Choose another language. 

kepiye ngarep-arep: Piwulang saka wong Israel lan Pengarepan Messianic, Bagean 24
 
Teks: Yosua 2: 1-21

Yosua anaké Nun banjur ngutus wong loro saka Sitim kanggo njajah rahasia, ujar mengkéné, "Lungaa menyang wilayah Yériko uga Yérikho. Banjur padha budhal lan mlebu ing omahe wanita sundel, jenenge Rahab, lan lereb ana ing kono.

2 Sang Prabu Yerikho nuli ujar marang Sang Prabu Yerikho: “Ana wong ing bengi, ana wong bani Israel padha teka menyang negara iki.

3 Raja ing Yerikho nuli ngutus Rahab, pangucap: "Wong-wong sing padha teka ing omahmu, sing mlebu ing omahmu;

4 Wong wadon mau nuli njupuk wong loro mau, banjur didhelikake, banjur ujar mangkene: Ana wong lanang sing teka, nanging aku ora ngerti saka ngendi dheweke:

5 Nalika nalika nutupi gapura, nalika dadi peteng, wong-wong kasebut banjur lunga: ing endi wong-wong sing padha ora weruh: ngoyak wong-wong mau kanthi cepet; amarga kowé bakal padha ngrebut.

6 Nanging dheweke digawa menyang atap omah, banjur disembunyikan karo batang flax, sing ditata ing payon.

7 Wong-wong mau banjur ngoyak dalan menyang Yordan nganti tekan telenging dalan, lan sawise wong-wong sing ngoyak wong-wong mau padha mangkat, banjur nutupi gapura.

8 Sakdurunge turu, dheweke banjur munggah ing payone;

9 Pangucapé wong-wong mau, "Aku ngerti manawa Pangéran wis maringaké tanah iki lan wedi banget marang kowé, lan kabèh wong ing bumi padha wedi amarga kowé.

10 Amarga aku wis padha krungu, kepiye Pangeran ngombe banyu segara Abang kanggo sampeyan, nalika sampeyan metu saka Mesir; lan apa sing sampeyan lakoni marang raja-raja wong Amori sing ana ing sabrange kali Yordan, yaiku Sihon lan Og, sing dibasahi kabeh.

11 Lan bareng wis padha ngrungokake prekara-prekara iki, atiku isih ilang, lan ora ana wong liya wani, amarga saka sampeyan: amarga Pangeran Yehuwah, Gusti Allahmu, dheweke iku Allah ing swarga ndhuwur, lan ing ngisor.

12 Saiki, aku ndedonga, sumpah marang Gusti, awit aku wis menehi kabecikan marang kowe, yen kowe uga bakal menehi sih-kadarman marang omah bapakku lan menehi tandha sejatine:

13 Lan manawa sampeyan bakal nylametake urip bapakku, ibu, lan sadulur-sadulure, lan sadulur-sadulure, lan kabeh sing padha duweke, lan nylametake urip saka pati.

14 Wong-wong mau mangsuli: "Nyawaku urip kanggo awakmu, yen sampeyan ora nganggep urusan iki. Lan manawa Pangeran wis maringi tanah kasebut, kita bakal tumindak kanthi sih lan bener.

15 Dheweke banjur ngeculake nganggo tali ing jendela, amarga omahe ana ing tembok kutha, lan dheweke tetep ana ing tembok.

16 Banjur kandha karo wong-wong mau: Ayo menyang gunung, supaya wong-wong sing nguber ora ketemu; Ana ing telung dina, nganti tekane wong-wong mau padha bali.

17 Wong-wong nuli mangsuli: "Kula mboten janji kanthi sumpah, ingkang sampun Paduka janjèkaken dhateng kula.

18 Lah, nalika kita tekan ing jagad, sampeyan bakal nganggo tali abang ing jendela sing wis daklundhungake iki; lan sampeyan bakal nggawa bapakmu, ibu lan ibu lan sadulure lan kabeh kulawarga. omahmu.

