Choose another language. 

kuinka toivoa: oppitunnit israelilaisilta ja heidän messiaanisista odotuksistaan, osa 24
 
Teksti: Joshua 2: 1-21

Ja Joshua Nunin poika lähetti Sittimistä kaksi miestä vakoilemaan salaa sanoen: "Mene katsomaan maata, jopa Jerikoa". Ja he menivät ja tulivat porton taloon, nimeltään Rahab, ja asuivat siellä.

2 Ja Jerikon kuninkaalle sanottiin: "Katso, siellä tuli miehiä Israelin lasten yöhön etsimään maata."

3 Ja Jerikon kuningas lähetti Rahabiin sanoen: "Tuo esiin sinun tykösi tulevat miehet, jotka ovat tulleet sinun taloon; sillä he tulevat etsimään koko maata."

4 Ja nainen otti kaksi miestä ja piilotti heidät ja sanoi: "Miehet tulivat minun tyköni, mutta en tiedä, mistä he ovat:"

5 Ja tapahtui, että portin sulkemisajankohtana, kun pimeä, miehet menivät ulos: minne miehet menivät, en tahdo: aja takaa heitä nopeasti; sillä te ohitat heidät.

6 Mutta hän oli tuonut heidät talon katolle ja piilottanut ne pellavanvarsilla, jotka hän oli asettanut kattoon.

7 Ja miehet ajoivat heidän takanaan tietä Jordaniaan eteisiin: ja heti, kun heidän takaa-ajojensa olivat poissa, he sulkivat portin.

8 Ja ennen heidän laskeutumistaan, hän tuli heidän luokseen katolle;

9 Ja hän sanoi miehille: Tiedän, että Herra on antanut sinulle maan ja että teidän kauhunne on lankenut meidän päällemme ja että kaikki maan asukkaat ovat sinusta heikko.

10 Sillä me olemme kuulleet, kuinka Herra kuivatti Punaisen meren veden puolestasi, kun tulitte Egyptistä; ja mitä te teitte amorilaisten kahdelle kuninkaalle, jotka olivat Jordanin toisella puolella, Sihonille ja Ogille, jotka te hävititte kokonaan.

11 Ja heti kun kuulimme nämä asiat, sydämemme sulanut, eikä meissä enää ollut rohkeutta sinusta johtuen: Herra, sinun Jumalasi, on Jumala taivaassa yläpuolella ja maan alla.

12 Nyt siis rukoilen sinua, vannon minulle Herran kautta, koska olen osoittanut sinulle ystävällisyyttä, että te myös osoitatte ystävällisyyttä isäni huoneelle ja annatte minulle todellisen merkin:

13 Ja että pelastatte isäni, äitini, veljeni ja siskoni, ja kaiken, mitä heillä on, pelastaaksemme elämämme kuolemasta.

14 Ja miehet vastasivat häntä: "Elämämme sinun", jos et sano tätä meidän asiamme. Ja kun Herra on antanut meille maan, käsittelemme ystävällisesti ja todella kanssasi.

15 Sitten hän päästi heidät köyden alla ikkunan läpi; sillä hänen talonsa oli kaupungin muurin päällä, ja hän asui seinällä.

16 Ja hän sanoi heille: "Siirry sinä vuorelle, etteivät takaajat tapaa sinua". ja piilottele itsesi siellä kolme päivää, kunnes takaa vainot ovat palanneet. Ja sen jälkeen voit mennä tietäsi.

17 Ja miehet sanoivat hänelle: "Me olemme syyttömät tästä vannoksestasi, jonka olet meille vannonut."

18 Katso, kun tulemme maahan, sitoa tämä punainen säikeiden rivi ikkunaan, jonka sinä olet meitä antanut alas. Tuo esi isäsi, äitisi ja veljesi, ja koko isäsi kotitalous. koti sinulle.

