Choose another language. 

2 Kor 5:17 säger: "Alltså, om någon är i Kristus är han en ny skapelse: gamla är förgånget; se, är något nytt. "

Varje gång ett nytt år rullar runt, folk börjar tänka på saker som de kan ändra i sina liv. Vissa människor säger att de kommer att gå ner i vikt och börja äta hälsosamt. Andra säger att de kommer att gå tillbaka till college eller få ut av skulden. Vissa säger att de kommer att skriva en bok eller starta eget företag. Och andra förbinder sig att få organiserad eller spendera mer tid med familj och vänner.

Starten på ett nytt år är verkligen en stor anledning att göra en förändring i ditt liv. Jag tror att Gud ger oss sådana tidsmarkörer som ett sätt för oss att sluta, ser tillbaka på våra liv, och identifiera saker som vi kan förändra för framtiden. Men många människor fokusera på att göra bara utåt förändringar - förändringar som kommer att förbättra det sätt de ser, förbättra sin levnadsstandard, eller förbättra hur andra ser dem. Jag tror att det bästa förändring du kan göra är en förändring inifrån och ut - en förändring i hjärtat, ande och själ. Med andra ord, en förändring som leder till en ny du för det nya året. För det inte riktigt kan vara ett nytt år för dig om det inte finns något nytt att du för det nya året.

Så, idag, jag vill dela med dig från Guds Ord hur du kan bli en ny man som vi huvudet i det nya året. I Second Korintierbrevet kapitel 5, är Paulus skriver till de korintiska troende om konsekvenserna av Kristi död. Han betonar att Kristus dog för "alla män", så att alla kan få ett nytt liv genom Jesus Kristus. På grund av Kristi död, var frälsningen inte begränsad till judarna, men öppnades för alla. Detta är goda nyheter för oss i dag, eftersom det låter oss veta att vem som helst kan ha en stor förändring i deras liv genom kraften i evangeliet om Herren Jesus Kristus.

Många människor har hittat nytt liv i Kristus. Några kända personer som du har hört talas om, till exempel: sångerskan Carrie Underwood, Super-Bowl vinnande fotbollstränare Tony Dungy, NBA-spelaren Kevin Durant, författare och nyhetskommentatorn Kirsten Powers, skådespelaren Blair Underwood, OS-deltagare Brady Ellison, OS-guldmedaljören Sanya Richards-Ross, och turné mästare PGA golf Webb Simpson, har alla sagt att den som gjorde den största skillnaden i deras liv är Jesus Kristus.

Blair Underwood sa, "Jag är en kristen. Jag tror att Gud har en plan. Jag tror att han inte kommer att lämna oss hängande. Som en man, jag har inte alla svar. Att kunna vända ärenden över till en högre makt fungerar för mig. "

Tony Dungy sa, "Du kommer aldrig att komma någonstans i idrott eller i livet tills du blir övertygad om sanningen i evangeliet om Jesus Kristus. Du kan bli en professionell idrottsman eller har berömmelse och fina bilar och fina hus och en massa pengar, men vad du hittar är att allt det där försvinner ganska snabbt. Du måste förstå att Kristus dog för våra synder, och att han dog inte bara för att vara vår Frälsare, men så att han kunde vara centrum för våra liv. "

Kirsten Powers sa, "Jag vet inte riktigt känner att jag hade någon mod när jag blev kristen; Jag gav bara jag inte var modig. Jag hade inte något val. Jag höll försöker inte tro, men jag kunde bara inte undvika att acceptera Kristus. "

NBA-spelaren Kevin Durant sa, "Jag tror Guds kärlek till mig, offerdöd Jesus för mina synder, och Hans nåd, inte mina goda gärningar, är det som räddar mig. Det ödmjukar mig och gör mig dyrka Honom. Jag tror också Himlen är reserverad för mig och att det bästa är ändå att komma. Jag har lagt till en enkel tatuering på min handled som säger, levande för evigheten. Guds ord säger att det är där vi är alla på väg. Och jag vill börja leva med det eviga perspektiv på allt jag gör nu. "

Grammy prisbelönta sångerskan Carrie Underwood sade, "Mina låtar ibland fokuserade på Gud, Jesus och tro. Varje onsdag, min man och jag har en studiegrupp med våra vänner. Jag går till kyrkan. Vi försöker att ägna tid på morgonen för att be en bön. "

OS-guldmedaljören Sanya Richards-Ross sade, "Det finns många meningsfulla verser i Bibeln, men den jag säger till mig själv oftast är," Jag kan göra allt genom Kristus som förstärker mig! "Det är min favorit på grund på banan , jag brukar försöka göra saker som sällan har gjort förut. Jag vet att det bara är Gud som ger mig styrka att utföra dessa saker. "

Vi skulle kunna fortsätta med fler exempel. Men jag vill att du ska veta att du kan gå med lik av dessa och många andra personer genom att låta Jesus Kristus att göra en ny du för det nya året och för ditt liv bortom. Hur kan en sådan förändring komma till stånd?

