Choose another language. 

Цласс Цлассифицатион Цласс # 183

Како превладати искушење, део 59

Добродошли у класе Дисциплесхип Онвард Цхристиан Солдиерс. Ја сам Даниел Вхите ИИИ, предсједник Друштва јеванђеља свјетлости и пастор Еванђеља Лигхт Хоусе оф Праиер Интернатионал. Сврха овог пута заједно јесте да младе вјере подучавају све што им треба да знају о њиховој вјери у Исуса Христа и пружају им знање које им треба да живе у побједничком хришћанском животу.

Наш кључни стих из Библије је 1 Коринћанима 10:13:

Нема вас искушења, али је оно што је заједничко човеку; али Бог је веран, који вас неће претрпети надахнути над то што сте способни; али ће са искушењем такође направити начин да побегне, да бисте могли да га поднесете.

--- ПРАЈЕР ---

Наша лекција данас се зове "Како превладати искушење, део 59"

У овом одељку наше класе ученике надаље хришћанских војника, наставићемо да гледамо специфичне искушње које су, како Библија каже, "заједничке човеку". Гледамо шта Библија каже о овим греховима, тако да можемо бити свјесни његових опасности и тако да можемо сакрити Свето писмо у нашим срцима да га користимо када смо у искушењу.

Грех који ћемо наставити да гледамо данас је грех "пожуде". Ово је трећи грех на листи од 12 искушења који потичу из два извора - једног древног и једног модерног. Први извор је списак који су развили монаси у раној цркви под називом "седам смртних греха" или "кардиналних греха". Други извор је анкета Барна из 2011. године која је пратила највише искушења са којима су се Американци признали да се боре.

Данас ћемо наставити да гледамо Јаков 1: 13-15. (Запамтите, текст ове лекције је доступан на мрежи после сваке класе, тако да можете ићи на нашу ГЛХОПИ.цом веб страницу, кликните на банер "Напријед хришћанских војника" на почетној страници и почети да научите ове стихове на срце током читаве Недеља.)

Јаков 1: 13-15
 
13 Нека човек не каже када је у искушењу, ја сам у искушењу о Богу: јер Бог не може бити искушавао зло, нити га искушава ни један човек:
 
14 Али сваки човек је у искушењу, када је извучен од сопствене пожуде и привлачи.
 
15 А када је пожуда замишљена, она проузрокује грех; а грех, када је завршен, доноси смрт.
 
-----

Овај одломак нам говори да најдубљи извор искушења није ђаво, ни свет, већ наше сопствено месо. То је наша "властита пожуда" која нас извлачи са равне и уске стазе. Већина људи мисли да ако нешто дође из њих и да је за своје задовољство, онда то не сме бити лоше. Али Библија нам говори да је пожуда која је унутар "заснована и гријеши грех, а грех, када је завршен, доноси смрт".
 
Грчка реч преведена као "пожуда" је морално и духовно неутралан израз који једноставно означава присуство снажне жеље или импулса, жудње или страствене жеље. Када је наша жеља или жудња усмерена на зле ствари, то постаје искушење. Ако пратимо ову жудњу и дозволимо да наше тело има свој пут, у нашем уму загреје грех. Грант Рицхисон пише: "Постоји огромна моћ у пожудној мисли. Хришћанин мора се суочити са грехом у тренутку искушења, а не у тренутку када одаберемо да грешимо. Када одаберемо да се отворимо за грех, отворена акција греха скоро неизбежна, нико од нас не може избјећи искушење, није грех за искушење, већ је гријех да се спусти у искушење .Звучне идеје ће се родити у нашем уму док не идемо у сусрет са Спаситељем. Телевизија данас представља велику искушњу вернику, а кроз ова возила долази похват у нашу главу и то је неочекивано и брзо. " Ти утицаји комбинују се са нашим природним, меснатим жудњама, стварајући снажан коктел искусења. Међутим, не смијемо се придржавати тога.
 
Ако изађемо до искушења и греха, Библија нам говори да "грех, када је завршен, доноси смрт." Грчка реч преведена као "завршена" значи "потпуно раста". Даме и господо, грех је жива ствар. У нашим животима може започети малу децу, али ако не брзо искоренимо, она ће прерасти у тврдоглавог тинејџера, који се неће спремити и коначно одрасли, поставити на своје начине. Грех који је дозвољен да ожари и постане резултат у смрти. За верника ово значи гашење снаге Светог Духа у његовом животу и смањивање његовог заједништва с Богом. Стевен Цоле рече: "Џејмс показује да грех никада није стациониран, стално се креће у свом правцу према крајњем, узнемиреном крају - смрти. Син је као мали пукотак у брани. ако се не поправи брзо, то може довести до колапса читаве бране, узрокујући ужасно уништење. "
 
Не дозволите да ваша пожуда доведе до искушења. Не дозволите да искушење доведе до греха. Не дозволите да грех води до смрти.
 
Ако се борите са пожудом или неким грехом, однесите овај пасус у срце и почните да га користите следећи пут када се суочите са том искушењем.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ако не познајете Исуса Христа као свог Спаситеља, Јован 3:16 каже: "Јер Бог је толико волео свет, да је дао Сина Његовог јединородника, да ко год веровао у Њега не би требао пропасти, већ имати вечни живот".

Библија такође каже у Римљанима 10: 9 и 13: "Ако ћеш исповедати уста Господу Исусу, и вјеровати у твоје срце да га је Бог уздигао од мртвих, бићеш спашен ... За све који позваће име Господња спасити се. "
 
Ако верујете да је Исус Христ умро на крсту за своје грехе, био сахрањен и устао из мртвих, а ви желите да му вјерујете због вашег спасења данас, молите молите са мном ову једноставну молитву: Свети Оче Боже, схватам да сам Ја сам грешник и учинио сам неке лоше ствари у мом животу. Жао ми је због мојих грехова, и желим да се окренем од својих грехова. За име Исуса Христа, молим те опрости ми мојих грехова. Сада верујем са свим срцем да је Исус Христ умро за мене, био сахрањен и поново устао. Ја му верујем као Мој Спаситељ и следим га као Господара од овог дана напред. Господе Исусе, молим вас додајте у моје срце и спасите моју душу и промијените ми свој живот данас. Амен.
 
Ако бисте само веровали Исусу Христу као вашем Спаситељу и молили сте се и молили то од срца, изјављујем вам да се на основу Речи Божије сада спасавате из пакла и на путу сте до неба. Добродошли у породицу Божију! Желим да вам честитам што радим најважнију ствар у животу и који прими Исуса Христа као свог Господара и Спаситеља. За више информација које ће вам помоћи да расте у вашој новој вери у Христу, идите на Госпел Лигхт Социети.цом и прочитајте "Шта урадити након што уђете кроз врата". Исус Христ је рекао у Јеванђељу 10: 9: "Ја сам врата: ако ја уђем било ког човјека, он ће бити спашен и ући ће и изаћи и наћи пашу."
 
До следећег пута, Господ, Благослови вас!