Choose another language.

Второто доаѓање на Христос, дел 10
 
Почитување и давање слава на Бога и Исус Христос, и сеќавање на нивниот слуга Били Греам проповедајќи адаптација на една од неговите моќни пораки.
 
Текст: Матеј 24: 1-8:
 
1 И излезе Исус и замина од храмот; и неговите ученици дојдоа кај него за да му ги покажат зградите во храмот.
 
2 И Исус им рече: "Не се гледате ли сите овие работи?" вистина ви велам, нема да остане тука еден камен на друг, кој нема да биде фрлен надолу.
 
3 И додека седна на Маслиновата Гора, учениците пријдоа при него приватно, велејќи: "Кажи ни, кога ќе биде тоа?" и што ќе биде знакот на твоето доаѓање и на крајот на светот?
 
4 И Исус им одговори и им рече: "Внимателно, зашто никој не ве измами!"
 
5 Зашто мнозина ќе дојдат во Мое име, велејќи: Јас сум Христос; и ќе измамат многумина.
 
6 И ќе чуете за војни и гласини за војни: гледајте да не бидете вознемирени, зашто сето тоа мора да се случи, но крајот не е сеуште.
 
7 Зашто народот ќе се крене против нација и царство против царство; и ќе има глад, чума и земјотреси, во места за риболов.

8 Сите овие се почетокот на тагите.
 
------
 
Еднаш бев гледајќи игра со шахти помеѓу двајца мои пријатели. И двајцата беа одлични играчи. Видов еден од нив да направи потег што мислев дека е многу глупав. Потоа направи уште еден глупав потег, и мислев дека ќе ја изгуби играта. Тој изгуби две парчиња. Но, одеднаш го видов планот што го имал: Тој скокнал три од неговите противнички парчиња, го ставил парчето на царскиот ред, го крунисал, се вратил, го поминал одборот и ја освоил играта.
 
Во историјата на светот, Бог му рекол на Хитлер: "Направи потег". "Мусолини, направај твое." "Наполеон, направај твое." "Сталин, направај твое." "Хрушчов, направај твое." "Ѓаволот [сатаната, тој непријател на човештвото, тој непријател на Бог], го направи твојот потег". И ѓаволот денес го прави својот голем, голем потег.
 
Но, еден ден, Боже, преку божествена интервенција и божествена акција во доаѓањето на Неговиот Син, ќе се случи историја на два дела. Климактичката точка на историјата ќе биде постигната. Бог ќе го круниса Исуса Цар над царевите и Господ на сето тоа. Ќе има крунисување на небото. Кој момент ќе биде! Сите оние кои веруваат дека ќе бидат таму во нашите бели облеки, и оркестри на небото ќе играат. Хоровите ќе пеат; ангелите ќе ја доставуваат музиката. Кој момент ќе биде. Ѕвездите ќе пеат заедно, и нашите уши ќе бидат прилагодени на песните на универзумот.
 
И тогаш, како што некој напишал, ангелите ќе ги превртуваат своите крилја. Тие ќе седнат, а потоа ќе пееме. Ќе пееме големата песна за спасение, "Спасени, спасени од крвта на распнатиот Еден". Ангелите не можат да ни се придружат затоа што никогаш не ја знаеле радоста што ја носи нашето спасение.
 
Постои една основна работа што се учи во 24-та и 25-та поглавја на Матеј, за кои мора да внимаваме: Бидете подготвени! Ние треба да бидеме подготвени за враќањето на Исус. Исус рече: "Бидете подготвени, зашто во оној час, за кој мислите дека не доаѓа Синот Човечки." Сакам да ве прашам денес: Дали сте подготвени? Ако не сте подготвени да се сретнете со Христос, подобро да се подготвите денес. Можете да се подготвите со покајание на своите гревови и примање на Христос. Тоа е многу едноставен чин. Тоа е искрено дело со кое се претставите на Исус Христос и велите: "Господи, од овој момент, јас сум ваш. Сакам да ве примам, сакам да те следам, сакам да живеам за тебе. Сакам да бидам Бројни меѓу крв купи толпата. Сакам да дојде до вашиот крст, така што можам да одам на Твојата крунисување. " Само оние кои дојдоа на Својот крст, каде што умре за грев, ќе можат да одат на Неговата крунисување и да добијат круна. Ќе дојде ли денес? Ако е така, внимавајте на следново:

Прво, прифатете го фактот дека сте грешник и дека сте го скршиле Божјиот закон. Библијата вели во Римјаните 3:23: "Зашто сите згрешија и не ја слават Божјата слава"

Второ, прифати фактот дека постои казна за грев. Во Римјаните 6:23 Библијата вели: "Зашто платата за гревот е смрт ..."

Трето, прифатете го фактот дека сте на пат кон пеколот. Исус Христос во Матеј 10:28 рекол: "И не се плашете од оние кои го убиваат телото, но не можат да ја убијат душата, туку страв од оној кој може да ја уништи душата и телото во пеколот". Исто така, Библијата вели во Откровение 21: 8: "Но страшните и неверните, и гнасни, и убијци, проповедници и гатачи, и идолопоклоници и сите лажливци, ќе учествуваат во езерото што гори со оган и Сулфур: што е втората смрт. "

Сега тоа е лоша вест, но тука е добрата вест. Исус Христос во Јован 3:16 рекол: "Зашто Бог толку го возљуби светот, што го даде својот единороден Син, за секој што верува во него да не загине, туку да има вечен живот" Верувај во твоето срце дека Исус Христос умре за твоите гревови, беше погребан и воскресна од мртвите со силата Божја за вас за да можеш да живееш вечно со Него. Молете се и побарајте од Него да дојде во твоето срце денес, и Тој ќе.

Римјаните 10: 9 и 13 вели: "Ако со устата ти исповедаш Господ Исус, и ќе веруваш во твоето срце дека Бог го воскресна од мртвите, ќе се спасиш ... Зашто, кој ќе го повика името на Господ ќе се спаси. "

Ако верувате дека Исус Христос умрел на крстот за своите гревови, бил погребан и воскресна од мртвите и сакате да Му верувате на своето спасение денес, молете се со мене оваа едноставна молитва: Светиот Отец Боже, сфаќам дека јас Сум грешник и дека направив некои лоши работи во мојот живот. Жалам за моите гревови, и денес избирам да се свртам од моите гревови. За доброто на Исус Христос, прости ми ги моите гревови. Верувам со сето свое срце дека Исус Христос умре за мене, беше погребан и повторно се кренав. Верувам дека Исус Христос е мој Спасител и јас избрав да го следам Него како Господ од овој ден напред. Господи Исусе, молам, дојди во моето срце и да ја спаси мојата душа и да го промени мојот живот денес. Амин.

Ако само му верувате на Исус Христос како на вашиот Спасител, и ја молевте таа молитва и го значеше тоа од твоето срце, јас ви објавувам дека врз основа на Божјото Слово, сега сте спасени од Пеколот и вие сте на пат кон небото. Добредојдовте во семејството Божјо! Честитки за тоа што го направивте најважното нешто во животот и тоа го прима Исус Христос како ваш Господар и Спасител. За повеќе информации за да ви помогне да растат во својата новооткриена вера во Христа, одете во Евангелието светско општество. И прочитајте "Што да направите откако ќе влезете низ вратата". Исус Христос во Јован 10: 9 рекол: "Јас сум врата: од мене, ако некој влегува во него, ќе се спаси, ќе влезе и ќе излезе и ќе најде пасиште"
 
Бог те сака. Ние те сакаме. И Бог може да те благослови.