Choose another language. 

2 Korinta 5:17 ngandika, "Mulane yen wong ana ing Kristus Yésus, iku dadi titah anyar: Kang lawas wus adoh; lah, kabeh iku sing dadi anyar. "

Saben wektu taun anyar nggulung watara, Folks miwiti kanggo mikir bab iku padha bisa ngganti ing gesang. Sawetara wong ngomong sing lagi arep ilang bobot lan miwiti mangan sehat. Liyane ngomong sing lagi arep kanggo bali menyang College utawa metu saka utang. Sawetara wong sing lagi arep nulis buku utawa miwiti bisnis dhewe. Lan liya-liyane laku kanggo njupuk diatur utawa mbuwang wektu liyane karo kulawarga lan kanca-kanca.

Ing wiwitan taun anyar memang wusana gedhe kanggo nggawe owah-owahan ing gesang panjenengan. Aku pracaya yen Gusti Allah menehi kita kuwi pelaku wektu minangka cara kanggo kita kanggo mungkasi, katon bali ing gesang kita, lan ngenali-bab sing kita bisa ngganti kanggo masa depan. Nanging, akèh wong fokus nggawe mung metu owahan - owah-owahan sing bakal nambah cara padha katon, nambah standar sing urip, utawa nambah carane wong weruh wong-wong mau. Aku pracaya yen owah-owahan paling sampeyan bisa nggawe owah-owahan saka nang metu - owah-owahan jantung, roh, lan pikiran. Ing tembung liyane, owah-owahan sing ndadekke babagan anyar sing kanggo taun anyar. Kanggo ana ora bisa saestu dadi New Year kanggo sampeyan yen ana anyar sing kanggo Taun Anyar.

Dadi, dina iki, aku arep dienggo bareng karo sampeyan saka Sabda Jahwéh carane sampeyan bisa dadi anyar sing kita Kepala menyang taun anyar. Ing kapindho Korinta bab 5, Rasul Paulus wis nulis menyang pracaya Gaya bab mbek pati Sang Kristus. Panjenenganipun nekanake Kristus wus nglampahi seda kanggo "kabeh wong", supaya sapa bisa duwe urip anyar liwat Gusti Yésus Kristus. Amarga Sang Kristus sing séda, kawilujengan iki ora winates kanggo wong-wong Yahudi, nanging iki dibukak kanggo sadayana. Iki warta becik kanggo kita dina iki amarga ngijini kita ngerti sing sapa bisa duwe owah-owahan gedhe ing urip liwat daya saka Injil Gusti Yésus Kristus.

Akeh wong sing wis ketemu urip anyar ana ing Sang Kristus. Sawetara wong misuwur kang wis krungu saka, kayata: singer Carrie Underwood, Super-Bowl menang pelatih bal-balan Tony Dungy, pamuter NBA Kevin Durant, panulis, lan warta commentator Kirsten Powers, aktor Blair Underwood, atlet Olympic Brady Ellison, Olympic medali emas Sanya Richards-Ross, lan juara demo PGA golf Webb Simpson, wis kabeh nyatakake wong sing digawe prabédan paling gedhe ing gesang punika Gusti Yesus Kristus.

Blair Underwood ngandika, "Aku Kristen. Aku pracaya Gusti Allah wis rencana. Aku pracaya iku ora arep ninggalake kita hanging. Minangka wong, aku ora duwe kabeh jawaban. Kang bisa kanggo nguripake prakara liwat sing luwih dhuwur karya daya kanggo kula. "

Tony Dungy ngandika, "Sampeyan wis tau arep njaluk ngendi wae ing olahraga utawa ing gesang nganti dadi nggawe percoyo marang udjute Injil Yesus Kristus. Sampeyan bisa uga dadi atlet profesional utawa duwe Fame lan becik montor lan omahé becik lan akèh dhuwit, nanging apa sing bakal nemokake iku kabeh kuwi sing dadi adoh cantik cepet. Sampeyan kudu ngerti, yen Sang Kristus wus nglampahi seda kanggo dosa-dosa kita, lan bilih Panjenenganipun tilar donya ora mung kanggo dados Juruwilujeng kita nanging supaya Panjenengane saged tengah gesang kita. "

