Choose another language.

Παρακολουθήστε, προσεύχεστε και εργάστε, Μέρος 2
 
ΚΕΙΜΕΝΟ: Μάρκος 13: 32-37
 
32 Αλλά από εκείνη την ημέρα και εκείνη την ώρα δεν ξέρει κανείς, όχι τους αγγέλους που είναι στον ουρανό, ούτε ο Υιός, αλλά ο Πατέρας.

33 Βλέπετε, προσέξτε και προσευχθήτε, διότι δεν ξέρετε πότε είναι ο χρόνος.
 
34 Διότι ο Υιός του Άνθρωπου είναι σαν ένας άνθρωπος που κάνει ένα μακρινό ταξίδι, ο οποίος άφησε το σπίτι του και έδωσε την εξουσία στους δούλους του και σε κάθε άνθρωπο το έργο του και διέταξε τον αχθοφόρο να παρακολουθήσει.
 
35 Επομένως, προσέξτε: διότι δεν γνωρίζετε πότε έρχεται ο πλοίαρχος του σπιτιού, το βράδυ ή τα μεσάνυχτα ή το βράδυ ή το πρωί,
 
36 Δεν θα σας έρθει ξαφνικά να σας κοιμάται.
 
37 Και ό, τι σας λέω, λέω σε όλους: προσέξτε.

--- ΡΟΛΟΓΙΑ ---
 
Παρακολουθήστε, προσεύχεστε και εργάστε, Μέρος 2
 
Ο Μπίλι Γκράχαμ είπε: «Η διδασκαλία της Βίβλου για τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού θεωρήθηκε ως« κήρυγμα »που κήρυξε. Αλλά όχι πια. Είναι η μόνη ακτίνα της ελπίδας που λάμπει σαν μια πάντα λαμπρή ακτίνα σε έναν κόσμο που σκουραίνει. "
 
Στο τελευταίο μας μήνυμα, ξεκινήσαμε να εξετάζουμε την παραβολή του κατόχου της πόρτας ή της παραβολής του κυρίου του νοικοκυριού, για να μας καθοδηγήσουμε για το τι πρέπει να κάνουμε καθώς περιμένουμε τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού. Με τη χάρη του Θεού, θα έπρεπε να είμαστε πιστοί και απασχολημένοι μέχρι την επιστροφή του Δασκάλου. Καθένα έχουμε μια δουλειά να κάνουμε στη μέση της φυσικής απουσίας του Κυρίου.
 
Ο Ιησούς ξεκινά αυτή την παραβολή με τρεις εντολές που οφείλουμε να υπακούμε. Το πρώτο είναι: "Πάρτε προσοχή". Αυτή η φράση σημαίνει να κοιτάξετε ή να δώσετε προσοχή. Ο Ιησούς θέλει να προσέχουμε τον ίδιο, τις εντολές Του και το παράδειγμά Του. Πρέπει να είμαστε Εκπρόσωποι Του σε αυτή τη Γη. Αν στείλατε κάποιον που θα σας εκπροσωπήσει σε κάποια αρχή, θα θέλατε να συμπεριφέρονται με κάποιο τρόπο. Ομοίως, ο Ιησούς θέλει να κάνουμε τον εαυτό μας με κάποιο τρόπο στον κόσμο επειδή ο κόσμος μας κοιτάζει για να δούμε τι είναι ο Ιησούς. Αν πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ιησού, πρέπει να τον δώσουμε προσοχή.
 