1. Först av allt, för att få en ny du för det nya året, måste du vara "i Kristus." Vers 17 börjar med, "därför om någon är i Kristus ..." Det grekiska ordet för "i" betyder att vara i en "fast position" eller "bo inom inställda gränser". Vad innebär det att vara i Kristus? Att vara i Kristus betecknar ställning troende efter att han eller hon har tagit emot Jesus Kristus som sin Frälsare. Om du inte är i Kristus, du kan inte ha en ny livsstil eller en ny mentalitet.

Begreppet "i Kristus" eller "i Honom" används flera gånger i Nya testamentet för att beskriva läget och fördelar som den troende har. Observera Ef 1: 7. Denna vers säger oss att "I honom har vi förlossning genom hans blod, syndernas förlåtelse, enligt hans nåds rikedom ..." Vi ser här att om du är i Kristus, är dina synder tvättas under Lammets blod. Genom Kristi död, och på grund av Guds nåd, du inlösas eller levereras från synd och straff för synden som är helvetet.

För det andra, märker Efesierbrevet 1: 3. Denna vers säger att Gud "har välsignat oss med all himmelska världens andliga välsignelse i Kristus ..." Om du är i Kristus, har ni andliga välsignelser som du annars inte skulle ha. Observera här att detta inte handlar om materiella välsignelser. Att vara i Kristus betyder inte att du kommer att ha ett stort hus eller en dyr bil. Men du kommer att ha andliga välsignelser som fred som övergår allt förstånd, outsäglig glädje, förtroende mitt i livets stormar, och hoppet om himlen mitt i förtvivlan. Matthew Henry sa, "Andliga och himmelska välsignelser är de bästa välsignelser; som vi inte kan vara olycklig. "

Nu märker Kolosserbrevet 2:10: "Och ni är klar i honom, som är huvudet för alla andevärldens furstar och makt." Vad innebär det att vara komplett "i Kristus"? Det grekiska ordet för "slutföra" betyder för "göras full" eller "fylla upp". Med andra ord, om du är i Kristus, har du allt du behöver för att leva det kristna livet. Du har allt du behöver för att anses vara rättfärdig i Guds ögon. Du har allt du behöver för att gå från detta liv på jorden till nästa liv i himlen.

Så ser vi att vara "i Kristus" betyder att alla våra synder tvättas i blodet och vi levereras från syndens makt och straffet för synd. Att vara i Kristus innebär att vi har fått andliga välsignelser på grund av Jesus Kristus; och att vara i Kristus innebär att vi inte saknar något som berör vår frälsning och liv.

Att vara "i Kristus" är det första steget till att ha en ny du för det nya året.

2. Att ha en ny du för det nya året, måste du inse att du är en "ny skapelse." Andra Korintierbrevet 05:17 säger, "Alltså, om någon är i Kristus är han en ny skapelse ..." Det finns många kristna som lever eländiga, improduktiva och besegrade liv bara för att de inte inser och omfamna det faktum att eftersom de är i Kristus, de är nya varelser och det är dags för dem att lägga undan de gamla sätten och börja leva enligt deras ställning som ett Guds barn.

Tänk dig en ung man som är hemlös, ovårdad, orena och dålig. Han går på gatorna tigger om mynt bara för att få en bit att äta varje dag. En dag kommer en man söker honom när han sitter i gathörn tiggeri. Denne man säger till honom att han faktiskt är son till en förmögen företagare och att hans far vill att han ska komma hem, få sitt liv på rätt spår, och få en utbildning. Han berättar den unge mannen att det finns gott om plats för honom på hans fars herrgård och att allt han behöver - mat, kläder, och pengar - skulle tas om hand från den tidpunkten. Nu, tänk om den stackars unge mannen vägrade att ta sin far upp på den typen av erbjudandet och beslutade att förbli en hemlös tiggare.

