Choose another language.

Παρακολουθήστε, προσεύχεστε και δουλέψτε, Μέρος 4
 
ΚΕΙΜΕΝΟ: Μάρκος 13: 32-37
 
32 Αλλά από εκείνη την ημέρα και εκείνη την ώρα δεν ξέρει κανείς, όχι τους αγγέλους που είναι στον ουρανό, ούτε ο Υιός, αλλά ο Πατέρας.

33 Βλέπετε, προσέξτε και προσευχθήτε, διότι δεν ξέρετε πότε είναι ο χρόνος.
 
34 Διότι ο Υιός του Άνθρωπου είναι σαν ένας άνθρωπος που κάνει ένα μακρινό ταξίδι, ο οποίος άφησε το σπίτι του και έδωσε την εξουσία στους δούλους του και σε κάθε άνθρωπο το έργο του και διέταξε τον αχθοφόρο να παρακολουθήσει.
 
35 Επομένως, προσέξτε: διότι δεν γνωρίζετε πότε έρχεται ο πλοίαρχος του σπιτιού, το βράδυ ή τα μεσάνυχτα ή το βράδυ ή το πρωί,
 
36 Δεν θα σας έρθει ξαφνικά να σας κοιμάται.
 
37 Και ό, τι σας λέω, λέω σε όλους: προσέξτε.

--- ΡΟΛΟΓΙΑ ---
 
Παρακολουθήστε, προσεύχεστε και δουλέψτε, Μέρος 4
 
Από αυτή την παραβολή σχετικά με τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού, συζητήσαμε τη σημασία της τήρησης των λόγων του Ιησού. Συζητήσαμε επίσης τη σπουδαιότητα να είμαστε προσεκτικοί ενώ περιμένουμε την επιστροφή Του. Το επόμενο πράγμα που μας διατάζει ο Ιησούς είναι να προσευχηθούμε. Λέει: "Βλέπετε, προσέξτε και προσευχηθείτε, διότι δεν ξέρετε πότε είναι ο χρόνος".
 
Γιατί είναι σημαντικό για μας να προσευχόμαστε υπό το φως της Δεύτερης Ερμής; Λοιπόν, ως Χριστιανοί, είμαστε πολίτες άλλου κόσμου, άλλου βασιλείου. Εδώ σε αυτή τη γη, είμαστε μακριά από το αληθινό σπίτι μας. Η προσευχή είναι ο τρόπος επικοινωνίας μας με τον πραγματικό μας Βασιλιά. Λαμβάνουμε εντολές από Αυτόν και εκφράζουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας στην παρουσία Του. Είναι σημαντικό να διατηρούμε την επικοινωνία με τον Κύριο, ώστε να μην αποθαρρύνονται σε αυτόν τον κόσμο.
 
Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οφείλουμε να είμαστε επιμελείς στην προσευχή καθώς περιμένουμε τη Δευτέρα Παρουσία είναι επειδή η σωτηρία των χαμένων ψυχών εξαρτάται από αυτήν. Δεν γνωρίζουμε την ημέρα ή την ώρα της επιστροφής του Κυρίου, αλλά κάθε μέρα που περνάει μας βάζει μια μέρα πιο κοντά. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι άπληστοι έχουν μια ημέρα λιγότερο για να κάνουν την απόφαση να εμπιστευτούν τον Χριστό ως Σωτήρα. Μπορούμε να υπηρετήσουμε τον Θεό και να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση της Βασιλείας προσευχόμενοι για τους χαμένους να γνωρίσουν τον Χριστό. Ο Warren WIersbe είπε: "Αν το έργο του Θεού σήμερα καλεί έναν λαό για το όνομά Του, τότε όσο πιο γρήγορα ολοκληρώνεται η εκκλησία, τόσο νωρίτερα ο Κύριος θα επιστρέψει".
 
Πρέπει να προσευχόμαστε τακτικά για τους αδαφτισμένους καθώς και για την τόλμη να μοιραζόμαστε το Ευαγγέλιο. Η εκπλήρωση της Μεγάλης Επιτροπής είναι η πρωταρχική μας οδηγία - το μόνο που πρέπει να κάνουμε. Μέσω της συστηματικής προσευχής προς τον Θεό, μπορούμε να αποκτήσουμε τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να μοιραστούμε τον Χριστό και την ειρήνη που πρέπει να ζήσουμε σε αυτόν τον κόσμο.
 
Ο William Young έγραψε:
 
Όσο πιο σκούρα και πιο σκούρα πέφτουν
Οι σκιές της νύχτας,
Συλλέγουμε εδώ με ύμνο και προσευχή,
Να αναζητήσει το αιώνιο φως.
 
Ο πατέρας στον ουρανό, σε σένα είναι γνωστός
Οι πολλές ελπίδες και οι φόβοι μας,
Το βαρύ βάρος του θανάτου,
Η πίκρα μας από δάκρυα.
 
Σας προσευχόμαστε για τις απουσίες μας,
Ποιοι ήταν μαζί μας εδώ:
Και στη μυστική καρδιά μας ονομάζουμε
Το μακρινό και το αγαπητό.
 
Για τα κουρασμένα μάτια και τις πονεμένες καρδιές,
Και τα πόδια,
Οι άρρωστοι, οι φτωχοί, οι κουρασμένοι, οι πεσμένοι,
Σας προσευχόμαστε, Θεός της αγάπης.
 
