Choose another language. 

Ingen nyttår Uten en ny du

2 Kor 05:17 sier: "Derfor, om noen er i Kristus, er han en ny skapning, det gamle er forbi, se, alt er blitt nytt."

Hver gang et nytt år ruller rundt, folk begynner å tenke på ting de kan endre i sitt liv. Noen sier at de kommer til å gå ned i vekt og begynne å spise sunt. Andre sier at de kommer til å gå tilbake til college eller komme seg ut av gjeld. Noen sier at de kommer til å skrive en bok eller starte egen virksomhet. og andre forplikte seg til å få organisert eller tilbringe mer tid med familie og venner.

Starten på et nytt år er faktisk en flott anledning til å gjøre en endring i livet ditt. Jeg tror at Gud gir oss slike tidsmarkører som en måte for oss å stoppe, se tilbake på våre liv, og identifisere ting som vi kan endre for fremtiden Men mange mennesker fokusere på å gjøre bare ytre endringer - .. endringer som vil forbedre måten de ser, forbedre sin levestandard, eller forbedre hvordan andre ser dem jeg mener at den beste endringen du kan gjøre er en endring fra innsiden ut -. en forandring i hjertet, ånd og sjel med andre ord, en endring som bringer om en ny deg for det nye året for det kan ikke virkelig være et nytt år for deg hvis det ikke er noe nytt du for det nye året. .

Så, i dag, jeg ønsker å dele med dere fra Guds Ord hvordan du kan bli en ny deg som vi hodet inn i det nye året. I Second Korinterbrev kapittel 5, er Paulus skriver til de korintiske troende om konsekvensene av Kristi død. han understreker at Kristus døde for "alle menn", slik at alle kan få et nytt liv gjennom Jesus Kristus. på grunn av Kristi død, frelse var ikke begrenset til jødene, men ble åpnet for alle. Dette er gode nyheter for oss i dag, fordi det lar oss få vite at alle kan ha en stor forandring i livet sitt gjennom kraften i evangeliet om Jesus Kristus.

Mange har funnet nytt liv i Kristus Noen kjente personer som du har hørt om, som for eksempel :. Singer Carrie Underwood, Super-Bowl vinnende fotballtrener Tony Dungy, NBA-spiller Kevin Durant, forfatter og nyheter kommentator Kirsten Powers, skuespiller Blair Underwood, olympisk idrettsutøver Brady Ellison, OL-gullvinner Sanya Richards-Ross, og PGA golf tour mester Webb Simpson, har alle uttalt at den personen som gjorde den største forskjellen i livet er Jesus Kristus.

Blair Underwood sa: "Jeg er en kristen. Jeg tror Gud har en plan. Jeg tror han ikke kommer til å forlate oss hengende. Som en mann, jeg har ikke alle svarene. Å kunne snu saker over til en høyere makt fungerer for meg. "

Tony Dungy sa: "Du kommer aldri til å komme noen vei i idrett eller i livet til du blir overbevist om sannheten av evangeliet om Jesus Kristus. Du kan bli en profesjonell idrettsutøver eller har berømmelse og fine biler og fine hus og mye av penger, men hva du finner er at alle som ting går unna ganske raskt. du må forstå at Kristus døde for våre synder, og at han døde ikke bare for å være vår Frelser, men slik at han kunne være i sentrum for vår lever. "

Kirsten Powers sa: "Jeg vet egentlig ikke føler at jeg hadde noe mot når jeg ble en kristen, jeg bare ga i jeg var ikke modig;. Jeg hadde ikke noe valg jeg fortsatte å prøve å ikke tro, men jeg bare. kunne ikke unngå å akseptere Kristus. "

NBA-spiller Kevin Durant sa: "Jeg tror Guds kjærlighet til meg, offer Jesu død for mine synder, og hans nåde, ikke mine gode gjerninger, er det som redder meg. Det fornedrer meg og gjør meg tilbe Ham. Jeg tror også himmelen er reservert for meg og at det beste er ennå ikke kommet. jeg har lagt til en enkel tatovering på håndleddet mitt som sier, leve for evigheten. Guds Ord sier det er der vi er alle på vei. og jeg ønsker å begynne å leve med det evige perspektiv på alt jeg gjør nå. "

Grammy-vinnende sangeren Carrie Underwood sa: "Mine sanger er ofte fokusert på Gud, Jesus og tro. Hver onsdag, min mann og jeg har en kollokviegruppe med våre venner. Jeg går i kirken. Vi prøver å vie tid om morgenen til si en bønn. "

OL-gullvinner Sanya Richards-Ross sa: "Det er mange meningsfulle vers i Bibelen, men den jeg si til meg selv oftest er:" Jeg kan gjøre alle ting gjennom Kristus som styrker meg! "Det er min favoritt fordi på sporet , jeg vanligvis prøver å gjøre ting som sjelden har blitt gjort før. jeg vet at det er bare Gud som gir meg styrke til å oppnå disse tingene. "

Vi kunne gå på med flere eksempler. Men jeg vil at du skal vite at du kan bli med slike som disse og mange andre mennesker ved å la Jesus Kristus å gjøre en ny deg for det nye året og for livet utover. Hvordan kan en slik endring kommer om?

