Choose another language. 

2Kor 5,17 azt mondja: "Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtmény: a régi dolgok elmúltak; íme, újjá lett minden új. "

Minden alkalommal, amikor egy új év tekercsek körül, az emberek elkezdenek gondolkodni a dolgokat meg tudják változtatni az életükben. Vannak, akik azt mondják, hogy ők fognak fogyni, és indítsa el az egészséges táplálkozás. Mások azt mondják, hogy ők fognak visszamenni az egyetemre, vagy hogy ki az adósság. Egyesek azt mondják, hogy ők fognak írni egy könyvet, vagy saját vállalkozás indítására. És mások vállalják, hogy egyre szervezett vagy több időt tölt a családjával és barátaival.

A kezdete egy új év valóban egy nagyszerű alkalom arra, hogy a változás az életedben. Hiszem, hogy Isten ad nekünk, mint időmarkerek mint egy módja annak, hogy hagyja abba, nézd vissza az életünket, és azonosítani a dolgokat, hogy meg tudjuk változtatni a jövőben. Azonban sokan összpontosítania arra, hogy csak külső változások - változásokat, amelyek javítják az, ahogy néznek, javítja az életszínvonal, vagy javítása mások hogyan látják őket. Úgy gondolom, hogy a legjobb változás lehet, hogy ez a változás belülről kifelé - a változás a szív, lélek, és a lélek. Más szóval, a változás, hogy hozza létre egy új neked az új évre. Mert nem igazán lehet a New Year az Ön számára, ha nincs új neked az új évre.

Szóval, ma szeretnék megosztani veletek a Isten Igéje, hogyan válhat egy új számotokra a vezetője az új évben. A második Korinthus 5, Paul ír a korinthusi hívők a következményeit Krisztus halála. Hangsúlyozza, hogy a Krisztus meghalt a "minden ember", így bárki, hogy egy új élet Krisztus Jézusban. Mert Krisztus halálának, az üdvösség nem csak a zsidók, hanem megnyílt mindenkinek. Ez jó hír számunkra, mert ma ez tudatja velünk, hogy bárki is egy nagy változás az életükben erejével az evangéliumot az Úr Jézus Krisztus.

Sokan új életet Krisztusban. Néhány híres emberek, akikkel már hallott, mint például: énekes Carrie Underwood, Super Bowl-győztes labdarúgó edző Tony Dungy, NBA játékos Kevin Durant, író és hírek kommentátor Kirsten Powers, színész Blair Underwood, olimpikon Brady Ellison, az olimpiai aranyérmes Sanya Richards-Ross, és PGA Golf Tour-bajnok Webb Simpson, mind azt, hogy a személy, aki a legnagyobb különbség az életükben Jézus Krisztus.

Blair Underwood azt mondta: "Én keresztény vagyok. Hiszem, hogy Isten terve van. Azt hiszem, ő nem fog hagyni bennünket lóg. Mint egy ember, nem mindenre a választ. A lehetőség, hogy kapcsolja kérdéskörök, hogy egy magasabb hatalom bejön nekem. "

Tony Dungy azt mondta: "Te soha nem fog bárhová sport és az életben, amíg nem válik győződve igazáról a Jézus Krisztus evangéliumát. Lehet, hogy egy profi sportoló, vagy a hírnév és a szép autókat és szép ház és egy csomó pénzt, de amit talál az, hogy minden ilyesmi megy el elég gyorsan. Meg kell értenie, hogy a Krisztus meghalt a mi bűneinkért, és hogy meghalt nem csak, hogy Szabadítónk, de úgy, hogy ő lehet a központja az életünket. "

Kirsten Powers mondta: "Én nem igazán érzem, volt olyan bátorságot, amikor keresztény lett; Én csak beadta a derekát. Nem voltam bátor; Nekem nem volt más választásom. Próbáltam nem hiszem, de egyszerűen nem tudtam elkerülni elfogadják Krisztust. "

NBA játékos Kevin Durant azt mondta: "Azt hiszem, Isten szeret engem, az áldozati Jézus halála bűneim, és az Ő kegyelme, nem az én jó cselekedetekre, a mi ment nekem. Megalázza engem, és tesz engem imádják Őt. Azt is gondolom, Heaven fenntartva számomra, és hogy a java még hátra van. Adtam egy egyszerű tetoválás a csuklóm, hogy azt mondja, élő örökkévalóságra. Isten Igéje azt mondja, ez az, ahol mindannyian élén. És meg akarom kezdeni élni, hogy az örök perspektíva a mindent csinálok most. "

