, ne do të vazhdojmë duke kërkuar në këtë temë në të ardhshëm tonë të transmetimit / podcastin.

...... ..
MBYLLJA LUTJE
.......

Mos harroni fjalët e Zotit në Mateu 24:42: "Rrini zgjuar, pra, sepse nuk e dini në cilën orë do të vijë Zoti juaj." Mateu 24:44 thotë, "Prandaj edhe ju jini gati, sepse në atë orë kur ju nuk mendonivijë Biri i njeriut. "

Nëse ju nuk jeni gati për kthimin e Jezu Krishtit, mund të unë ju inkurajoj që të marrë të gatshme sot nga marrja Atë si Shpëtimtarin tuaj. Gjoni 3:16 thotë, "Sepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin e tij të vetëmlindurin, që, kushdo që beson në të të mos humbasë, por të ketë jetë të përjetshme." Vetëm të besosh në zemrën tënde se Jezu Krishti vdiq për mëkatet tuaja, u varros dhe u ringjall nga të vdekurit nga fuqia e Perëndisë për ju në mënyrë që ju mund të jetojnë përjetësisht me të. Lutuni dhe kërkoni Atij të hyjë në zemrën tuaj sot, dhe që do. Romakëve 10:13 thotë, "Sepse kushdo që do ta thërrasë emrin e Zotit do të shpëtohet."

Mbani në kërkim të up sepse çlirimi juaj është afër ''. Le të bashkohen në lutjen e Gjon Zbuluesi - "Edhe kështu, eja, Zotin Jezus." Zoti ju bekoftë.