Visst det är löjligt. Ändå är det vad många kristna gör varje dag. De behöver inte leva i enlighet med sin status som Kristi efterföljare. Neil T. Anderson skrev i sin bok, The Bondage Breaker, att Satan kan "blockera effekten av en kristen om han kan lura dig att tro att du är något annat än en produkt av ditt förflutna - föremål för synden, benägna att misslyckas, och kontrolleras av dina vanor. "han fortsätter med att säga," Satan kan inte göra något åt din position i Kristus, men om han kan lura dig att tro vad Skriften säger är inte sant, du kommer att leva som om det inte är sant . "

Om du inte inser och omfamna det faktum att du är en ny skapelse i Kristus, då du kommer aldrig att leva som Kristus avsett för dig att leva. Du kommer inte att ha den kraftfulla, segrande liv som du kan ha. Din "nytt år" kommer att vara samma som ditt "gamla året." Oavsett hur hoppfull och optimistisk du om det nya året, och oavsett hur mycket du väljer att göra det nya året annorlunda, kommer djävulen påminna dig om alla misslyckande du hade under det senaste året och åren innan. Han kommer att belasta dig med dina synder och misstag vid uppkomsten av det nya året och om du accepterar hans lögner och tror att det är precis som du är, då du kommer att gå igenom ännu ett år av att inte leva upp till din fulla potential som en Guds barn.

Jag är här för att berätta att du inte behöver vara slavar under synden. Du behöver inte gå igenom ännu ett år av att göra samma misstag och begå samma synder. Du kan ha en ny du för det nya året, om du inser din ställning som en ny skapelse i Kristus.

3. Om du vill ha en ny du för det nya året, måste du lägga undan alla 2 Corinthians 5:17 säger att "om någon är i Kristus är han en ny skapelse" gamla saker. "Det gamla är förgånget; se, är något nytt. "De säger att definitionen av vansinne gör samma saker om och om igen och förvänta sig olika resultat. Det är sant. Och om du vill ha olika resultat i det nya året, måste du sluta göra samma gamla saker om och om igen. Bibeln säger att om du är i Kristus, och om du är en ny skapelse, då gamla saker bör "gått bort." Vilka är de gamla saker i ditt liv som du behöver för att lägga undan i det nya året?

Ljög du det senaste året? Visste du försummar bönen och läsa Guds ord under det gångna året? Visste du fuska och överse att ha ditt sätt det senaste året? Fruar, du var respektlöst mot din man det senaste året? Ni män, gjorde du inte älska era hustrur så du bör det senaste året? Barn, har du inte lyda dina föräldrar det senaste året? Oavsett vad du gjorde under det senaste året som fick dig dåliga resultat, måste du lägga undan i det nya året.

Lägg märke denna vers från Kolosserbrevet kapitel 3: "Men nu skolen också lagt upp alla dessa; ilska, vrede, illvilja, hädelse, smutsiga kommunikation ur din mun. Ligg inte med varandra, eftersom ni har lagt av den gamla människan med sina gärningar. "

Om du vill göra det nya året ett fantastiskt år, måste du lägga undan alla gamla saker som du gjorde under det senaste året och under de senaste åren som gjorde det året ett dåligt år. Ge ditt förflutna till Gud genom Jesus Kristus och Han kommer att ta hand om det åt dig.

Låt mig uppmuntra dig att inte bara lägga undan synder och misslyckanden i det förflutna året, men att lära av dem och glömma dem. Jag tror av hela mitt hjärta att fler mål och underbara projekt har aldrig slutförts på grund av människors oförmåga att glömma det förflutna än av någon annan anledning. Du kommer inte åstadkomma mycket av något i det nya året, om du tillåter dig att gå in på de synder, bekymmer, problem och misslyckanden i ditt förflutna.

I Jesaja 43:18, befallde Gud Israels barn att glömma saker i det förflutna. Han sa: "Kom ihåg ni inte det som förr, varken överväga saker av gamla." Faktum är att Gud själv inte ihåg våra synder. Några verser senare i samma kapitel säger han, "Jag, jag, jag är den som utplånar dina överträdelser för min egen skull, och kommer inte ihåg dina synder." Så, om Gud inte ihåg våra synder, inte du tycker att det är bäst för oss att göra detsamma?

Dennis DeHaan skrev en liten dikt som går så här:

Titta inte tillbaka på igår
Så full av fel och ånger;
Se framåt och söka Guds sätt-
All synd bekände du måste glömma.

Min vän, lägga undan de gamla synder och misslyckanden i ditt förflutna. Lär av dem och sedan glömma bort dem så att detta nästa år kan vara en stor en, eftersom det inte blir någon ny år för dig om det inte finns något nytt att du för det nya året.

När vi stänger idag, vill jag tala till er som aldrig har accepterat Jesus Kristus som din frälsare. Med andra ord, du inte är "i Kristus" just nu. Jag vill visa dig hur du kan få i Kristus. Detta är det enda sättet du kan förändra ditt liv inifrån och ut.