Grammy-díjas énekes Carrie Underwood mondta: "Saját dalok néha középpontjában Isten, Jézus és a hit. Minden szerdán, a férjem és én egy tanulócsoportot barátainkkal. Járok templomba. Igyekszünk, hogy fordítson időt a reggeli mondani egy imát. "

Olimpiai aranyérmes Sanya Richards-Ross azt mondta: "Sok értelmes vers a Bibliában, de az egyik azt mondom magamnak leggyakrabban a" meg tudom csinálni minden erőm a Krisztusban, aki megerősít engem! "Ez a kedvenc, mert a pályán , Én általában akar csinálni a dolgokat, hogy ritkán volt azelőtt. Tudom, hogy ez az egyetlen Isten, hogy ad nekem erőt, hogy el ezeket a dolgokat. "

Lehetne a több példát. De azt akarom, hogy tudja, hogy csatlakozzon az szereti ezeket, és sok más ember azáltal, hogy Jézus Krisztus, hogy egy új neked az új évre, és az életed túl. Hogy lehet egy ilyen változás?

1. Először is, hogy van egy új, hogy az új év, akkor kell lennie "Krisztusban." A 17. vers kezdődik: "Azért ha valaki Krisztusban ..." A görög szó "in" azt jelenti, hogy a "állandó pozíció" vagy "lakik határokon belül". Mit jelent az, hogy a Krisztus? Mivel Krisztusban jelöli a helyzetét egy hívő, miután ő elfogadta Jézus Krisztust, mint Megváltót. Hacsak nem vagy a Krisztus, akkor nem lehet egy új életmódot és egy új mentalitás.

A "Krisztus" vagy "Benne" többször használják az Újszövetségben, hogy megadja azt a pozíciót, és előnyöket, amelyeket a hívőnek. Figyelmeztetés Ef 1: 7. Ez a vers azt mondja, hogy "Őbenne nyertük el a megváltást a vére, a bűnök bocsánatát, gazdagsága szerint az ő kegyelmének ..." Látjuk, hogy ha Krisztusban, a te bűneid mosott alá a Bárány vérében. Krisztus halála által, és mert Isten kegyelme, akkor megváltott vagy megszabadult a bűntől és a bűn büntetését, amely a Pokol.

Másodszor, észre Ef 1: 3. Ez a vers azt állítja, hogy Isten "megáldott minket minden lelki áldással a mennyekben a Krisztusban ..." Ha Krisztusban, akkor lelki áldásokat, amit egyébként nem. Kérjük, megemlítem, hogy ez nem beszélünk anyagi áldásokat. Mivel Krisztus nem azt jelenti, hogy lesz egy nagy házat, vagy egy drága autót. De akkor lelki áldásokat, mint a béke, hogy minden értelmet felülhalad, kimondhatatlan öröm, a bizalom közepette az élet viharai, és a remény, az ég közepén a kétségbeesés. Matthew Henry azt mondta, "a szellemi és mennyei áldás a legjobb áldásait; amivel nem lehet szerencsétlen. "

Most, észre Kol 2:10: "És ti teljesek vele, ami a feje minden fejedelemség és hatalom." Mit jelent az, hogy teljes legyen "Krisztusban"? A görög szó "befejezni" azt jelenti, hogy "teljes legyen", vagy hogy "feltölteni". Más szóval, ha a Krisztusban, akkor mindent meg kell élni a keresztény életet. Akkor mindent meg kell venni igazak Isten előtt. Ön mindent meg kell, hogy adja át ezt az életet a Földön, hogy a következő élet a mennyben.

Szóval, azt látjuk, hogy hogy "Krisztusban" azt jelenti, hogy minden bűneink mosott alatt a vért, és mi megszabadultunk a bűn hatalmát, és a bűn büntetését. Mivel Krisztus azt jelenti, hogy az általunk kapott lelki áldásokat Jézus Krisztus miatt; és hogy Krisztusban azt jelenti, hogy nem hiányzik semmi, ami érinti az üdvösségünk és az élet.

