Choose another language. 

Ne New Year Without a New You

2 Kor 5:17 pravi: "Torej, če kdo v Kristusu, je nova stvaritev: starih stvari umrl, glej, vse stvari so postale novo."

Vsakič, ko se novo leto zvitkih okoli, ljudje začnejo razmišljati o stvareh, ki jih lahko spremenite v svojem življenju. Nekateri ljudje pravijo, da se dogaja, da izgubijo težo in začeti jesti zdravo. Drugi pravijo, da so šli nazaj na fakulteto ali ven dolga. Nekateri pravijo, da se dogaja, da bi napisal knjigo ali ustanovitev lastnega podjetja. in drugi zavezati, da pridobivanje organiziran ali porabi več časa z družino in prijatelji.

Začetek novega leta je res odlična priložnost, da naredite spremembo v vašem življenju. Verjamem, da nam Bog daje toliko časa, označevalci, kot način za nas, da se ustavi, se ozremo na naše življenje, ter opredeliti stvari, ki jih lahko spremenite vprihodnost Vendar pa veliko ljudi, se osredotočajo na izdelavo le pasivnega spremembe - .. spremembe, ki bodo izboljšale način so videti, izboljšanje njihovega življenjskega standarda, ali izboljšanje kako jih vidijo drugi Mislim, da je najbolje, sprememba, ki jo lahko sprememba od od znotraj navzven. - sprememba v srcu, duha in uma z drugimi besedami, sprememba, ki prinaša nov boste za novo leto za ne more resnično novo leto za vas, če ni novih boste za novo leto. .

Torej, danes, želim deliti z vami v Božje Besede, kako lahko postane nova vas, kot smo glavo v novo leto. V drugem Corinthians poglavju 5, Paul je pisanje na korintski vernikov o posledicah Kristusove smrti. poudarja, da je Kristus umrl za "vse ljudi", tako da vsakdo lahko novo življenje po Jezusu Kristusu. zaradi Kristusove smrti, odrešenje ni bilo omejeno na Jude, ampak je bil odprt za vse. To je dobra novica za nas danes, ker je vemo, da ima lahko vsakdo veliko spremembo v svojem življenju z močjo evangelija Gospoda Jezusa Kristusa.

Mnogi ljudje so našli novo življenje v Kristusu Nekateri slavni ljudje, ki ste jih slišali, kot so :. Singer Carrie Underwood, Super Bowl-zmagovalni nogometni trener Tony Dungy, NBA igralca Kevin Durant, pisatelj in publicist novice Kirsten Powers, igralec Blair Underwood, olimpijski atlet Brady Ellison, olimpijski zlate medalje Sanya Richards-Ross, in PGA golf tour prvak Webb Simpson, so bili vsi izjavil, da je oseba, ki je največja razlika v njihovem življenju, je Jezus Kristus.

Blair Underwood je dejal: "Jaz sem kristjan. Verjamem, da Bog ima načrt. Verjamem, da se ne dogaja, da nas pustijo visi. Kot človek, nimam vseh odgovorov. Biti sposoben obrniti zadeve prenesejo višje moč dela za mene. "

Tony Dungy je rekel: "Ti se nikoli ne bo dobil nikjer v športu in v življenju, dokler ne boste postali prepričani resnice evangelija Jezusa Kristusa. Lahko postane profesionalni športnik ali pa slavo in lepe avtomobile in lepe hiše in veliko denarja, ampak kaj boste našli, je, da vse te stvari izgine zelo hitro. morate razumeti, da je Kristus umrl za naše grehe, in da mu ni umrl, samo, da je naš Odrešenik, vendar tako, da je lahko biti središče našega živi. "

Kirsten Powers je dejal: "Res ne počutim, kot da sem imel nobenega poguma, ko sem postal kristjan, sem dal v nisem bil pogumen;. nisem imel nobene izbire, sem vedno poskušam ne verjamem, ampak sem. ni mogel izogniti sprejemanje Kristusa. "

