Choose another language. 

Слободно стање славе (део 54): Бољи дани напред, део 3
 
ТЕКСТ: Откривење 22: 12-21
 
12 И, ево, брзо сам дошао; и моја награда је са мном, да сваки муљкарац даје према његовом раду.
 
13 Ја сам Алфа и Омега, почетак и крај, први и задњи.
 
14 Благословљени они који раде његове заповести, да имају право на дрво живота, и могу проћи кроз врата у град.
 
15 Јер су без пса и чаробњака и курвица, убице и идоловаца и ко год љуби и ствара лаж.
 
16 И Исус посла мој анђео да сведочи о вама у црквама. Ја сам корен и Давидов потомак, и светла и јутарња звезда.
 
17 А Дух и невеста рекоше: Дођи. А онај који слуља рече: Дођи. И пусти га да пође. А ко год хоће, слободно води воду живота.
 
18 Јер ја свједочим сваком човеку који слуља ријечи пророчанства ове књиге: Ако би неко додао овоме, Бог ће додати му болове које су написане у овој књизи:
 
19 А ако неко одузме од речи књиге овог пророчанства, Бог ће одузети његов део из књиге живота, из света света и од ствари које су написане у овој књизи.
 
20 Онај који сведочи о овоме говори: "Сигурно долазим брзо." Амен. Чак и тако, дођите, Господе Исусе.
 
21 милост нашег Господа Исуса Христа са свим вама. Амен.

--- ПРАЈЕР ---
 
Слободно стање славе (део 54): Бољи дани напред, део 3
 
У нашој последњој поруци, наставили смо да гледамо на упечатљив позив Исуса Христа да "приведемо" парове са обећањем да ће бити боље дана. Свети Јовановог дана требали су ову поруку наде; нашем свету данас треба ова порука наде; и свет о коме се пророкује у Откривењу дефинитивно ће требати та порука наде. Поред поруке о нади имамо позив за "Дођи". "Дух", то је Свети Дух, каже: "Дођи." Али Јован пише да "Невеста" такође каже: "Дођи".
 
Невеста је Црква, тело Христа. Не би требали једноставно да добијемо позив за себе, али треба да га проследимо. Последњих година пуно је написано и речено о врсти поруке коју Невеста, Црква, шаље свету. Шта причамо? Неки кажу да "долазе" и "посеју семе" у ово министарство и ви ћете бити финансијски просперитетни. Неки кажу да су "дошли" и гласали за овог политичара који волимо. Неки кажу "дођите" у нашу цркву и бићете срећни и удобни.
 
Али, када кажемо, "дођите", требало би да значимо исто што и Дух. Ворен Виерсбе пише: "Верници би требало да позову изгубљеним грешницима да поверују Христу и пију воде живота. ФРЕКВИДНО. Када стварно живи црква у очекивању Христовог повратка, такав став провоцира службу и евангелизам, као и чистоћу срца. да кажемо другима о милости Божјој. Истинско разумевање пророчанства БИлла би требало да нас мотивише да слушамо Божју Реч и подијелимо Божји позив с изгубљеним светом. "
 
Требало би да прођемо позивом Исуса Христа и Светог Духа. И има много пута да то урадите. Порука цркве онима који су ухваћени у скандалима сексуалног узнемиравања ове прошле године требало би бити: "Дођите и пустите Христу да излечи своје ране". "Дођи и пусти Христа да трансформише твоје похотно срце." За оне који су погођени опиоидном кризом, ми кажемо: "Дођите и пустите Христу да прекине то упориште у вашем животу." Онима који су ове године изгубили чланове породице насиљу и природним катастрофама, ми кажемо: "Дођите и пустите Христу да те утеши у свој очај". За оне који су изгубили посао, живот, пензије или шта имате, ми кажемо: "Дођите и пустите Христу да вам да живот богатији". За оне светске уморне, грешне душе, кажемо: "Дођите, примите спасење, однос са Богом и дом на небу."
 