Φέρνουμε σε εμάς τις ελπίδες και τους φόβους μας
Και στο πάτωμα της βάσης σας;
Και, Πατέρα, που αγαπάς όλους
Θα μας ακούσετε καθώς προσευχόμαστε.
 
Τώρα, εάν δεν είστε πιστός στον Ιησού Χριστό, σας παροτρύνω να εμπιστευτείτε σε Αυτόν επειδή έρχεται ξανά και δεν θέλετε να μείνει πίσω. Εδώ είναι πώς μπορείτε να τοποθετήσετε την πίστη σας και να εμπιστευτείτε σε Αυτόν για τη σωτηρία από την αμαρτία και τις συνέπειες της αμαρτίας.
 
Πρώτον, αποδέχεστε το γεγονός ότι είστε αμαρτωλός και ότι έχετε σπάσει το νόμο του Θεού. Η Βίβλος λέει στη Ρωμαίους 3:23: "Διότι όλοι αμάρτησαν και έπεσαν κάτω από τη δόξα του Θεού".
 
Δεύτερον, αποδέχεστε το γεγονός ότι υπάρχει ποινή για την αμαρτία. Η Βίβλος δηλώνει στη Ρωμαίους 6:23: "Διότι ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος ..."
 
Τρίτον, αποδέχεστε το γεγονός ότι βρίσκεστε στο δρόμο προς την κόλαση. Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ματθαίον 10:28: "Και δεν φοβάσαι αυτούς που σκοτώνουν το σώμα, αλλά δεν μπορούν να σκοτώσουν την ψυχή, αλλά μάλλον φοβούνται αυτόν που μπορεί να καταστρέψει τόσο την ψυχή όσο και το σώμα στην κόλαση". Επίσης, η Βίβλος δηλώνει στην Αποκάλυψη 21: 8: "Αλλά οι φοβισμένοι, οι άπιστοι και οι αποτρόπαιοι, οι δολοφόνοι, οι κακοποιούς, οι μάγοι, οι ειδωλολάτρες και όλοι οι ψεύτες θα έχουν το ρόλο τους στη λίμνη που καίει με φωτιά και θειάφι: ο οποίος είναι ο δεύτερος θάνατος. "
 
Τώρα είναι κακά νέα, αλλά εδώ είναι τα καλά νέα. Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ιωάννη 3:16: "Διότι ο Θεός αγάπησε τον κόσμο έτσι, ότι έδωσε τον μονογενή Υιό του, ώστε όποιος πιστεύει σ 'αυτόν να μην χάσει, αλλά να έχει αιώνια ζωή". Απλώς πιστεύετε στην καρδιά σας ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες σας, θάφτηκε και ανέβηκε από τους νεκρούς με τη δύναμη του Θεού για σας έτσι ώστε να μπορείτε να ζήσετε αιώνια μαζί Του. Προσευχήσου και ζητήστε από αυτόν να έρθει σήμερα στην καρδιά σας και θα το κάνει.
 
Οι Ρωμαίοι 10: 9 και 13 λένε: "Αν ομολογήσεις με το στόμα σου τον Κύριο Ιησού και θα πιστέψεις στην καρδιά σου ότι ο Θεός τον έχει αναστήσει από τους νεκρούς, θα σωθείς ... Για όσους θα καλέσουν το όνομα του Κύριος θα σωθεί. "

Εάν πιστεύετε ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε στον Σταυρό για τις αμαρτίες σας, θάφτηκε και ανέβηκε από τους νεκρούς και θέλετε να Του εμπιστευθείτε σήμερα για τη Σωτηρία σας, παρακαλώ προσευχηθείτε μαζί μου αυτή την απλή προσευχή: Άγιος Πατέρα ο Θεός, συνειδητοποιώ ότι εγώ είμαι αμαρτωλός και έχω κάνει κάποια κακά πράγματα στη ζωή μου. Λυπάμαι για τις αμαρτίες μου και σήμερα επιλέγω να γυρίσω από τις αμαρτίες μου. Για τον Ιησού Χριστό, παρακαλώ συγχωρέστε με τις αμαρτίες μου. Πιστεύω με όλη μου την καρδιά ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για μένα, θάφτηκε και ανέβηκε ξανά. Εμπιστεύομαι τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα Μου και επιλέγω να τον ακολουθήσω ως Κύριο από αυτήν την ημέρα προς τα εμπρός. Κύριε Ιησού, παρακαλώ να έρθετε στην καρδιά μου και να σώσετε την ψυχή μου και να αλλάξετε τη ζωή μου σήμερα. Αμήν.
 
Αν απλώς εμπιστευθήκατε τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα σας και προσευχήσατε την προσευχή και την εννοούσατε από την καρδιά σας, σας δηλώνω ότι με βάση το Λόγο του Θεού σώζονται τώρα από την Κόλαση και είστε στο δρόμο σας προς τον Ουρανό. Καλώς ήλθατε στην οικογένεια του Θεού! Συγχαρητήρια για να κάνετε το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή και που παίρνει τον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Σωτήρα σας. Για περισσότερες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε στη νέα σας πίστη στον Χριστό, πηγαίνετε στο Gospel Light Society.com και διαβάστε "Τι να κάνετε μετά την είσοδό σας μέσα από την πόρτα". Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ιωάννη 10: 9: «Εγώ είμαι η πόρτα · με μένα αν κάποιος μπαίνει μέσα, θα σωθεί και θα πάει μέσα και έξω και θα βρει βοσκότοπο».
 
Ο Θεός σε αγαπά. Σε αγαπάμε. Και μπορεί ο Θεός να σας ευλογεί.