NBA igralec Kevin Durant je dejal: "Mislim, da Božjo ljubezen do mene, žrtveno smrt Jezusa za svoje grehe, in njegova milost, ni moja dobra dela, so tisto, kar mi prihrani. To me ponižuje in me častili Njega. Menim tudi, Nebesa je rezerviran za mene in da najboljše šele prihaja. sem dodal preprost tatu na zapestju, ki pravi, živi za večnost. Božja Beseda pravi, da je, če smo vsi vodi. in hočem začeti živeti s tem večnim perspektive na vse, kar počnem zdaj. "

Grammyjem nagrajena pevka Carrie Underwood je rekel: "Moje pesmi so včasih usmerjena na Boga, Jezusa in vere. Vsako sredo, moj mož in jaz imam študijsko skupino z našimi prijatelji. Jaz hodi v cerkev. Trudimo se posvetiti čas zjutraj moliti. "

Olimpijske zlate medalje Sanya Richards-Ross je rekel: "Obstaja veliko pomembnih verzov v Bibliji, ampak ena rečem najbolj pogosto, ne morem storiti vse stvari skozi Kristusa, ki me krepi!" To je moja najljubša, ker na stezi , sem ponavadi poskušajo narediti stvari, ki so le redko storile pred. Vem, da je samo Bog, ki mi daje moč za dokončanje te stvari. "

Lahko bi šla na z več primeri. Ampak hočem, da veš, da se lahko pridružite všeč teh in mnogih drugih ljudi, tako, da se je Jezus Kristus, da bi novo vam za novo leto in za vaše življenje po njem. Kako lahko pride na primer sprememba o?

1. Najprej, da ima nova boste za novo leto, morate biti "v Kristusu." Verz 17 se začne z "zato, če kdo v Kristusu ..." grška beseda za "v" pomeni, da je v"določen položaj" ali "prebiva v okviru določenih meja". Kaj to pomeni, da je v Kristusu? biti v Kristusu pomeni ugled vernika potem on ali ona je sprejela Jezusa Kristusa kot Odrešenika njihovo. Če ste v Kristusu, ne morete imeti nov način življenja ali novo miselnost.

Izraz "v Kristusu" ali "v Njem" se večkrat uporablja v Novi zavezi, da opiše položaj in koristi, ki jih ima vernik Obvestilo Efežanom 1: 7 .. Ta verz nam pove, da "imamo v njem odrešitev s svojo krvjo , odpuščanje grehov, po bogastvu njegove milosti ... "vidimo tukaj, da če ste v Kristusu, so vaši grehi speremo pod krvi jagnje. po Kristusovi smrti in zaradi Božje milosti, ki jo izplačajo ali dostavljena od greha in kazni greha, ki je pekel.

Drugič, opazili Efežanom 1 :. 3 Ta verz pravi, da Bog "dade nas je blagoslovil z vsem duhovnim blagoslovom v nebesih v Kristusu ..." Če ste v Kristusu, imate duhovne blagoslove, ki jih sicer ne bi imeli Prosimo, upoštevajte, da to tukaj. ne govorim o materialnih blagoslovov. Biti v Kristusu ne pomeni, da boste imeli veliko hišo ali drag avto. Ampak boste imeli duhovne blagoslove, kot so mir, ki presega vsak um, veselje nepopisno, zaupanja v sredi nevihte življenje in upanje nebes sredi obupa Matthew Henry je dejal,. "Duhovna in nebeški blagoslovi so najboljše blagoslove,., s katero ne moremo biti nesrečen"

Zdaj, opazili Kološanom 2:10: "In vi ste popolna v njem, ki je glava vseh kneževine in moči." Kaj to pomeni, da je popolna "v Kristusu", grške besede za "popolna" pomeni "biti? na polno "ali" zapolnili ". z drugimi besedami, če ste v Kristusu, imate vse, kar potrebujete, da živi krščansko življenje. imate vse, kar potrebujete je treba upoštevati, pravični v božjem vidiku. imate vse, kar potrebujete za prehod iz tega življenja na Zemlji v naslednjem življenju v nebesih.

Torej, vidimo, da so "v Kristusu", pomeni, da so vse naše grehe oprati pod krvi in smo se podal iz oblasti greha in kazni greha. Biti v Kristusu pomeni, da smo pridobili duhovne blagoslove zaradi Jezusa Kristusa in da je v Kristusu pomeni, da smo ne manjka ničesar, kar zadeva našo odrešitev in življenje.

