Choose another language.

2 Коринтяни 5:17 казва: "Затова, ако е някой в Христа, той е ново създание; старото премина; ето, всичко стана ново. "

Всеки път, когато нова година около ролки, приятели започват да мислят за неща, които те могат да се променят в живота си. Някои хора казват, че те ще отслабнете и да започнат да се хранят здравословно. Други казват, че те ще се върна в колежа или да се измъкнем от дълга. Някои казват, че те ще напиша книга или да започнат свой собствен бизнес. И други хора се ангажират да получавате организирана или харчи повече време със семейството и приятелите.

В началото на новата година е наистина страхотен повод да се направи промяна в живота си. Аз вярвам, че Бог ни е дал такива срокове маркери като начин за нас да спре, поглед назад към живота си, и какви неща, които можем да се променят в бъдеще. Въпреки това, много хора се фокусират върху вземане само пасивно промени - промени, които ще подобрят външния си вид, подобряване на стандарта им на живот, или да подобрят как другите ги възприемат. Вярвам, че най-добрият промяната, която може да направи промяна от вътре на вън - промяна на сърцето, духа и ума. С други думи, една промяна, която води до нова ви за новата година. Защото не може наистина да е Нова година за вас, ако няма ли ново за Нова година.

Така че, днес, искам да споделя с вас от Словото на Бога, как можете да станете ли нова, тъй като ние главата в новата година. В Второ Коринтяни глава 5, Павел пише на коринтските вярващи относно последиците от смъртта на Христос. Той подчертава, че Христос умря за "всички хора", така че всеки може да има нов живот в Христос Исус. Заради смъртта на Христос, спасението не се ограничава само до евреите, но е отворена за всички. Това е добра новина за нас днес, защото това ни позволява да знаем, че всеки може да има голяма промяна в живота си чрез силата на Евангелието на Исус Христос.

Много хора са намерили нов живот в Христос. Някои известни хора, на които сте чували за, като например: певица Carrie Underwood, като спечели треньор по футбол Super Bowl-Tony Dungy, NBA играч Кевин Дюран, писател и новини коментатор Кирстен сили, актьор Блеър Ъндърууд, олимпийски спортист Брейди Елисън, олимпийски златен медалист Саня Ричардс-Рос, и PGA голф турне шампион Webb Simpson, всички са обявили, че човекът, който е направил най-голямата разлика в живота си е Исус Христос.

Блеър Ъндърууд каза: "Аз съм християнин. Вярвам, че Бог има план. Вярвам, че той няма да ни оставят висящи. Като човек, аз не разполагат с всички отговори. Да бъдеш в състояние да се превърне въпроси на по-висока мощност работи за мен. "

Тони Dungy каза: "Никога няма да се навсякъде в спорта или в живота, докато не се убедим в истинността на Евангелието на Исус Христос. Може да стане професионален спортист или има слава и хубави коли и хубави къщи и много пари, но това, което ще намерите е, че всички тези неща си отива доста бързо. Трябва да се разбере, че Христос умря за греховете ни, и че Той умря, не само за да бъде наш Спасител, но така, че той може да бъде в центъра на нашия живот. "

Кирстен Powers каза: "Аз наистина не се чувствам като имах смелост, когато станах християнин; Аз просто се отказах в I не е смел.; Не съм имал друг избор. Аз се опитвах да не вярвате, но аз просто не можех да се избегне приемането на Христос. "

NBA играч Кевин Дюрант каза: "Вярвам, че Бог е любов към мен, жертвената смърт на Исус за моите грехове, и Неговата милост, не ми добри дела, са това, което ме спасява. Това ме смири и ме кара да Му се поклоним. Аз също вярвам, Heaven е запазено за мен и че най-доброто тепърва предстои. Добавих една проста татуировка на китката ми, която казва, на живо за вечността. Божието Слово казва, че е мястото, където всички сме се запътили. И аз искам да започнем да живеем с тази вечна перспектива за всичко, което правя сега. "

Grammy всепризнатата певица Carrie Underwood каза: "Понякога ми песни са насочени към Бога, Исус и вярата. Всяка сряда, съпругът ми и имам едно проучване група с нашите приятели. I ходят на църква. Ние се опитваме да отделят време сутринта, за да каже една молитва. "

Олимпийската шампионка Саня Ричардс-Рос каза: "Има много смислени стихове от Библията, но този, си казвам най-често е:" Аз мога всичко чрез Христос, който ме укрепва! "Това е любимата ми, защото на пистата , аз съм обикновено се опитва да прави неща, които рядко са били направени преди. Знам, че това е само Бог, че ми дава сили да постигне тези неща. "

Можем да продължим с повече примери. Но аз искам да знаете, че можете да се присъедините към харесва на тези и много други хора, като позволява на Исус Христос, за да направи нов вас за новата година и за живота си след това. Как може такава промяна идват около?