Kirsten Powers ngandika, "Aku ora nemen aran kaya aku wani wae nalika aku dadi wong Kristen; Aku mung marang ing aku ora wani. Aku ora duwe pilihan apa wae. Aku katahan nyoba kanggo ora pracaya, nanging aku mung bisa ora supaya nrima Kristus. "

Pamuter NBA Kevin Durant ngandika, "Aku pracaya ing sihe Gusti Allah kanggo kula, pangurbanan sedanipun Gusti Yesus kanggo dosa kawula, lan sih-rahmat, ora becik dienggo sandi, apa mitulungi kawula. Sing ngasoraké kula lan damel kula nyembah Panjenenganipun. Aku uga pracaya Swarga iku dilindhungi undhang-undhang kanggo kula lan sing paling iku durung teka. Aku wis ditambahaké tato prasaja ing bangkekan sing ngandika, manggon, kanggo sak lawase. Sabdanipun Allah ngandika sing ngendi kita lagi kabeh tumuju. Lan Aku kepenginan miwiti urip karo perspektif langgeng ing kabeh aku saiki. "

Singer-menang Grammy Carrie Underwood ngandika, "songs Kula sing kadhangkala fokus ing Allah, Gusti Yésus lan iman. Saben ana, bojoku lan aku duwe grup sinau karo kanca-kanca kita. Aku rawuh pasamuan. Kita nyoba kanggo nglakoni wektu ing esuk ngomong pandonga. "

Olympic medali emas Sanya Richards-Ross ngandika, "Wonten kathah ayat migunani ing Kitab Suci, nanging siji aku ngomong marang aku paling asring, 'Aku ora bisa nindakake kabeh, jalaran Kristus ngekèki kekuwatan aku!' Sing favorit amarga ing trek Aku biasane nyoba kanggo nindakake samubarang sing wis arang wis rampung sadurunge. Aku ngerti sing iku mung Gusti Allah sing menehi kula kekuatan kanggo ngrampungake iku mau kabeh. "

Kita bisa pindhah ing karo conto liyane. Nanging aku arep ngerti sing sampeyan bisa nggabungake seneng iki lan akeh wong liya kanthi mungkinaké Yesus Kristus kanggo nggawe anyar sing kanggo taun anyar lan kanggo urip ngluwihi. Carane bisa owah-owahan kuwi teka babagan?

1. Kaping kabeh, duwe anyar sing kanggo taun anyar, sampeyan kudu "ing Sang Kristus." Ayat 17 wiwit karo, "Mulane yen ana wong kang ana ing Kristus Yésus ..." Tembung Yunani kanggo "ing" tegese dadi ing a 'posisi tetep' utawa 'manggon ing watesan pesawat. Apa iku ateges dadi ing Sang Kristus? Kang ana ing Sang Kristus nyukani arti ngadeg pitados sawise wong utawa dheweke wis ditampa Gusti Yesus Kristus minangka Saviour sing. Kajaba sing ana ing Sang Kristus, sampeyan bisa ora duwe gaya urip anyar utawa mentality anyar.

Tembung 'ing Sang Kristus' utawa 'ing Panjenengane digunakake kaping pirang-pirang ana ing Prajanjian Anyar kanggo njlèntrèhaké posisi lan keuntungan sing pitados wis. Kabar Efesus 1: 7. Ayat punika nyariosaken dhumateng kita bilih 'Ing wong kita nduwèni tebusan liwat getih, yaiku pangapuraning dosa, manut gunging sih-rahmate kang ...' Kita waca kene sing yen sampeyan ana ing Kristus, dosamu wis sakabeheng ing getih saka Lamb ing. Miturut pati Sang Kristus, lan amarga saka sih-rahmat Allah, sing nebus utawa dikirim saka dosa lan paukuman saka dosa kang neraka.