Ωστόσο, πολλοί από εμάς έχουν τα μάτια μας για κοσμικές αναζητήσεις, για πολιτικούς ηγέτες ή για προσωπική πρόοδο. Δεν είμαστε έτοιμοι για την επιστροφή του Ιησού, ούτε μας ενδιαφέρει να προετοιμαστούμε. Έχουμε φτιάξει τα μάτια μας σε όλα εκτός από τον Ιησού Χριστό. Σε ποιον προσέχετε σήμερα; Ποιος έχει το αυτί σου; Ποιος έχει το μάτι σου; Το πιο σημαντικό, ποιος ή τι έχει καταλάβει το μυαλό σας; Λέτε με τον Ιωάννη, "Ακόμα κι έτσι, έλα, Κύριε Ιησού"; Ή, λέτε, "Ελάτε, Κύριε Ιησού, αλλά μόλις τελειώ να κάνω αυτό που θέλω να κάνω";
 
Δεν μπορούμε να βιώσουμε τη χάρη του Κυρίου Ιησού Χριστού για να περάσουμε από αυτή τη ζωή αν δεν λάβουμε υπόψη το τι μας λέει ο Ιησούς. Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τα μηνύματα που στέλνονται από τον κόσμο, τη σάρκα και τον διάβολο, θα καταλήξουμε σε δυσαρεστημένους, ανήσυχους, καταθλιπτικούς και απογοητευμένους. Αυτός ο κόσμος αδυνατεί να ικανοποιήσει τις βαθύτερες επιθυμίες μας. Και δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο που επιδιώκει την ευτυχία και την εκπλήρωση όπου δεν μπορεί να βρεθεί. Αντ 'αυτού, ως μέλη του Δασκάλου του Κυρίου, ας δώσουμε προσοχή στον Δάσκαλο του Σώματος, τον Ιησού Χριστό. Παρόλο που μπορεί να φανεί ότι έχει πάει σε ένα μακρύ ταξίδι, είναι πάντα μαζί μας, δεν θα μας αφήσει ποτέ, και μια μέρα θα επιστρέψει για να μας οδηγήσει στον τόπο που έχει ετοιμάσει για μας.
 
Ο Frances J. Crosby έγραψε:
 
Παρακολουθήστε και προσευχηθείτε ότι όταν έρχεται ο Δάσκαλος,
Αν το πρωί, το μεσημέρι ή τη νύχτα,
Μπορεί να βρει έναν λαμπτήρα σε κάθε παράθυρο,
Κομμένο, και καύση σαφείς και φωτεινές.
 
Παρακολουθήστε και προσευχόμαστε, μην αφήνετε τη θέση του καθήκοντος,
Μέχρι να ακούσουμε τη φωνή του Νυμφίου.
Στη συνέχεια, μαζί του, η γιορτή του γάμου,
Θα χαρούμε πάντα.
 
Παρακολουθήστε και προσευχηθείτε, ο Κύριος διατάζει.
Παρακολουθήστε και προσευχηθείτε, "δεν θα είναι μακρύς.
Σύντομα θα μαζέψει τα αγαπημένα του πρόσωπα,
Στο χαρούμενο φράγμα του τραγουδιού.
 
Τώρα, εάν δεν είστε πιστός στον Ιησού Χριστό, σας παροτρύνω να εμπιστευτείτε σε Αυτόν επειδή έρχεται ξανά και δεν θέλετε να μείνει πίσω. Εδώ είναι πώς μπορείτε να τοποθετήσετε την πίστη σας και να εμπιστευτείτε σε Αυτόν για τη σωτηρία από την αμαρτία και τις συνέπειες της αμαρτίας.
 
Πρώτον, αποδέχεστε το γεγονός ότι είστε αμαρτωλός και ότι έχετε σπάσει το νόμο του Θεού. Η Βίβλος λέει στη Ρωμαίους 3:23: "Διότι όλοι αμάρτησαν και έπεσαν κάτω από τη δόξα του Θεού".
 
Δεύτερον, αποδέχεστε το γεγονός ότι υπάρχει ποινή για την αμαρτία. Η Βίβλος δηλώνει στη Ρωμαίους 6:23: "Διότι ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος ..."
 
