Choose another language. 

Geen Nieuwjaar Zonder Nieuw U

2 Korintiërs 5:17 zegt: "Zo dan, indien iemand in Christus is, die is een nieuw schepsel; het oude is voorbijgegaan, zie, het is alles nieuw geworden. "

Elke keer als een nieuw jaar rond rollen, mensen beginnen te denken over de dingen die ze in hun leven kan veranderen. Sommige mensen zeggen dat ze gaan om gewicht te verliezen en beginnen met gezond eten. Anderen zeggen dat ze gaan om terug te gaan naar school of uit de schulden. Sommigen zeggen dat ze gaan om een boek te schrijven of een eigen bedrijf. En anderen verplichten tot het krijgen van georganiseerd of meer tijd met familie en vrienden doorbrengen.

De start van een nieuw jaar is inderdaad een grote gelegenheid om een verandering in je leven te maken. Ik geloof dat God geeft ons zo'n tijd markers als een manier voor ons om te stoppen, kijken terug op ons leven, en de dingen die we kunnen veranderen voor de toekomst te identificeren. Echter, veel mensen zich richten op het maken van enige uiterlijke veranderingen - veranderingen die de manier waarop ze kijken zullen verbeteren, het verbeteren van hun levensstandaard, of het verbeteren van hoe anderen hen zien. Ik geloof dat de beste verandering die je kunt maken is een verandering van binnen naar buiten - een verandering van hart, geest, en geest. Met andere woorden, een verandering die leidt tot een nieuw u voor het nieuwe jaar. Want er zal een nieuwe jaar niet echt kan zijn voor u als er geen nieuwe u voor het nieuwe jaar.

Dus, vandaag, wil ik met u delen van het Woord van God, hoe je een nieuw je kunt worden als we het hoofd in het nieuwe jaar. In Second Korintiërs hoofdstuk 5, wordt Paulus schrijft aan de Korinthische gelovigen over de gevolgen van de dood van Christus. Hij benadrukt dat Christus voor "alle mensen" gestorven, zodat iedereen een nieuw leven door Jezus Christus kunnen hebben. Vanwege de dood van Christus, werd het heil niet beperkt tot de Joden, maar werd opengesteld voor iedereen. Dit is goed nieuws voor ons vandaag, omdat het laat ons weten dat iedereen een grote verandering in hun leven door de kracht van het evangelie van de Heer Jezus Christus kunnen hebben.

Veel mensen hebben een nieuw leven in Christus gevonden. Enkele beroemde mensen die je hebt gehoord van, zoals: zangeres Carrie Underwood, Super-Bowl winnen voetbaltrainer Smerige Tony, NBA-speler Kevin Durant, schrijver en nieuws commentator Kirsten Powers, acteur Blair Underwood, Olympisch atleet Brady Ellison, Olympisch gouden medaillewinnaar Sanya Richards-Ross, en de PGA golf Tour kampioen Webb Simpson, hebben al aangegeven dat de persoon die het grootste verschil in hun leven gemaakt is Jezus Christus.

Blair Underwood zei: "Ik ben een christen. Ik geloof dat God een plan heeft. Ik geloof dat hij is niet van plan om ons verlaten opknoping. Als een man, ik heb niet alle antwoorden. In staat zijn om zaken over te dragen aan een hogere macht werken voor mij. "

Smerige Tony zei: "Je bent nooit om ergens te komen in de sport of in het leven tot u overtuigd van de waarheid van het evangelie van Jezus Christus te worden. U kunt een professionele atleet te worden of roem en mooie auto's en mooie huizen en een hoop geld, maar wat je vindt is dat al dat spul verdwijnt vrij snel. Je moet begrijpen dat Christus voor onze zonden is gestorven, en dat Hij stierf niet alleen maar om onze Heiland, maar opdat Hij kon het middelpunt van ons leven. "

Kirsten Powers zei: "Ik heb niet echt het gevoel dat ik had geen moed toen ik christen werd; Ik gaf gewoon in ik was niet moedig.; Ik had geen keus. Ik bleef proberen om niet te geloven, maar ik kon gewoon niet te vermijden Christus te aanvaarden. "