Yen wis sareh, sok dong mirsani Efesus 1: 3. Iki ayat nyariosaken bilih Gusti Allah "mberkahi kita karo kabeh pangestune kasukman ing swarga panggonan ing Sang Kristus ..." Yen sampeyan ana ing Sang Kristus, sampeyan kudu pangestune kasukman sing ora bakal digunakake duwe. Mangga sok dong mirsani kene sing iki ora ngomong bab pangestune materi. Kang ana ing Sang Kristus ora ateges sampeyan bakal duwe house amba utawa mobil larang. Nanging, sampeyan bakal duwe pangestune rohani kadosta tentrem sing nglangkungin sakancan pepineh manusane, kabungahan unspeakable, kapercayan ing satengahe ing angin gedhe gesang, lan pangarep-arep saka swarga ing tengah-tengah saka ora kentekan niat. Matius Henry ngandika, "pangestune Spiritual lan swarga sing pangestune paling apik; karo kang kita ora bisa dakkirim. "

Saiki, sok dong mirsani Kolose 2:10: "Lah kowé kabèh wis lengkap ana ing Panjenengane, kang ngereh saluiring pamrentahan lan daya." Apa iku tegese dadi lengkap "ing Sang Kristus?" Tembung Yunani kanggo "ngrampungake" tegese 'bakal digawe lengkap utawa kanggo' isi munggah. Ing tembung liyane, yen sampeyan ana ing Sang Kristus, sampeyan kudu kabeh sing perlu kanggo urip gesang Kristen. Sampeyan kudu kabeh sing perlu kanggo bisa dianggep mursid ing ngarsane Gusti Allah. Sampeyan kudu kabeh sing perlu kanggo pass saka urip ing bumi kanggo urip sabanjure ing Swarga.

Dadi, kita waca sing kang "ing Sang Kristus", tegesé ora kabeh dosa-dosa kita sing sakabeheng wonten getih lan kita wis kauwalaké saka ing daya saka dosa lan paukuman saka dosa. Kang ana ing Sang Kristus ateges kita wis dijupuk pangestune kasukman amarga Gusti Yesus Kristus; lan kang ana ing Sang Kristus ateges kita ora kakurangan ing apa-apa kang nyangkut kawilujengan lan gesang kita.

Minangka "ing Sang Kristus" iku langkah pisanan gadhah anyar sing kanggo taun anyar.

2. Kanggo duwe anyar sing kanggo taun anyar, sampeyan kudu éling sing sampeyan "titah anyar." Pangandikane kapindho Korinta 5:17, "Mulane yen wong ana ing Kristus Yésus, iku dadi titah anyar ..." Ana akeh Kristen sing manggon dakkirim, unproductive, lan ngalahaké gesang mung amarga padha ora éling lan ngisin kasunyatan sing wiwit padha ana ing Sang Kristus, iku jalmo anyar lan iku wektu kanggo wong-wong mau kanggo nyelehake adoh cara lawas lan wiwiti sing manggen miturut ngadeg sing minangka anak saka Gusti Allah.

Mbayangno wong enom sing ora duwe omah, disheveled, najis, lan miskin. Dheweke mlaku ing lurung-lurung ngemis kanggo dhuwit recehan mung kanggo njaluk cokotan kanggo mangan saben dina. Sawijining dina, wong isa looking kanggo wong-wong padha lungguh ing werna sudhut ngemis. Wong iki ngandhani wong iku bener putra saka bisnis pemilik sugih lan sing rama kepengin wong teka ngarep, njaluk urip ing trek, lan njaluk pendidikan. Panjenenganipun dhateng ing wong enom sing ana kathah saka kamar kanggo wong ing omah gedhong kang rama lan kabeh kang perlu - pangan, sandhangan, lan dhuwit - bakal dijupuk saka care saka titik sing ing. Saiki, mbayangno yen wong enom miskin ora gelem njupuk kang rama munggah ing jenis tawaran lan mutusaké kanggo tetep wong ngemis sing ora duwe omah.

