Choose another language. 

Glejte, molite in delajte, 2. del
 
BESEDILO: Mark 13: 32-37
 
32 Tisti dan in ta ura nobenega ne pozna nobenega, ne ne angelov, ki so v nebesih, niti Sin, ampak Oče.

33 Pazite, pazi in molite, ker ne veste, kdaj je čas.
 
34 Kajti Sin človekov je kot moški, ki je odšel daleč na pot, ki je zapustil hišo in dal pooblastila svojim služabnikom in vsakemu svojemu delu in ukazal portirju, da gleda.
 
35 Zato bodite pozorni: ker ne veste, kdaj hišni gospodar pride, bodisi v polnočnici bodisi v kurjenju ali zjutraj:
 
36 Nehaj nenadoma pride, da te spi.
 
37 In kar vam pravim, povem vsem, Glejte.

--- PRAYER ---
 
Glejte, molite in delajte, 2. del
 
Billy Graham je dejal: "Biblijsko učenje o Drugem Kristusovem prihodu je bilo mišljeno kot" sodobni "pridig. Ampak ne več. To je edino Ray upanja, ki sije kot vedno svetlejši žarek v temnem svetu. "
 
V našem zadnjem sporočilu smo začeli gledati Parabole o vratarju ali Parabole gospodarske mojstre, da bi nam svetovali o tem, kaj bi morali početi, ko pričakujemo drugo prihod Jezusa Kristusa. Po Božji milosti moramo biti zvesti in zasedeni, dokler se Gospod ne vrne. Vsak ima nalogo, da naredi sredi Gospodove fizične odsotnosti.
 
Jezus začne to prirobo s tremi ukazi, ki jih moramo ubogati. Prvi je: "Bodite pozorni." Ta fraza pomeni pogledati ali pozoren. Jezus želi, da smo pozorni na njega, njegove ukaze in njegov primer. Mi smo njegovi predstavniki na tej zemlji. Če ste nekoga poslali, da vas zastopa pred določenim organom, bi si želeli, da se ravnajo na določen način. Prav tako Jezus želi, da se na nek način ravnamo v svetu, ker nas svet gleda, da vidimo, kakšen je Jezus. Če želimo slediti Jezusovemu zgledu, moramo biti pozorni na njega.
 
Toda mnogi od nas imajo svoje oči na svetu, političnih voditeljev ali osebnega napredka. Nismo pripravljeni na Jezusovo vrnitev, niti nas ne zanima pripravljenost. Naše oči smo popravili vse drugo, razen Jezusa Kristusa. Na koga ste pozorni danes? Kdo ima tvoje uho? Kdo ima tvoje oko? Še pomembneje, kdo ali kaj je ujeli vaš um? Ali rečeš z Johnom: "Kljub temu, pridite, gospod Jezus"? Ali pa pravite: "Pridite, gospod Jezus, ampak šele, ko bom končal, kar želim storiti"?
 
Ne moremo doživeti milosti Gospoda Jezusa Kristusa, da bi preživeli to življenje, če ne bomo pazili na to, kar nam Jezus govori. Če pazimo na sporočila, ki jih pošljejo svet, meso in hudič, bomo na koncu nezadovoljni, zaskrbljeni, depresivni in razočarani. Ta svet ne more zadovoljiti naših najglobljih hrepenenj. In ne smemo izgubljati časa, ki sledi sreči in izpolnjevanju, kjer je ni mogoče najti. Namesto tega, kot člani Gospodarskega gospodarja, pazimo na Gospodarja Hiše, Jezusa Kristusa. Čeprav se morda zdi, da je šel na dolg pot, je vedno z nami, on nas ne bo nikoli zapustil, in nekega dne se bo vrnil, da nas pripelje na kraj, ki ga je pripravil za nas.
 
Frances J. Crosby je napisal:
 
Glejte in molite, ko pride Gospod,
Če zjutraj, podnevi ali ponoči,
V vsakem oknu lahko najde svetilko,
Obrezan in pereč jasen in svetel.
 
Glejte in molite, ne pustite našega delovnega mesta,
Dokler ne slišimo glasu Ženskosti;
Potem se z njim poživi poroka,
Vedno se bomo veseli.
 