19 Lan sapa wae sing metu saka lawang omahmu bakal ana ing dalan, getihe bakal ana ing sirahe, lan awake dhewe ora kaluputan. sirah kita, yen ana tangane

20 Lan yen sampeyan ngucapake usaha iki, mula kita bakal sumpah saka sumpah sing wis diangkat sumpah.

21 Dheweke mangsuli, Miturut tembungmu, iya kaya ngono. Wong-wong wadon mau banjur didhawuhi lunga, banjur lunga, lan banjur nganggo tali abang ing jendela.

-------

Kepiye Pangarep-arep: Piwulang saka wong Israel lan Pengarepan Swarga, Bagean 24 (Khutbah Chapel Rawuh # 239)

Robert Mounce ujar, "Sejarah redemptive tetep ora lengkap nganti Kristus bali. Yaiku kanggo tumindak terakhir ing drama penebusan gedhe sing pasamuwan nunggu kanthi dawa.

Ing jalur komik Calvin lan Hobbes, pimpinan Calvin nyekel dheweke lungguh ing mejane mandeng jendela. "Napa sampeyan ora kerja Calvin?" Tanpa dipikirake Calvin ngakoni marang pimpinane, "Amarga aku ora ndeleng sampeyan lagi teka." Akeh cara turu lan ora ngerti apa sing bakal teka. Akibate, kita ora bisa digunakake. Kita ora bisa digunakake kanggo Gusti. Kita mung apike melu ngupayakake urip.

Ing pesen pungkasan, kita wiwit ndeleng crita Rahab. Saiki kita bakal terus ndeleng babagan paralel Rahab lan pangarep-arep sing bakal ana ing Kristus.

Telik loro sing teka ing Rahab bisa dibandingake karo tekane pertama Kristus. Nalika Gusti Yesus rawuh, dheweke ngelingake jagad murka sing bakal teka. Dheweke ngandhani yen mung cara sing disimpen kanggo percaya marang Panjenengane. Nanging, mung sawetara sing ngati-ati. Kaya dene para telik janji Rahab yen dheweke bakal diluwari saka karusakan sing bakal teka, Gusti Yesus janji karo kita sing Kristen sing bakal diluwari saka karusakan ing jagad lan wong-wong sing bakal teka.

Wangsulane tentara Israel kayadene tekane Kristus kaping pindho. Nalika sapisanane wong Israel mlebu ing Yerikho, dheweke dadi telik. Ing kaloro, dheweke teka minangka penakluk. Nalika sapisanan Yesus lumebet ing jagad, Panjenengane rawuh kanthi asor lan ora duwe papan kanggo nyelehake sirahe ing saindenging leladi. Kaping pindho, Gusti Yesus bakal bali kanthi kekuwatan lan kamulyan.

Kaya Rahab ngenteni wong Israel bali, ngarep-arep kanthi janji yen dheweke bakal luput saka pati sing wis disimpen kanggo wong liya sing manggon ing Yerikho, kita kudu ngenteni Yesus bali maneh, kanthi ngarep-arep kanthi yakin manawa Yesus bakal bali minangka King sing nelukake, kanthi kabeh sarwa dumadi swarga. Nanging, sanajan kita ngarep-arep lan ngarep-arep, kita ora kudu nganggur. Kaya Rahab nglumpukake kabeh anggota keluargane supaya bisa uga kaslametake, kita uga kudu ngelingake kabeh wong sing bisa nesu teka lan njaluk supaya dheweke percaya marang Kristus supaya bisa disimpen bebarengan karo kita.

-----
 
Saiki, yen sampeyan dudu wong sing precaya marang Gusti Yésus Kristus, aku njaluk sampeyan pitados marang Panjenengané amarga Panjenengané rawuh maneh lan sampeyan ora bakal ketinggalan. Mangkene carane sampeyan bisa iman lan dipercaya marang Panjenengane kanggo Kaslametan saka dosa lan akibat saka dosa.
 
Pisanan, tampa kasunyatan manawa sampeyan salah, lan manawa sampeyan wis nerak angger-anggere Gusti Allah. Alkitab kandha ing Rum 3:23: "Amarga kabeh wong wis padha gawe dosa lan ora dadi kamulyaning Allah."
 
Kapindho, nampa kasunyatan manawa ana paukuman kanggo dosa. Kitab Suci nyariosaken ing Roma 6:23: "Kanggo upah dosa iku pati ..."
 
