Choose another language.

Gledajte, molite i radite, 2. dio
 
TEKST: Marko 13: 32-37
 
32 U onaj dan i onaj čas nitko ne poznaje, ne anđeli koji su na nebesima, ni Sin, nego Otac.

33 Pazite, pazite i molite, jer ne znate kada je vrijeme.
 
34 Jer Sin Čovječji je kao čovjek koji je daleko putovao, koji je napustio kuću, davao vlasti svojim slugama i svima njegovim djelima i zapovjedio vrataru da čuva.
 
35 Bdijte dakle jer ne znate kad gospodar kuće dođe, u praznikima, u ponoć, ili na pijetao ili ujutro.
 
36 Da ne dođeš iznenada, nađe te da spavaš.
 
37 A što vam kažem, ja kažem svima: "Pazite!"

--- MOLITVA ---
 
Gledajte, molite i radite, 2. dio
 
Billy Graham je rekao: "Biblijsko poučavanje o drugom Kristovom dolasku mislilo je na propovijed" sudnji dan ". Ali ne više. To je jedina raširena nada koja svijetli kao svjetlujuća zraka u mračnom svijetu. "
 
U posljednjoj smo poruci počeli gledati Prispodobu vratara ili Prispodobu Majstorskog domaćinstva da bismo vodili smjernice o tome što bismo trebali činiti dok čekamo Drugi dolazak Isusa Krista. Po Božjoj milosti, moramo biti vjerni i zauzeti sve do povratka Učitelja. Mi imamo svaki posao usred Gospodinovog tjelesnog izostanka.
 
Isus započinje ovu prispodobu s tri naredbe koje moramo poslušati. Prva je: "Pazi!" Ovaj izraz znači gledati ili obratiti pozornost. Isus želi da obraćamo pozornost na njega, njegove zapovijedi i njegov primjer. Moramo biti njegovi predstavnici na ovoj Zemlji. Ako ste poslali nekoga da vas zastupa prije određenog autoriteta, htjeli biste da se ponašaju na određeni način. Isto tako, Isus želi da se na neki način ponašamo na svijetu, jer nas svijet gleda da vidimo kako je Isus. Ako želimo slijediti Isusov primjer, moramo obratiti pažnju na Njega.
 
Međutim, mnogi od nas imaju naše oči na svjetovne potrage, na političke vođe ili osobni napredak. Nismo spremni za Isusov povratak, niti smo zainteresirani za pripremu. Mi smo fiksirali naše oči na sve ostalo osim Isusa Krista. Kome se danas brinete? Tko ima vaše uho? Tko ima vaše oči? Što je još važnije, tko ili što je uhvatio vaš um? Kažeš li s Ivanom: "Pa, dođi, Gospodine Isuse"? Ili, govorite: "Dođi, Gospodine Isuse, ali tek nakon što završim ono što želim učiniti"?
 
Ne možemo iskusiti milost Gospodina Isusa Krista da prođemo kroz taj život, osim ako ne pazimo na ono što nam Isus govori. Ako pazimo na poruke koje šalje svijet, tijelo i đavo, završit ćemo nezadovoljni, zabrinuti, depresivni i frustrirani. Ovaj svijet nije u stanju zadovoljiti naše najdublje čežnje. I ne bismo trebali gubiti vrijeme da slijedimo sreću i ispunjenje gdje se ne može naći. Umjesto toga, kao članovi Učiteljevog kućanstva, vodimo računa o Učitelju Doma, Isusu Kristu. Iako se čini da je otišao na dugo putovanje, On je uvijek s nama, nikada nas neće napustiti, a jednog dana će se vratiti da nas odvede na mjesto koje nam je pripremio.
 
Frances J. Crosby je napisao:
 
Gledajte i molite da kada Učitelj dođe,
Ako ujutro, podne ili noći,
On može naći svjetiljku u svakom prozoru,
Obrezana i svijetla i svijetla.
 
Gledajte i molite, niti napustite našu dužnost,
Dok čujemo glas Službenika;
Zatim s njim sudjeluje brak,
Radit ćemo se uvijek.
 