NBA-speler Kevin Durant zei: "Ik geloof dat Gods liefde voor mij, de offerdood van Jezus voor mijn zonden en Zijn genade, niet mijn goede werken, zijn wat bespaart me. Dat vernedert me en maakt me Hem te aanbidden. Ik geloof ook dat de Hemel is gereserveerd voor mij en dat het beste nog moet komen. Ik heb een eenvoudige tatoeage op mijn pols die zegt, live voor de eeuwigheid toegevoegd. Gods Woord zegt dat is waar we allemaal op weg zijn. En ik wil gaan leven met dat eeuwige perspectief op alles wat ik nu doe. "

Grammy award-winnende zangeres Carrie Underwood zei: "Mijn nummers zijn soms gericht op God, Jezus en het geloof. Elke woensdag, mijn man en ik hebben een studiegroep met onze vrienden. Ik naar de kerk. We proberen om tijd te besteden in de ochtend om een gebed uit te spreken. "

Olympisch gouden medaillewinnaar Sanya Richards-Ross zei: "Er zijn vele betekenisvolle verzen in de Bijbel, maar degene die ik tegen mezelf zeggen het vaakst is, 'Ik vermag alle dingen door Christus, Die mij kracht!' Dat is mijn favoriet omdat op het spoor , ik ben meestal proberen om dingen die zelden eerder hebben gedaan. Ik weet dat het alleen God geeft mij de kracht om deze dingen te bereiken. "

We kunnen verder gaan met meer voorbeelden. Maar ik wil dat je weet dat je kunt deelnemen aan de wil van deze en vele andere personen door ze op Jezus Christus te maken van een nieuwe u voor het nieuwe jaar en voor je leven voorbij. Hoe kan een dergelijke verandering tot stand gekomen?

1. In de eerste plaats, om Vers 17 begint met, hebben een nieuwe u voor het nieuwe jaar, moet je "in Christus." "Zo dan, indien iemand in Christus ..." Het Griekse woord voor "in" betekent om in een 'vaste positie' of te 'wonen binnen vastgestelde richtlijnen'. Wat betekent het om in Christus? In Christus geeft de status van een gelovige, nadat hij of zij Jezus Christus heeft aanvaard als hun Redder. Tenzij u bent in Christus, kunt u niet beschikt over een nieuwe levensstijl of een nieuwe mentaliteit.

De term 'in Christus' of 'in Hem' wordt meerdere malen gebruikt in het Nieuwe Testament om de positie en de voordelen die de gelovige te beschrijven. Notice Efeziërs 1: 7. Dit vers vertelt ons dat "In Hem hebben wij de verlossing door zijn bloed, de vergeving van de overtredingen, naar de rijkdom van Zijn genade ... 'We zien hier dat als je in Christus, uw zonden worden gewassen onder het bloed van het lam. Door de dood van Christus, en omwille van Gods genade, je bent verlost of bevrijd van de zonde en de straf der zonde, die de hel.

Ten tweede, merkt Efeziërs 1: 3. Dit vers stelt dat God "ons gezegend heeft met alle geestelijke zegeningen in de hemelse gewesten in Christus ..." Als je bent in Christus, heb je geestelijke zegeningen die je anders niet zou hebben. Let op hier dat dit niet heeft over materiële zegeningen. In Christus betekent niet dat je zal een groot huis of een dure auto te hebben. Maar je zal moeten geestelijke zegeningen, zoals vrede, die alle verstand te boven gaat, onuitsprekelijke vreugde, het vertrouwen in het midden van de stormen van het leven en de hoop van de hemel in het midden van de wanhoop. Matthew Henry zei: "Spirituele en hemelse zegeningen zijn de beste zegeningen; waarmee we niet ongelukkig. "

Let nu Kolossenzen 2:10: "En gij zijt in Hem, die het hoofd is van alle overheid en macht." Wat betekent het om volledig te zijn "in Christus"? Het Griekse woord voor "voltooien" betekent om 'full worden gemaakt' of te 'vullen'. Met andere woorden, als je in Christus, heb je alles wat je nodig hebt om het christelijk leven te leiden. Je hebt alles wat je nodig hebt rechtvaardig in Gods ogen te worden beschouwd. Je hebt alles wat je nodig hebt om van dit leven op aarde naar het volgende leven in de Hemel.