Hogy "Krisztusban" az első lépés, hogy az újabb Önnek az új évre.

2. Ahhoz, hogy egy új neked az új évre, tudnod kell, hogy te egy "új teremtmény." Második Corinthians 05:17 azt mondja: "Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtmény ..." Sok A keresztények, akik élnek nyomorúságos, improduktív, és legyőzte életét csak azért, mert nem veszik észre, és ölelés, hogy mivel ezek a Krisztusban, azok új lények, és itt az ideje, hogy eltette a régi módon, és kezdjük élő számára azok állandó mint Isten gyermeke.

Képzeljünk el egy fiatal férfi, aki hajléktalan, kócos, tisztátalan, és szegény. Ő sétál az utcán kolduló érmék csak azért, hogy egy falatot enni minden nap. Egy nap, egy férfi jön keresi őt, mint ő ül az utcasarkon koldulás. Ez az ember azt mondja neki, hogy ő valójában a fia egy gazdag üzlet tulajdonosa, és hogy az apja azt akarja, hogy jöjjön haza, hogy az életét a pályán, és kap egy oktatás. Azt mondja a fiatalember, hogy bőven van hely számára apja kúria és hogy mindent, amire szüksége van - élelmiszer, ruházat, és a pénz - lenne intézve onnantól kezdve. Most képzeljük el, ha ez a szegény fiatalember nem volt hajlandó az apja fel, hogy milyen ajánlatot, és úgy döntött, hogy továbbra is egy hajléktalan koldus.

Természetesen ez nevetséges. Mégis, ez az, amit sok keresztény csinálni minden egyes nap. Nem élnek státuszuk szerint, mint Krisztus követői. Neil T. Anderson írta könyvében, A Bondage Breaker, hogy a Sátán "blokk hatékonyságát egy keresztény, ha tudja becsapni elhiteti, hogy nem más, mint a termék a múlt - kitéve a bűn, meghibásodásra hajlamos, és vezérli a szokások. "Ő így folytatja:" A sátán nem tud tenni semmit a pozícióját Krisztusban, de ha lehet becsapni elhiteti, amit a Szentírás azt mondja, nem igaz, akkor élni fog, mintha ez nem igaz . "

Ha nem veszik észre, és ölelés az a tény, hogy te egy új teremtés Krisztusban, akkor soha nem élnek, mint Krisztus szánt, hogy él. Önnek nem kell a nagy teljesítményű, győzelmes életet, amit lehet. A "new year" ugyanaz lesz, mint a "régi évben." Nem számít, milyen bizakodó és optimista érzi magát az új év, és nem számít, hogy mennyit meghatározni, hogy az új évben más, az ördög emlékeztetni fogja minden kudarc volt, amire az elmúlt egy évben, és a korábbi években. Ő fogja terhelni a bűneidet, és a hibákat a kezdete az újév, és ha elfogadja a hazugságok, és úgy vélik, hogy ez csak úgy, ahogy van, akkor megy keresztül egy évet a nem éri el a teljes kapacitását a Isten gyermeke.

Én vagyok itt, hogy elmondjam, hogy nem kell rabságában bűn. Nem kell, hogy menjen át egy másik éve ugyanazokat a hibákat, és vállalta, hogy az ugyanazon bűnöket. Tudod van egy új, hogy az új évben, ha észreveszi, hogy a helyzetünk, új teremtés Krisztusban.

3. Ahhoz, hogy egy új, hogy az új évben, meg kell tegyenek félre minden "régi dolgokat." 2Kor 5:17 azt mondja, hogy "ha valaki Krisztusban van, új teremtés: a régi dolgok elmúltak; íme, újjá lett minden új. "Azt mondják, hogy a definíció az őrület csinál ugyanazokat a dolgokat újra és újra, és várta a különböző eredményeket. Ez igaz. És ha azt szeretnénk, különböző eredményeket az új évben, meg kell abbahagyni a régi dolgokat újra és újra. A Biblia azt mondja, hogy ha a Krisztusban, és ha egy új teremtés, akkor a régi dolgokat kell "elhunyt." Mi a régi dolgokat az életedben, hogy meg kell eltette az új évben?