Temtu sing klebu nalar. Nanging, apa akeh Kristen apa saben dina. Padha ora manggon miturut status minangka pandherekipun Kristus. Neil T. Anderson wrote ing bukunipun, budak Breaker, sing Ratun Setane bisa "mblokir efektifitas saka Kristen yen bisa ngapusi sampeyan menyang pracaya sing ana apa-apa, nanging produk saka sasi - ing subyek kanggo dosa, rawan kanggo Gagal, lan kontrol dening Sifat. "Panjenenganipun dadi ngomong," Ratun Setane ora bisa apa-apa bab posisi sampeyan ing Kristus, nanging yen bisa ngapusi sampeyan menyang pracaya apa Kitab Suci ngandika iku ora bener, kowé bakal urip minangka sanadyan iku ora bener . "

Yen sampeyan ora éling lan ngisin kasunyatan sing ana titah enggal wonten ing Kristus, sampeyan ora bakal manggon minangka Kristus dimaksudaké kanggo sampeyan manggon. Sampeyan ora kudu kuat, urip unggul sing bisa duwe. "Taun anyar" bakal padha minangka "taun lawas." Ora ketompo carane duwe pengarep-arep lan optimistis aran babagan Taun Anyar, lan ora ketompo carane akeh sing nemtokake kanggo nggawe taun anyar beda-beda, setan bakal ngelingake sampeyan saben Gagal sampeyan wis ing taun sasi lan taun sadurunge. Panjenenganipun bakal beban sampeyan karo dosa-dosamu lan kesalahane ing serangn saka Taun Anyar lan yen sampeyan setuju kawulo lan pracaya sing mung cara sampeyan, sampeyan bakal pindhah liwat liyane taun ora urip nganti lengkap potensial minangka anak Gusti Allah.

Aku kene kanggo pitutur marang kowe sing ora kudu ing pangawulan dosa. Sampeyan ora kudu lunga liwat liyane taun nggawe kesalahane padha lan nglakoni dosa padha. Sampeyan bisa duwe anyar sing kanggo taun anyar yen kelingan ngadeg minangka titah anyar ing Kristus.

3. Kanggo duwe anyar sing kanggo taun anyar, sampeyan kudu sijine adoh kabeh 2 Korinta 5:17 says sing "yen wong ana ing Kristus Yésus, iku dadi titah anyar:" Paindikan lawas. ": Kang lawas wus adoh; lah, kabeh iku sing dadi anyar. "Wong-wong ngomong sing definisi saka gendheng wis dilakoni ing bab sing padha liwat lan liwat maneh lan dikarepake asil kang beda. Sing bener. Lan yen sampeyan pengin asil beda-beda ing taun anyar, sampeyan kudu kanggo mungkasi mengkono iku lawas sing padha liwat lan liwat maneh. Kitab Suci ngandika yen sampeyan ana ing Sang Kristus, lan yen sampeyan ana titah anyar, banjur iku lawas kudu "liwati adoh." Apa sing iku lawas ing gesang panjenengan sing perlu kanggo nyelehake adoh ing taun anyar?

Apa sampeyan ngapusi taun kepungkur? Apa sampeyan nglirwakaké kuwajiban ngrumati pandonga lan maca tembung saka Gusti Allah taun kepungkur? Apa sampeyan ngapusi lan connive duwe cara iki taun kepungkur? Garwa, sing padha ora sopan kanggo bojomu taun kepungkur? Lanang, nanging gagal kanggo tresna garwa sing ngirim taun kepungkur? Anak, sira ora nurut tuwane iki taun kepungkur? Punapa mawon sampeyan nindakake ing taun kepungkur sing tak sampeyan asil ala, sampeyan perlu kanggo nyelehake adoh ing taun anyar.

Wara-wara ayat iki saka Kolose bab 3: "Nanging saiki kowé uga sijine mati kabeh iki; : nesu, jèngkèl, rasa sengit, pitenah, Komunikasi reged metu saka tutuk. Ngapusi ora siji liyane, marga kowé sing wis sijine mati wong lawas miwah parisolahnyane,. "

Yen sampeyan pengin nggawe taun anyar taun gedhe, sampeyan kudu sijine adoh kabeh kang lawas sing iya ing pungkasan taun lan ing taun kepungkur sing digawe taun sing taun ala. Menehi kepungkur marang Gusti Allah liwat Gusti Yésus Kristus lan Panjenengane bakal ngurus saka iku kanggo sampeyan.

Ayo kula kasurung kanggo ora mung sijine adoh dosa lan gagal ing taun kepungkur, nanging kanggo sinau saka wong-wong mau lan lali bab wong-wong mau. Aku pracaya karo gumolonging manah sing luwih gol lan proyèk apik wis tau wis rampung amarga kasekengan wong lali past saka kanggo maksud apa alesan liyane. Sampeyan ora bakal ngrampungake akeh barang ing taun anyar yen sampeyan ngijini pikiran kanggo manggoni ing dosa, masalah, masalah, lan gagal kepungkur Panjenengan.