Biti "v Kristusu", je prvi korak, da ima nova boste za novo leto.

2. Če ima nova boste za novo leto, se morate zavedati, da ste "novo bitje." Drugo pismo Korinčanom 5:17 pravi: "Torej, če kdo v Kristusu, je nova stvaritev ..." Obstaja veliko kristjani, ki živijo bedno, neproduktivno in poraženi življenje samo zato, ker se ne zavedaš, in objem dejstvo, da so, ker so v Kristusu nova bitja in da je čas za njih pospraviti stare načine in začeti živeti v skladu z njihovim položajem kot Božjega otroka.

Predstavljajte si, mladeniča, ki je brez strehe nad glavo, neurejen, nečist, in revnimi. Hodi po ulicah prosila za kovance, samo da bi dobili ugriz jesti vsak dan. Nekega dne, človek prihaja išče njega kot on sedi na vogalu prosjačenja . Ta človek mu pove, da je on v resnici sin premožnega lastnika podjetja, in da ga je oče želi, da pride domov, dobil svoje življenje na poti, in dobili izobrazbo. on pravi mladenič, da je dovolj prostora za njega po očetovi dvorcu in to vse kar potrebuje - hrano, obleko in denar -. bi poskrbljeno iz te točke na Zdaj pa si predstavljajte, če je ta slaba mladenič zavrnil, da bi svojega očeta gor na te vrste ponudbe in se odločil, da ostanebrezdomci berač.

Seveda, da je smešno. Vendar, to je tisto, kar mnogi kristjani storiti vsak dan. Oni ne živijo v skladu z njihovim statusom privrženci Kristusa. Neil T. Anderson je v svoji knjigi The Bondage Breaker, da lahko Satan "blokučinkovitost kristjan, če vas lahko zavede v prepričanje, da ste nič drugega izdelka po vaši preteklosti - predmet greha, nagnjeni k odpovedi, in vaše navade "Dodal je še povedal," Satan ne more storiti ničesar nadzorom. vaš položaj v Kristusu, če pa vas lahko zavede v prepričanje, kaj Sveto pismo pravi, da ni res, boste živeli, kot da to ni res. "

Če se ne zavedaš in sprejeti dejstvo, da ste novo bitje v Kristusu, potem ne boste nikoli živeli kot Kristus namenjeni za vas, da živeti. Ne boste imeli močan, zmagoviti življenje, ki ga lahko imajo. Vaš "novo leto" bo enako kot vaš "starega leta." ne glede na to, kako upanje in optimizem menite o novem letu, in ne glede na to, koliko ste ugotovili, da bo novo leto drugačen, bo hudič vas opomni vsakega neuspeha ste ga imeli v Preteklo leto in pred leti. On vas bo breme s svojih grehov in napak na začetku novega leta, in če se sprejme njegovih laži in verjamem, da je to samo način ste, potem boste šli skozi drugo leto ne živijo do vašega polnega potenciala kot Božjega otroka.

Tukaj sem, da vam povem, da ne bi bilo treba biti v sužnosti greha. Nimate iti skozi drugo leto izdelave iste napake in se zavežejo iste grehe. Lahko imate novo boste za novo leto, če ste uresničiti svoj položaj kot novo bitje v Kristusu.

3. Če želite imeti nov boste za novo leto, morate pospraviti vse 2 Kor 5:17 pravi, da ", je, če je kdo v Kristusu novo bitje: stare stvari preminil; glej." Stare stvari ", so vse stvari postanejo nove. "Pravijo, da je definicija norosti je delaš iste stvari znova in znova in pričakuje različne rezultate. To je res. in če hočeš različne rezultate v novem letu, moraš ustaviti početje iste stare stvari znova in znova. Sveto pismo pravi, da če ste v Kristusu, in če ste novo bitje, potem pa stare stvari je treba "preminil." Kaj so stare stvari v vašem življenju, ki jih morate postaviti stran v novem letu?

