Choose another language. 

πώς να ελπίζουμε: Μαθήματα από τους Ισραηλίτες και Μεσσιανική Προσδοκία τους, Μέρος 24
 
Κείμενο: Joshua 2: 1-21

Και ο Ιησούς, ο γιος του Νουν, έστειλε από τους Σιθίνι δύο άνδρες για να κατασκοπεύσουν κρυφά, λέγοντας: Πήγαινε τη γη, Ιεριχώ. Και πήγαν, και ήρθαν σε σπίτι της μαρτυρίας, ονόμασαν Ραχάμπ, και έμειναν εκεί.

2 Και ειπώθηκε στον βασιλιά της Ιεριχώ, λέγοντας: Ιδού, ήρθαν οι άνθρωποι εδώ μέχρι τη νύχτα από τους γιους του Ισραήλ να ψάξουν έξω τη χώρα.

3 Και έστειλε ο βασιλιάς της Ιεριχώ στο Ραχάβ, λέγοντας: Φέρτε τους ανθρώπους που ήρθαν σε σένα, που εισήλθαν στο σπίτι σου, γιατί έρχονταν να ψάξουν όλη τη χώρα.

4 Και η γυναίκα πήρε τους δύο ανθρώπους και τους έκρυψε και είπε έτσι: Έφτασαν οι άνθρωποι σε μένα, αλλά δεν ήξερα από πού ήταν:

5 Και όταν πλησίαζε η πύλη, όταν ήταν σκοτεινό, οι άνδρες βγήκαν έξω. Πού πήγαν οι άνθρωποι δεν ασχολούμαι · ακολουθήστε γρήγορα μετά από αυτούς, γιατί θα τα προσπεράσετε.

6 Αλλά τα είχε φέρει στην οροφή του σπιτιού και τους έκρυψε με τα στελέχη του λίνου, τα οποία είχε βάλει στην τάξη.

7 Και οι άνδρες ακολουθούσαν μετά από αυτούς την οδό προς Ιορδάνη προς τα βόδια · και όποτε έφυγαν όσοι ακολουθούσαν μετά από αυτούς, έκλειναν την πύλη.

8 Και προ της τοποθέτησής τους, ήρχισε προς αυτούς επί της οροφής.

9 Και είπε στους άντρες: Ξέρω ότι ο Κύριος σου έδωσε τη γη και ότι η τρομοκρασία σου πέσει επάνω μας και ότι όλοι οι κάτοικοι της γης λιποθύμησαν εξαιτίας σου.

10 Επειδή ακούσαμε πως ο Κύριος εξάντλησε το νερό της Ερυθράς θάλασσας για σας, όταν βγήκατε από την Αίγυπτο. και τι κάνατε προς τους δύο βασιλιάδες των Αμορίτων, οι οποίοι βρίσκονταν στην άλλη πλευρά του Ιορδάνη, του Σιόν και του Ογκ, τον οποίον καταστρέψατε εντελώς.

11 Και αφότου ακούσαμε αυτά τα πράγματα, οι καρδιές μας λειώθηκαν και δεν υπήρξε άλλο θάρρος σε κανέναν άνθρωπο, εξαιτίας σας · διότι ο Κύριος ο Θεός σας, είναι ο Θεός στον ουρανό πάνω και στη γη κάτω.

12 Τώρα, λοιπόν, προσευχόμαστε, ορκίζεσθε σε μένα από τον Κύριο, αφού σου έδειξα την καλοσύνη, και θα δείξεις ευγένεια στο σπίτι του πατέρα μου και θα μου δώσω ένα αληθινό σημείωμα:

13 Και για να σώσεις τον πατέρα μου και τη μητέρα μου και τους αδελφούς μου, τις αδελφές μου και όλα όσα έχουν και να απελευθερώσεις τη ζωή μας από το θάνατο.