Ing Yesaya 43:18, Gusti Allah dhawuh marang wong Israel lali bab sasi. Gusti Yesus banjur ngandika: "Elinga padha ora tilas iku, sanadyan nimbang bab lawas." Ing kasunyatan, Gusti Allah piyambak ora ngelingi dosa-dosa kita. A sawetara ayat mengko ing bab padha ngandika, "Aku, malah aku, aku kang blotteth metu panerak-panerak Paduka marga karepKu dhewe, lan ora bakal ngelingi dosa-dosamu." Dadi, yen Gusti Allah ora ngelingi dosa-dosa kita, ora sampeyan mikir iku paling apik kanggo kita apa padha?

Dennis DeHaan wrote geguritan sethitik sing dadi kaya iki:

Katon ora gawe ing wingi
Supaya kebak Gagal lan Getun;
Deleng ahead lan ngupaya way- Gusti Allah
Kabeh dosa diakui sampeyan kudu lali.

Kula kanca, sijine adoh ing dosa lawas lan gagal kepungkur Panjenengan. Sinau saka wong-wong mau lan banjur lali bab wong-wong mau supaya sabanjuré taun iki bisa dadi siji gedhe, amarga bakal ora ana taun anyar kanggo sampeyan yen ana anyar sing kanggo taun anyar.

Kita nutup dina iki, aku arep mituturi wong-wong sing wis tau ditampa Gusti Yesus Kristus minangka Juruwilujeng panjenengan. Ing tembung liyane, sampeyan ora "ing Sang Kristus" sapunika. Aku pengin nuduhake carane sampeyan bisa njaluk ana ing Sang Kristus. Iki mung cara sampeyan bisa ngganti gesang panjenengan saka nang metu.

Akeh wong gedhe saka kepungkur lan saiki wis ngandika saka Gusti Yesus Kristus lan impact kang wis tau urip.

Sing gedhe militèr Perancis lan pemimpin politik Napoleon Bonaparte ngandika, "Aku gumun, dene déné impen kang ambisius saka aku, Sang Nata Ratu, lan Alexander ngirim wis binasa menyang udhara lancip, sawijining petani Yéhuda - Yesus - kudu bisa kanggo babagan Tangané tengen abad lan ngontrol destinies wong lan bangsa. "Dear kanca, sampeyan bisa supaya Gusti Yesus Kristus anaa ing pangisian daya saka nasibe uga.

Basketball gedhe Julius "Dr. J "Erving ngandika," Ing tujuan gesang punika ditemokake liwat gadhah Kristus ana ing urip, lan pangerten apa Kang rencana, lan ing ngisor iki rencana sing. "

Mantan Presiden George W. Bush ngandika, "Kristus punika filsuf paling Panjenenganipun diganti atiku."

Teolog lan sejarawan hilarius ngandika, "Tanpa Kristus, urip iku minangka twilight karo wengi peteng ahead; karo Kristus, iku esuke esuk karo cahya lan anget saka dina kebak ahead. "

Panyerat Scottish gedhe Robert Louis Stevenson kandha, "Nalika Sang Kristus teka menyang gesang kawula, aku teka babagan kaya kapal uga-ditangani."

Inggris panulis, lan media pribadine Malcolm Muggeridge ngandika, "Aku ora bisa ngomong sing aku tau sumurup apa kabungahan iki kaya nganti aku munggah marang nggayuh rasa seneng, utawa peduli kanggo manggon nganti aku milih mati. Kanggo loro panemon iki aku beholden Gusti Yésus. "

NFL pemain Sam Bradford ngandika, "Aku pancene ora weruh alesan ngapa sampeyan ora pengin duwe hubungan karo Gusti Yésus Kristus. Maksudku, ora mung iki kang manungsa paling tau lumaku bumi, Dheweke iku kabeh aku pengin usaha kanggo. Dheweke iku kabeh sing sapa ngirim tau pengin usaha kanggo. "

World-misuwur evangelist Luis Palau ngandika, "Salah manggih karo Gusti Yésus Kristus iku cukup kanggo ngganti sampeyan, cepet, ing salawas-lawase."