Ste ležijo v zadnjem letu? Ste zanemarjajo molitev in branje Božjo besedo v zadnjem letu? Ste goljufija in Povlađivati, da je vaš način v zadnjem letu? Žene, ste bili nespoštljivi do svojega moža v zadnjem letu? Možje, ste ne ljubijo svoje žene, kakor bi morali v zadnjem letu? Otroci, si uboga svoje starše v zadnjem letu? Karkoli ste storili v zadnjem letu, da imaš slabe rezultate, boste morali pospraviti v novem letu.

Opazili ta verz iz Kološanom poglavje 3 :. "Zdaj pa tudi vi odvrne vse te; jeza, gnev, zlobe, bogokletstvo, umazano komunikacije iz vaših ust ne lažite drug drugemu, vidim, da ste odvrne starec s svojo dejanja. "

Če želite novo leto super leto, morate dati proč vse stare stvari, ki jih storil v zadnjem letu in v zadnjih letih, ki so se v tem letu slabo leto. Daj vašo preteklost do Boga po Jezusu Kristusu in je bo poskrbel za to za vas.

Dovolite mi, da vas spodbujamo, da ne samo dal grehe in neuspehe v preteklem letu, vendar pa, da se učijo od njih in pozabili na njih. Verjamem, z vsem srcem, ki so več golov in čudovitih projektov ni bil nikoli zaključen zaradi nezmožnosti ljudi, da pozabipreteklost kot za katerega koli drugega razloga. ne boste dosegli veliko kaj v novem letu, če bo vaš um, da živijo na grehe, težave, težave in neuspehe vaše preteklosti.

Izaija 43:18, Bog zapovedal Izraelovim sinovom, da pozabimo na stvari iz preteklosti Dejal :. "Ne pozabite, vi ne nekdanje stvari, niti preučiti stvari starih." Dejstvo je, Bog ne spomnim naše grehe. nekaj verzov pozneje v istem poglavju pravi, "jaz, tudi jaz, sem tisti, ki blotteth iz tvoje prestopke za rudnika zaradi sebe in ne bo zapomnil tvoje grehe." Torej, če je Bog ne spomnim naše grehe, pa ne misliš, da je najbolje za nas, da storijo enako?

Dennis DeHaan napisal malo pesem, ki gre takole:

Pogled ne nazaj na včerajšnji
Tako polna odpovedi in obžalovanjem;
Pogled v prihodnost in si Božjo poti,
Vse greh priznal, morate pozabiti.

Moj prijatelj, dal proč stare grehe in neuspehe vaše preteklosti. Učite se od njih in potem pozabi na njih, tako da lahko ta v naslednjem letu je eno veliko, saj ne bo novo leto za vas, če ne obstaja nova vas za novo leto.

Kot smo zapreti danes želim govoriti tistim med vami, ki niso nikoli sprejeli Jezusa Kristusa kot svojega rešitelja. Z drugimi besedami, niste "v Kristusu", prav zdaj. Rad bi vam pokazal, kako lahko dobite v Kristusu. This je edini način, da lahko spremenite svoje življenje od znotraj navzven.

Mnogi veliki ljudje preteklost in sedanjost so govorili o Jezusu Kristusu in vpliv je imel na njihovo življenje.

Veliki francoski vojaški in politični voditelj Napoleon Bonaparte je rekel: »Čudim se, da medtem ambicioznih sanj sebi, bi Cezar, in Alexander sta izginili v tankem zraku, Judovska kmet - Jezus - bi moralo biti omogočeno, da se raztezajo svoje roke čez stoletja in nadzor usode ljudi in narodov. "Dragi prijatelj, lahko pustite Jezus Kristus je odgovoren za svojo usodo, kot dobro.

Košarka super Julius je rekel "Dr J" Erving, "Namen življenja je mogoče najti s pomočjo, ki ima Kristusa v svojem življenju, in razumeti, kaj Njegov načrt je, in po ta načrt."

Nekdanji predsednik George W. Bush je dejal, "Kristus je največji filozof: On spremenil moje srce."

Teolog in zgodovinar Philip Schaff je rekel: »Brez Kristusa, življenje je kot v mraku s temno noč pred nami;. S Kristusom, je zori zjutraj s svetlobo in toplino cel dan pred nami"

Velik škotski pisatelj Robert Louis Stevenson je rekel: "Ko je Kristus prišel v moje življenje, sem prišel okoli, kot tudi ravna ladja."

