Choose another language.

Kuinka voittaa kiusaus, osa 59

Tervetuloa edelleen kristittyjen sotilaiden opetuslastoluokkaan # 183. Olen Daniel Whyte III, evankeliumin valoyhdistyksen puheenjohtaja ja evankeliumin valokunnan rukoustyön kansainvälinen pastori. Tämän ajan tarkoituksena on opettaa nuorille uskoville kaiken, mitä he tarvitsevat tietävän uskoaan Jeesukseen Kristukseen ja antamaan heille tietoa, jota he tarvitsevat elää voitokasta kristillistä elämää.

Avain Raamatun jae on 1 Korinttilaisille 10:13:

Ei ole kiusausta otettu, vaan sellainen, kuin on yhteinen ihmiselle: mutta Jumala on uskollinen, joka ei tahdo sinua kärsimään ylitse sen, mitä pystyt; mutta myös kiusauksella keinot päästä eroon, jotta voisitte kantaa sitä.

--- rukous ---

Meidän oppiaiheemme on nimeltään "Kuinka voittaa kiusaus, osa 59"

Tässä osiossa edelleen kristittyjen sotilaiden opetuslaskentaluokassa jatkamme tarkastelemalla tiettyjä kiusauksia, jotka Raamattu sanoo, "yhteinen ihmiselle". Tarkastelemme sitä, mitä Raamattu sanoo näistä synneistä, jotta voimme olla tietoisia sen vaaroista ja jotta voimme piilottaa Raamatun sydämissämme käyttämään, kun meitä kiusautetaan.

Synti, jota aiomme edelleen tarkastella tänään, on "himo" synti. Tämä on kolmas synti luettelossa 12 kiusausta, jotka tulevat kahdesta lähteestä - yhdestä vanhasta ja yhdestä modernista. Ensimmäinen lähde on luettelo, jonka ovat kehittäneet munkkeja varhaiskirkossa nimeltä "seitsemän tappavan synnin" tai "kardinaalin syntejä". Toinen lähde on Barna-kysely vuodelta 2011, joka seurasi huippukokouksia, joita amerikkalaiset pääsivät kamppailemaan.

Tänään jatkamme katsomista James 1: 13-15.

James 1: 13-15
 
13 Älköön kukaan sanoa, kun hän on kiusattu, olen kiusattu Jumalasta, sillä Jumalaa ei ole kiusattu pahalla eikä kenenkään kiusata.
 
14 Mutta jokainen ihminen on kiusattu, kun hän on vetäytynyt pois omasta himoastaan ​​ja houkutellut.
 
15 Silloin kun himo on syntynyt, se synnyttää synnin ja synti, kun se on päättynyt, tuo kuoleman.
 
-----

Tämä kohta kertoo meille, että kiusauksen syvin lähde ei ole paholainen eikä maailma, vaan oma liha. Se on "oma himo", joka vetää meidät pois suorasta ja kapeasta polusta. Useimmat ihmiset ajattelevat, että jos jotain tulee heidän sisäpuoleltaan ja on heidän oma mielensä, niin se ei saa olla huono. Mutta Raamattu kertoo meille, että himo, joka on sisällä "käsittelee ja synnyttää syntiä, ja synti, kun se on valmis, tuo kuoleman."
 
Kreikan sana, joka on käännetty "himoksi", on moraalisesti ja henkisesti neutraali termi, joka yksinkertaisesti merkitsee voimakasta halua tai impulssia, kaipausta tai intohimoista himoa. Kun kaipauksemme tai himoemme kohdistuu pahoja asioita kohtaan, siitä tulee kiusausta. Jos me seuraamme tätä himoa ja sallimme lihamme päästä tielle, se synti synnyttää mielessämme. Grant Richison kirjoittaa: "On valtava voima halpamaisessa ajattelussa: Kristityn on käsittelittävä syntiä kiusauksen kohdalla, ei siinä paikassa, jossa me valitsevat synnin. Kun päätämme itsenne synnistä, synnin ylenmääräinen toiminta se on lähes väistämätöntä: kukaan meistä ei voi välttää kiusausta, ei syntiä ole houkutusta, mutta on syntiä tuottaa kiusaukseen, pahat ajatukset syntyvät mielessä, kunnes menemme tavata Vapahtajaa. televisio esittää tänään suurta kiusausta uskovalle. Lust tulee latautumaan mieleemme näillä ajoneuvoilla, ja se tulee yllättäen ja nopeasti. " Nämä vaikutteet yhdistyvät luonnollisiin, lihallisiin himoihinmme ja luovat voimakkaan kiusauksen cocktailin. Meidän ei kuitenkaan pidä antaa sitä.
 