14 Και οι άνδρες της απάντησαν: Η ζωή μας για τη δική σου, αν δεν ξεκαθαρίσετε αυτό το έργο μας. Και θα είναι, όταν ο Κύριος μας έχει δώσει τη γη, ότι θα ασχοληθούμε ευγενικά και πραγματικά μαζί σας.

15 Τότε τους έριξε κάτω από ένα κορδόνι μέσα από το παράθυρο: επειδή το σπίτι της βρισκόταν επάνω στον τοίχο της πόλης και κατοικούσε πάνω στον τοίχο.

16 Και τους είπε: Πηγαίνετε στο βουνό, για να μην σας συναντήσουν οι διώκτες. και να κρυφτούν εκεί τρεις μέρες, μέχρι να επιστρέψουν οι διώκτες · και μετά να φύγεις.

17 Και οι άντρες της είπαν: Θα είμαστε ανελέητοι από αυτόν τον όρκο, τον οποίο μας έκανε να ορκίσουμε.

18 Ιδού, όταν εισερχόμαστε στη γη, θα δεσμεύσετε αυτή τη γραμμή κόκκινου νήματος στο παράθυρο, το οποίο μας αφήσατε κάτω, και θα φέρεις τον πατέρα σου και τη μητέρα σου και τους αδελφούς σου και όλο το σπίτι του πατέρα σου, σ 'εσένα.

19 Και ο καθένας που θα βγει από τις πόρτες του σπιτιού σου στο δρόμο, το αίμα του θα είναι πάνω στο κεφάλι του και θα είμαστε αθώοι. Και όποιος θα είναι μαζί σου στο σπίτι, το αίμα του θα είναι το κεφάλι μας, αν υπάρχει κάποιο χέρι πάνω του.

20 Και αν ασχολείσαι αυτό το εγχείρημα μας, τότε θα παραιτηθούμε από τον όρκο που μας κάνατε να ορκιστούμε.

21 Και είπε: Σύμφωνα με τα λόγια σου, έτσι είναι. Και τους απέστειλε, και αναχώρησαν · και δέσμευσε την κόκκινη γραμμή στο παράθυρο.

-------

Πώς να ελπίζω: Μαθήματα από τους Ισραηλίτες και Μεσσιανική Προσδοκία τους, Μέρος 24 (Δεύτερη Εκδήλωση Παρεκκλήσι 239)

Ο Robert Mounce δήλωσε: "Η ιστορία της εξαγοράς παραμένει ατελής μέχρι να επιστρέψει ο Χριστός. Είναι η τελική πράξη στο μεγάλο δράμα της λύτρωσης ότι η εκκλησία περιμένει με λαχτάρα ».

Στην κόμικ Calvin και Hobbes, το αφεντικό του Calvin τον πιάνει να κάθεται στο γραφείο του, κοιτάζοντας έξω το παράθυρο. "Γιατί δεν δουλεύεις τον Καλβίνο;" Χωρίς να σκεφτόμαστε πολύ, ο Καλβίνος ομολόγησε στον προϊστάμενό του: "Επειδή δεν σε έβλεπα να έρχεσαι". Με πολλούς τρόπους κοιμάται και δεν βλέπουμε τι θα έρθει. Συνεπώς, δεν δουλεύουμε. Δεν εργαζόμαστε για τον Κύριο. Είμαστε απασχολημένοι μόνο με τις επιδιώξεις της ζωής.

Στο τελευταίο μας μήνυμα, ξεκινήσαμε να εξετάζουμε την ιστορία του Rahab. Τώρα θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τις παραλληλίες μεταξύ της ιστορίας του Ραχάμπ και της ελπίδας που έχουμε στη δεύτερη έλευση του Χριστού.