1. Først av alt, å ha en ny deg for det nye året, må du være "i Kristus." Vers 17 begynner med, "derfor, om noen er i Kristus ..." Det greske ordet for "in" betyr å være i en "fast stilling" eller å "bo innenfor fastsatte grenser '. Hva betyr det å være i Kristus? å være i Kristus betegner den stående på en troende etter at han eller hun har tatt imot Jesus Kristus som sin frelser. med mindre du er i Kristus, du kan ikke ha en ny livsstil eller en ny mentalitet.

Begrepet "i Kristus" eller "i Ham" er brukt flere ganger i Det nye testamente for å beskrive posisjonen og fordelene som den troende har Notice Efeserne 1: .. 7 Dette verset forteller oss at "I ham har vi forløsningen ved hans blod , syndenes forlatelse, etter hans rikdom på nåde ... "Vi ser her at hvis du er i Kristus, er dine synder vasket under lammets blod. Ved Kristi død, og på grunn av Guds nåde, er du forløst eller befridd fra synd og straff for synd som er helvete.

Dernest legger merke til Efeserne 1 :. 3 Dette verset sier at Gud "har velsignet oss med all åndelig velsignelse i himmelen i Kristus ..." Hvis du er i Kristus, du har åndelige velsignelser som du ellers ikke ville ha Bemerk her at dette. er ikke snakk om materielle velsignelser. Å være i Kristus betyr ikke at du vil ha et stort hus eller en dyr bil. Men du vil ha åndelige velsignelser som fred som overgår all forstand, usigelig glede, trygghet midt i livets stormer , og håpet om himmelen midt i fortvilelsen Matthew Henry sa,. "Åndelig og himmelske velsignelser er de beste velsignelser;. som vi ikke kan være elendig"

Nå merker Kol 2:10: "Og I er fylt i ham, som er hovedet for all makt og myndighet." Hva betyr det å være komplett "i Kristus" Det greske ordet for "komplett" betyr å "være? gjorde full "eller å" fylle opp ". Med andre ord, hvis du er i Kristus, har du alt du trenger for å leve det kristne livet. du har alt du trenger for å bli vurdert rettferdig i Guds øyne. du har alt du trenger for å passere fra dette livet på jorden til det neste liv i himmelen.

Så ser vi at det å være "i Kristus" betyr at alle våre synder er vasket under blodet, og vi er befridd fra syndens makt og straff for synd. Å være i Kristus betyr at vi har fått åndelige velsignelser på grunn av Jesus Kristus , og å være i Kristus betyr at vi ikke er mangel på noe som angår vår frelse og liv.

Å være "i Kristus" er det første skrittet til å ha en ny deg for det nye året.

2. Hvis du vil ha en ny deg for det nye året, må du innse at du er en "ny skapning." Andre Kor 05:17 sier: "Derfor, om noen er i Kristus, er han en ny skapning ..." Det finnes mange kristne som lever ulykkelig, uproduktiv, og beseiret liv rett og slett fordi de ikke skjønner, og omfavne det faktum at siden de er i Kristus, er de nye skapninger, og det er tid for dem å sette bort den gamle måten og begynne å leve i henhold til sin stående som et Guds barn.

Forestill deg en ung mann som er hjemløse, bustete, urent, og dårlig. Han går i gatene tigge for mynter bare for å få en matbit å spise hver dag. En dag kommer en mann på jakt etter ham mens han sitter på gatehjørne tigging . Dette forteller mannen at han er faktisk sønn av en velstående bedriftseier og at hans far vil at han skal komme hjem, få livet sitt på rett spor, og få en utdannelse. han forteller den unge mannen at det er god plass for ham ved farens herskapshus og at alt han trenger - mat, klær og penger -. ville bli tatt vare på fra det punktet på nå, tenk om den stakkars unge mannen nektet å ta sin far opp på den slags tilbud og bestemte seg for å forbli en hjemløs tigger.

