Choose another language. 

2 Corinteni 5:17 spune: "Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă: lucrurile vechi au trecut; iată, toate s-au făcut noi. "

De fiecare dată când un nou an role în jurul valorii de, oameni buni începe să se gândească la lucruri pe care le pot schimba în viața lor. Unii oameni spun că vor să piardă în greutate și începe să mâncați sănătos. Alții spun că acestea sunt de gând să se întoarcă la colegiu sau ieși din datorii. Unii spun că acestea sunt de gând să scrie o carte sau de a începe propria afacere. Și alții se angajează să asistent organizat sau petrec mai mult timp cu familia și prietenii.

Începutul unui nou an este într-adevăr o ocazie mare de a face o schimbare în viața ta. Cred că Dumnezeu ne dă markeri de timp, cum ar fi o modalitate pentru noi de a opri, privi înapoi la viețile noastre, și să identifice lucruri pe care le pot schimba pentru viitor. Cu toate acestea, mulți oameni se concentreze pe a face doar pasivă modificări - schimbări care vor îmbunătăți felul in care arata, pentru a îmbunătăți standardul lor de viață, sau îmbunătăți modul în care alții le văd. Eu cred că cel mai bun schimbarea puteți face este o schimbare din interior - o schimbare a inimii, spirit, și mintea. Cu alte cuvinte, o schimbare care aduce un nou tine pentru noul an. Pentru că nu poate fi cu adevărat un An Nou pentru tine dacă nu există nici voi nou pentru Anul Nou.

Deci, astăzi, vreau să împărtășesc cu voi de la Cuvântul lui Dumnezeu cum poți deveni un nou tine, ca ne indreptam spre noul an. În al doilea rând Corinteni capitolul 5, Pavel scrie credincioșilor din Corint despre implicațiile morții lui Hristos. El subliniază faptul că Hristos a murit pentru "toți oamenii", astfel încât oricine poate avea o nouă viață prin Isus Hristos. Din cauza morții lui Hristos, mântuirea nu sa limitat la evrei, dar a fost deschis pentru toată lumea. Aceasta este o veste buna pentru noi, astăzi, pentru că ne permite să știu că oricine poate avea o mare schimbare în viața lor, prin puterea Evangheliei Domnului Isus Hristos.

Mulți oameni s-au găsit o nouă viață în Hristos. Unii oameni celebri pe care le-ați auzit de, cum ar fi: cântăreață Carrie Underwood, Super Bowl-a câștigat antrenor de fotbal Tony murdar, NBA jucător Kevin Durant, scriitor și comentator știri Kirsten Powers, actor Blair Underwood, atlet olimpic Brady Ellison, medaliat cu aur olimpic Sanya Richards-Ross, și campion tur PGA de golf Webb Simpson, au declarat tot că persoana care a făcut cea mai mare diferență în viața lor este Isus Hristos.

Blair Underwood a spus: "Eu sunt un creștin. Cred că Dumnezeu are un plan. Eu cred că nu ne va părăsi agățat. Ca un om, nu am toate răspunsurile. Fiind capabil de a transforma problemele pe la o fabrică de putere mai mare pentru mine. "

Tony murdar spus, "Tu nu sunt niciodată mergi la a lua oriunde în sport sau în viață până când deveni convins de adevărul Evangheliei lui Isus Hristos. Veti putea deveni un atlet profesionist sau au masini faima și frumos și case frumoase și o mulțime de bani, dar ceea ce veți găsi este că toate lucrurile care dispare destul de repede. Trebuie să înțelegem că Hristos a murit pentru păcatele noastre, și că El a murit nu doar pentru a fi Salvatorul nostru, dar în așa fel încât El ar putea fi centrul vieții noastre. "

Kirsten Powers a spus, "eu nu simt ca am avut nici o curaj când am devenit un creștin; Tocmai am dat în nu am fost curajos.; Nu am avut de ales. Am tot încercat să nu cred, dar nu am putut evita accepta pe Hristos. "