Οι δύο κατάσκοποι που έρχονται στο Ραχάμπ μπορούν να εξομοιωθούν με την πρώτη έλευση του Χριστού. Όταν ο Ιησούς ήρθε, προειδοποίησε τον κόσμο για την οργή που έρχεται. Τους είπε ότι ο μόνος τρόπος για να σωθείς είναι να εμπιστεύεσαι σε Αυτόν. Ωστόσο, μόνο λίγοι έδωσαν προσοχή. Ακριβώς όπως οι κατάσκοποι υποσχέθηκαν στον Ραχάμπ ότι θα διασωθεί από την επόμενη καταστροφή, ο Ιησούς υπόσχεται σε εκείνους από εμάς που είμαστε Χριστιανοί να διασώσουμε από την επερχόμενη καταστροφή του κόσμου και των πονηρών.

Η επιστροφή του ισραηλινού στρατού είναι σαν τη μελλοντική δεύτερη έλευση του Χριστού. Την πρώτη φορά που οι Ισραηλίτες μπήκαν στην Ιεριχώ, ήρθαν ως κατάσκοποι. Τη δεύτερη φορά ήρθαν ως κατακτητές. Την πρώτη φορά που ο Ιησούς μπήκε στον κόσμο, ήρθε ταπεινά και δεν είχε τόπο να βάλει το κεφάλι Του σε όλη τη διακονία Του. Τη δεύτερη φορά, ο Ιησούς θα επιστρέψει στην εξουσία και τη δόξα.

Όπως ο Ραχάμπ περίμενε τους Ισραηλίτες να επιστρέψουν, ελπίζοντας στην υπόσχεση ότι θα τους έχανε τον θάνατο που έβλεπε για τους άλλους κατοίκους της Ιεριχώ, θα έπρεπε να περιμένουμε να επιστρέψει ο Ιησούς, λαμβάνοντας ελπίδα στη διαβεβαίωση ότι ο Ιησούς θα επιστρέψει ως βασιλιάς κατακτήσεων, με όλους τους ουρανούς του ουρανού πίσω Του. Ωστόσο, ακόμη και αν περιμένουμε και ελπίζουμε, δεν πρέπει να είμαστε αδρανείς. Όπως η Rahab συγκέντρωσε όλα τα μέλη της οικογένειάς της έτσι ώστε να μπορούν να σωθούν, πρέπει να προειδοποιήσουμε όλους όσοι μπορούμε για την οργή που έρχεται και να τους παροτρύνουμε να βάλουν την πίστη τους στον Χριστό, ώστε να μπορούν να σωθούν μαζί μας.

-----
 
Τώρα, εάν δεν είστε πιστός στον Ιησού Χριστό, σας παροτρύνω να εμπιστευτείτε σε Αυτόν επειδή έρχεται ξανά και δεν θέλετε να μείνει πίσω. Εδώ είναι πώς μπορείτε να τοποθετήσετε την πίστη σας και να εμπιστευτείτε σε Αυτόν για τη Σωτηρία από την αμαρτία και τις συνέπειες της αμαρτίας.
 
Πρώτον, αποδέχεστε το γεγονός ότι είστε αμαρτωλός και ότι έχετε σπάσει το νόμο του Θεού. Η Βίβλος λέει στη Ρωμαίους 3:23: "Διότι όλοι αμάρτησαν και έπεσαν κάτω από τη δόξα του Θεού".
 
Δεύτερον, αποδέχεστε το γεγονός ότι υπάρχει μια ποινή για την αμαρτία. Η Γραφή δηλώνει στη Ρωμαίους 6:23: "Διότι ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος ..."
 
