Choose another language.

Watch, Pray, lan Work, Part 2
 
TEXT: Markus 13: 32-37
 
32 Nanging ing dina iku lan ing wektu iku ora ana wong siji-sijia kang sumurup, sanadyan para malaekat kang ana ing swarga ora Putra, nanging Sang Rama.

33 Padha diawas, nonton lan ndedonga, sabab kowé ora ngerti kapan wektuné.
 
34 Amarga Putraning Manungsa ana ing tengah-tengahing lakune, kang ninggal omahé, lan paring panguwasa marang para abdine, sarta marang saben wong kang dadi pandumane, banjur dhawuh marang juru-gedhong.
 
35 Mulane padha mlayu, awit kowe ora sumurup, yen nalika titi mangsa omah teka, ing wayah bengi utawa ing wayah tengah wengi, utawa ing bengi wedhuse, utawa ing wayah esuk,
 
36 Mangkono anggone marani anake supaya kowe bisa turu.
 
37 Lan apa sing Dakkandhakaké marang kowé iku dakkandhakaké marang wong kabèh, "

--- PRAYER ---
 
Watch, Pray, lan Work, Part 2
 
Billy Graham ngendika, "Pengajaran Kitab Suci babagan Rawuhipun Kristus kapindho dianggep minangka piwucal 'kiamat'. Nanging ora maneh. Iku mung siji saka pangarep-arep sing cetha minangka balok sing tansah cerah ing donya peteng. "
 
Ing pesen pungkasan kita, kita wiwit nliti Perumpamaan Penjaga Door, utawa Perumpah saka Rumah Tangga Guru, kanggo menehi pituduh kanggo apa sing kudu kita tindakake nalika kita nunggu Rawuhé Gusti Yesus Kristus sing kaping II. Kanthi sih-rahmaté Gusti Allah, kita kudu setya lan saré nganti tumeka rawuhé Guru. Kita saben duwe tugas sing kudu ditindakake ing tengah-tengah pisah fisik Gusti.
 
Gusti Yesus miwiti pasemon iki kanthi telung paréntah sing kudu kita tindakake. Ingkang wiwitan, "Nonton sampeyan." Tembung kasebut tegese katon utawa menehi perhatian. Gusti Yesus kepengin kita kepengin ndherek Gusti, pituduh-pitakon, lan tuladhanipun. Kita dadi perwakilan ing Bumi. Yen sampeyan ngirim wong kanggo makili sampeyan sadurunge panguwasa tartamtu, sampeyan bakal pengin wong kanggo tumindak piyambak ing cara tartamtu. Mangkono uga, Gusti Yesus kepengin supaya kita bisa nindakake cara kita kanthi cara tartamtu ing donya amarga donya ndelok kita kanggo ndeleng apa Gusti Yesus kaya. Yen kita ngetutake conto Yesus, kita kudu menehi perhatian marang Panjenengane.
 
Nanging, akeh kita duwe mata kita ing tumindak duniawi, pimpinan politik, utawa kamajuan pribadi. We are not siap kanggo bali Yesus, utawa kita kasengsem ing nyedhak siap. Kita wis ngukur mata kita kabeh, nanging Yesus Kristus. Sapa sing ndelok sampeyan saiki? Sapa sing duwe kupingmu? Sapa sing mripatmu? Luwih penting, sapa utawa apa sing nangkep pikiran sampeyan? Apa kowe kandha karo Yohanes, "Mangkene, hayo, Gusti Yesus"? Utawa, sampeyan matur, "Ayo, Gusti Yesus, nanging mung sawise rampung apa sing arep tak lakoni"?
 
Kita ora bisa nemu sih rahmat saka Gusti Yesus Kristus supaya bisa ngalami urip iki, kajaba manawa kita padha nggatekake marang apa sing wis diwartakake dening Gusti Yesus marang kita. Yen kita ngati-ati marang pesen sing dikirim dening donya, daging, lan Iblis, kita bakal ngalami ora puas, kuwatir, nandhang susah, lan frustrasi. Donya iki ora bisa nyenengake pamikir sing paling jero. Lan kita ora kudu mbuwang wektu kanggo nggayuh kabungahan lan pangujan sing ora bisa ditemokake. Nanging, minangka anggota Rumah Tangga Guru, ayo njupuk perhatian marang Master House, Yesus Kristus. Sanadyan koyone wis lunga ing perjalanan panjang, Dheweke tansah karo kita, Panjenengane ora bakal ninggalake kita, lan ing tembe bakal bali maneh kanggo nggawa kita menyang panggonan kang wis disiapake kanggo kita.
 
Frances J. Crosby nulis:
 
Padha tansah padha ndedongaa, supaya nalika rawuhe Sang Guru,
Yen ing wayah esuk, siang utawa sore,
Dheweke bisa nemokake lampu ing saben jendhela,
Rapi, lan kobong cetha lan terang.
 
Nonton lan ndedonga, utawa ninggal tugas kita,
Sampun kita mireng swanten Petrus;
Banjur bareng karo riyaya pésta,
Kita bakal tansah bungah.
 