1. На първо място, да има ли нова за новата година, трябва да бъде "в Христа." Стих 17 започва с: "Затова, ако е някой в Христа ..." Гръцката дума за "в" означава, че е в "постоянен положение" или да "живеят в рамките на установените срокове". Какво означава това да бъде в Христос? Да бъдеш в Христос означава правното положение на един вярващ, след като той или тя е приел Исус Христос като свой Спасител. Освен ако не сте в Христа, не може да има нов начин на живот или нов начин на мислене.

Терминът "в Христос" или "в него" се използва няколко пъти в Новия Завет, за да се опише положението и ползите, които вярващият има. Известие Ефесяни 1: 7. Този стих ни казва, че "В него имаме изкуплението си, прощението на греховете, според богатството на Неговата благодат ..." Тук виждаме, че, ако сте в Христа, прощават ти се измиват под кръвта на агнето. До смъртта на Христос, и заради Божията благодат, която изкупи или доставени от греха и наказанието на греха, който е Hell.

На второ място, забележите Ефесяни 1: 3. Този стих се казва, че Бог "ни е благословил с всяко духовно благословение в небесни места в Христос ..." Ако сте в Христа, имате духовни благословения, че няма да имат друг начин. Моля, обърнете внимание, че тук това не се говори за материални блага. Да бъдеш в Христос, не означава, че ще имате голяма къща или скъпа кола. Но вие ще имате духовни благословения, като мир, който никой ум не може да схване, неизказана радост, доверие в разгара на бурите на живота и надеждата на небето в разгара на отчаяние. Матю Хенри каза, "духовни и небесни благословии са най-добрите благословии; с които не можем да бъдем нещастни. "

Сега, забележете, Колосяни 2:10: "И вие сте пълнота в Него, който е глава на всяко началство и власт." Какво означава това да бъде пълна "в Христос"? Гръцката дума за "пълно" означава да "да се направи пълна" или да "запълни". С други думи, ако сте в Христа, вие разполагате с всичко необходимо, за да живеем християнски живот. Вие имате всичко необходимо, за да се счита за праведни пред Бога. Вие имате всичко необходимо, за да премине от този живот на земята, за да следващия живот в Рая.

Така че, ние виждаме, че е "в Христос" означава, че всичките ни грехове са измити под кръвта и ние се избави от властта на греха и наказанието на греха. Да бъдеш в Христос означава, че сме получили духовно благословение, защото на Исус Христос; и е в Христос означава, че ние не са лишени от всичко, което се отнася до нашето спасение и живот.

Да бъдеш "в Христос" е първата стъпка, за да има нов вас за новата година.

2. За да има нов вас за новата година, трябва да осъзнаете, че вие сте "ново създание." Второ Коринтяни 5:17 казва: "Затова, ако е някой в Христа, той е ново създание ..." Има много хора, християни, които живеят мизерно, непродуктивни и победени живот, просто защото те не осъзнават и прегръдка на факта, че тъй като те са в Христос, те са нови създания и е време за тях и направи старите начини и да започне живеят според тяхното стоене като дете на Бога.

Представете си един млад мъж, който е бездомен, разрошен, нечисто, и лошо. Той ходи по улиците моли за монети само за да получите да хапнем всеки ден. Един ден, един човек идва да го търси, докато седи на уличен ъгъл моли. Този човек му казва, че той всъщност е син на богат собственик на бизнес и, че баща му го иска да се прибере вкъщи, да получите живота си на пистата и да получат образование. Той казва на младия човек, че има достатъчно място за него в имението на баща си, и че всичко, което е необходимо - храна, дрехи и пари - ще се погрижа за него от този момент нататък. Сега, представете си, ако този беден млад мъж отказал да вземе баща си по този вид предлагане и реши да остане бездомен просяк.