NBA jucător Kevin Durant a spus: "Eu cred că dragostea lui Dumnezeu pentru mine, moartea sacrificială a lui Isus pentru păcatele mele, și harul Său, nu lucrările mele bune, sunt ceea ce mă salvează. Asta mă umilește și mă face să mă I se închine. Cred, de asemenea Cerul este rezervat pentru mine și că cel mai bun este încă să vină. Am adăugat un tatuaj simplu pe încheietura mea care spune, în direct pentru eternitate. Cuvântul lui Dumnezeu spune că acolo toți suntem în frunte. Și vreau să începi să trăiești cu această perspectivă eternă pe tot ceea ce fac acum. "

Grammy-premiat cantareata Carrie Underwood a spus, "Cantece mele sunt uneori axate pe Dumnezeu, Isus și credința. În fiecare miercuri, soțul meu și am un grup de studiu cu prietenii noștri. Am merg la biserică. Noi încercăm să dedice timp în dimineața de a spune o rugăciune. "

Medaliat cu aur olimpic Sanya Richards-Ross a spus, "Sunt multe versete semnificative din Biblie, dar cea pe care am spus să mă cele mai multe ori este," Eu pot face toate lucrurile prin Hristos care mă întărește! "Asta favoritul meu, deoarece pe pista , am de obicei, încerc să fac lucruri care au fost rareori făcut înainte. Știu că e doar Dumnezeu că îmi dă puterea de a realiza aceste lucruri. "

Am putea continua cu multe exemple. Dar vreau să știți că vă puteți alătura place de acestea și multe alte persoane, permițând Isus Hristos pentru a face un nou te pentru noul an și pentru viața ta dincolo. Cum poate veni o astfel de schimbare despre?

1. În primul rând, pentru a avea un nou te pentru noul an, trebuie să fii "în Hristos." Versetul 17 începe cu "Prin urmare, dacă este cineva în Hristos ..." Cuvântul grecesc pentru "în" înseamnă să fii în o "poziție fixă" sau a "locui în limitele stabilite". Ce înseamnă a fi în Hristos? Fiind în Hristos reprezintă statutul unui credincios după ce el sau ea a acceptat pe Isus Hristos ca Mântuitor al lor. Dacă nu ești în Hristos, nu poti avea un stil de viață nou sau o nouă mentalitate.

Termenul "în Hristos" sau "în El" este utilizat de mai multe ori în Noul Testament pentru a descrie poziția și beneficiile pe care credinciosul le are. Observații Efeseni 1: 7. Acest verset ne spune că "În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogățiile harului Său ..." Vedem aici că dacă ești în Hristos, păcatele tale sunt spălate în sângele mielului. Prin moartea lui Hristos, și din cauza harului lui Dumnezeu, pe care a răscumpărat sau livrate de păcat și pedeapsa păcatului, care este Iadul.

În al doilea rând, observați Efeseni 1: 3. Acest verset afirmă că Dumnezeu "ne-a binecuvântat cu orice binecuvântare spirituală în locurile cerești, în Hristos ..." Dacă ești în Hristos, ai binecuvântări spirituale pe care nu le-ar avea altfel. Vă rog să observați că aici nu este vorba despre binecuvântări materiale. Fiind în Hristos nu înseamnă că va avea o casă mare sau o mașină scumpă. Dar va avea binecuvântări spirituale, cum ar fi pace care întrece orice înțelegere, bucurie de nedescris, încrederea în mijlocul furtunilor vieții, și speranța cerului în mijlocul disperării. Matthew Henry a spus, "binecuvântări spirituale și cerești sunt cele mai bune binecuvântări; cu care nu putem fi nefericit. "

Acum, observați Coloseni 2:10: "Și voi sunteți complet în el, care este capul oricărei domnii și stăpâniri." Ce înseamnă a fi completă "în Hristos"? Cuvântul grecesc pentru "complet" înseamnă a "fie deplină" sau a "umple". Cu alte cuvinte, dacă sunteți în Hristos, ai tot ce ai nevoie pentru a trăi viața creștină. Ai tot ce ai nevoie pentru a fi considerat drept în ochii lui Dumnezeu. Ai tot ce ai nevoie pentru a trece din această viață pe pământ la următoarea viața în Rai.

Deci, vedem că a fi "în Hristos" înseamnă că toate păcatele noastre sunt spălate în sângele și suntem eliberați de puterea păcatului și pedeapsa păcatului. A fi în Hristos înseamnă că am obținut binecuvântări spirituale din cauza lui Isus Hristos; și fiind în Hristos înseamnă că noi nu lipsesc în tot ceea ce privește mântuirea și viața noastră.