Gledajte i molite, Gospodin zapovijeda;
Gledajte i molite, "ne treba dugo.
Uskoro će okupiti svoje najdraže,
Sretnoj valovini pjesme.
 
Sada, ako niste vjernik u Isusu Kristu, pozivam vas da se pouzdate u Njega jer se on ponovno vraća i ne želite ostati iza sebe. Evo kako možete staviti svoju vjeru i povjerenje u Njega za spasenje od grijeha i posljedice grijeha.
 
Prvo, prihvatite činjenicu da ste grješnik i da ste slomili Božji zakon. Biblija kaže u Rimljanima 3:23: "Jer svi su sagriješili i nedostajali Božji slava."
 
Drugo, prihvatite činjenicu da postoji kazna za grijeh. Biblija kaže u Rimljanima 6,23: "Jer plaća grijeha je smrt ..."
 
Treće, prihvatite činjenicu da ste na putu u pakao. Isus Krist je rekao u Mateju 10:28: "I ne boj se onih koji ubijaju tijelo, ali ne mogu ubiti dušu, nego se boje onoga koji može uništiti dušu i tijelo u paklu". Isto tako, Biblija kaže u Otkrivenju 21: 8: "Ali strašni, nevjernici i gadovi, i ubojice, bludnici i čarobnjaci, idolopoklonici i svi lažljivci, imaju svoje sudjelovanje u jezeru koje gori vatrom i sumpor: koja je druga smrt. "

Sada je to loša vijest, ali ovdje je dobra vijest. Isus Krist je rekao u Ivanu 3,16: "Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da tko god vjeruje u njega ne propadne, nego ima život vječni." Samo vjerujte u svoje srce da je Isus Krist umro za vaše grijehe, bio pokopan i uskrsnuo od mrtvih po Božjoj vlasti za vas da biste mogli živjeti vječno s Njim. Molite se i zamolite ga da danas dođe u vaše srce i on hoće.
 
Rimljanima 10,9 i 13 kaže: "Ako priznaš Gospodnjom Isusom usta svoja i vjerujete u svoje srce da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćete spašeni ... Jer tko god poziva ime Gospodin će biti spašen. "
 
Ako vjerujete da je Isus Krist umro na križu zbog vaših grijeha, bio je pokopan i uskrsnuo od mrtvih, a ti se danas želiš povjeriti Njemu za svoje spasenje, Molim te, molim sa mnom ovu jednostavnu molitvu: Bože sveti Otac, shvaćam da ja Ja sam grešnik i da sam u životu napravio neke loše stvari. Ispričavam se zbog svojih grijeha i danas odlučim da se okrenem od svojih grijeha. U ime Isusa Krista, molim te, oprosti mi grijeha. Vjerujem svim srcem da je Isus Krist umro za mene, pokopan je i ponovno ustao. Ja vjerujem Isusu Kristu kao svojem Spasitelju i odlučim ga slijediti kao Gospodina od danas naprijed. Gospodine Isuse, molim vas, uđite u moje srce i spasite moju dušu i promijenite moj život danas. Amen.
 
Ako ste se samo pouzdali u Isusa Krista kao svog Spasitelja i molili ste tu molitvu i to je značilo iz vašeg srca, izjavljujem vam da se temelji na Riječi Božjoj, sada ste spašeni iz pakla i da ste na putu prema Nebu. Dobrodošli u Božju obitelj! Čestitamo što radite najvažniju stvar u životu i primamo Isusa Krista kao svog Gospodina i Spasitelja. Za više informacija kako bi vam pomogli da rastete u vašoj novopravnoj vjeri u Krista, idite na Evanđelje Light Society.com i pročitajte "Što učiniti nakon što ulazite kroz vrata". Isus Krist je rekao u Ivanu 10,9, "Ja sam vrata: po meni ako netko uđe, on će biti spašen, ići će i izlaziti i naći pašu."
 
Bog te voli. Volimo te. I Bog vas blagoslovio.