Choose another language. 

Učitelj razreda naprej krščanskih vojakov # 183

Kako premagati skušnjavo, del 59

Dobrodošli v razredu učencev naprej krščanskih vojakov. Jaz sem Daniel Whyte III, predsednik Evangelijskega svetlobnega društva in pastor iz svetišča Gospel Light House of Prayer International. Namen tega časa je, da mlade vernike poučuje o vsem, kar potrebujejo, da bi vedeli o svoji veri v Jezusa Kristusa in jim dali znanje, ki ga potrebujejo, da živijo v zmagovitem krščanskem življenju.

Naš ključni biblični verz je 1 Korinčanom 10:13:

Nič vas ne skuša sprejeti skušnjave, temveč kot je običajen človeku, ampak Bog je zvest, ki te ne bo trpel, da bi se skušal nadlegovati, da ste sposobni; vendar bo s skušnjavo tudi način, kako pobegniti, da boste lahko nosili.

--- PRAYER ---

Naša lekcija je danes z naslovom "Kako premagati skušnjavo, del 59"

V tem delu našega razreda učencev naprej krščanskih vojakov bomo nadaljevali z iskanjem specifičnih skušnjav, ki so, kot pravi Svetopisemska knjiga, "običajne za človeka". Iščemo, kaj Sveto pismo govori o teh grehih, da se lahko zavedamo svojih nevarnosti in tako, da lahko v naših srcih skrijemo pisma, ki jo bomo uporabili, ko bomo v skušnjavi.

Greh, ki ga bomo še naprej gledali danes, je greh "poželenja". To je tretji greh na seznamu 12 skušnjav, ki prihaja iz dveh virov - enega starodavnega in enega sodobnega. Prvi vir je seznam, ki so ga razvili menihi v zgodnji cerkvi, imenovani "sedem smrtnih grehov" ali "kardinalnih grehov". Drugi vir je raziskava Barna iz leta 2011, ki je sledila vrhunskim skušnjavam, s katerimi so Američani priznali, da se borijo.

Danes bomo še naprej gledali na James 1: 13-15. (Ne pozabite, da je besedilo te lekcije na voljo na spletu po vsakem razredu, tako da lahko obiščete našo spletno stran GLHOPI.com, na domačo stran kliknete »Onward Christian Christian Soldiers« banner in začnete naučiti te verze po vsem svetu teden.)

James 1: 13-15
 
13 Naj nihče ne bo rekel, ko je v skušnjavi, jaz sem skušnjen Bog, ker Bog ne more biti zmeden z zlomom, niti ga ne preizkuša;
 
14 Toda vsak moški je skušnjavi, ko je odtrgan od svoje poželenja in privlači.
 
15 Potem, ko je zaspala, je prinesla greh; in greh, ko je končan, prinaša smrt.
 
-----

Ta odlomek nam pove, da najgloblji vir skušnjavanja ni hudič, niti svet, temveč naše lastno meso. To je naša "lastna poželenje", ki nas usmerja stran od ravne in ozke poti. Večina ljudi misli, da če kaj izvira iz njih in je zaradi lastnega užitka, potem ne sme biti slabo. Toda Sveto pismo nam pove, da je poželenje, ki je znotraj, "zaslovilo in prineslo greh in greh, ko je končal, prinaša smrt".
 
Grška beseda, prevedena kot "poželenje", je moralno in duhovno nevtralen izraz, ki preprosto označuje navzočnost močne želje ali impulza, hrepenenje ali strastno hrepenenje. Ko je naš hrepenenje ali hrepenenje usmerjeno k zlim stvarem, postane skušnjava. Če sledimo tej hrepenenju in dovolimo, da naše telo ima svojo pot, v naših mislih ustvarja greh. Grant Richison piše: "V pohotni misli je močna moč. Kristus se mora sprijazniti s grehom v trenutku skušnjavanja, ne pa v trenutku, ko se odločimo za greh. Ko se odločimo, da se odpremo grehu, odkrito delovanje greha je skoraj neizogibno, nobeden od nas se ne more izogniti skušnjavi, ni greh, ki bi ga bilo treba skušati, temveč je greh, ki se prinaša skušnjavi. V naših mislih bodo zli ideje, dokler se ne bomo spoznali z Odrešenikom. Televizija danes predstavlja veliko skušnjavo za vernika. V teh mislih pride poželenje v naše misli. Prihaja nepričakovano in hitro. " Ti vplivi se kombinirajo z našimi naravnimi, mesnatimi strastmi, ki ustvarjajo močan koktajl skušnjav. Vendar pa ne smemo priti do nje.
 
