Choose another language. 

hvordan man håber: Lektioner fra israelitterne og deres messianske forventning, del 24
 
Tekst: Joshua 2: 1-21

Og Joshua, søn af Nun, sendte to mænd ud af Shittim for at spionere i hemmelighed og sagde: Gå og se på landet, ja, Jericho. Og de gik og kom ind i en skjøgehus ved navn Rahab og lod sig der.

2 Og det blev fortalt kongen af ​​Jericho og sagde: Se, der kom mænd ind hit til aften for Israels børn for at søge landet.

3 Og Kongen i Jericho sendte til Rahab og sagde: Fremfør de mænd, der er kommet til dig, som er kommet ind i dit hus; thi de er kommet for at søge hele landet.

4 Og kvinden tog de to mænd og skjulte dem og sagde således: "Der kom mænd til mig, men jeg vidste ikke, hvorfra de var:

5 Og det skete omkring det tidspunkt, hvor porten blev lukket, da det var mørkt, at mændene gik ud; hvor mændene gik, vilde jeg ikke; forfølg hurtigt efter dem; thi I skal overhale dem.

6 Men hun havde ført dem op til Husets Tag og skjult dem med Hørstængler, som hun havde lagt på Taget.

7 Og mændene forfulgte efter dem vejen til Jordan til skovene; og så snart de, der forfulgte efter dem, var gået ud, lukkede de porten.

8 Og inden de blev lagt, kom hun op til dem på taget;

9 Og hun sagde til mændene: Jeg ved, at Herren har givet eder landet, og at din frygt er faldt over os, og at alle indbyggerne i landet besvimer på grund af eder.

10 Thi vi har hørt, hvordan Herren tørrede Røde Havets vand for eder, da I kom ud af Ægypten; og hvad I gjorde med de to konger af Amoriterne, der var på den anden side af Jordan, Sihon og Og, som I fuldstændigt ødelagde.

11 Og så snart vi havde hørt disse ting, smeltede vores hjerter, og der blev ikke mere mod i nogen på grund af dig; thi Herren din Gud, han er Gud i himlen derover og på jorden under.

12 Derfor sværger jeg mig nu ved Herren, da jeg har vist Dem venlighed, at I også skal vise min fars hushed og give mig et sandt tegn.

13 Og at I skal redde min far og min mor og mine brødre og mine søstre i live i live og alt det, de har, og redde vores liv fra døden.

14 Og mændene svarede hende: "Vort liv for dig, hvis I ikke udtaler dette om vores forretning. Og det skal være, når Herren har givet os landet, at vi vil handle venligt og sandt med dig.

15 Derefter slapp hun dem ned ved en snor gennem vinduet, for hendes hus var på bymuren, og hun boede ved muren.

16 Og hun sagde til dem: Kom dig hen på bjerget, så forfølgerne ikke møder eder; og skjul jer der tre dage, indtil forfølgerne er vendt tilbage; og derefter kan I gå din vej.

17 Og mændene sagde til hende: Vi vil være skyldige i denne din ed, som du har gjort os til at sværge.

18 Se, når vi kommer ind i landet, skal du binde denne linie af skarlagensråd i det vindue, som du lod os lukke ned ved; og du skal bringe din far og din mor og dine brødre og hele din fars husstand hjem til dig.

19 Og det skal være, at enhver, der går ud af dørene i dit hus på gaden, hans blod skal være på hans hoved, og vi vil være skyldløse; og enhver, der er med dig i huset, hans blod skal være på vort hoved, hvis nogen hånd er på ham.

20 Og hvis du udtaler dette, skal vi slutte med din ed, som du har gjort os til at sværge.

21 Og hun sagde: Således skal det være efter dine ord. Og hun sendte dem væk, og de gik væk; og hun bundede den røde linje i vinduet.

-------

Sådan håber du: Lektioner fra israelitterne og deres messianske forventning, del 24 (Anden kommende kapelprædiken # 239)

Robert Mounce sagde: ”Forløsende historie forbliver ufuldstændig, indtil Kristus vender tilbage. Det er til den sidste akt i det store forløsningsdrama, som kirken venter med længsel. ”

I tegneserien Calvin og Hobbes fanger Calvins chef ham sidder ved sit skrivebord og stirrer ud af vinduet. "Hvorfor arbejder du ikke Calvin?" Uden meget tanke tilståede Calvin sin chef, "Fordi jeg ikke så dig komme." På mange måder sover vi, og vi kan ikke se, hvad der kommer. Derfor arbejder vi ikke. Vi arbejder ikke for Herren. Vi er kun travlt involveret i livets forfølgelser.

I vores sidste besked begyndte vi at se på historien om Rahab. Nu fortsætter vi med at se på parallellerne mellem historien om Rahab og det håb, vi har i Kristi anden komme.