Τρίτον, αποδέχεστε το γεγονός ότι βρίσκεστε στο δρόμο προς την κόλαση. Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ματθαίον 10:28: "Και δεν φοβούνται εκείνους που σκοτώνουν το σώμα, αλλά δεν μπορούν να σκοτώσουν την ψυχή, αλλά μάλλον φοβούνται αυτόν που μπορεί να καταστρέψει τόσο την ψυχή όσο και το σώμα στην κόλαση". Επίσης, η Βίβλος δηλώνει στην Αποκάλυψη 21: 8: "Αλλά οι φοβισμένοι, οι άπιστοι και οι απεχθή, και οι δολοφόνοι, οι κακοποιούς και οι μάγοι, οι ειδωλολάτρες και όλοι οι ψεύτες θα έχουν το ρόλο τους στη λίμνη που καίει με φωτιά και θειάφι: ο οποίος είναι ο δεύτερος θάνατος. "
 
Τώρα που είναι κακά νέα, αλλά εδώ είναι τα καλά νέα. Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ιωάννη 3:16: «Διότι ο Θεός αγάπησε τον κόσμο έτσι, ότι έδωσε τον μονογενή Υιό του, ώστε όποιος πιστεύει σ 'αυτόν να μην χάσει, αλλά να έχει αιώνια ζωή». Απλά πιστεύετε στην καρδιά σας ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες σας, θάφτηκε και ανέβηκε από τους νεκρούς με τη δύναμη του Θεού για σας, ώστε να μπορείτε να ζήσετε αιώνια μαζί Του. Προσευχήσου και ζητήστε από αυτόν να έρθει σήμερα στην καρδιά σας και θα το κάνει.
 
Οι Ρωμαίοι 10: 9 και 13 λένε: "Αν ομολογήσεις με το στόμα σου τον Κύριο Ιησού και πιστεύεις στην καρδιά σου ότι ο Θεός τον έχει αναστήσει από τους νεκρούς, θα σωθείς ... Για όσους θα καλέσουν το όνομα του Κύριος θα σωθεί. "
 
Εάν πιστεύετε ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε στον Σταυρό για τις αμαρτίες σας, θάφτηκε και ανέβηκε από τους νεκρούς και θέλετε να τον εμπιστευθείτε σήμερα για τη Σωτηρία σας, παρακαλώ προσευχηθείτε μαζί μου αυτή την απλή προσευχή: Άγιος Πατέρα Θεός, συνειδητοποιώ ότι εγώ είμαι αμαρτωλός και έχω κάνει κάποια κακά πράγματα στη ζωή μου. Λυπάμαι για τις αμαρτίες μου και σήμερα επιλέγω να γυρίσω από τις αμαρτίες μου. Για τον Ιησού Χριστό, παρακαλώ συγχωρέστε με τις αμαρτίες μου. Πιστεύω με όλη μου την καρδιά ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για μένα, θάφτηκε και ανέβηκε ξανά. Έχω εμπιστοσύνη στον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα Μου και επιλέγω να τον ακολουθήσω ως Κύριο από αυτή τη μέρα. Κύριε Ιησού, παρακαλώ να έρθεις στην καρδιά μου και να σώσεις την ψυχή μου και να αλλάξεις τη ζωή μου σήμερα. Αμήν.
 
Εάν απλώς εμπιστευθήκατε τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα σας και προσευχήσατε την προσευχή και την εννοούσατε από την καρδιά σας, σας δηλώνω ότι με βάση το Λόγο του Θεού σώζεστε τώρα από την Κόλαση και είστε στο δρόμο σας προς τον Ουρανό. Καλώς ήρθατε στην οικογένεια του Θεού! Συγχαρητήρια για να κάνετε το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή και που λαμβάνει τον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Σωτήρα σας. Για περισσότερες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε στη νεοφιλελεύθερη πίστη σας στον Χριστό, πηγαίνετε στο Gospel Light Society.com και διαβάστε "Τι να κάνετε αφού μπείτε μέσα από την πόρτα". Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ιωάννη 10: 9: «Εγώ είμαι η πόρτα · με μένα αν κάποιος εισέλθει, θα σωθεί και θα πάει μέσα και έξω και θα βρει βοσκότοπο».
 
Ο Θεός σε αγαπά. Σε αγαπάμε. Και μπορεί ο Θεός να σας ευλογεί.