Gusti Yesus Kristus kepengin kanggo ngganti kowe dina iki. Kepengin nggawe sampeyan wong anyar saka nang metu. Gusti Allah ngandika ing Ezekiel 36:26: A "manah anyar uga aku bakal menehi sampeyan, lan roh anyar bakal aku sijine ing kowe: Aku bakal njupuk adoh ing jantung stony metu saka daging, lan aku bakal menehi sampeyan jantung daging . "

Gusti Allah kepengin kanggo ngowahi bab iki jenis saka owah-owahan ing gesang panjenengan. Punika sababipun dene kang ngutus Sang Putra Gusti Yesus Kristus supaya kita bisa disimpen saka dosa lan paukuman saka dosa. Kitab Suci ngandika ing Yohanes 3:16: "Kanggo Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iku nganti masrahake Kang Putra ontang-anting, supaya saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng."

Ayo kula nuduhake sampeyan carane sampeyan bisa nampa Gusti Yésus Kristus minangka Saviour dina.

Kaping kabeh, sampeyan kudu ngerti yen sampeyan dosa, kaya aku, lan sing wis bejat angger-anggere Gusti Allah. Kitab Suci ngandika ing Rum 3:23: "Marga kabeh wong wus padha gawe dosa sarta koncatan ing kamulyaning Allah." Mangga ngerti sing amarga saka dosa-dosamu, sampeyan pantes nampi paukuman langgeng ing neraka. Rum 6:23 ngandika: "pituwase dosa iku pati ... Iki loro pati fisik ing kuburan lan kasukman pati langgeng ing sagara geni.

Carane bisa disimpen saka pati iki? Rum 10: 9,13 ngandika: "Menawa kowé ngakoni karo tutuk Paduka Gusti Yésus, lan kowé pracaya ing atimu nèk Gusti Allah wis mungokaké Panjenengané saka ing antarane wong mati, kowe bakal kapitulungan rahayu ... Kanggo sapa kang nyebut jeneng Pangeran bakal kapitulungan rahayu. "

Yen kowé pracaya marang Gusti Yesus Kristus, seda ing salib kanggo dosa, wus kasarekake, sarta wungu saka ing antarane wong mati, lan pengin dipercaya Panjenenganipun kangge kawilujengan dina, mangga ndedonga nganggo kula pandonga prasaja iki: Suci Rama Gusti Allah, aku kelingan aku tiyang dosa lan aku wis rampung sawetara bab ala ing gesang kawula. Aku wis bejat hukum Panjenengan. Gusti Yésus Kristus marga, mangga ngapura kula dosa kawula. Aku saiki pracaya karo kabeh saka atiku sing Yesus Kristus séda kanggo kula, disarèkaké, lan wungu maneh. Gusti Yesus, mangga pinaraka menyang atiku lan nyimpen nyawa kawula lan ngganti gesang kawula iki. Amin.

Yen sampeyan mung dipercaya Gusti Yesus Kristus minangka Saviour, lan sampeyan ndedonga sing pandonga lan temenan saka atimu, aku wara-wara kanggo sing adhedhasar marang Sabda Jahwéh, sampeyan saiki disimpen saka neraka lan sampeyan ana ing dalan kanggo Swarga. Welcome to kulawarga Allah lan Sugeng ing dilakoni ing bab sing paling penting ing gesang lan sing nampa Gusti Yésus Kristus minangka Gusti lan Juru-wilujeng. Kanggo informasi luwih lengkap kanggo mbantu tuwuh ing ketemu, kapitadosan enggal panjenengan wonten ing Sang Kristus, pindhah menyang Injil Light Society.com lan maca "Apa To Do Sawise Sampeyan Ketik Liwat Door". Gusti Yesus Kristus ngandika ing Yohanes 10: 9: "Aku lawang. Dening kula yen wong sing mlebu, iku bakal kapitulungan rahayu, sarta bakal mlebu lan metu, apadene bakal nemu pangonan"

Gusti Allah tresna sampeyan! We tresna sampeyan! Muga-muga Gusti Allah mberkahi kowé, lan duwe New Year gedhe!