Choose another language. 

Гледајте, молите и радите, део 2
 
ТЕКСТ: Марк 13: 32-37
 
32 Али тог дана и тог часа не зна ниједан човек, не, ни анђели који су на небу, нити Син, већ Отац.

33 Узми пазите, гледајте и молите: јер не знате када је вријеме.
 
34 Јер Син Човека је као човек који одлази на далеко путовање, који је напустио његову кућу и давао власт својим слугама и сваком човјеку свој посао и наредио портир да гледа.
 
35 Зато гледајте: јер не знате када Господњи куће дође, у пару или у поноћ, или у кокошји или ујутру:
 
36 Да не би изненада долазио на спавање.
 
37 И оно што вам кажем, кажем свима, Гледајте.

--- ПРАЈЕР ---
 
Гледајте, молите и радите, део 2
 
Билли Грахам је рекао: "Библијска наука о Другом Христовом доласку помињала се као проповедање" судбине ". Али не више. То је једини Раи наде који сија као икада осветљен сноп у свијету у затамњењу. "
 
У нашој последњој поруци, почели смо да гледамо Парабалицу о чувару врата или Параболичу господара господара, да нам дају смернице о томе шта треба да радимо док чекамо Други долазак Исуса Христа. По Божјој милости, требали бисмо бити верни и заузети све док се Господар не врати. Свако има посла да ради средином Господњег физичког одсуства.
 
Исус почиње ову паравој са три команде које треба слушати. Прва је: "Узми пазњу." Ова фраза значи погледати или обраћати пажњу. Исус жели да обратимо пажњу на Њега, Његове наредбе и Његов примјер. Ми ћемо бити његови представници на овој земљи. Ако сте послали неког да вас заступа пред одређеним ауторитетом, ви бисте желели да се понашају на одређени начин. Исто тако, Исус жели да се понашамо на одређени начин на свету јер нас свет гледа како би видели шта је Исус. Ако пратимо Исусов пример, морамо обратити пажњу на Њега.
 
Међутим, многи од нас имају очи на свијету, на политичке лидере или на лични напредак. Нисмо спремни за Исусов повратак, нити смо заинтересовани да се припремимо. Наше очи смо утврдили све друго осим Исуса Христа. На кога се обратите данас? Ко има твоје уво? Ко има твоје око? Што је још важније, ко или шта је ухватио ваш ум? Да ли кажете са Јохном, "Чак и тако, дођите, Господе Исусе"? Или, хоћете ли рећи: "Дођите, Господе Исусе, али тек након што завршим радити оно што желим"?
 
Ми не можемо искусити милост Господа Исуса Христа да прођемо кроз овај живот осим ако не будемо пажљиви на оно што нам Исус говори. Ако пазимо на поруке које шаље свијет, месо и ђаво, завршићемо незадовољни, забринути, депресивни и фрустрирани. Овај свет није у стању да задовољи наше најдубље жеље. И не смијемо губити вријеме да се бавимо срећом и испуњењем гдје га не можемо наћи. Уместо тога, као чланови Господарског домаћинства, обратимо пажњу на Господара Дома, Исуса Христа. Иако изгледа да је отишао на дуго путовање, он је увек са нама, никада неће нас оставити, и једног дана ће се вратити да нас одведе до мјеста које је припремио за нас.
 
Францес Ј. Цросби је написао:
 
Гледајте и молите се када Господар дође,
Ако ујутро, подне или ноћ,
Може наћи лампу у сваком прозору,
Обрезан и освијетљен и јасан.
 
Гледајте и молите се, нити напустите свој посао,
Док не чујемо глас младожења;
Онда је са њим венчање у браку,
Увек ћемо се радујати.
 
Гледајте и молите, Господ заповједи;
Гледајте и молите се, "кепер не дуго.
Ускоро ће се окупити кући своје вољене,
За срећну валу песме.
 
Сада, ако нисте вјерник у Исусу Христу, ја вас позивам да верујете у Њега јер он долази опет и не желите да се оставите за собом. Ево како можете да поставите своју веру и поверење у Њега за спас од греха и последице греха.
 
Прво, прихватите чињеницу да сте грешник и да сте прекршили Божји закон. Библија каже у Римљанима 3:23: "Јер сви су грешили и нису били Божија слава."
 
Друго, прихватите чињеницу да постоји казна за грех. Библија наводи у Римљанима 6:23: "јер је плата греха смрт ..."
 
Треће, прихватите чињеницу да сте на путу до пакла. Исус Христ је рекао у Матеју 10:28: "И не бојте се оних који убијају тело, али нису у стању да убију душу, него се бојите њега који може да уништи и душу и тело у паклу". Такође, Библија наводи у Откривењу 21: 8: "Али страшни и невјерни и гнусне и убице, курвице и чаробњаци, идолози и сви лажови, учествују у језеру који гори ватром и сумпор: то је друга смрт. "

То је лоша вест, али ево добрих вести. Исус Христ је рекао у Јеванђељу 3:16: "Јер Бог толико волео свет, да је дао свој јединородјеног Сина, да ко год да вјерује у њега не смије погинути, већ имати вечни живот". Само веруј у своје срце да је Исус Христ умро за своје грехе, био сахрањен и уздахнути од мртвих Божје силе за вас, тако да можете вечно живјети с њим. Молите се и молите Га да данас уђе у ваше срце, и Он ће.
 
Римљанима 10: 9 и 13 каже: "Ако ћеш са својим устима признати Господа Исуса и вјеровати у твоје срце да га је Бог уздигао од мртвих, бићеш спашен ... За кога год позвао име Господ ће бити спашен. "
 
Ако верујете да је Исус Христ умро на Крижу за своје грехе, био сахрањен и устао из мртвих, а ви желите да му вјерујете за свој спас данас молите молите са мном ову једноставну молитву: Свети Оче Боже, схватам да сам Ја сам грешник и учинио сам неке лоше ствари у мом животу. Жао ми је због мојих грехова, а данас сам изабрао да пређем из својих грехова. За име Исуса Христа, молим те опрости ми од мојих грехова. Верујем са свим срцем да је Исус Христ умро за мене, био сахрањен и поново устао. Ја верујем Исусу Христу као Мојом Спаситељу и одлучио сам да га пратим као Господара од овог дана напред. Господе Исусе, молим вас додајте у моје срце и спасите моју душу и промијените свој живот данас. Амен.
 
Ако бисте само веровали Исусу Христу као вашем Спаситељу, а молили сте и молили је то из твог срца, изјављујем вам да је засновано на Божјој Речи, сада сте спашени из Пакла и на путу сте до Небеске. Добродошли у породицу Божију! Честитам што радим најважнију ствар у животу и који прими Исуса Христа као свог Господара и Спаситеља. За више информација које ће вам помоћи да расте у вашој новој вери у Христу, идите на Госпел Лигхт Социети.цом и прочитајте "Шта урадити након што уђете кроз врата". Исус Христ је рекао у Јеванђељу 10: 9: "Ја сам врата: ако ја уђем било ког човјека, он ће бити спашен и ући ће и изаћи и наћи пашу."
 
Бог те воли. Волимо вас. И да те Бог благослови.