Rungokna lan ndedonga, Gusti paring dhawuh;
Watch lan ndedonga, 'twill ora dawa.
Ora suwe dheweke bakal nglumpukake omah sing disayangi,
Kanggo seluk-beluk lagu sing apik.
 
Saiki, yen sampeyan ora pracaya ing Gusti Yesus Kristus, aku ngajak sampeyan kanggo pitados marang Panjenengane amarga Panjenengane bakal teka maneh lan sampeyan ora pengin ditinggalake. Punika caranipun sampeyan saged nyantosakaken kapitadosan panjenengan lan pitados dhateng Panjenenganipun kangge Kaslametan saking dosa lan akibat saking dosa.
 
Kaping pisanan, tampani kasunyatan sing sampeyan dosa, lan sampeyan wis nyirnakake hukum Allah. Kitab Suci ngandika ing Rum 3:23: "Kanggo kabeh wong wis gawe dosa lan cendhak kamulyaning Allah."
 
Kapindho, nrima kasunyatan sing ana paukuman kanggo dosa. Kitab Suci nyariosaken ing Rum 6:23: "Awit pituwase dosa iku pati ..."
 
Katelu, tampa kasunyatan sing ana ing dalan menyang neraka. Gusti Yesus Kristus ngandika ing Matius 10:28: "Lan aja wedi marang wong-wong kang bisa mateni awak, nanging ora bisa mateni nyawa, nanging ajrih marang sapa wae kang bisa numpes jiwa lan jasmani ing neraka." Uga, Kitab Suci nyariosaken ing Wahyu 21: 8: "Nanging sing wedi, lan ora pracaya, lan wong sing doraemon, lan wong sing matèni, lan wong sing dora lan tukang sihir, lan wong nyembah brahala, lan wong liyo kabeh, bakal duwe bagéan ing sagara sing diobong karo geni lan brebstone: kang pati kapindho. "

Saiki kabar sing elek, nanging iki kabar apik. Gusti Yesus Kristus ngandika ing Yokhanan 3:16: "Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iki, supaya maringake Putra Kang ontang-anting, supaya saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng" Pracayaa ing atimu yen Gusti Yesus Kristus wus séda kanggo dosa-dosamu, dikubur, lan wungu saka ing antarane wong mati dening panguwasane Gusti Allah kanggo sampeyan supaya sampeyan bisa urip ing salawas-lawase karo Panjenengane. Ndedonga lan njaluk Panjenengane teka ing atimu dina iki, lan Panjenengane bakal.
 
Rum 10: 9 & 13 ngandika, "yen yen sampeyan ngakoni karo tutukmu Gusti Yesus, lan pracaya ing atimu yen Gusti Allah wus mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, kowe bakal kapitulungan ... Sabab sing sapa nyebut asmane Sang Yehuwah Gusti bakal kapitulungan. "
 
Yen sampeyan pracaya yen Gusti Yesus Kristus seda ing salib kanggo dosa-dosa panjenengan, dikubur, lan wungu saka ing antarane wong mati, lan sampeyan pengin ngandel marang Kaslametan ing dina iki, please ndedonga karo kula pandonga prasaja iki: Rama Gusti Allah, aku sumurup yen aku Aku wong dosa lan aku wis nglakoni sawetara sing ala ing uripku. Aku nyuwun pangapunten kanggo dosa-dosa kawula, lan saiki aku milih nguripake dosaku. Kanggo marga saka Gusti Yesus, mohon ampunen marang dosaku. Aku pracaya karo kabeh ati sing Yesus Kristus séda kanggo kula, disarèkaké, lan wungu maneh. Aku pitados Gusti Yesus Kristus dados Juruwilujeng kawula lan kawula milih ngetutaken Panjenenganipun minangka Gusti wiwit wekdal punika. Gusti Yesus, mugi kepareng nyedhakaken nyawa kawula lan gesang kawula sedaya. Amen.
 
Yen sampeyan mung pitados Yesus Kristus minangka Juruwilujeng panjenengan, lan sampeyan ndedonga shalat lan tegesipun saking manah panjenengan, kula nyatakaken dhateng panjenengan ingkang adhedhasar Sabdanipun Allah, sampeyan saiki disimpen saka neraka lan sampeyan ing dalan menyang Swarga. Welcome to the family of God! Sugeng nglakoni sing paling penting ing urip lan nampa Yesus Kristus minangka Gusti lan Pamarta. Kanggo katrangan luwih kanggo mbantu sampeyan tuwuh ing iman anyar sing ana ing Kristus, pindhah menyang Injil Light Society.com lan waca "Apa Apa Sawise Sampeyan Ketik Liwat Door." Gusti Yesus Kristus ngandika ing Yokhanan 10: 9, "Aku iki lawange; manawa ana wong kang mlebu, wong iku bakal kapitulungan rahayu, lan bakal lumebu metu lan nemu papan pangayoman."
 
Gusti Allah tresna sampeyan. Kita tresna sampeyan. Lan supaya Gusti Allah mberkahi kowe.