Choose another language.

Επόμενη Χριστιανική Στρατιώτες Μαθητεία Μαθητεία # 183

Πώς να ξεπεράσετε τον πειρασμό, Μέρος 59

Καλώς ήρθατε στην κλάση Μαθητεία των Μαθητών των Χριστιανών στρατιωτών. Είμαι ο Daniel Whyte III, Πρόεδρος της Φωτεινής Εταιρείας Ευαγγέλια και πάστορας του Ευαγγελικού Φωτός της Διεθνούς Προσευχής. Ο σκοπός αυτής της εποχής είναι να διδάξουμε στους νεαρούς πιστούς οτιδήποτε πρέπει να γνωρίζουν για την πίστη τους στον Ιησού Χριστό και να τους παρέχουν τις γνώσεις που χρειάζονται για να ζήσουν νικηφόρες χριστιανικές ζωές.

Ο βασικός μας Βίβλος είναι 1 Κορινθίους 10:13:

Δεν έχεις πειράσει να σε ρίξεις, αλλά είναι σύνηθες για τον άνθρωπο, αλλά ο Θεός είναι πιστός, ο οποίος δεν θα υποφέρει από εσάς να μπείτε στον πειρασμό πάνω από το ότι είστε σε θέση. αλλά θέλει επίσης με τον πειρασμό να διαφύγει, ώστε να μπορέσετε να το αντέξετε.

--- ΡΟΛΟΓΙΑ ---

Το μάθημά μας σήμερα είναι με τίτλο "Πώς να ξεπεραστεί ο πειρασμός, Μέρος 59"

Σε αυτήν την ενότητα της κλάσης μαθημάτων των μαθητών των Χριστιανών στρατιωτών, θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε συγκεκριμένους πειρασμούς που είναι, όπως λέει η Βίβλος, "κοινός στον άνθρωπο". Εξετάζουμε τι λέει η Βίβλος για αυτές τις αμαρτίες, ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε τους κινδύνους της και να μπορούμε να κρύψουμε τη Γραφή στις καρδιές μας για να χρησιμοποιούμε όταν μπαίνουμε στον πειρασμό.

Η αμαρτία που θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε σήμερα είναι η αμαρτία της "λαγνείας". Αυτή είναι η τρίτη αμαρτία σε μια λίστα με 12 πειρασμούς που προέρχονται από δύο πηγές - ένα αρχαίο και ένα σύγχρονο. Η πρώτη πηγή είναι μια λίστα που αναπτύχθηκε από μοναχούς στην πρώιμη εκκλησία που ονομάζεται "οι επτά θανατηφόρες αμαρτίες" ή "οι αμαρτίες της καρδιάς". Η δεύτερη πηγή είναι μια έρευνα Barna από το 2011 που παρακολούθησε τους κορυφαίους πειρασμούς που οι Αμερικανοί παραδεχόταν να αγωνίζονται.

Σήμερα, θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τον Ιάκωβο 1: 13-15. (Να θυμάστε ότι το κείμενο αυτού του μαθήματος διατίθεται στο διαδίκτυο μετά από κάθε τάξη, ώστε να μπορείτε να μεταβείτε στον ιστοχώρο μας GLHOPI.com, να κάνετε κλικ στο banner "Αντίστοιχοι χριστιανοί στρατιώτες" στην αρχική σελίδα και να αρχίσετε να μαθαίνετε αυτούς τους στίχους από καρδιάς εβδομάδα.)

Ιωάννης 1: 13-15
 
13 Ας μην πει κανείς, όταν πειραματίζεται, είμαι ο πειρασμός του Θεού, επειδή ο Θεός δεν μπορεί να πειραματιστεί με κακό, ούτε να δολοφονήσει κανέναν άνθρωπο.
 
14 Όμως, κάθε άνθρωπος πειραματίζεται, όταν απομακρύνεται από την επιθυμία του και δελεάζεται.
 