Zo zien we dat het zijn "in Christus" betekent dat al onze zonden gewassen onder het bloed en we zijn uit de macht van de zonde en de straf van de zonde geleverd. In Christus betekent dat we geestelijke zegeningen door Jezus Christus hebben verkregen; en het zijn in Christus betekent dat we niet ontbreken in iets dat onze redding en het leven gaat.

Het zijn "in Christus" is de eerste stap naar een nieuwe jij voor het nieuwe jaar.

2. Om een nieuwe heb je voor het nieuwe jaar, moet je beseffen dat je een "nieuwe schepping." Second Korintiërs 5:17 zegt: "Zo dan, indien iemand in Christus is, die is een nieuw schepsel ..." Er zijn veel christenen die leven ellendig, onproductief, en versloeg leven simpelweg omdat ze niet beseffen en omarmen het feit dat sinds ze zijn in Christus, zijn ze nieuwe wezens en het is tijd voor hen om weg de oude manieren en op basis van hun status te zetten beginnen te leven als een kind van God.

Stel je een jonge man die dakloos is, slordig, onrein, en arm. Hij loopt door de straten bedelen voor munten alleen maar om een hapje te krijgen elke dag te eten. Op een dag komt er een man op zoek naar hem als hij zit op de hoek van de straat bedelen. Deze man vertelt hem dat hij eigenlijk de zoon van een rijke ondernemer en dat zijn vader wil dat hij thuis komt, krijgt zijn leven op de rails, en krijgen een opleiding. Hij vertelt de jongeman dat er genoeg ruimte voor hem herenhuis van zijn vader en dat alles wat hij nodig heeft - voedsel, kleding en geld - zou worden verzorgd vanaf dat punt. Nu, stel je voor dat arme jonge man weigerde zijn vader op te nemen over dat soort aanbod en besloot om een dakloze bedelaar blijven.

Dat is natuurlijk belachelijk. Maar, dat is wat veel christenen doen elke dag. Ze leven niet op basis van hun status als volgelingen van Christus. Neil T. Anderson schreef in zijn boek, The Bondage Breaker, dat Satan kan "blokkeren van de effectiviteit van een christen als hij je kan doen geloven dat je niets anders zijn dan een product van je verleden - onder voorbehoud van de zonde, gevoelig voor falen, en gecontroleerd door uw gewoonten. "Hij gaat verder met te zeggen:" Satan kan niets doen over je positie in Christus, maar als hij je kan misleiden om te geloven wat de Schrift zegt niet waar is, zal je leven alsof het niet waar is . '

Als u zich niet realiseren en omarmen het feit dat je een nieuwe schepping in Christus, dan zul je nooit als Christus te leven voor u bestemd is om te leven. U hoeft niet de krachtige, zegevierend leven die je kunt hebben. Uw "nieuwe jaar" zal hetzelfde zijn als je niet uit hoe hoopvol en optimistisch vindt u van het nieuwe jaar te zijn "oude jaar.", En het maakt niet uit hoeveel je bepalen het nieuwe jaar anders te maken, zal de duivel je herinneren aan elke mislukking had je in het afgelopen jaar en de jaren daarvoor. Zal hij last u met uw zonden en fouten bij het begin van het nieuwe jaar en als je accepteert zijn leugens en zijn van mening dat dat is gewoon de manier waarop u bent, dan zal je door een ander jaar van het niet naleven van uw volledige potentieel als een kind van God.

Ik ben hier om u te vertellen dat je niet hoeft te worden in slavernij aan de zonde. Je hoeft niet te gaan door middel van een ander jaar van dezelfde fouten maken en het plegen van dezelfde zonden. U kunt een nieuwe u voor het nieuwe jaar hebben als je je realiseert dat je staande als een nieuwe schepping in Christus.

3. Om een nieuwe u voor het nieuwe jaar, je moet alles weg gezet 2 Korintiërs 5:17 zegt dat "indien iemand in Christus is, die is een nieuw schepsel" oude dingen. ": Het oude is voorbijgegaan, zie, het is alles nieuw geworden. "Ze zeggen dat de definitie van krankzinnigheid dezelfde dingen aan het doen is over en weer en de verschillende resultaten verwachten. Dat is waar. En als je verschillende resultaten in het nieuwe jaar willen, je moet stoppen over en weer doen hetzelfde oude dingen. De Bijbel zegt dat als je in Christus, en als je een nieuw schepsel, dan oude dingen moeten worden "overleed." Wat zijn de oude dingen in je leven die je nodig hebt om weg in het nieuwe jaar brengen?

