Choose another language.

Gledajte, molite i radite, 4. dio
 
TEKST: Marko 13: 32-37
 
32 U onaj dan i onaj čas nitko ne poznaje, ne anđeli koji su na nebesima, ni Sin, nego Otac.

33 Pazite, pazite i molite, jer ne znate kada je vrijeme.
 
34 Jer Sin Čovječji je kao čovjek koji je daleko putovao, koji je napustio kuću, davao vlasti svojim slugama i svima njegovim djelima i zapovjedio vrataru da čuva.
 
35 Bdijte dakle jer ne znate kad gospodar kuće dođe, u praznikima, u ponoć, ili na pijetao ili ujutro.
 
36 Da ne dođeš iznenada, nađe te da spavaš.
 
37 A što vam kažem, ja kažem svima: "Pazite!"

--- MOLITVA ---
 
Gledajte, molite i radite, 4. dio
 
Iz ove usporedbe o Drugom dolasku Isusa Krista razgovarali smo o važnosti da se posvete Isusovim riječima. Također smo razgovarali o važnosti budnosti dok čekamo njegov povratak. Sljedeća stvar koju nam Isus zapovijeda da činimo jest moliti. Kaže: "Pazite, pazite i molite, jer ne znate kada je vrijeme."
 
Zašto je važno da molimo u svjetlu Drugog dolaska? Pa, kao kršćani, mi smo građani drugog svijeta, drugog kraljevstva. Ovdje na ovoj zemlji smo daleko od našeg istinskog doma. Molitva je naša komunikacija s našim pravim kraljem. Primamo naredbe od Njega, a svoje potrebe i želje izražavamo u njegovoj nazočnosti. Važno je da održavamo komunikaciju s Gospodinom kako ne bismo se obeshrabrili na ovom svijetu.
 
Drugi razlog zašto bismo trebali biti marljivi u molitvi dok čekamo Drugi dolazak je zbog toga što ovisi o spasenju izgubljenih duša. Ne znamo dan ili sat Gospodinovog povratka, ali svaki dan taj propust nas stavlja jedan dan bliže. To također znači da nesposobni imaju manje jednog dana da donose odluku da se povjerenje Krista kao Spasitelja. Možemo služiti Bogu i pomoći izgraditi Kraljevstvo moleći se izgubljenima da upoznaju Krista. Warren WIersbe je rekao: "Ako Božji posao danas zaziva narod za Njegovo ime, tada što prije što je Crkva završena, prije će se Gospodar vratiti."
 
Redovno bismo trebali moliti za nespremljene kao i za smjelost dijeljenja Evanđelja. Ispunjavanje Velikog povjerenstva je naša glavna smjernica - jedino što moramo učiniti. Kroz trajnu molitvu Bogu možemo dobiti snagu koju trebamo podijeliti s Kristom i mirom koji trebamo živjeti u ovom svijetu.
 
William Young je napisao:
 
Kao što je tamnija, tamnija pada oko
Sjene noći,
Ovdje se skupimo s himnom i molitvom,
Tražiti vječnu svjetlost.
 
Oče na nebu, Tebi su poznati
Naše brojne nade i strahovi,
Naša teška težina smrtnog truda,
Naša gorčina suza.
 
Molimo vas za naše odsutne,
Tko su bili s nama ovdje:
I u našem tajnom srcu imenimo
Daleko i draga.
 
Za umorne oči i bolna srca,
I noge koje su iz Tebe,
Bolesni, siromašni, umorni, pali,
Molimo te, Bože ljubavi.
 
Donosimo Tebi naše nade i strahove
A na tvoju podnožju ležao;
A, Oče, Ti koji sve voliš
Hoćeš čuti kako molimo.
 
Sada, ako niste vjernik u Isusu Kristu, pozivam vas da se pouzdate u Njega jer se on ponovno vraća i ne želite ostati iza sebe. Evo kako možete staviti svoju vjeru i povjerenje u Njega za spasenje od grijeha i posljedice grijeha.
 
Prvo, prihvatite činjenicu da ste grješnik i da ste slomili Božji zakon. Biblija kaže u Rimljanima 3:23: "Jer svi su sagriješili i nedostajali Božji slava."
 
Drugo, prihvatite činjenicu da postoji kazna za grijeh. Biblija kaže u Rimljanima 6,23: "Jer plaća grijeha je smrt ..."
 
Treće, prihvatite činjenicu da ste na putu u pakao. Isus Krist je rekao u Mateju 10:28: "I ne boj se onih koji ubijaju tijelo, ali ne mogu ubiti dušu, nego se boje onoga koji može uništiti dušu i tijelo u paklu". Isto tako, Biblija kaže u Otkrivenju 21: 8: "Ali strašni, nevjernici i gadovi, i ubojice, bludnici i čarobnjaci, idolopoklonici i svi lažljivci, imaju svoje sudjelovanje u jezeru koje gori vatrom i sumpor: koja je druga smrt. "
 
Sada je to loša vijest, ali ovdje je dobra vijest. Isus Krist je rekao u Ivanu 3,16: "Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da tko god vjeruje u njega ne propadne, nego ima život vječni." Samo vjerujte u svoje srce da je Isus Krist umro za vaše grijehe, bio pokopan i uskrsnuo od mrtvih po Božjoj vlasti za vas da biste mogli živjeti vječno s Njim. Molite se i zamolite ga da danas dođe u vaše srce i on hoće.
 
Rimljanima 10,9 i 13 kaže: "Ako priznaš Gospodnjom Isusom usta svoja i vjerujete u svoje srce da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćete spašeni ... Jer tko god poziva ime Gospodin će biti spašen. "

Ako vjerujete da je Isus Krist umro na križu zbog vaših grijeha, bio je pokopan i uskrsnuo od mrtvih, a ti se danas želiš povjeriti Njemu za svoje spasenje, Molim te, molim sa mnom ovu jednostavnu molitvu: Bože sveti Otac, shvaćam da ja Ja sam grešnik i da sam u životu napravio neke loše stvari. Ispričavam se zbog svojih grijeha i danas odlučim da se okrenem od svojih grijeha. U ime Isusa Krista, molim te, oprosti mi grijeha. Vjerujem svim srcem da je Isus Krist umro za mene, pokopan je i ponovno ustao. Ja vjerujem Isusu Kristu kao svojem Spasitelju i odlučim ga slijediti kao Gospodina od danas naprijed. Gospodine Isuse, molim vas, uđite u moje srce i spasite moju dušu i promijenite moj život danas. Amen.
 
Ako ste se samo pouzdali u Isusa Krista kao svog Spasitelja i molili ste tu molitvu i to je značilo iz vašeg srca, izjavljujem vam da se temelji na Riječi Božjoj, sada ste spašeni iz pakla i da ste na putu prema Nebu. Dobrodošli u Božju obitelj! Čestitamo što radite najvažniju stvar u životu i primamo Isusa Krista kao svog Gospodina i Spasitelja. Za više informacija kako bi vam pomogli da rastete u vašoj novopravnoj vjeri u Krista, idite na Evanđelje Light Society.com i pročitajte "Što učiniti nakon što ulazite kroz vrata". Isus Krist je rekao u Ivanu 10,9, "Ja sam vrata: po meni ako netko uđe, on će biti spašen, ići će i izlaziti i naći pašu."
 
Bog te voli. Volimo te. I Bog vas blagoslovio.