Fiind "în Hristos" este primul pas pentru a avea un nou te pentru noul an.

2. Pentru a avea un nou te pentru noul an, trebuie să realizezi că ești o "făptură nouă.", Spune al doilea rând Corinteni 5:17, "Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă ..." Nu sunt multe Creștinii care trăiesc mizerabil, neproductive, și a învins viața pur și simplu pentru că ei nu-și dau seama și să îmbrățișeze faptul că, deoarece acestea sunt în Hristos, ele sunt noi creaturi și este timpul pentru ei să-și lase vechile și să înceapă de viață în funcție de statutul lor ca un copil al lui Dumnezeu.

Imaginați-vă un om tânăr, care fără adăpost, despletit, necurat, și săraci. El merge pe străzi cerșind monede doar pentru a obține o mușcătură de a mânca în fiecare zi. Într-o zi, un om vine excelentă pentru el, ca el este așezat pe cerșitul colț de stradă. Acest om îi spune că el este de fapt fiul unui bogat proprietar de afaceri și că tatăl său îl vrea să vină acasă, pentru a primi viața lui pe drumul cel bun, și de a lua o educație. El spune tânărul care există o mulțime de cameră pentru el la vila tatălui său și că tot ceea ce are nevoie - hrană, îmbrăcăminte, și bani - vor fi luate grijă de la acel moment. Acum, imaginați-vă dacă acel tânăr sărac a refuzat să ia pe tatăl său pe acest tip de ofertă și a decis să rămână un cerșetor fără adăpost.

Desigur că este ridicol. Cu toate acestea, aceasta este ceea ce mulți creștini fac în fiecare zi. Ei nu trăiesc în conformitate cu statutul lor de urmași ai lui Hristos. Neil T. Anderson a scris în cartea sa, Angajament Breaker, care Satana poate "bloca eficienta unui creștin dacă el te poate înșela să creadă că ești altceva decât un produs de trecutul tău - sub rezerva păcat, predispus la eșec, și controlat de obiceiurile tale. "el continuă să spună," Satan nu poate face nimic cu privire la poziția în Hristos, dar dacă te poate înșela în a crede ceea ce spune Scriptura nu este adevărat, veți trăi ca și cum aceasta nu este adevărat . "

Dacă nu-ți dai seama și să îmbrățișeze faptul că ești o făptură nouă în Hristos, atunci nu veți trăi ca Hristos destinate să trăiești. Tu nu va avea puternic viața, victorios pe care le puteți avea. Ta "an nou" va fi la fel ca dvs. "de ani." Nu contează cât de plin de speranță și optimist ai despre Anul Nou, și nu contează cât de mult vă determină să vă noul an diferit, diavolul vă va aminti de fiecare eșec ați avut în ultimul an și anii precedenti. El va tine povară cu păcatele și greșelile voastre la debutul Anului Nou și dacă sunteți de acord cu minciunile lui și cred că asta este doar modul în care sunt, atunci va trece prin alt an de a nu trai pana la întregul potențial ca un copil al lui Dumnezeu.

Sunt aici să vă spun că nu trebuie să fie în robie la păcat. Nu trebuie să treacă printr-un alt an de a face aceleași greșeli și comiterea aceleași păcate. Puteți avea un nou te pentru noul an, dacă vă dați seama picioare ta ca o făptură nouă în Hristos.

3. Pentru a avea un nou te pentru noul an, trebuie să pui deoparte toate 2 Corinteni 5:17 spune că "dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă" lucruri vechi. ": Lucrurile vechi au trecut; iată, toate lucrurile au făcut noi. "Ei spun că definiția nebuniei este de a face aceleași lucruri de peste si peste din nou și așteaptă rezultate diferite. Acest lucru este adevărat. Și dacă vrei rezultate diferite în noul an, trebuie sa nu mai faci aceleași lucruri vechi de peste si peste din nou. Biblia spune că, dacă sunteți în Hristos, iar dacă sunteți o făptură nouă, atunci lucrurile vechi ar trebui să fie "a murit." Care sunt lucrurile vechi din viața ta de care aveți nevoie pentru a pune deoparte în noul an?