Разбира се, че е нелепо. И все пак, това е, което много християни правят всеки ден. Те не живеят според статута им като последователи на Христос. Neil Т. Андерсън пише в книгата си, за разбиване, Робство, че Сатана може да "блокира ефективността на християнин, ако той може да ви заблуди да вярваш, че си нищо друго освен продукт на своето минало - предмет на греха, податливи на повреди, и контролирано от вашите навици. "той продължава да се каже," Сатана не може да направи нищо по въпроса си позиция в Христос, но ако може да ви заблуди да вярва това, което Писанието казва, не е вярно, ще живееш така, сякаш това не е вярно . "

Ако не знаеш, и прегръдка на факта, че вие сте ново създание в Христос, тогава никога няма да живеят като Христос, предназначени за вас, за да живеят. Вие няма да имате мощен, победоносен живот, които можете да имате. Вашият "Нова година" ще бъде същата като вашата "старата година." Без значение колко надежда и оптимистичен мислите за новата година, и без значение колко сте определи да направи новата година различно, дяволът ще ви напомня за всеки недостатъчност сте имали през последната година и годините преди. Той ще ви натоварят с вашите грехове и грешки при настъпването на Новата година и ако приемете неговите лъжи и вярвам, че това е просто начина, по който и да си, а след това ще премине през още една година на не живеят до пълния си потенциал като дете на Бог.

Аз съм тук, за да ви кажа, че не е нужно да бъде в робство на греха. Не е нужно да мине през още една година на същите грешки и извършване на същите грехове. Можете да имате нов вас за новата година, ако реализирате Постоянния като ново създание в Христос.

3. Да има ли ново за новата година, трябва да се направи всичко, 2 Коринтяни 5:17 казва, че "ако някой е в Христос, той е ново създание" стари неща. "; Старото премина; ето, всичко стана ново. "Те казват, че определението за невменяемост прави същите неща отново и отново и да очакваш различни резултати. Това е вярно. А ако искате различни резултати през новата година, ще трябва да спрем да правим същите стари неща, отново и отново. В Библията се казва, че ако сте в Христа, и ако сте ново създание, тогава старите неща трябва да се "премина." Какви са старите неща в живота си, които трябва да се направи през новата година?

Знаете ли лъжа последната година? Знаете ли пренебрегва молитва и четене на Божието слово изминалата година? Знаете ли, мамят и затварям си очите, за да имат своя път през изминалата година? Съпруги, бяхте ли неуважение към съпруга си през изминалата година? Съпрузи, да не си не успяват да любят жените си, както трябва през изминалата година? Деца, да не си се покоряват на родителите си през изминалата година? Каквото и да е направил през изминалата година, че имаш лоши резултати, трябва да се направи през новата година.

Забележете, този стих от Колосяни глава 3: "Но сега отхвърлете и вие всичко това: гняв, ярост, злоба, хулене, срамотно говорене от устата си. Легнете не един към друг, понеже сте съблекли вече стария човек с делата му. "

Ако искате да направите новата година страхотна година, трябва да се направи всичко от старите неща, които сте направили през последната година и в последните години, които направиха тази година лоша година. Дайте вашето минало на Бога чрез Исус Христос и Той ще се погрижи за това за вас.

Позволете ми да ви насърча да не само направи греховете и грешките от миналата година, но за да се учим от тях и да забравите за тях. Вярвам с цялото си сърце, че повече голове и прекрасни проекти никога не са били изпълнени, поради неспособността на хората да забравят миналото, отколкото за която и да е друга причина. Вие няма да постигнете много от всичко в новата година, ако позволите на ума да се спирам на греховете, проблеми, проблемите и неуспехите на миналото си.

В Исая 43:18, Бог заповяда на израилтяните да забравиш делата от миналото. Той каза: "Не си спомняйте предишните неща, Нито мислете за старото." Всъщност, самият Бог не помни греховете ни. Няколко стиха по-късно през същата глава той казва: "Аз, Аз съм, Който изтривам твоите престъпления заради Себе Си, и няма да си спомня за греховете ти." И така, ако Бог не помни греховете ни, не го правят смятате, че е най-добре за нас, за да направи същото?

Dennis DeHaan написа кратко стихотворение, което върви по този начин:

Да гледат назад вчера
Така че, пълна с неуспех и съжаление;
Гледаме напред и да се потърси Божията Порции
All греха призна трябва да забравяме.

Моят приятел, махнете старите грехове и неуспехите на миналото си. Учете се от тях и след това да забравите за тях, така че това следващата година може да бъде голям един, защото няма да има нова година за вас, ако няма ли ново за новата година.

Както ние затваряме днес, искам да говоря за тези от вас, които никога не са приели Исус Христос за свой Спасител. С други думи, не сте "в Христос" точно сега. Искам да ви покажа как можете да получите в Христос. Това е единственият начин можете да промените живота си отвътре навън.