Τρίτον, αποδέχεστε το γεγονός ότι βρίσκεστε στο δρόμο προς την κόλαση. Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ματθαίον 10:28: "Και δεν φοβάσαι αυτούς που σκοτώνουν το σώμα, αλλά δεν μπορούν να σκοτώσουν την ψυχή, αλλά μάλλον φοβούνται αυτόν που μπορεί να καταστρέψει τόσο την ψυχή όσο και το σώμα στην κόλαση". Επίσης, η Βίβλος δηλώνει στην Αποκάλυψη 21: 8: "Αλλά οι φοβισμένοι, οι άπιστοι και οι αποτρόπαιοι, οι δολοφόνοι, οι κακοποιούς, οι μάγοι, οι ειδωλολάτρες και όλοι οι ψεύτες θα έχουν το ρόλο τους στη λίμνη που καίει με φωτιά και θειάφι: ο οποίος είναι ο δεύτερος θάνατος. "

Τώρα είναι κακά νέα, αλλά εδώ είναι τα καλά νέα. Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ιωάννη 3:16: "Διότι ο Θεός αγάπησε τον κόσμο έτσι, ότι έδωσε τον μονογενή Υιό του, ώστε όποιος πιστεύει σ 'αυτόν να μην χάσει, αλλά να έχει αιώνια ζωή". Απλώς πιστεύετε στην καρδιά σας ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες σας, θάφτηκε και ανέβηκε από τους νεκρούς με τη δύναμη του Θεού για σας έτσι ώστε να μπορείτε να ζήσετε αιώνια μαζί Του. Προσευχήσου και ζητήστε από αυτόν να έρθει σήμερα στην καρδιά σας και θα το κάνει.
 
Οι Ρωμαίοι 10: 9 και 13 λένε: "Αν ομολογήσεις με το στόμα σου τον Κύριο Ιησού και θα πιστέψεις στην καρδιά σου ότι ο Θεός τον έχει αναστήσει από τους νεκρούς, θα σωθείς ... Για όσους θα καλέσουν το όνομα του Κύριος θα σωθεί. "
 
Εάν πιστεύετε ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε στον Σταυρό για τις αμαρτίες σας, θάφτηκε και ανέβηκε από τους νεκρούς και θέλετε να Του εμπιστευθείτε σήμερα για τη Σωτηρία σας, παρακαλώ προσευχηθείτε μαζί μου αυτή την απλή προσευχή: Άγιος Πατέρα ο Θεός, συνειδητοποιώ ότι εγώ είμαι αμαρτωλός και έχω κάνει κάποια κακά πράγματα στη ζωή μου. Λυπάμαι για τις αμαρτίες μου και σήμερα επιλέγω να γυρίσω από τις αμαρτίες μου. Για τον Ιησού Χριστό, παρακαλώ συγχωρέστε με τις αμαρτίες μου. Πιστεύω με όλη μου την καρδιά ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για μένα, θάφτηκε και ανέβηκε ξανά. Εμπιστεύομαι τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα Μου και επιλέγω να τον ακολουθήσω ως Κύριο από αυτήν την ημέρα προς τα εμπρός. Κύριε Ιησού, παρακαλώ να έρθετε στην καρδιά μου και να σώσετε την ψυχή μου και να αλλάξετε τη ζωή μου σήμερα. Αμήν.
 
Αν απλώς εμπιστευθήκατε τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα σας και προσευχήσατε την προσευχή και την εννοούσατε από την καρδιά σας, σας δηλώνω ότι με βάση το Λόγο του Θεού σώζονται τώρα από την Κόλαση και είστε στο δρόμο σας προς τον Ουρανό. Καλώς ήλθατε στην οικογένεια του Θεού! Συγχαρητήρια για να κάνετε το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή και που παίρνει τον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Σωτήρα σας. Για περισσότερες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε στη νέα σας πίστη στον Χριστό, πηγαίνετε στο Gospel Light Society.com και διαβάστε "Τι να κάνετε μετά την είσοδό σας μέσα από την πόρτα". Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ιωάννη 10: 9: «Εγώ είμαι η πόρτα · με μένα αν κάποιος μπαίνει μέσα, θα σωθεί και θα πάει μέσα και έξω και θα βρει βοσκότοπο».
 
Ο Θεός σε αγαπά. Σε αγαπάμε. Και μπορεί ο Θεός να σας ευλογεί.