Kaping tiga, tampa kasunyatan manawa sampeyan lagi ing dalan menyang neraka. Gusti Yesus Kristus ngandika ing Matius 10:28: "Lan aja wedi marang sing mateni awak, nanging ora bisa mateni nyawa, nanging luwih wedi karo wong sing bisa ngrusak jiwane lan jagad ing neraka." Kajaba iku, Kitab Suci nyariosaken ing Wahyu 21: 8: "Nanging wong-wong sing wedi, lan sing ora percaya, lan sing nistha, lan para tukang matèni, lan para pelacur lan tukang sihir, lan para musyrik, lan kabeh wong goroh, bakal duwe bagéan ing tlaga sing kobong nganggo geni lan brimstone: yaiku pati sing nomer loro.
 
Saiki kabar sing ala, nanging iki kabar apik. Gusti Yesus Kristus ngandika ing Yohanes 3:16: "Amarga Gusti Allah tresna banget marang jagad iki, mula dheweke masrahake Putrane ontang-anting, supaya saben wong sing percaya marang dheweke ora bakal nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng." Cukup yakin ing atimu yen Jahshua Kristus tiwas amarga dosa, dikubur, lan wungu saka ing antarane wong mati dening kekuwataning Allah kanggo sampeyan supaya sampeyan bisa urip bebarengan karo Panjenengane. Ndedonga lan nyuwuna marang dheweke dina iki, lan Dheweke bakal.
 
Roma 10: 9 & 13 ujar, "Yen yen sampeyan ngakoni nganggo tutuk, Gusti Yesus, lan percaya ing atimu yen Gusti Allah wis nangekake wong saka ing antarane wong mati, sampeyan bakal slamet ... Amarga sapa wae sing nyebut jenenge Gusti bakal disimpen. "
 
Yen sampeyan yakin manawa Jahshua Kristus tilar donya ing Salib kanggo dosa, dikubur, lan wungu saka ing antarane wong mati, lan sampeyan pengin dipercaya Panjenengane kanggo Kaslametanmu dina iki, mangga ndedonga kanthi donga sing ringkes iki: Rama Suci Gusti, aku ngerti yen aku aku dadi wong dosa lan aku wis nglakoni sawetara perkara sing ora apik ing uripku. Nyuwun pangapunten kanggo dosa-dosanku, lan dina iki aku milih nyingkir saka dosaku. Kanggo Gusti Yesus Kristus, nyuwun ngapura babagan dosaku. Aku pracaya kanthi atiku kabeh yen Yesus Kristus tiwas kanggo aku, dikubur, lan wungu maneh. Aku dipercaya Yesus Kristus dadi Juruwilujeng lan aku milih ngetutake Gusti minangka Gusti wiwit dina iki. Gusti Yesus, mugi karsaa enggal-enggal manah lan slamet nyawaku lan gentos gesang kawula dina iki. Amin
 
Yen sampeyan mung dipercaya Yesus Kristus minangka Juruwilujeng sampeyan, lan sampeyan ndedonga donga lan tegese saka atimu, aku ujar manawa sampeyan adhedhasar Sabda Jahwéh, sampeyan saiki wis disimpen saka neraka lan sampeyan bakal menyang Swarga. Sugeng rawuh ing kulawarga Gusti Allah! Sugeng nindakake perkara sing paling penting ing urip lan nampa Gusti Yesus Kristus dadi Gustimu lan Juruwilujeng. Kanggo informasi luwih lengkap kanggo mbantu sampeyan tuwuh ing iman anyar ing Kristus, bukak Injil Light Society.com lan waca "Apa sing Sampeyan Kudu Nggawe Sampeyan Saka Liwat Pintu." Gusti Yesus Kristus ngandika ing Yohanes 10: 9, "Aku iki lawang: dening aku manawa ana wong sing mlebu, dheweke bakal kapitulungan, lan bakal mlebu lan metu, lan bakal nemu pangonan."
 
Gusti Allah tresna sampeyan. Kita tresna sampeyan. Lan uga Gusti mberkahi sampeyan.