Много велики хора от миналото и настоящето са говорили на Исус Христос и въздействието му били осигурени върху живота им.

Великият френски военни и политически лидер Наполеон Бонапарт казва: "Чудя се има предвид, че амбициозните мечти на себе си, Цезар и Александър трябва да е изчезнал безследно, а Judean селянин - Исус - би трябвало да може да се простират ръцете Му през вековете и контролира съдбите на хора и народи. "Скъпи приятели, можете да споделите с Исус Христос да отговаря за съдбата си, както добре.

Баскетбол голяма Julius "Dr. J "Erving каза:" Целта на живота е да се намери чрез като Христос в живота си, и да разбереш какво Неговият план е, и след този план. "

Бившият президент Джордж У. Буш каза: "Христос е най-великия философ: Той промени сърцето ми."

Теолог и историк Филип Шаф казва: "Без Христа, животът е като здрача с тъмна нощ напред; с Христос, това е зората на сутринта със светлината и топлината на пълен ден напред. "

Великият шотландски писател Робърт Луис Стивънсън каза: "Когато Христос дойде в моя живот, аз дойдох за добре дръжка кораб."

Британският писател и медии личността Малкълм Магъридж каза: "Мога да кажа, че никога не съм знаел каква радост беше като, докато аз се отказах стигане до щастието, или се грижи да живеят, докато аз избрах да умре. За тези две открития съм задължен на Исус. "

NFL куотърбек Сам Брадфорд каза: "Аз наистина не виждам причина, поради която не бих искал да имам връзка с Исус Христос. Искам да кажа, не само че той беше най-голямото човешко същество, които са ходели по земята, Той е всичко, което искам да се стремим. Той е всичко, което някой трябва да се е някога да се стремим. "

Световно известен евангелизатор Луис Палау каза: "Една среща с Исус Христос е достатъчно, за да можете да се промени, веднага, завинаги."

Исус Христос иска да промените днес. Той иска да ви направи нов човек от вътре на вън. Бог каза в Езекиил 36:26: A "ново сърце ще ти давам, и нов дух ще вложа вътре във вас, и, като отнема каменното сърце от плътта ви, и аз ще ви дам сърце от плът . "

Бог иска да постигне този вид промяна в живота си. Ето защо той е изпратил Своя Син Исус Христос, така че ние може да се спаси от греха и наказанието на греха. Библията казва в Йоан 3:16: "Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, та всеки, който вярва в Него, да не погине, но да има вечен живот."

Позволете ми да ви покажа как можете да приемем Исус Христос за свой Спасител днес.

На първо място, трябва да разберат, че си грешник, точно както аз съм, и че сте нарушили Божиите закони. Библията казва в Римляни 3:23: "Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога." Моля ви да разберете, че заради греховете ви, вие заслужавате вечно наказание в ада. Римляни 6:23 казва: "Заплатата на греха е смърт ... Това е едновременно физическа смърт в гроба и вечна духовна смърт в огненото езеро.

Как може да се спаси от смъртта? Римляни 10: 9,13 казва: "Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите, ще се спасиш ... За всеки, който призове името на Господи, ще се спаси. "

Ако вярвате, че Исус Христос е умрял на кръста за греховете си, беше погребан, и възкръсна от мъртвите, и искате да Му се доверим за вашето спасение днес, моля, молете се с мен тази проста молитва: Светият Отец Бог, аз осъзнавам, че съм съм грешник и че съм направил някои лоши неща в живота ми. Счупих си закони. Заради Исус Христос, моля да ми простиш за греховете си. Сега вярвам, с цялото си сърце, че Исус Христос е умрял за мен, беше погребан, и възкръсна. Господи Исусе, моля да влезе в сърцето ми и спаси душата ми и променя живота си днес. Амин.

Ако просто доверен Исус Христос за свой Спасител, а вие се молеше, че молитвата и това означаваше, от сърцето си, аз ви заявявам, че въз основа на Божието Слово, вие сега са запазени от Ада и сте на път към Небето. Добре дошли в семейството на Бога и поздравления за това най-важното нещо в живота и, че е получател на Исус Христос за свой Господ и Спасител. За повече информация, за да ви помогне да растат в новия си намери вяра в Христос, отидете на Gospel Light Society.com и прочетете "Какво да правя, след като въведете през вратата". Исус Христос казва в Йоан 10: 9, "Аз съм вратата:. От мен, ако влезе някой, ще бъде спасен, и ще влиза и излиза, и паша ще намира"

Бог те обича! Обичаме те! Нека Бог да ви благослови, и имат голямо Нова Година!