Hazudtál az elmúlt évben? Tudta, elhanyagolják az ima és az olvasás az Isten szavát az elmúlt évben? Tudta, csal és a segédkező, hogy az utat az elmúlt évben? Feleségek, voltál tiszteletlen a férje az elmúlt évben? Férjek, te nem szereted a feleségét, mint be az elmúlt évben? Gyerekek, ugye nem engedelmeskedik a szülei az elmúlt évben? Bármit is csinált az elmúlt évben, hogy neked rossz eredményt, meg kell, hogy eltette az új évben.

Figyeljük meg ezt a verset a Kol 3. fejezet: "De most ti is halogatta mindazokat; düh, harag rosszindulat, káromlás, mocskos kommunikációs ki a száját. Ne hazudjatok egymásnak, mivelhogy halogatni az öreg tetteit. "

Ha azt szeretné, hogy az új évben egy nagyszerű év, meg kell tegyenek félre minden a régi dolgokat, amit csináltál az elmúlt évben, és az elmúlt években, hogy készül az évben egy rossz év. Adja meg a múltban, hogy Istennek a Jézus Krisztus és az Ő fog vigyázni ez az Ön számára.

Hadd javasoljuk, hogy ne csak tegye bűneit és hibáit, az elmúlt évben, hanem tanulni tőlük, és felejtsd el őket. Hiszem teljes szívemből, hogy több gólt és csodálatos projektek soha nem zárult le, mert az emberek nem képes elfelejteni a múltat, mint bármely más ok miatt. Ön nem elérni sok mindent az új évben, ha lehetővé teszik a fejében, hogy lakjanak a bűnöket, bajok, problémák és hibák a múltban.

Ézsaiás 43:18, Isten megparancsolta Izrael fiainak, hogy felejtse el a dolgokat a múlt. Azt mondta: "Nem emlékeztek-é az elsők, sem fontolja meg a dolgot a régi." Tény, hogy Isten maga nem emlékszik a bűneinket. Néhány verssel később ugyanebben a fejezetben azt mondja: "Én, én vagyok, aki blotteth ki a te vétkeinket a magam kedvéért, és nem fog emlékezni a te bűneid." Tehát, ha Isten nem emlékszik bűneinket, nem úgy gondolja, hogy a legjobb számunkra, hogy ugyanezt?

Dennis DeHaan írt egy kis verset, hogy így hangzik:

Vissza sem tekintenek tegnap
Így teljes a kudarc és a megbánás;
Nézz előre, és keresve Isten utat,
Minden bűn bevallotta meg kell elfelejteni.

Barátom, tedd el a régi bűnök és hibák a múltban. Tanulni tőlük, és akkor felejtsd el őket úgy, hogy ez a következő évben lehet egy nagy ember, mert nem lesz új évet neked, ha nincs új neked az új évre.

Ahogy zárja ma szeretnék beszélni, hogy azoknak, akik soha nem fogadta el Jézus Krisztust, mint Megváltót. Más szóval, akkor nem "Krisztusban" most. Azt akarom, hogy mutassa meg, hogyan juthat a Krisztusban. Ez az egyetlen mód arra, hogy változtatni az életed belülről kifelé.

Sok nagy ember a múlt és a jelen beszélt Jézus Krisztus és a hatása is szembe kellett az életüket.

A nagy francia katonai és politikai vezetője Bonaparte Napóleon mondta: "Csodálkozom, hogy míg az ambiciózus álmai magam, Caesar, és Alexander kellett volna eltűntek, a Júdeai-paraszt - Jézus - képesnek kell lennie arra, hogy nyúlik a keze között az évszázadok és ellenőrzik a sorsát az emberek és nemzetek. "Kedves barátom, akkor hagyja Jézus Krisztus a felelős a sorsod is.

Kosárlabda nagy Julius "Dr. J "Erving azt mondta:" Az élet célja, hogy megtalálható keresztül, amelyek Krisztus az életedben, és megértjük, mi a terve, és az azt követő tervet. "

Korábbi elnök, George W. Bush azt mondta: "Krisztus a legnagyobb filozófusa: Megváltoztatta a szívem."