Selvfølgelig det er latterlig. Likevel, det er det mange kristne gjør hver eneste dag. De lever ikke i henhold til deres status som etterfølgere av Kristus. Neil T. Anderson skrev i sin bok, The Bondage Breaker, at Satan kan "block effektiviteten av en kristen om han kan lure deg til å tro at du er noe annet enn et produkt av fortiden - med forbehold om synd, utsatt for svikt, og styres av dine vaner "han fortsetter med å si:" Satan kan ikke gjøre noe med. din stilling i Kristus, men hvis han kan lure deg til å tro hva Skriften sier er ikke sant, vil du leve som om det ikke er sant. "

Hvis du ikke skjønner og omfavne det faktum at du er en ny skapning i Kristus, så du aldri vil leve som Kristus, vil du skal leve. Du vil ikke ha den kraftige, seirende liv som du kan ha. Din "nye året" vil være den samme som din "gamle året." Uansett hvor håpefull og optimistisk du føler om det nye året, og uansett hvor mye du bestemmer deg for å gjøre det nye året annerledes, vil djevelen minne deg på hvert nederlag du hadde i siste året og årene før. vil han byrde deg med dine synder og feiltrinn ved utbruddet av det nye året, og hvis du aksepterer hans løgner og tror at det er akkurat slik du er, så vil du gå gjennom et år med ikke å leve opp til ditt fulle potensial som et Guds barn.

Jeg er her for å fortelle deg at du ikke trenger å være i trelldom å synde. Du trenger ikke å gå gjennom et nytt år med å gjøre de samme feilene og begå de samme syndene. Du kan ha en ny deg for det nye året hvis du realisere din stående som en ny skapning i Kristus.

3. Hvis du vil ha en ny deg for det nye året, må du legge vekk alle 2 Kor 5:17 sier at "hvis noen er i Kristus, er han en ny skapning, det gamle er forbi, se". Gamle ting ", alt er blitt nytt. "de sier at definisjonen på galskap er å gjøre de samme tingene om og om igjen og venter forskjellige resultater. det er sant. og hvis du ønsker forskjellige resultater i det nye året, må du slutte å gjøre det samme gamle tingene om og om igjen. Bibelen sier at hvis du er i Kristus, og hvis du er en ny skapning, så gamle ting skal "gått bort." Hva er de gamle tingene i livet ditt som du trenger for å sette bort i det nye året?

Visste du ligger det siste året? Visste du forsømme bønn og lese Guds ord det siste året? Visste du jukse og connive å ha din vei det siste året? Wives, du var respektløst overfor din mann det siste året? Ektemenn, visste du unngå å elske deres hustruer som du bør dette siste året? Barn, fikk du ulydig foreldrene dine det siste året? Uansett hva du gjorde i det siste året som fikk deg dårlige resultater, må du sette bort i det nye året.

Legg merke til dette verset fra Kolosserne kapittel 3 :. "men nu skal også I avlegge dem alle: vrede, hissighet, ondskap, spott, skammelig snakk av din munn lyv ikke mot hverandre, ser at dere har satt av den gamle mannen med hans gjerninger. "

Hvis du ønsker å gjøre det nye året et flott år, må du legge bort alle de gamle tingene som du gjorde i fjor, og i de siste årene som har gjort dette året et dårlig år. Gi din fortid til Gud gjennom Jesus Kristus og Han vil ta vare på det for deg.

Jeg vil oppfordre dere til å ikke bare sette bort synder og nederlag av det siste året, men for å lære av dem og glemme dem. Jeg tror av hele mitt hjerte at flere mål og fantastiske prosjekter har aldri blitt gjennomført på grunn av folks manglende evne til å glemme tidligere enn for noen annen grunn. du vil ikke utrette mye av noe i det nye året hvis du lar tankene dine til å dvele ved synder, problemer, problemer og feil av din fortid.

I Jesaja 43:18, Gud befalte Israels barn til å glemme det som hører fortiden Han sa :. "Husk dere ikke de første ting, verken vurdere ting av gamle." Faktisk, Gud selv husker ikke våre synder. noen få vers senere i samme kapittel sier han, "jeg, jeg er den som utsletter dine misgjerninger for min skyld, og vil ikke huske dine synder." Så, hvis Gud ikke husker våre synder, ikke du tror det er best for oss å gjøre det samme?

Dennis dehaan skrev et lite dikt som går slik:

Ser ikke tilbake på i går
Så full av feil og anger;
Se fremover og søke Guds måte-
All synd bekjente må du glemme.

Min venn, legge vekk de gamle synder og nederlag av din fortid. Lær av dem og så glemme dem, slik at dette neste år kan være en stor en, fordi det blir ingen nye året for deg hvis det ikke er noe nytt for den nye året.

Som vi lukker i dag, jeg ønsker å snakke med de av dere som aldri har tatt imot Jesus Kristus som din frelser. Med andre ord, er du ikke "i Kristus" akkurat nå. Jeg vil vise deg hvordan du kan få i Kristus. Dette er den eneste måten du kan endre ditt liv fra innsiden og ut.

Mange flotte mennesker i fortid og nåtid har snakket om Jesus Kristus og virkningen han har hatt på deres liv.