Дођите, разбијали сте се, без обзира где кренете,
Дођите на седиште милости, гњевито клечите.
Ево доносите своје рањено срце, реците своју мржњу;
Земља нема тугу да небо не може да зарасте.
 
Видите Хлеб живота, видите воде које тече
Четврто од Божијег престола, чисто одозго.
Дођите на гозбу љубави; дођите, икада знате
Земља нема тугу, али рај не може да се поздрави.
 
Црква, хоћеш ли данас проширити позивницу? Грешници, да ли ћете данас добити позивницу? Христ каже: "Дођите к мени, сви који рађате и оптерећени, а ја ћу вас одморити ... Дођите и наћи ћете мир своје душе."
 
Дозволите ми да вам покажем како можете да се одморите у својој души постављањем своје вере и поверења у Исуса Христа.

Прво, прихватите чињеницу да сте грешник и да сте прекршили Божји закон. Библија каже у Римљанима 3:23: "Јер сви су грешили и нису били Божија слава."

Друго, прихватите чињеницу да постоји казна за грех. Библија наводи у Римљанима 6:23: "јер је плата греха смрт ..."

Треће, прихватите чињеницу да сте на путу до пакла. Исус Христ је рекао у Матеју 10:28: "И не бојте се оних који убијају тело, али нису у стању да убију душу, него се бојите њега који може да уништи и душу и тело у паклу". Такође, Библија наводи у Откривењу 21: 8: "Али страшни и невјерни и гнусне и убице, курвице и чаробњаци, идолози и сви лажови, учествују у језеру који гори ватром и сумпор: то је друга смрт. "

То је лоша вест, али ево добрих вести. Исус Христ је рекао у Јеванђељу 3:16: "Јер Бог толико волео свет, да је дао свој јединородјеног Сина, да ко год да вјерује у њега не смије погинути, већ имати вечни живот". Само веруј у своје срце да је Исус Христ умро за своје грехе, био сахрањен и уздахнути од мртвих Божје силе за вас, тако да можете вечно живјети с њим. Молите се и молите Га да данас уђе у ваше срце, и Он ће.

Римљанима 10: 9 и 13 каже: "Ако ако признаш својим устима Господа Исуса и верујеш у своје срце да га је Бог уздигао од мртвих, бићеш спашен ... За све који позивају име Господ ће бити спашен. "

Ако верујете да је Исус Христ умро на Крижу за своје грехе, био сахрањен и устао из мртвих, а ви желите да му вјерујете за свој спас данас молите молите са мном ову једноставну молитву: Свети Оче Боже, схватам да сам Ја сам грешник и учинио сам неке лоше ствари у мом животу. Жао ми је због мојих грехова, а данас сам изабрао да пређем из својих грехова. За име Исуса Христа, молим те опрости ми од мојих грехова. Верујем са свим срцем да је Исус Христ умро за мене, сахрањен и поново устао. Ја верујем Исусу Христу као Мојом Спаситељу и одлучио сам да га пратим као Господара од овог дана напред. Господе Исусе, молим вас додајте у моје срце и спасите моју душу и промијените свој живот данас. Амен.

Ако бисте само веровали Исусу Христу као вашем Спаситељу, а молили сте и молили је то из твог срца, изјављујем вам да је засновано на Божјој Речи, сада сте спашени из Пакла и на путу сте до Небеске. Добродошли у породицу Божију! Честитам што радим најважнију ствар у животу и који прими Исуса Христа као свог Господара и Спаситеља. За више информација које ће вам помоћи да расте у вашој новој вери у Христу, идите на Госпел Лигхт Социети.цом и прочитајте "Шта урадити након што уђете кроз врата". Исус Христ је рекао у Јеванђељу 10: 9: "Ја сам врата: ако ја уђем било ког човјека, он ће бити спашен и ући ће и изаћи и наћи пашу."
 
Бог те воли. Волимо вас. И да те Бог благослови.