Choose another language. 

Gledajte, molite i radite, deo 2
 
TEKST: Mark 13: 32-37
 
32 Ali onog dana i tog časa ne zna nijedan čovek, ne, ni anđeli koji su na nebu, niti Sin, već Otac.

33 Pazi, pazi i molite, jer ne znate kada je vrijeme.
 
34 Jer Sin Čoveka je kao čovek koji odlazi na daleko putovanje, koji je napustio njegovu kuću i davao vlast svojim slugama i svakom čovjeku svoj posao i naredio portir da gleda.
 
35 Zato gledajte: jer ne znate kada Gospodnji kuće dođe, u paru ili u ponoć, ili kod kurca ili ujutru:
 
36 Da ne bi iznenada dolazio da spavaš.
 
37 I što vam kažem, kažem svima, Gledajte.

--- PRAJER ---
 
Gledajte, molite i radite, deo 2
 
Billy Graham je rekao: "Biblijska nauka o Drugom Hristovom dolasku pominjala se kao propovedanje" Sudbine ". Ali više ne. To je jedini Ray nade koji sija kao ikada osvetljen snop u svijetu u zatamnjenju. "
 
U našoj poslednjoj poruci, počeli smo da gledamo Parabalicu o čuvaru vrata ili Paraboliču gospodara gospodara, da nam daju smernice o tome šta treba da radimo dok čekamo Drugi dolazak Isusa Hrista. Po Božjoj milosti, trebali bismo biti verni i zauzeti sve dok se Gospodar ne vrati. Svako ima posla koji treba da radi sredinom Gospodnjeg fizičkog odsustva.
 
Isus počinje ovu paravoj sa tri komande koje treba slušati. Prvi je: "Uzmi paznju." Ova fraza znači pogledati ili obraćati pažnju. Isus želi da obratimo pažnju na Njega, Njegove naredbe i Njegov primjer. Mi ćemo biti njegovi predstavnici na ovoj zemlji. Ako ste poslali nekog da vas zastupa pred određenim autoritetom, želeli biste da se ponašaju na određeni način. Isto tako, Isus želi da se ponašamo na određeni način na svetu jer nas svet gleda kako bi videli šta je Isus. Ako pratimo Isusov primer, moramo obratiti pažnju na Njega.
 
Međutim, mnogi od nas imaju oči na svijetu, na političke lidere ili na lični napredak. Nismo spremni za Isusov povratak, niti smo zainteresovani da se pripremimo. Očigledno smo utvrdili sve drugo osim Isusa Hrista. Na koga obratite pažnju danas? Ko ima tvoje uvo? Ko ima tvoje oko? Što je još važnije, ko ili šta je uhvatio vaš um? Da li kažete sa Johnom, "Čak i tako, dođite, Gospode Isuse"? Ili, hoćete li reći: "Dođite, Gospode Isuse, ali tek pošto završim ono što želim"?
 
Mi ne možemo doživeti milost Gospoda Isusa Hrista da prođemo kroz ovaj život, osim ako ne budemo pažljivi na ono što nam Isus govori. Ako pazimo na poruke koje šalje svijet, tijelo i đavo, završićemo nezadovoljni, zabrinuti, depresivni i frustrirani. Ovaj svet nije u stanju da zadovolji naše najdublje želje. I ne smijemo gubiti vrijeme i ostvarivati ​​sreću i ispunjenje tamo gdje ga ne možemo pronaći. Umesto toga, kao članovi Gospodara Domaćinstva, obratimo pažnju na Gospodara Doma, Isusa Hrista. Iako izgleda da je otišao na dugo putovanje, on je uvek sa nama, nikada neće nas ostaviti, i jednoga dana će se vratiti da nas odvede do mjesta koje je pripremio za nas.
 
Frances J. Crosby je napisao:
 
Gledajte i molite se kada Gospodar dođe,
Ako ujutro, podne ili noć,
U svakom prozoru može naći lampu,
Obrezan i osvijetljen i jasan.
 