15 Και όταν η λαγνεία καταλάβει, φέρνει αμαρτία · και αμαρτία, όταν τελειώσει, φέρνει θάνατο.
 
-----

Αυτό το απόσπασμα μας λέει ότι η βαθύτερη πηγή του πειρασμού δεν είναι ο διάβολος, ούτε ο κόσμος, αλλά η δική μας σάρκα. Είναι η "δική μας λαγνεία" που μας τραβάει από το ευθύ και στενό μονοπάτι. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν κάτι προέρχεται από μέσα τους και είναι για τη δική τους ευχαρίστηση, τότε δεν πρέπει να είναι κακό. Αλλά η Βίβλος μας λέει ότι η επιθυμία που είναι μέσα "συλλάβει και φέρνει αμαρτία" και αμαρτία, όταν τελειώσει, φέρνει θάνατο ".
 
Η ελληνική λέξη που μεταφράζεται ως «λαγνεία» είναι ένας ηθικά και πνευματικά ουδέτερος όρος που απλά υποδηλώνει την παρουσία ισχυρής επιθυμίας ή ώθησης, μιας λαχτάρας ή μιας παθιασμένης λαχτάρας. Όταν η λαχτάρα ή η λαχτάρα μας κατευθύνεται προς τα κακά πράγματα, γίνεται πειρασμός. Εάν ακολουθήσουμε αυτή τη λαχτάρα και αφήσουμε τη σάρκα μας να έχει τον τρόπο της, αντιλαμβάνεται την αμαρτία στο μυαλό μας. Ο Γκράντ Ρίχτισον γράφει: "Υπάρχει τεράστια δύναμη σε μια σφοδρή σκέψη: ο χριστιανός πρέπει να αντιμετωπίσει την αμαρτία στο σημείο του πειρασμού, όχι στο σημείο όπου επιλέγουμε να αμαρτάνουμε, αφού επιλέξουμε να ανοίξουμε τον εαυτό μας στην αμαρτία, είναι σχεδόν αναπόφευκτη · κανείς από εμάς δεν μπορεί να αποφύγει τον πειρασμό Δεν είναι αμαρτία για να μπει στον πειρασμό αλλά είναι αμαρτία να αποδώσει στον πειρασμό Κακές ιδέες θα γεννηθούν στο μυαλό μας μέχρι να συναντήσουμε τον Σωτήρα. η τηλεόραση σήμερα παρουσιάζει μεγάλο πειρασμό στον πιστό, ο οποίος έρχεται στο μυαλό μας μέσα από αυτά τα οχήματα και έρχεται απροσδόκητα και γρήγορα ». Αυτές οι επιρροές συνδυάζονται με τις φυσικές, σαρκικές επιθυμίες μας, δημιουργώντας ένα ισχυρό κοκτέιλ πειρασμού. Ωστόσο, δεν πρέπει να το παραδώσουμε.
 
Αν βγούμε στον πειρασμό και στην αμαρτία, η Βίβλος μας λέει ότι «η αμαρτία, όταν τελειώσει, φέρνει θάνατο». Η ελληνική λέξη που μεταφράζεται ως "τελειωμένη" σημαίνει "πλήρως αναπτυγμένη". Κυρίες και κύριοι, η αμαρτία είναι ένα ζωντανό πράγμα. Μπορεί να ξεκινήσει ένα μικρό βρέφος στις ζωές μας, αλλά αν δεν το σφραγίσουμε γρήγορα, θα γίνει ένας πεισματάρης έφηβος, που δεν επιθυμεί να αλλάξει, και τελικά ένας ενήλικας, ο οποίος βρίσκεται στους δρόμους του. Η αμαρτία που επιτρέπεται να εξασθενεί και να μεγαλώνει οδηγεί σε θάνατο. Για τον πιστό, αυτό σημαίνει την εξουδετέρωση της δύναμης του Αγίου Πνεύματος στη ζωή του και την αποκοπή της κοινωνίας του με τον Θεό. Ο Στίβεν Κόουλ είπε: «Ο Ιάκωβος δείχνει ότι η αμαρτία δεν είναι ποτέ ακίνητη, αλλά κινείται σταθερά στην πορεία της προς τον απόλυτο, φρικτό τέλος της - θάνατο.» Η αμαρτία είναι σαν μια μικρή ρωγμή σε ένα φράγμα, αρχικά δεν φαίνεται απειλητικό. αν δεν επισκευαστεί γρήγορα, μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρου του φράγματος, προκαλώντας τρομερή καταστροφή ".
 
