Choose another language. 

Se, be och arbeta, del 2
 
TEXT: Mark 13: 32-37
 
32 Men den dagen och den timmen känner ingen, nej, inte de änglar som finns i himmelen och inte Sonen, utan Fadern.

33 Se upp och titta och be, för du vet inte när tiden är.
 
34 Människosonen är som en man som tar en lång resa, som lämnade sitt hus och gav sina tjänare befogenhet och varje sitt arbete och beordrade portaren att vaka.
 
35 Se därför, ty ni vet inte, när husets herre kommer, på kvällen eller vid midnatt eller i käken eller på morgonen.
 
36 Han kommer plötsligt och finner dig att sova.
 
37 Och vad jag säger till eder säger jag till alla: Vakta.

--- BÖD ---
 
Se, be och arbeta, del 2
 
Billy Graham sa, "Bibeln lärde sig om Kristi andra ankomst var tänkt som predikning för" dommedag ". Men inte längre. Det är den enda stråden av hopp som lyser som en ständigt ljusande stråle i en mörkande värld. "
 
I vårt sista budskap började vi titta på dörrbevakaren, eller liknelsen om mästarens hushåll, för att ge oss vägledning om vad vi borde göra när vi väntar på Jesu Kristi återkomst. Genom Guds nåd borde vi vara trogna och upptagna tills Mästarens återkomst. Vi har var och en ett jobb att göra mitt i Herrens fysiska frånvaro.
 
Jesus börjar denna liknelse med tre kommandon som vi borde lyda. Den första är "Ta i akt." Denna fras betyder att titta på eller att uppmärksamma. Jesus vill att vi ska vara uppmärksamma på Honom, hans befaller och hans exempel. Vi ska vara hans representanter på denna jord. Om du skickade någon till att representera dig före en viss auktoritet, vill du att de ska bedriva sig på ett visst sätt. På samma sätt vill Jesus att vi ska utföra oss på ett visst sätt i världen eftersom världen ser på oss för att se vad Jesus är. Om vi ​​ska följa Jesu exempel måste vi vara uppmärksamma på honom.
 
Men många av oss har våra ögon på världsliga sysselsättningar, på politiska ledare eller personliga framsteg. Vi är inte redo för Jesu återkomst, och vi är inte intresserade av att bli redo. Vi har fixat våra ögon på allt annat än Jesus Kristus. Vem uppmärksammar du idag? Vem har ditt öra? Vem har ditt öga? Ännu viktigare, vem eller vad har fångat ditt sinne? Säger du med John, "Ändå, kom, Herre Jesus"? Eller säger du, "Kom Herre Jesus, men först efter att jag har gjort vad jag vill göra"?
 
Vi kan inte uppleva Herrens Jesu Kristi nåde för att komma igenom detta liv om vi inte tar hänsyn till vad Jesus säger till oss. Om vi ​​tar hand om de budskap som sänds av världen, kommer köttet och djävulen att bli otillfredsställda, oroliga, deprimerade och frustrerade. Denna värld kan inte uppfylla våra djupaste längtan. Och vi borde inte slösa bort tiden som strävar efter lycka och uppfyllelse där den inte kan hittas. Istället, som medlemmar av mästarens hushåll, låt oss ta itu med husets mästare, Jesus Kristus. Även om det kan tyckas att han har gått på en lång resa, är han alltid med oss, han kommer aldrig att överge oss, och en dag kommer han att återvända för att ta oss till det ställe han har förberett för oss.
 
Frances J. Crosby skrev:
 
Vakna och be att när mästaren kommer,
Om på morgon, middag eller natt,
Han kan hitta en lampa i varje fönster,
Trimmad och brinnande klar och ljus.
 
Vakna och be, lämna inte vår tjänstgöringstjänst,
Tills vi hör brudgummens röst
Då med sig äktenskapet fest,
Vi kommer alltid att glädja oss.
 
Vakt och be, Herren befaller;
Titta och be, "twill inte vara lång.
Snart ska han samla hem sina kära,
Till den glada vale av sången.
 
Nu, om du inte är troende i Jesus Kristus, uppmanar jag dig att lita på honom eftersom han kommer igen och du vill inte bli kvar. Så här kan du placera din tro och lita på honom för frälsning från synden och konsekvenserna av synden.
 
Först acceptera det faktum att du är en syndare, och att du har brutit Guds lag. Bibeln säger i Romarbrevet 3:23: "Ty alla har syndat och förkortar Guds ära."
 
För det andra acceptera det faktum att det finns ett straff för synden. Bibeln säger i Romarbrevet 6:23: "För syndens lön är döden ..."
 
Tredje, acceptera det faktum att du är på väg till helvetet. Jesus Kristus sade i Matteus 10:28: "Och frukta inte dem som dödar kroppen, men kan inte döda själen, utan frukta honom, som kan förstöra både själ och kropp i helvetet." Bibeln säger också i Uppenbarelseboken 21: 8: "Men de rädslade och de otroende och de grymma och mördare och hovmännen och trollkarlarna och avgudarna och alla lögnare skall ha sin del i sjön som brinner med eld och svavel: vilken är den andra döden. "

Nu är det dåliga nyheter, men här är de goda nyheterna. Jesus Kristus sade i Johannes 3:16: "Ty Gud älskade så världen, att han gav sin enbårne Son, att den som tror på honom inte skulle förgås, utan ha evigt liv." Tänk bara på ditt hjärta att Jesus Kristus dog för dina synder, var begravd och uppstod från de döda genom Guds kraft för dig så att du kan leva evigt hos honom. Be och be honom att komma in i ditt hjärta idag, och han vill.
 
Romarbrevet 10: 9 och 13 säger: "Om du med din mun bekänner Herren Jesus och tror på ditt hjärta att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst ... för den som kallar på namnet på den Herren skall bli frälst. "
 
Om du tror att Jesus Kristus dog på korset för dina synder, var begravd och steg från de döda och du vill lita på honom för din frälsning idag, be med min enkla bön: Helige Fader Gud, jag inser att jag är en syndare och att jag har gjort några dåliga saker i mitt liv. Jag är ledsen för mina synder, och idag väljer jag att vända från mina synder. För Jesus Kristus skull, förlåt mig om mina synder. Jag tror med hela mitt hjärta att Jesus Kristus dog för mig, var begravd och steg igen. Jag litar på Jesus Kristus som min Frälsare och jag väljer att följa Honom som Herre från denna dag framåt. Herre Jesus, snälla kom i mitt hjärta och rädda min själ och förändra mitt liv idag. Amen.
 
Om du bara litade på Jesus Kristus som din Frälsare, och du bad den bönen och menade den från ditt hjärta, förklarar jag för dig att den som bygger på Guds ord, är du nu rädd från helvetet och du är på väg till himlen. Välkommen till Guds familj! Grattis på att göra det viktigaste i livet och det tar emot Jesus Kristus som din Herre och Frälsare. För mer information som hjälper dig att växa i din nyfunna tro på Kristus, gå till Gospel Light Society.com och läs "Vad ska du göra när du går in genom dörren". Jesus Kristus sade i Johannes 10: 9, "Jag är dörren: genom mig om någon kommer in, skall han bli frälst och gå in och ut och hitta betesmark."
 
Gud älskar dig. Vi älskar dig. Och må Gud välsigna dig.