19 Ja tapahtuu, että jokainen menee talosi ovesta kadulle, hänen verensä on hänen päänsä päällä, ja me olemme syyttömiä. Ja kuka tahansa on sinun kanssasi talossa, hänen verensä on päällä. päämme, jos hänellä on käsi.

20 Ja jos lausut tämän asiamme, niin me lopetamme valan, jonka olet meille vannonut.

21 Ja hän sanoi: sanojesi mukaan, niin olkoon. Ja hän lähetti heidät pois, ja he lähtivät; ja hän sitoi scarlet-linjan ikkunaan.

-------

Kuinka toivoa: oppilaskuista israelilaisilta ja heidän messiaanisista odotuksistaan, osa 24 (toisen tulevan kappelin saarna # 239)

Robert Mounce sanoi: ”Lunastushistoria on puutteellinen, kunnes Kristus palaa. Se on viimeinen teko suuressa lunastusdraamassa, jota kirkko odottaa kaipauksella. ”

Sarjakuvassa Calvin ja Hobbes Calvinin pomo kiinni häntä istuen pöydän ääressä tuijottaen ikkunaa. ”Miksi et työskentele Calvinilla?” Ilman paljon ajatellut Calvin tunnusti pomolleen: “Koska en nähnyt sinun tulevan.” Monin tavoin olemme unessa ja emme näe mitä on tulossa. Siksi emme toimi. Emme työskentele Herran hyväksi. Olemme vain aktiivisesti mukana elämän harrastuksissa.

Viimeisessä viestissämme aloimme tarkastella Rahabin tarinaa. Nyt jatkamme tarkastelua samansuuntaisesti Rahabin tarinan ja toivon välillä, joka meillä on Kristuksen toisessa tulemisessa.

Kaksi vakoojaa, jotka tulevat Rahabiin, voidaan verrata Kristuksen ensimmäiseen tulemiseen. Kun Jeesus tuli, hän varoitti tulevan vihan maailmaa. Hän kertoi heille, että ainoa tapa pelastua oli luottaa Häneen. Kuitenkin vain harvat ottivat huomioon. Aivan kuten vakoilijat lupasivat Rahabille, että hänet pelastettaisiin tulevalta tuhoamiselta, Jeesus lupaa meille, jotka olemme kristittyjä, että meitä pelastetaan tulevasta maailman tuhoamisesta ja jumalattomista.

Israelilaisen armeijan paluu on kuin Kristuksen tuleva tuleva toinen tuleminen. Kun israelilaiset tulivat ensimmäistä kertaa Jerikoon, he tulivat vakoojina. Toisen kerran he tulivat valloittajiksi. Kun Jeesus tuli ensimmäistä kertaa maailmaan, hän tuli nöyrästi eikä hänellä ollut paikkaa laittaa päätään koko palvelunsa ajan. Toisen kerran Jeesus palaa voimaan ja kunniaan.

Kuten Rahab odotti israelilaisten paluuta ottaen toivoa lupauksestaan, että hän säästää kuoleman, joka oli varastossa muille Jerikossa asuville ihmisille, meidän pitäisi odottaa Jeesuksen paluuta ottaen toivoa vakuutuksesta, että Jeesus palaa valloittavana kuninkaana kaikkien taivaanjoukkojen kanssa Hänen takanaan. Vaikka odotamme ja toivomme, meidän ei pitäisi kuitenkaan olla käyttämättä. Aivan kuten Rahab kokosi kaikki perheenjäsenensä niin, että heidätkin voitaisiin pelastaa, meidän tulisi varoittaa kaikkia voittajamme tulevasta vihasta ja kehottaa heitä uskomaan Kristukseen, jotta he voivat pelastua kanssamme.

-----
 
Nyt, jos et ole uskova Jeesukseen Kristukseen, kehotan sinua luottamaan Häneen, koska Hän tulee jälleen ja et halua jäädäsi taakse. Näin voit laittaa uskon ja luottamuksen Häneen pelastuksesta synnistä ja synnin seurauksista.
 