Den store franske militære og politiske leder Napoleon Bonaparte sa: "Jeg undrer meg over at mens de ambisiøse drømmer om meg selv, bør Cæsar, og Alexander har forsvunnet i løse luften, en Judea bonde - Jesus - bør være i stand til å strekke sine hender over århundrene og kontrollere skjebner menn og nasjoner. "Kjære venn, du kan la Jesus Kristus være ansvarlig for din skjebne også.

Basketball stor Julius "Dr. J" Erving sa: "Hensikten med livet er å finne gjennom å ha Kristus i livet ditt, og forstå hva Hans plan er, og følge den planen."

Tidligere president George W. Bush sa: "Kristus er den største filosofen: Han forandret mitt hjerte."

Teolog og historiker Philip Schaff sa: «Uten Kristus, er livet som skumringen med mørke natten fremover;. Med Kristus, er det begynnelsen på morgenen med lys og varme av hel dag fremover"

Den store skotske forfatteren Robert Louis Stevenson sa: "Når Kristus kom inn i livet mitt, jeg kom som en godt håndtert skip."

Den britiske forfatteren og media personlighet Malcolm Muggeridge sa: "Jeg kan si at jeg aldri visste hva glede var like før jeg ga opp å forfølge lykke, eller brydde seg å leve til jeg valgte å dø. For disse to funnene er jeg i takknemlighetsgjeld til Jesus."

NFL quarter Sam Bradford sa: "Jeg ser ikke en grunn til at du ikke ønsker å ha et forhold til Jesus Kristus. Jeg mener, ikke bare var han den største menneske som noensinne har vandret på jorden, Han er alt jeg ønsker å strekke seg etter. Han er alt som noen gang skulle ønske å strekke seg etter. "

Verdensberømte evangelist Luis Palau sa: "Ett møte med Jesus Kristus er nok til å endre deg, umiddelbart, for alltid."

Jesus Kristus ønsker å forandre deg i dag Han ønsker å gjøre deg til en ny person fra innsiden og ut Gud sa i Esekiel 36:26: .. En "nytt hjerte vil jeg gi deg, og en ny ånd vil jeg gi i dere og jeg vil ta bort steinhjertet ut av deres kjød, og jeg vil gi dere et hjerte av kjød. "

Gud ønsker å få til en slik endring i livet ditt som er grunnen til at han sendte sin Sønn Jesus Kristus, slik at vi kan bli frelst fra synd og straff for synd Bibelen sier i Joh 03:16: .. "For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin enbårne Sønn, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. "

La meg vise deg hvordan du kan ta imot Jesus Kristus som din frelser i dag.

Først av alt, må du forstå at du er en synder, akkurat som jeg er, og at du har brutt Guds lover Bibelen sier i Romerbrevet 03:23 :. ". For alle har syndet og står uten ære for Gud" vennligst forstå at på grunn av dine synder, du fortjener evig straff i helvete. romerne 6:23 sier "syndens lønn er døden ... Dette er både fysisk død i graven og evig åndelig død i ildsjøen.

Hvordan kan du bli frelst fra denne døden Romerne 10 :? 9,13 sier: "For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og tror i ditt hjerte at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst ... for hver den som påkaller den Herrens navn, skal bli frelst. "

Hvis du tror at Jesus Kristus døde på korset for dine synder, ble begravet, og stod opp fra de døde, og du vil stole på ham for din frelse i dag, kan du be med meg denne enkle bønnen: Hellige Far Gud, jeg innser at jeg er en synder og at jeg har gjort noen dårlige ting i livet mitt. jeg har brutt dine lover. for Jesus Kristus skyld, kan du tilgi meg for mine synder. jeg tror nå av hele mitt hjerte at Jesus Kristus døde for meg, ble begravet , og sto opp igjen. Herre Jesus, kom inn i mitt hjerte og redde min sjel og endre livet mitt i dag. Amen.

Hvis du bare klarert Jesus Kristus som din frelser, og du ba om at bønn og mente det fra hjertet, jeg forkynner dere at basert på Guds Ord, er du nå reddet fra helvete og du er på vei til himmelen. Velkommen til Guds familie og gratulerer med å gjøre det viktigste i livet, og som mottar Jesus Kristus som din Herre og frelser. for mer informasjon for å hjelpe deg å vokse i det nye funnet troen på Kristus, gå til Evangelielyset Society.com og . les «Hva du skal gjøre etter at du går inn gjennom døren" Jesus Kristus sa i Johannes 10: 9, "jeg er døren: av meg hvis noen går inn i, han skal bli frelst, og han skal gå inn og ut, og finne beite. "

Gud elsker deg! Vi elsker deg! Må Gud velsigne deg, og ha en flott nyttår!