De to spioner, der kommer til Rahab, kan sammenlignes med Kristi første ankomst. Da Jesus kom advarede han verden om den kommende vrede. Han fortalte dem, at den eneste måde at blive frelst på var at stole på ham. Imidlertid var det kun et par, der var opmærksomme på. Ligesom spionerne lovede Rahab at hun ville blive reddet fra den kommende ødelæggelse, lover Jesus dem af os, der er kristne, at vi vil blive reddet fra den kommende ødelæggelse af verden og de ugudelige.

Den israelsk hærs tilbagevenden er som Kristi fremtidige anden advent. Første gang israelitterne kom ind i Jeriko, kom de som spioner. Anden gang kom de som erobrere. Første gang Jesus kom ind i verden, kom han ydmygt og havde intet sted at lægge sit hoved i hele sin tjeneste. Anden gang vender Jesus tilbage i kraft og herlighed.

Ligesom Rahab ventede på, at israelitterne skulle vende tilbage og tage håb i løftet om, at hun ville blive skånet for døden, der var i vente for de andre mennesker, der boede i Jericho, så skulle vi vente på, at Jesus skulle vende tilbage og tage håb i forsikringen om, at Jesus vender tilbage som en erobrende konge med alle himmelens værter bag ham. Selv når vi venter og håber, bør vi imidlertid ikke være inaktiv. Ligesom Rahab samlet alle hendes familiemedlemmer, så de også kunne blive frelst, bør vi advare alle dem, vi kan, om vrede til at komme og opfordre dem til at sætte deres tro på Kristus, så de kan blive frelst sammen med os.

-----
 
Hvis du ikke er en tro på Jesus Kristus, opfordrer jeg dig til at stole på ham, fordi han kommer igen, og du ikke ønsker at blive efterladt. Sådan kan du placere din tro og tillid til ham til frelse fra synd og konsekvenserne af synd.
 
Accepter først, at du er en synder, og at du har brudt Guds lov. Bibelen siger i Romerne 3:23: "Thi alle syndede og kommer til kort efter Guds herlighed."
 
For det andet accepterer det faktum, at der er straf for synd. Bibelen siger i Romerne 6:23: "For syndens løn er døden ..."
 
For det tredje, accepter det faktum, at du er på vej til helvede. Jesus Kristus sagde i Matteus 10:28: "Og frygt ikke dem, der dræber legemet, men ikke er i stand til at dræbe sjælen; men frygt snarere ham, der er i stand til at ødelægge både sjæl og legeme i helvede." Bibelen siger også i Åbenbaring 21: 8: "Men de bange og vantro og de afskyelige og mordere og trolldomere og troldmænd og afgudsdyrkere og alle løgnere skal have deres del i søen, der brænder med ild og svovl: som er den anden død. "
 
Nu er det dårlige nyheder, men her er de gode nyheder. Jesus Kristus sagde i Johannes 3:16: "For så elskede Gud verden, at han gav sin enbårne Søn, at hver den, der tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv." Bare tro på dit hjerte, at Jesus Kristus døde for dine synder, blev begravet og steg op fra de døde ved Guds kraft for dig, så du kan leve evigt med ham. Bed og bede ham om at komme ind i dit hjerte i dag, så vil han.
 
Romerne 10: 9 & 13 siger: "Hvis du bekender med din mund Herren Jesus og tror på dit hjerte, at Gud har oprejst ham fra de døde, bliver du frelst ... For enhver, der kalder navnet på Herren skal blive frelst. "
 
Hvis du tror, ​​at Jesus Kristus døde på korset for dine synder, blev begravet og stod op fra de døde, og du vil stole på ham for din frelse i dag, bed da med mig denne enkle bøn: Hellige Fader Gud, jeg er klar over, at jeg er en synder, og at jeg har gjort nogle dårlige ting i mit liv. Jeg er ked af mine synder, og i dag vælger jeg at vende mig fra mine synder. For Jesus Kristus skyld, tilgiv mig mine synder. Jeg tror af hele mit hjerte, at Jesus Kristus døde for mig, blev begravet og rejste sig igen. Jeg stoler på Jesus Kristus som min Frelser, og jeg vælger at følge ham som Herre fra denne dag frem. Herre Jesus, vær venlig at komme ind i mit hjerte og redde min sjæl og ændre mit liv i dag. Amen.
 
Hvis du netop har betroet Jesus Kristus som din Frelser, og du bad den bøn og mente det fra dit hjerte, erklærer jeg dig, at baseret på Guds ord, er du nu frelst fra helvede, og du er på vej til himlen. Velkommen til Guds familie! Tillykke med at have gjort det vigtigste i livet, og det er at modtage Jesus Kristus som din Herre og Frelser. For mere information for at hjælpe dig med at vokse i din nyfundne tro på Kristus, gå til Gospel Light Society.com og læse "Hvad du skal gøre, når du kommer ind gennem døren." Jesus Kristus sagde i Johannes 10: 9: "Jeg er døren: af mig, hvis nogen kommer ind, skal han blive frelst og gå ind og ud og finde græs."
 
Gud elsker dig. Vi elsker dig. Og må Gud velsigne dig.