Heb je het afgelopen jaar liggen? Heb je gebed en het lezen van het woord van God in het afgelopen jaar verwaarlozen? Wist u bedriegen en oogluikend om je weg te hebben in het afgelopen jaar? Echtgenotes, je was respectloos om je man het afgelopen jaar? Echtgenoten, heeft u niet aan uw vrouwen lief te hebben als je moet het afgelopen jaar? Kinderen, heb je het afgelopen jaar ongehoorzaam je ouders? Wat je ook in het afgelopen jaar dat je slechte resultaten kreeg deed, moet je weg in het nieuwe jaar te zetten.

Let op dit vers uit Kolossenzen hoofdstuk 3: "Maar nu legt ook gij dit alles af; boosheid, woede, kwaadheid, lastering, vuil spreken uit uw mond. Liegen niet een naar de ander, zien dat gij de oude mens met zijn praktijken. "

Wilt u het nieuwe jaar maken een geweldig jaar, moet je weg alle oude dingen die je in het afgelopen jaar en in de afgelopen jaren, dat dat jaar maakte een slecht jaar hebben gezet. Geef je verleden aan God door Jezus Christus en Hij zal zorgen voor het voor u.

Laat me raden u aan om niet alleen weg te zetten de zonden en mislukkingen van het afgelopen jaar, maar om te leren van hen en vergeet ze. Ik geloof met heel mijn hart dat meer doelpunten en prachtige projecten zijn nooit voltooid vanwege de mensen onvermogen om het verleden te vergeten dan om een andere reden. Je zal niet veel van alles in het nieuwe jaar te bereiken als je laat je gedachten in te gaan op de zonden, problemen, problemen en mislukkingen van je verleden.

In Jesaja 43:18, God gebood de Israëlieten om de dingen uit het verleden te vergeten. Hij zei: "Vergeet gij niet de eerste dingen, noch rekening houden met de dingen van de oude." In feite is God zelf onze zonden niet herinneren. Een paar verzen later in hetzelfde hoofdstuk zegt hij, "Ik, Ik ben het, Die uw overtredingen uitdelg, om Mijnentwil, en zal uw zonden niet." Dus, als God onze zonden niet doet herinneren, niet doen je denkt dat het beste is voor ons om hetzelfde te doen?

Dennis DeHaan schreef een gedichtje dat gaat als volgt:

Kijk niet terug op gisteren
Zo vol van mislukking en spijt;
Kijk vooruit en zoeken Gods manier-
Alle zonden beleden moet je vergeten.

Mijn vriend, weg te zetten de oude zonden en mislukkingen van je verleden. Leer van hen en dan vergeet ze dus dat dit volgend jaar een geweldig kan zijn, omdat er geen nieuwe jaar voor u zal zijn als er geen nieuwe u voor het nieuwe jaar.

Zoals we vandaag te sluiten, wil ik degenen onder u die nog nooit van Jezus Christus hebben aanvaard als uw redder te spreken. Met andere woorden, je bent niet "in Christus" op dit moment. Ik wil je laten zien hoe je kunt krijgen in Christus. Dit is de enige manier kunt u uw leven veranderen van binnenuit.

Vele grote mensen van het verleden en heden hebben gesproken van Jezus Christus en de impact die hij op hun leven heeft gehad.

De grote Franse militaire en politieke leider Napoleon Bonaparte zei: "Ik verwonder mij, dat terwijl de ambitieuze dromen van mezelf, Caesar, en Alexander zou zijn verdwenen in het niets, een Judese boer - Jezus - moet in staat zijn om zijn handen door de eeuwen heen te strekken en controle het lot van mensen en volken. "Beste vriend, je kunt laten Jezus Christus worden belast met je lot als goed.

Basketbal grote Julius "Dr. J "Erving zei:" Het doel van het leven is te vinden door middel van het hebben van Christus in je leven, en begrijpen wat Zijn plan is, en na dat plan. "

Voormalig president George W. Bush zei: "Christus is de grootste filosoof: Hij veranderde mijn hart."