Glejte in molite, Gospod zapoveduje;
Glejte in molite, "keper ne bo dolg.
Kmalu bo zbral domov svoje ljubljene,
Na srečo vale pesmi.
 
Zdaj, če niste vernik v Jezusu Kristusu, vas pozivam, da verujete v Njega, ker je prišel spet in ne želite, da bi ga pustili za sabo. Tukaj je, kako lahko postavite svojo vero in zaupanje v Njega za odrešenje od greha in posledice greha.
 
Najprej sprejmite dejstvo, da ste grešnik in da ste prekršili Božji zakon. Sveto pismo pravi v Rimljanom 3:23: "Vsi so grešili in niso bili božji slave."
 
Drugič, sprejmite dejstvo, da gre za kazen za greh. Sveto pismo v Rimljanom 6:23 pravi: "Za plačo greha je smrt ..."
 
Tretjič, sprejmite dejstvo, da ste na poti v pekel. Jezus Kristus je v Mateju 10:28 rekel: "In ne bojte se tistih, ki ubijajo telo, vendar ne morejo ubiti duše, temveč se bojijo tistega, ki lahko v peklu uniči tako dušo kot telo." Tudi Sveto pismo v Razodetju 21: 8 navaja: "Toda strašni in nevjerni in gnusni in morilci, kurvice in čarovnice in idolaterji in vsi lažnivci se bodo udeležili jezera, ki gorijo z ognjem in žveplo: to je druga smrt. "

Zdaj je to slaba novica, ampak tukaj je dobra novica. Jezus Kristus je v Janezu 3:16 rekel: "Bog je tako ljubil svet, da je dal svojega edinorojenega Sina, da kdor veruje vanj, ne bi smel propadati, ampak bo imel večno življenje." V svoje srce verjamejte, da je Jezus Kristus umrl za vaše grehe, je bil pokopan in vstal od mrtvih z močjo Božjo zate, da bi lahko večno živeli z njim. Molite in prosite ga, da pride danes v svoje srce, in on bo.
 
Rimljanom 10: 9 in 13 pravi: "Če bi se s svojimi usti priznal Gospoda Jezusa in verjel v svoje srce, da ga je Bog vzgojil od mrtvih, se boš rešil ... kdor koli pokliče ime Gospod bo rešen. "
 
Če verjameš, da je Jezus Kristus umrl na križu za svoje grehe, je bil pokopan in vstal od mrtvih in hočeš, da mu zaupaš za svoje odrešenje danes, prosim, molite z mano, to preprosto molitev: Sveti oče Bog, sem grešnik in v življenju sem storil nekaj slabih stvari. Žal mi je zaradi mojih grehov, danes pa se odločim, da se odvrnem od svojih grehov. Za ime Kristusa, prosim, oprostite mi svojih grehov. Z vsem srcem verjamem, da je Jezus Kristus umrl za mene, je bil pokopan in ponovno vstal. Jezusu Kristu zaupam kot mojega Odrešenika in se odločim, da ga bom od Gospodovega dne nadaljeval. Gospod Jezus, prosim pridite v moje srce in rešite mojo dušo in spremenite moje življenje danes. Amen.
 
Če ste samo zaupali Jezusu Kristu kot svojemu Odrešitelju in ste molili to molitev in to pomenili iz svojega srca, vam izjavljam, da ste na podlagi Božje besede zdaj rešeni iz pakta in ste na poti v nebesa. Dobrodošli v družini Boga! Čestitam, da delaš najpomembnejše v življenju in da prejema Jezusa Kristusa kot svojega Gospoda in Odrešenika. Za več informacij, ki vam bodo pomagale pri rasti v svoji novi veri v Kristusu, pojdite na Gospel Light Society.com in preberite "Kaj naj storite, ko vstopite skozi vrata." Jezus Kristus je v Janezu 10: 9 rekel: "Jaz sem vrata: z menoj, če pride kdo kdo, bo rešen, vstopi in izstopi in najdi pašnike."
 
Bog te ljubi. Ljubimo te. In vas lahko Bog blagoslovi.