Choose another language. 

Vidare Christian Soldiers Discipleship Class # 183

Hur man övervinnar frestelse, del 59

Välkommen till den kristna soldatdisciplinsklassen. Jag är Daniel Whyte III, president för evangeliums ljussamfund och pastor av evangeliums ljushus av bön International. Syftet med denna tid tillsammans är att undervisa unga troende allt de behöver veta om sin tro på Jesus Kristus och ge dem den kunskap som de behöver för att kunna segra kristna liv.

Vår nyckelbibelvers är 1 Korintier 10:13:

Ingen frestelse har tagit dig, men som är vanligt för människan. Men Gud är trogen, som inte lider dig för att bli frestad över vad du kan men kommer också med frestelsen att göra ett sätt att fly, så att du kan bära det.

--- BÖD ---

Vår lektion idag heter "Hur man övervinnar frestelsen, del 59"

I detta avsnitt av vår kristna soldat-lärjungsklass fortsätter vi att fortsätta titta på specifika frestelser som, som bibeln säger, är "vanliga för människan". Vi tittar på vad Bibeln säger om dessa synder så att vi kan vara medvetna om dess faror och så att vi kan dölja Skriften i våra hjärtan att använda när vi frestas.

Den synd som vi ska fortsätta titta på idag är synden "lust". Detta är den tredje synden i en lista med 12 frestelser som kommer från två källor - en gammal och en modern. Den första källan är en lista som utvecklats av munkar i den tidiga kyrkan som heter "de sju dödliga synderna" eller "kardinala synder". Den andra källan är en Barna-undersökning från 2011 som spårade de främsta frestelser amerikanerna antogs att kämpa med.

Idag fortsätter vi att titta på James 1: 13-15. (Kom ihåg att texten i den här lektionen görs tillgänglig online efter varje klass, så att du kan gå till vår hemsida GLHOPI.com, klicka på "Onward Christian Soldiers" -bannern på hemsidan och börja lära dessa verser av hjärtat genom hela vecka.)

James 1: 13-15
 
13 Låt ingen säga när han är frestad, jag är frestad av Gud; ty Gud kan inte frestas av ondskan och frestar inte någon.
 
14 Men varje man är frestad, när han har dragits av sin egen lust och lurat.
 
15 Då lust har blivit uppenbarad, det leder fram synd, och synden, när den är färdig, drar ut döden.
 
-----

Denna passage berättar för oss att den djupaste frestelsen är inte djävulen eller världen, utan vårt eget kött. Det är vår "egen lust" som drar oss bort från den raka och smala vägen. De flesta tror att om något kommer inifrån dem och är till eget nöje, så får det inte vara dåligt. Men bibeln berättar för oss att lusten som ligger inom "tänk och frambringar synd, och synden, när den är färdig, ger fram döden".
 
Det grekiska ordet översatt som "lust" är en moraliskt och andligt neutral begrepp som helt enkelt betecknar närvaron av stark lust eller impuls, en längtan eller ett passionerat begär. När vår längtan eller längtan riktas mot onda saker blir det frestelsen. Om vi ​​följer detta begär och tillåter vårt kött att få sin väg, blir det synd i våra sinnen. Grant Richison skriver: "Det finns enorm kraft i en lystig tanke. Den kristna måste ta itu med synden vid frestelsen, inte vid den tidpunkt då vi väljer att synda. När vi väl väljer att öppna oss för synden, är syndens öppna handling Det är nästan oundvikligt. Ingen av oss kan undvika frestelse. Det är inte synd att frestas, men det är en synd att ge efter för frestelsen. Onda idéer kommer att födas i våra sinnen tills vi går för att möta Frälsaren. Internet, filmer och TV idag presenterar stor frestelse för den troende. Lust kommer laddas in i våra sinnen genom dessa fordon. Det kommer oväntat och snabbt. " Dessa influenser kombinerar med våra naturliga köttlyckor och skapar en stark frestelse av frestelsen. Vi får dock inte ge upp till det.
 
Om vi ​​ger frestelse och synd, säger Bibeln att "synden, när den är färdig, ger fram döden". Det grekiska ordet översatt som "färdigt" betyder "fullvuxet". Damer och herrar, synd är en levande sak. Det kan börja ett litet spädbarn i våra liv, men om vi inte stampar ut det snabbt, kommer det att växa till en envis tonåring, ojämn att förändra, och äntligen en vuxen som sitter i sina vägar. Synd som får fester och växer resulterar i döden. För den troende betyder det att den Helige Andens kraft släcker i sitt liv och avskärningen av hans gemenskap med Gud. Steven Cole sa, "James visar att synden aldrig är stillastående, den rör sig stadigt i sin kurs mot sin ultimata, hemska slutdöd. Sin är som en liten spricka i en damm. Först verkar det inte hotande. om det inte repareras snabbt kan det leda till att hela dammen faller samman och orsakar hemsk förstörelse. "
 
Låt inte din lust leda till frestelse. Låt inte frestelsen leda till synd. Låt inte synd leda till döden.
 
Om du kämpar med lust eller någon synd, ta denna passage till hjärtat och börja använda den nästa gång du möter den frestelsen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Om du inte känner Jesus Kristus som din Frälsare, säger Johannes 3:16, "Ty Gud älskade så världen, att han gav sin enbördiga Son, att den som tror på honom inte skulle gå förbi utan ha evigt liv."

Bibeln säger också i Romarbrevet 10: 9 och 13: "Om du med din mun bekräftar Herren Jesus och tror på ditt hjärta att Gud har uppväckt honom från de döda, kommer du att bli frälst .... För vem som helst skall kalla på Herrens namn skall bli frälst. "
 
Om du tror att Jesus Kristus dog på korset för dina synder, blev begravd och steg från de döda, och du vill lita på Honom för din frälsning idag, be med min härliga enkla bön: Helige Fader Gud, jag inser att jag är en syndare och att jag har gjort några dåliga saker i mitt liv. Jag är ledsen för mina synder, och jag vill vända från mina synder. För Jesus Kristus skull, förlåt mig om mina synder. Jag tror nu med hela mitt hjärta att Jesus Kristus dog för mig, blev begravd och steg igen. Jag litar på honom som min Frälsare och följer honom som Herre från denna dag framåt. Herre Jesus, snälla kom i mitt hjärta och rädda min själ och förändra mitt liv idag. Amen.
 
Om du bara litade på Jesus Kristus som din Frälsare, och du bad den bön och menade den från ditt hjärta, förklarar jag för dig att det som bygger på Guds ord är att du nu är frälst från helvetet och du är på väg till himlen. Välkommen till Guds familj! Jag vill gratulera dig med att göra det viktigaste i livet och det tar emot Jesus Kristus som din Herre och Frälsare. För mer information som hjälper dig att växa i din nyfunna tro på Kristus, gå till Gospel Light Society.com och läs "Vad ska du göra när du går in genom dörren". Jesus Kristus sade i Johannes 10: 9: "Jag är dörren: genom mig om någon kommer in, skall han bli frälst och gå in och ut och hitta betesmark."
 
Fram till nästa gång kan Herren välsigna dig!