Theoloog en historicus Philip Schaff zei: "Zonder Christus, het leven is als de schemering met donkere nacht vooruit; met Christus, het is het begin van de ochtend met het licht en de warmte van de volledige dag voor de boeg. "

De grote Schotse schrijver Robert Louis Stevenson zei: "Wanneer Christus in mijn leven kwam, ik kwam over als een goed behandeld schip."

De Britse schrijver en media persoonlijkheid Malcolm Muggeridge zei: "Ik kan zeggen dat ik nooit wist wat vreugde was totdat ik gaf het op het nastreven van geluk, of verzorgd wonen totdat ik koos om te sterven. Voor deze twee ontdekkingen Ik ben verplicht aan Jezus. "

NFL quarterback Sam Bradford zei: "Ik zie echt niet een reden waarom je niet zou willen een relatie met Jezus Christus hebben. Ik bedoel, niet alleen was hij de grootste mens die ooit de aarde lopen, Hij is alles wat ik wil streven. Hij is alles wat iemand ooit zou willen streven. "

Wereldberoemde evangelist Luis Palau zei: "Een ontmoeting met Jezus Christus is genoeg om je te veranderen, direct, voor altijd."

Jezus Christus wil dat u vandaag veranderen. Hij wil je een nieuwe persoon van binnen naar buiten. God zei in Ezechiël 36:26: Een "nieuw hart zal Ik u geven en een nieuwe geest geven in het binnenste van u; en Ik zal het stenen hart uit uw vlees wegnemen, en zal u een hart van vlees geven . '

God wil dat over dit soort verandering in je leven te brengen. Daarom stuurde hij Zijn Zoon Jezus Christus, zodat we gered kunnen worden van de zonde en de straf van de zonde. De Bijbel zegt in Johannes 3:16: "Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven heeft."

Laat me zien hoe je Jezus Christus kan aanvaarden als uw Redder vandaag.

Allereerst moet u begrijpen dat je een zondaar bent, net zoals ik ben, en dat je Gods wetten hebben gebroken. De Bijbel zegt in Romeinen 3:23: "Want allen hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods." U zult begrijpen dat vanwege uw zonden, gij eeuwige straf in de hel verdienen. Romeinen 6:23 zegt: "Het loon van de zonde is de dood ... Dit is zowel de fysieke dood in het graf en de eeuwige geestelijke dood in de poel van vuur.

Hoe kun je gered worden van deze dood? Romeinen 10: 9,13 zegt: "Want indien gij met uw mond belijdt de Heere Jezus, en gij zult met uw hart gelooft dat God hem uit de doden opgewekt, zult gij behouden worden ... Voor whosoever de naam van de Heer, zal behouden worden. "

Als je gelooft dat Jezus Christus aan het kruis stierf voor uw zonden, werd begraven en stond op uit de doden, en je wilt Hem te vertrouwen voor uw redding vandaag, bid met mij dit eenvoudige gebed: Heilige Vader God, realiseer ik me dat ik een zondaar ben en dat ik een aantal slechte dingen in mijn leven heb gedaan. Ik heb uw wetten gebroken. Om Jezus Christus, vergeef me mijn zonden. Ik geloof nu met heel mijn hart dat Jezus Christus voor mij gestorven, begraven en opgewekt. Here Jezus, kom in mijn hart komen en op te slaan mijn ziel en mijn leven vandaag de dag veranderen. Amen.

Als je gewoon Jezus Christus vertrouwde als uw Redder, en je dat gebed bad en meende het uit je hart, ik verklaar u, dat gebaseerd is op het Woord van God, u bent nu gered van de hel en je bent op weg naar de Hemel. Welkom bij de familie van God en gefeliciteerd met het doen van de belangrijkste in het leven en dat is het ontvangen van Jezus Christus als je Heer en Verlosser. Voor meer informatie om u te helpen groeien in je nieuw gevonden geloof in Christus, ga naar Gospel Light Society.com en lees: "Wat te doen na het U komt binnen via de deur". Jezus Christus zei in Johannes 10: 9: "Ik ben de deur. Door mij als iemand binnenkomt, zal hij behouden worden, en hij zal ingaan en uitgaan en weide vinden"

God houdt van je! We houden van je! Moge God u zegenen, en hebben een geweldige nieuwe jaar!