Če se spustimo k skušnjavi in ​​grehu, nam Biblija pove, da greh, ko je končan, povzroči smrt. " Grška beseda, prevedena kot "končana", pomeni "popolnoma zrasla". Gospe in gospodje, greh je živa stvar. V našem življenju lahko začne majhno dojenčko, če pa ga ne bomo hitro iztisnili, bo postal trmast mladenič, ki se ne želi spreminjati, in končno odrasel, določen na svoje načine. Greh, ki mu je dovoljeno, da se zgruši in da postane posledica smrti. Za vernika to pomeni gašenje moči Svetega Duha v njegovem življenju in odrezovanje njegove občestve z Bogom. Steven Cole je dejal: "James kaže, da greh ni nikoli stacionaren, vztrajno se giblje v smeri proti svoji zadnji, grozni končni smrti. Sin je kot majhen razpok v jezu. če se ne popravi hitro, lahko povzroči propad celotne jezu, kar povzroči grozno uničenje. "
 
Ne dovolite, da vaša poželenje vodi v skušnjavo. Ne dovolite, da skušnjava vodi v greh. Ne dovolite, da greh vodi do smrti.
 
Če se borite s strastjo ali kakršnim koli grehom, vzemite ta odlomek v srce in ga začnite uporabljati, ko se naslednjič srečate s tem skušnjavo.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Če Jezusa Kristusa ne poznate kot svojega Odrešenika, John 3:16 navaja: "Bog je tako ljubil svet, da je dal svojega edinorojenega Sina, da vsak, ki veruje vanj, ne bi smel propadati, ampak bo imel večno življenje."

Sveto pismo prav tako v Rimljanom 10: 9 in 13 pravi: "Če bi se z usti izpričal Gospodu Jezusu in verjel v svoje srce, da ga je Bog vzgojil od mrtvih, se boš rešil ... za vsakogar pokliče ime Gospodov, se reši. "
 
Če verjameš, da je Jezus Kristus umrl na križu za svoje grehe, je bil pokopan in vstal od mrtvih in hočeš, da mu zaupaš za svoje odrešenje danes prosim molite z mano to preprosto molitev: Sveti oče Bog, vem, da sem sem grešnik in v življenju sem naredil nekaj slabih stvari. Žal mi je zaradi mojih grehov in želim se obrniti iz svojih grehov. Za ime Kristusa, prosim, oprostite mi svojih grehov. Zdaj verjamem v vse moje srce, da je Jezus Kristus umrl zame, je bil pokopan in ponovno vstal. Mu zaupam kot svojega Odrešenika in sledim njemu kot Gospodu od današnjega dne naprej. Gospod Jezus, prosim pridite v svoje srce in rešite mojo dušo in spremenite moje življenje danes. Amen.
 
Če ste samo zaupali Jezusu Kristu kot svojemu Odrešitelju in ste molili to molitev in to pomenili iz svojega srca, vam izjavljam, da ste na podlagi Božje besede zdaj rešeni iz pakta in ste na poti v nebesa. Dobrodošli v družini Boga! Rad bi vam čestital, da delaš najpomembnejše v življenju in da sprejemaš Jezusa Kristusa kot svojega Gospoda in Odrešenika. Če želite več informacij, ki vam bodo pomagale pri rasti v svoji novi veri v Kristusa, pojdite na Gospel Light Society.com in preberite "Kaj naj storite, ko vstopite skozi vrata". Jezus Kristus je v Janezu 10: 9 rekel: »Jaz sem vrata: z menoj, če pride kdo, se bo rešil, vstopil in izhajal in najel pašnike.«
 
Do prihodnjega časa, naj vam Gospod blagoslovi!