Ai minți anul trecut? Ați neglijați rugăciunea și citirea Cuvântului lui Dumnezeu anul trecut? Ați ieftin și încuviință a avea drum anul trecut? Soțiile, ai fost lipsit de respect pentru sotul tau anul trecut? Bărbaților, ai reușesc să iubiți-vă nevestele cum trebuie anul trecut? Copiii, ai supune părinții tăi ultimul an? Orice ai făcut în ultimul an că ai rezultate proaste, aveți nevoie pentru a pune deoparte în noul an.

Observați acest verset din Coloseni capitolul 3: "Dar acum lăsați-vă de toate acestea; mânie, furie, răutate, blasfemie, comunicare murdar din gură. Lie nu unul la altul, văzând că ați desbrăcat de omul cel vechi, cu faptele lui. "

Dacă doriți să vă noul an un an mare, trebuie să pui deoparte toate lucrurile vechi pe care le-ai făcut în ultimul an și în anii trecuți care au facut acel an un an prost. Dă trecut la Dumnezeu prin Isus Hristos, și El va avea grijă de ea pentru tine.

Lasă-mă să vă încurajez să nu pune doar păcatele și eșecurile anului trecut, dar sa invete de la ei si uita de ele. Cred cu toată inima mea că mai multe goluri și proiecte minunate nu au fost finalizate din cauza incapacității oamenilor de a uita trecutul decât pentru orice alt motiv. Tu nu va realiza mare lucru în noul an dacă permiteți mintea ta să locuiască pe păcatele, necazurile, problemele, și eșecurile trecut.

În Isaia 43:18, Dumnezeu a poruncit copiilor lui Israel să uite de lucrurile din trecut. El a spus: "Nu vă aduceți aminte că lucrurile dintâi, nici să ia în considerare lucrurile vechi." De fapt, Dumnezeu însuși nu-și amintește păcatele noastre. Câteva versete mai târziu, în același capitol, spune el, "eu, chiar eu, sunt cel care șterg fărădelegile, pentru Mine, și nu voi mai aduce aminte de păcatele tale." Deci, dacă Dumnezeu nu-și amintește păcatele noastre, nu face Credeți că este cel mai bine pentru noi să facem la fel?

Dennis DeHaan a scris un mic poem care merge ca aceasta:

Nu privi înapoi ieri
Deci, plin de eșec și regret;
Uită-te înainte și să caute way lui Dumnezeu
Tot păcatul mărturisit tu trebuie să uităm.

Prietenul meu, pune deoparte păcatele vechi și eșecurile trecut. Învață de la ei și apoi uita de ele, astfel încât în acest an viitor poate fi unul mare, pentru că nu va fi nici anul nou pentru tine dacă nu există nici voi nou pentru noul an.

Așa cum am închide astăzi, vreau să vorbesc cu cei dintre voi care nu au acceptat pe Isus Hristos ca Mântuitor personal. Cu alte cuvinte, nu sunteți "în Hristos" chiar acum. Vreau să-ți arăt cum puteți obține de la Hristos. Aceasta este singura cale prin care poate schimba viața ta de la interior spre exterior.

Mulți oameni mari din trecut și din prezent au vorbit lui Isus Hristos și a impactului el a avut asupra vietii lor.

Marele militar francez și lider politic Napoleon Bonaparte a spus: "Mă mir că în timp ce visele ambițioase ale mine, Cezar, și Alexander ar fi dispărut în aer subțire, un țăran iudeu - Isus - ar trebui să poată întinde mâinile Sale de-a lungul secolelor și controla destinele oamenilor și națiunilor. "Dragă prietene, puteți lăsa pe Isus Hristos să fie responsabil de destinul tău, de asemenea.

Baschet mare Julius "Dr. J "Erving a spus," Scopul vietii este de a fi găsit prin având în Hristos în viața ta, și înțelegerea a ceea ce planul Său este, și după acest plan. "

Fostul președinte George W. Bush a spus, "Hristos este cel mai mare filozof: Mi-a schimbat inima mea."