Gledajte i molite se, niti napustite svoj položaj,
Dok ne čujemo glas mladoženja;
Onda je sa njim venčanje u braku,
Već se radujemo.
 
Gledajte i molite, Gospod zapovjedi;
Gledajte i molite, "keper ne dugo.
Uskoro će se okupiti kući svoje voljene,
Srećnoj vali pesme.
 
Sada, ako niste vjernik u Isusu Hristu, ja vas pozivam da verujete u Njega jer on dolazi opet i ne želite da se ostavite za sobom. Evo kako možete da postavite svoju veru i poverenje u Njega zbog spasenja od greha i posledica greha.
 
Prvo, prihvatite činjenicu da ste grešnik i da ste prekršili Božji zakon. Biblija kaže u Rimljanima 3:23: "Jer su svi grešili i nisu bili božji slave."
 
Drugo, prihvatite činjenicu da postoji kazna za greh. Biblija navodi u Rimljanima 6:23: "jer je plata greha smrt ..."
 
Treće, prihvatite činjenicu da ste na putu do pakla. Isus Hrist je rekao u Mateju 10:28: "I ne bojte se onih koji ubijaju telo, ali nisu u stanju da ubiju dušu, već strahuju od njega koji je u paklu sposoban uništiti dušu i telo." Takođe, Biblija navodi u Otkrivenju 21: 8: "Ali strašni i nevjerni i gnusne i ubice, kurvice i čarobnjaci, idolozi i svi lažovi, učestvuju u jezeru koji gori vatrom i sumpor: to je druga smrt. "

Sada su to loše vesti, ali evo dobrih vesti. Isus Hrist je rekao u Jovanu 3:16: "Jer Bog je toliko voleo svet, da je dao svoj jedinorodni Sina, da ko god da vjeruje u njega, ne bi trebao propasti, već imati večni život". Samo veruj u svoje srce da je Isus Hrist umro za svoje grehe, bio sahranjen i ustao iz mrtvih Božijom snagom, tako da možete večno živjeti s njim. Molite se i molite ga da uđe danas u svoje srce i on će.
 
Rimljanima 10: 9 i 13 kaže: "Ako u ustima Gospodu Isusu priznaš, i vjeruješ u svoje srce da ga je Bog uzdigao od mrtvih, bićeš spašen ... Za koga god pozvao ime Gospod će biti spašen. "
 
Ako verujete da je Isus Hrist umro na Krosu za svoje grehe, bio sahranjen i ustao iz mrtvih, a vi želite da mu vjerujete danas za svoj spas, molite molite sa mnom ovu jednostavnu molitvu: Sveti Oče Bože, shvatam da sam ja sam grešnik i da sam učinio neke loše stvari u mom životu. Žao mi je zbog mojih grehova, a danas sam izabrao da pređem iz svojih grehova. Za ime Isusa Hrista, molim te oprosti mi mojih grehova. Verujem s celog mog srca da je Isus Hrist umro za mene, sahranjen i ponovo ustao. Ja vjerujem Isusu Hristu kao Mojom Spasitelju i odlučio sam da ga pratim kao Gospodara od ovog dana napred. Gospode Isuse, molim vas dodajte u moje srce i spasite dušu i promijenite mi život danas. Amen.
 
Ako biste samo verovali Isusu Hristu kao vašem Spasitelju i molili ste se i molili to iz srca, izjavljujem vam da se na osnovu Reči Božije sada spasavate iz pakla i na putu ste do neba. Dobrodošli u porodicu Božiju! Čestitam što radim najvažniju stvar u životu i koji primi Isusa Hrista kao svog Gospodara i Spasitelja. Za više informacija koje će vam pomoći da raste u vašoj novoj veri u Hristu, idite na Gospel Light Society.com i pročitajte "Šta uraditi nakon što uđete kroz vrata". Isus Hrist je rekao u Jevanđelju 10: 9: "Ja sam vrata: od mene, ako uđe neki čovek, on će biti spašen, i ući će i izaći i naći pašnjak".
 
Bog te voli. Volimo te. I da te Bog blagoslovi.