Många stora människor i det förflutna och nutid har talat om Jesus Kristus och den inverkan han har haft på deras liv.

Den stora franska militära och politiska ledare Napoleon Bonaparte sa, "Jag förundras att medan de ambitiösa drömmar om mig själv, bör Caesar och Alexander har gått upp i rök, en Judean bonde - Jesus - ska kunna sträcka sina händer över århundraden och styr öden män och nationer. "Käre vän, du kan låta Jesus Kristus vara ansvarig för ditt öde också.

Basket stor Julius "Dr. J "Erving sade," Syftet med livet är att hittas genom att ha Kristus i ditt liv, och förstå vad hans plan är, och efter det att planen. "

Tidigare president George W. Bush sade, "Kristus är den största filosofen: Han förändrade mitt hjärta."

Teolog och historiker Philip Schaff sa, "Utan Kristus, är livet som skymningen med mörka natten framåt; med Kristus, är det gryningen av morgonen med ljuset och värmen i hel dag i förväg. "

Den stora skotska författaren Robert Louis Stevenson sade, "När Kristus kom in i mitt liv, jag kom ut som en väl hanterade skepp."

Den brittiske författaren och medie personlighet Malcolm Muggeridge sa, "Jag kan säga att jag aldrig visste vad glädje var tills jag gav upp bedriver lycka, eller brydde sig att leva tills jag valde att dö. För dessa två upptäckter jag i tacksamhetsskuld till Jesus. "

NFL quarter Sam Bradford sa, "jag verkligen inte se en anledning till varför du inte skulle vilja ha en relation med Jesus Kristus. Jag menar, inte bara var han den största människan som någonsin vandrat på jorden, är han allt som jag vill sträva efter. Han är allt som någon någonsin skulle vilja sträva efter. "

Världsberömda evangelisten Luis Palau sade, "En mötet med Jesus Kristus är tillräckligt för att ändra dig, direkt, för evigt."

Jesus Kristus vill förändra dig idag. Han vill göra dig till en ny person från insidan och ut. Gud sade i Hesekiel 36:26: En "nytt hjärta kommer jag att ge er, och en ny ande komma in i er: jag kommer att ta bort stenhjärtat ur er kropp, och jag kommer att ge er ett hjärta av kött . "

Gud vill att åstadkomma denna typ av förändring i ditt liv. Det är därför han sände sin Son Jesus Kristus så att vi kan bli frälsta från synden och straffet för synden. Bibeln säger i Johannes 3:16: "Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv."

Låt mig visa dig hur du kan ta emot Jesus Kristus som din Frälsare idag.

Först av allt måste du förstå att du är en syndare, precis som jag är, och att du har brutit Guds lagar. Bibeln säger i Romarbrevet 3:23: "Alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud." Ni måste förstå att på grund av dina synder, du förtjänar evigt straff i helvetet. Romarbrevet 6:23 säger "syndens lön är döden ... Detta är både fysiska döden i graven och evig andlig död i den brinnande sjön.

Hur kan du bli räddad från denna död? Romarbrevet 10: 9,13 säger: "Ty om du med din mun bekänner Herren Jesus, och du skall i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst ... Ty skall uppmana namn Herre skall bli frälst. "

Om du tror att Jesus Kristus dog på korset för dina synder, begravdes och uppstod från de döda, och du vill lita på honom för din frälsning i dag, vänligen be med mig denna enkla bön: Helige Fader Gud, inser jag att jag är en syndare och att jag har gjort en del dåliga saker i mitt liv. Jag har brutit era lagar. För Jesus Kristus skull, förlåt mig mina synder. Jag tror nu med hela mitt hjärta att Jesus Kristus dog för mig, begravdes och uppstod igen. Herre Jesus, kom in i mitt hjärta och rädda min själ och förändra mitt liv idag. Amen.

Om du bara litade Jesus Kristus som din Frälsare, och du bad att bön och menade det från ditt hjärta, jag försäkrar er att baseras på Guds ord, är du nu räddad från helvetet och du är på väg till himlen. Välkommen till Guds familj och grattis göra det viktigaste i livet och det är att ta emot Jesus Kristus som din Herre och Frälsare. För mer information som hjälper dig att växa i din nyfunna tro på Kristus, gå till Gospel Light Society.com och läsa "Vad göra när du har angett genom dörren". Jesus Kristus sade i Joh 10: 9, "Jag är dörren. Av mig om någon komma in, han skall bli frälst, och ska gå in och ut, och finna bete"

Gud älskar dig! Vi älskar dig! Må Gud välsigna er, och har en stor Nytt År!