Britanski pisatelj in medijska osebnost Malcolm Muggeridge rekel, "Ne morem reči, da nisem vedel, kaj veselje je bilo všeč, dokler nisem obupala opravlja srečo, ali skrbijo za življenje, dokler sem se odločil, da umre. Pri teh dveh odkritij sem Obvezna k Jezusu."

NFL podajalec Sam Bradford je dejal: "Jaz res ne vidim razloga, zakaj si ne bi želeli imeti odnos z Jezusom Kristusom. Mislim, ni bil le On je največji človek, ki je kdaj živela na Zemlji, je to vse, kar sem želim, da si prizadeva za. On je vse, kar bi kdorkoli kdaj želeli, da si prizadevajo za. "

Svetovno znani evangelist Luis Palau je rekel: »Eno srečanje z Jezusom Kristusom, je dovolj, da boste spremenili, takoj, za vedno."

Jezus Kristus vam želi spremeniti danes Želi, da bi vam novo osebo od znotraj navzven Bog je rekel v Ezekiel 36:26: .. "novo srce ti bom dal, in novega duha denem v vas: in jaz bom vzel kamnito srce iz vašega mesa in vam bom dal meseno srce. "

Bog želi, da bi o tovrstnih sprememb v vašem življenju, zato je poslal svojega Sina Jezusa Kristusa, tako da se bomo lahko rešil greha in kazni greha Sveto pismo pravi v John 3:16: .. "Bog je tako ljubilsvet, da je dal svojega edinorojenega Sina rojen, da kdor veruje vanj, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje. "

Naj vam pokažem, kako lahko sprejeti Jezusa Kristusa kot svojega Odrešenika danes.

Najprej morate razumeti, da si grešnik, tako kot sem jaz, in da ste prekršili božje zakone, pravi Sveto pismo v Rimljanom 03:23 :. ". Kajti vsi so grešili in se manj od Božje slave" prosimo, da razumete, da zaradi svojih grehov, si zaslužijo večno kazen v peklu. Rimljanom 6:23 pravi: "plačilo za greh je smrt ... To je tako fizično smrt v grobu in večnega duhovne smrti v ognjenem jezeru.

Kako vas lahko rešil iz te smrti Romans 10 :? 9,13 pravi: "To, če boš s svojimi usti priznal, Gospod Jezus, in bode verjamem v svojem srcu, da je Bog obudil od mrtvih, boš mogoče shraniti ... za kdor bo klical Gospodovo ime, bo rešen. "

Če mislite, da je Jezus Kristus je umrl na križu za svoje grehe, je bil pokopan, in vstal od mrtvih, in želite, da bi mu zaupali vaše odrešenje danes, prosim molil z mano, to preprosto molitev: Sveti Oče Bog, sem spoznala, da sem me grešnika in da sem naredil nekaj slabih stvari v mojem življenju., ker sem razbil svoje zakone. za Jezusa Kristusa voljo, prosim odpusti mi moje grehe. zdaj verjamem z vsem srcem, da je Jezus Kristus umrl za mene, je bil pokopan in vstal. Gospod Jezus, prosim pridi v moje srce in shranite svojo dušo in spremeniti svoje življenje danes. Amen.

Če si zaupal Jezusa Kristusa kot svojega Odrešenika in vas prosil, da molitev in ga mišljeno iz srca, izjavljam, da vas, ki temelji na Božji besedi, ste sedaj shranili iz pekla in ste na vaši poti do nebes. Dobrodošli v družino Boga in čestitke ob tem najbolj pomembna stvar v življenju, in da je sprejemanje Jezusa Kristusa kot svojega Gospoda in Odrešenika. za več informacij, da vam pomaga rastejo v vašem novem ugotovljeno veri v Kristusa, pojdite na Gospel svetlobe Society.com in . glasi "Kaj storiti, ko vnesete skozi vrata" Jezus Kristus dejal John 10: 9, »Jaz sem vrata: mene če kdo začne v, je treba shraniti, in se noter in ven in bo našel pašnik. "

Bog vas ljubi! Radi vas imamo! Bog vas blagoslovi, in imajo veliko novo leto!