Teológus és történész Philip Schaff azt mondta: "Krisztus nélkül, az élet, mint a Twilight, sötét éjszaka előtt; Krisztussal, ez a hajnal reggel a fény és a meleg teljes napra. "

A nagy skót író, Robert Louis Stevenson mondta: "Amikor Krisztus azért jött az életembe, én jött ki, mint egy jól kezelte a hajót."

A brit író és média személyiség, Malcolm Muggeridge, "Azt lehet mondani, hogy én soha nem tudtam, mi az öröm volt, mint amíg feladtam folytat a boldogság, vagy törődött élni, amíg úgy döntöttem, hogy meghalok. E két felfedezések Hálával Jézust. "

NFL QB Sam Bradford mondta: "Én tényleg nem lát okot arra, hogy miért nem szeretné, hogy a kapcsolat Jézus Krisztussal. Úgy értem, nem csak ő volt a legnagyobb emberi lény, aki valaha járni a földön, Ő mindent, amit szeretnék törekedni. Ő mindent, hogy bárki valaha is akar küzdeni. "

Világhírű evangélista Luis Palau mondta: "Egy találkozás Jézus Krisztus elég megváltoztatni akkor, azonnal, örökre."

Jézus Krisztus azt akarja változtatni a mai napon. Azt akarja, hogy egy új ember belülről kifelé. Isten azt mondta Ezékiel 36:26: A "új szívet adok neked, és egy új lelket adok belétek, és elvesztem a kõszívet tested, és adok neked hússzívet . "

Isten azt akarja, hogy erről a fajta változás az életedben. Ezért elküldte Fiát, Jézus Krisztust, hogy ki tudjuk menteni a bűntől és a bűn büntetését. A Biblia azt mondja a János 3,16: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy ő adta egyszülött Fiát, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

Hadd mutassam meg, hogyan lehet fogadni Jézus Krisztust mint Megváltót ma.

Először is, meg kell értenie, hogy bűnös vagy, mint én vagyok, és hogy már törött Isten törvényeit. A Biblia azt mondja a Róma 3:23: "Mert mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek az Isten dicsősége." Kérjük, megérti, hogy azért, mert a bűneidet, megérdemli örök büntetés a pokolban. Róma 6:23 azt mondja: "A bűn zsoldja a halál ... Ez mind a fizikai halál a sírban, és örök lelki halál a tűznek tavában.

Hogyan lehet menteni ettől a halál? Róma 10: 9,13 azt mondja: "Mert ha a te fogsz vallod te szádban az Úr Jézus, és add hiszek a te szívedben, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz ... Mert aki segítségül hívja a nevét Lord kell menteni. "

Ha úgy gondolod, hogy Jézus Krisztus meghalt a kereszten a bűneinkért, eltemették, és feltámadt a halálból, és azt szeretnénk, hogy bízol Benne, hogy üdvösséget ma, kérjük, imádkozz velem ezt az egyszerű imát: Szent Atya Isten, rájöttem, hogy én bűnös vagyok, és hogy én tettem néhány rossz dolog az életemben. Eltört a törvényeket. Jézus Krisztus szerelmére, kérlek bocsáss meg nekem a bűneimet. Én most úgy gondolja, minden a szívem, hogy Jézus Krisztus meghalt értem, eltemették, és feltámadt. Úr Jézus, kérlek gyere be a szívembe, és mentse a lelkemet, és változtatni az életemet ma. Amen.

Ha csak megbízható Jézus Krisztust mint Megváltót, és imádkozott, hogy az ima és azt jelentette, hogy a szíved, azt hirdetjük nektek, hogy alapul Isten Igéjét, akkor most bekerült a pokolból, és akkor az utat a mennybe. Üdvözöljük a család Isten és gratulálunk csinál a legfontosabb dolog az életben, és hogy kap Jézus Krisztus az Úr és a Megváltó. További információ, hogy segítsen növekedni az új találtak a Krisztusba vetett hit, menjen a Gospel Fény Society.com és olvassa el a "Mit tegyek, miután megadta az ajtón". Jézus Krisztus azt mondta a János 10: 9, "Én vagyok az ajtó: ha valaki én rajtam lép, megszabadul, és ahhoz megy ki és be, és legelőt talál."

Isten szeret téged! Szeretünk benneteket! Isten áldjon meg benneteket, és van egy nagy New Year!