Ensinnäkin, hyväksy se tosiasia, että olet syntinen ja että olet rikkonut Jumalan lakia. Raamatussa sanotaan Room. 3:23: "Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja jääneet Jumalan kunniasta."
 
Toiseksi, hyväksy se tosiasia, että synnistä on rangaistus. Raamatussa todetaan Room. 6:23: "Sillä synnin palkka on kuolema ..."
 
Kolmanneksi, hyväksy se tosiasia, että olet matkalla helvettiin. Jeesus Kristus sanoi Matt. 10:28: "Ja älä pelkää niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät kykene tappamaan sielua; vaan pelkää sitä, joka kykenee tuhoamaan sekä sielun että ruumiin helvetissä." Raamatussa todetaan myös Ilmestyskirjan 21: 8: "Mutta pelkäävillä ja uskomattomilla ja kauhistuttavilla ja murhajilla, ja huoraajoneuvoilla ja velhoilla, ja epäjumalanpalvojilla, ja kaikilla valehtelijoilla on oltava osuutensa järvessä, joka palaa tulella ja tulikivi: mikä on toinen kuolema. "
 
Nyt se on huono uutinen, mutta tässä on hyvä uutinen. Jeesus Kristus sanoi Joh. 3:16: "Sillä niin rakasti maailmaa maailma, että hän antoi ainoan poikansa, ettei kukaan häneen uskoisi, vaan että hänellä olisi iankaikkinen elämä." Usko vain sydämessäsi, että Jeesus Kristus kuoli synneistäsi, haudattiin ja nousi kuolleista Jumalan voimalla puolestasi, jotta voit elää iankaikkisesti Hänen kanssaan. Rukoile ja pyydä häntä tulemaan sydämeesi tänään, ja Hän tulee.
 
Roomalaisille 10: 9 & 13 sanotaan: ”Jos tunnustat suussasi Herran Jeesuksen ja uskot sydämessäsi, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, sinut pelastetaan. Sillä, joka kutsuu Herra pelastuu. "
 
Jos uskot, että Jeesus Kristus kuoli ristillä syntiesi tähden, haudattiin ja nousi kuolleista, ja haluat tänään luottaa Häneen pelastukseesi, rukoile kanssani tätä yksinkertaista rukousta: Pyhä Isä Jumala, tiedän että Olen syntinen ja että olen tehnyt joitain pahoja asioita elämässäni. Olen pahoillani synneistäni, ja tänään pääsen kääntyä syntistäni. Jeesuksen Kristuksen tähden, anna minulle anteeksi syntini. Uskon koko sydämestäni, että Jeesus Kristus kuoli puolestani, haudattiin ja nousi jälleen. Luotan Jeesukseen Kristukseen Vapahtajani ja päätän seurata Häntä Herrana tästä päivästä eteenpäin. Herra Jeesus, tule sydämeni ja pelasta sieluni ja muuta elämäni tänään. Aamen.
 
Jos luotit vain Jeesukseen Kristukseen pelastajana, ja rukoilit sitä rukousta ja tarkoitit sitä sydämestäsi, vakuutan sinulle, että Jumalan sanan perusteella olet nyt pelastettu helvetistä ja olet matkalla taivaaseen. Tervetuloa Jumalan perheeseen! Onnittelut elämän tärkeimpien asioiden tekemisestä ja Jeesuksen Kristuksen vastaanottamisesta Herraksesi ja Vapahtajaksesi. Saat lisätietoja auttaaksesi sinua kasvamaan uudessa uskossaan Kristukseen käymällä Gospel Light Society.com -sivustolla ja lukemalla "Mitä tehdä sen jälkeen, kun olet kirjoittanut oven kautta". Jeesus Kristus sanoi Joh. 10: 9: "Minä olen ovi. Jos joku menee sisään, se pelastuu, menee sisään ja ulos ja löytää laidun."
 
Jumala rakastaa sinua. Rakastamme sinua. Ja siunatkoon Jumala sinua.