Μην αφήνετε την επιθυμία σας να οδηγήσει σε πειρασμό. Μην αφήνετε τον πειρασμό να οδηγήσει στην αμαρτία. Μην αφήσετε την αμαρτία να οδηγήσει σε θάνατο.
 
Εάν αγωνίζεστε με λαχτάρα ή οποιαδήποτε αμαρτία, πάρετε αυτό το πέρασμα στην καρδιά και αρχίστε να το χρησιμοποιείτε την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσετε αυτόν τον πειρασμό.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Αν δεν γνωρίζετε τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα σας, ο Ιωάννης 3:16 δηλώνει: «Γιατί ο Θεός αγάπησε τόσο πολύ τον κόσμο, ότι έδωσε τον μονογενή Υιό Του, ώστε όποιος πιστεύει σ 'Αυτόν, να μην χαθεί αλλά να έχει αιώνια ζωή».

Η Βίβλος λέει επίσης στους Ρωμαίους 10: 9 και 13: "Αν ομολογήσεις με το στόμα σου τον Κύριο Ιησού και θα πιστέψεις στην καρδιά σου ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς ... Για όποιον θα καλέσει το όνομα του Κυρίου θα σωθεί ».
 
Εάν πιστεύετε ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε στο σταυρό για τις αμαρτίες σας, θάφτηκε και ανέβηκε από τους νεκρούς και θέλετε να τον εμπιστευθείτε σήμερα για τη σωτηρία σας, παρακαλώ προσευχηθείτε μαζί μου αυτή την απλή προσευχή: Άγιος Πατέρα Θεός, συνειδητοποιώ ότι εγώ είμαι αμαρτωλός και έχω κάνει κάποια κακά πράγματα στη ζωή μου. Λυπάμαι για τις αμαρτίες μου και θέλω να γυρίσω από τις αμαρτίες μου. Για τον Ιησού Χριστό, παρακαλώ συγχωρέστε με τις αμαρτίες μου. Πιστεύω τώρα με όλη μου την καρδιά ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για μένα, θάφτηκε και ανέβηκε ξανά. Τον εμπιστεύομαι ως Σωτήρα Μου και τον ακολουθώ ως Κύριο από αυτήν την ημέρα προς τα εμπρός. Κύριε Ιησού, παρακαλώ να έρθετε στην καρδιά μου και να σώσετε την ψυχή μου και να αλλάξετε τη ζωή μου σήμερα. Αμήν.
 
Αν απλώς εμπιστευθήκατε τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα σας και προσευχήσατε την προσευχή και την εννοούσατε από την καρδιά σας, σας δηλώνω ότι με βάση το Λόγο του Θεού σώζονται τώρα από την Κόλαση και είστε στο δρόμο σας προς τον Ουρανό. Καλώς ήλθατε στην οικογένεια του Θεού! Θέλω να σας συγχαρώ για να κάνετε το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή και ότι παίρνει τον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Σωτήρα σας. Για περισσότερες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε με τη νέα σας πίστη στον Χριστό, πηγαίνετε στο Gospel Light Society.com και διαβάστε "Τι να κάνετε μετά την είσοδό σας μέσα από την πόρτα". Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ιωάννη 10: 9: «Εγώ είμαι η πόρτα · με μένα αν κάποιος μπαίνει μέσα, θα σωθεί και θα πάει μέσα και έξω και θα βρει βοσκότοπο».
 
Μέχρι την επόμενη φορά, ο Κύριος να σας ευλογεί!