Teologul și istoricul Philip Schaff a spus, "Fără Hristos, viața este la fel de amurg cu noapte întunecată înainte; cu Hristos, este zorii de dimineață cu lumina și căldura zi intreaga inainte. "

Marele scriitor scoțian Robert Louis Stevenson a spus, "Când Hristos a venit în viața mea, am venit cam ca o corabie bine manipulate."

British scriitor și mass-media personalitatea Malcolm Muggeridge spus: "Eu pot să spun că n-am știut ce bucurie a fost ca, până când am renunțat la urmărirea fericire, sau îngrijit să trăiască până când am ales să mor. Pentru aceste două descoperiri sunt îndatorați lui Isus. "

NFL fundas Sam Bradford a spus: "Eu chiar nu vad un motiv pentru care nu ar vrea să aibă o relație cu Isus Hristos. Adică, nu numai că a fost El cel mai mare om de mers pe jos vreodată pe pământ, El este tot ceea ce vreau să depună eforturi pentru. El este tot ceea ce oricine ar trebui să vrea vreodată să depună eforturi pentru. "

Evanghelist-Celebrul Luis Palau a spus: "O întâlnire cu Isus Hristos este suficient pentru a vă schimbați, imediat, pentru totdeauna."

Isus Hristos vrea să vă schimbați astăzi. El vrea să-ți facă o nouă persoană de la interior spre exterior. Dumnezeu a spus în Ezechiel 36:26: Un "inimă nouă și voi vă dau, și un duh nou voi pune în voi și voi lua inima de piatră din trupul vostru și vă voi da o inimă de carne . "

Dumnezeu vrea să aducă acest tip de schimbare în viața ta. De aceea el a trimis pe Fiul Său Isus Hristos, astfel încât să putem fi mântuiți de păcat și pedeapsa păcatului. Biblia spune în Ioan 3:16: "Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică."

Lasă-mă să-ți arăt cum puteți accepta pe Isus Hristos ca Mântuitor al tău astăzi.

Mai întâi de toate, trebuie să înțelegeți că ești un păcătos, așa cum sunt, și pe care le-am incalcat poruncile lui Dumnezeu. Biblia spune în Romani 3:23: "Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu." Vă rugăm să înțelegeți că din cauza păcatelor tale, pe care o meritați pedeapsa veșnică în iad. Romani 6:23 spune: "plata păcatului este moartea ... Acest lucru este atât moartea fizică în mormânt și moartea spirituală veșnică în iazul de foc.

Cum poți fi salvat de la moarte? Romani 10: 9,13 spune: "Asta Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Domnul Isus, și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu La înviat din morți, vei fi mântuit ... Căci oricine va chema numele Domnului va fi salvat. "

Dacă sunteți de părere că Isus Hristos a murit pe cruce pentru păcatele tale, a fost îngropat, și a înviat din morți, și tu vrei să te încrezi în El pentru mântuirea astazi, roagă-te cu mine această rugăciune simplă: Sfinte Părinte Dumnezeu, îmi dau seama că am sunt un păcătos și că am făcut unele lucruri rele în viața mea. Am incalcat poruncile. Pentru numele lui Isus Hristos, vă rog să mă ierți păcatele mele. Acum cred cu toată inima mea că Isus Hristos a murit pentru mine, a fost îngropat, și a înviat. Domnul Isus, vă rugăm să vină în inima mea și salva sufletul meu și-mi schimbe viața astăzi. Amin.

Dacă tocmai ați avut încredere în Isus Hristos ca Mântuitor al tău, și te-ai rugat această rugăciune și a însemnat-o din inima ta, eu vă declar că pe baza Cuvântul lui Dumnezeu, pe care acum salvat de la iad si esti pe cale de a Rai. Bine ați venit în familia lui Dumnezeu și felicitări pe a face cel mai important lucru în viață și care primește Isus Hristos ca Domn și Mântuitor. Pentru mai multe informații pentru a vă ajuta să crească în credință ta nou găsit în Hristos, du-te la Evanghelia Lumina Society.com și citi: "Ce să fac după ce introduceți prin usa". Isus Hristos a spus în Ioan 10: 9, "Eu sunt ușa:. De mine dacă intră cineva, acesta va fi mântuit, și va intra și va ieși, și va găsi pășune"

Dumnezeu te iubește! Te iubim! Dumnezeu să vă binecuvânteze, și să aibă un An Nou minunat!