Jos antaudumme kiusaukseen ja syntiin, Raamattu kertoo meille, että "synti, kun se on valmis, tuo kuoleman." Kreikan sana, joka on käännetty "valmisiksi" tarkoittaa "täysin kasvanutta". Hyvät kollegat, synti on elävä asia. Se voi aloittaa pienen lapsen elämäämme, mutta jos emme leimaamaan sitä nopeasti, se kasvaa itsepäiseksi teini-ikäiseksi, joka ei halua muuttaa, ja lopulta aikuiselle, joka asetetaan tapoihinsa. Synti, joka saa jäädä ja kasvaa tuloksia kuolemaan. Uskovalle tämä merkitsee Pyhän Hengen voiman hiljentämistä elämässään ja katkaisemisen hänen yhteydessään Jumalan kanssa. Steven Cole sanoi, "James osoittaa, että synti ei ole koskaan paikallaan, vaan se liikkuu jatkuvasti kohti sen lopullista, kauhistuttavaa päähän kuolemaa. jos sitä ei korjata nopeasti, se voi johtaa koko patoon, mikä aiheuttaa kauhean tuhon. "
 
Älä anna armosi johtaa kiusaukseen. Älä anna kiusauksen johtaa syntiin. Älä anna synnin johtaa kuolemaan.
 
Jos taistelet himoilla tai synnillä, ota tämä kohta sydämeen ja yritä käyttää sitä seuraavalla kerralla, kun kohtaat tämän kiusauksen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Jos et tunne Jeesusta Kristusta Vapahtajana, tässä on, kuinka voit saada tietää Hänet tänään:

Ensinnäkin hyväksy se, että olet syntinen ja että olet rikkonut Jumalan lakia. Raamatussa sanotaan Roomalaiskirjeessä 3:23: "Sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja jäävät pois Jumalan kunnasta."

Toiseksi, hyväksy se, että rangaistus synnistä on. Raamatussa sanotaan Roomalaiskirjeessä 6:23: "Sinun palkka on kuolema ..."

Kolmanneksi, hyväksy se, että olet matkalla helvettiin. Jeesus Kristus sanoi Matteus 10:28: "Ja älä pelkää niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät kykene tappamaan sielua, vaan pelkäävät häntä, joka voi tuhota sekä sielun että ruumiin helvetissä." Myös Raamatussa sanotaan Ilmestyskirjassa 21: 8: "Mutta pelottelevat, uskomattomat ja kauhistuttavat ja murhaajat ja kuritajat ja velhoittelijat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki valehtelijat saavat osansa järveen, joka polttaa tulta ja Sumu: mikä on toinen kuolema. "

Nyt se on huono uutinen, mutta tässä on hyvä uutinen. Jeesus Kristus sanoi Joh. 3:16: "Sillä Jumala rakasti niin maailmaa, että hän antoi ainoan Poikansa, että kukaan, joka uskoo häneen, ei pidä hukkuvan, vaan on iankaikkinen elämä". Uskokaa sydämessäsi, että Jeesus Kristus kuoli syntisi tähden, hänet haudattiin ja nousi kuolleista Jumalan voimalla sinun puolestasi, jotta voit elää iankaikkisesti Hänen kanssaan. Rukoile ja pyydä Häntä tulemaan sydämeesi tänään, ja Hän tahtoo.

Roomalaisille 10: 9 ja 13 sanoo: "Jos sinä tunnustat suullasi Herra Jeesus ja uskot sydämessänne, että Jumala on hänet herättänyt kuolleista, niin sinä pelastutte ... sillä jokaisen, joka kutsuu Herra on pelastettu. "

Jos uskot, että Jeesus Kristus kuoli ristillä syntisi tähden, hänet haudattiin ja nousi kuolleista, ja haluat luottaa Hänen pelastustyönne tänään, rukoile minulle tämän yksinkertaisen rukouksen: Pyhä Isä Jumala, ymmärrän, että minä Olen syntinen ja että olen tehnyt joitain huonoja asioita elämässäni. Olen pahoillani minun syntini, ja tänään päätän kääntyä synneisteni. Jeesuksen Kristuksen tähden, anna minulle anteeksi syntini. Uskon kaiken sydämeni mukaan, että Jeesus Kristus kuoli minulle, haudattiin ja nousi jälleen. Luotan Jeesukseen Kristukseen Vapahtajana ja päätän seurata Häntä Herraksi tänä päivänä eteenpäin. Herra Jeesus, tule sydämeeni ja säästä sieluni ja muuttakaa elämäni tänään. Aamen.

Jos luot vain Jeesuksen Kristuksen Vapahtajasi puoleen ja rukoitte rukousta ja tarkoitti sitä sydämestäsi, julistan teille, että Jumalan Sanasta lähtien sinut on nyt pelastettu helvetistä ja olet matkalla taivaaseen. Tervetuloa Jumalan perheeseen! Onnittelut siitä, että teet kaikkein tärkeintä elämässä ja että saamme Jeesuksen Kristuksen Herrallesi ja Vapahtajallesi. Jos haluat lisätietoja, jotka auttavat sinua kasvamaan uuteen uskoon Kristukseen, mene Gospel Light Society.com -sivustoon ja lue "Mitä tehdä, kun tulet oven läpi". Jeesus Kristus sanoi Joh. 10: 9: "Minä olen ovi: jos minä joku tulee sisään, niin hän pelastuu ja lähtee sisään ja ulos ja löytää laidun."
 
Jumala rakastaa sinua. Rakastamme sinua. Ja Jumala siunaa sinua.