Choose another language. 

2 Korintasve 5:17 thotë, "Prandaj nëse dikush është në Krishtin, ai është një krijesë e re; gjërat e vjetra kanë shkuar; ja, të gjitha gjërat u bënë të reja. "

Çdo herë që një vit i ri rrotullon rreth, folks të fillojnë të mendojnë për gjëra që ata mund të ndryshojë në jetën e tyre. Disa njerëz thonë se ata janë duke shkuar për të humbur peshë dhe të fillojnë të hahet të shëndetshme. Të tjerët thonë se ata janë duke shkuar për të shkuar mbrapa në kolegj ose të dal nga borxhi. Disa thonë se ata janë duke shkuar për të shkruar një libër apo të fillojnë biznesin e tyre. Dhe të tjerët të angazhohen për të marrë të organizuar ose të shpenzimeve më shumë kohë me familjen dhe miqtë.

Fillimi i një viti të ri është me të vërtetë një rast i madh për të bërë një ndryshim në jetën tuaj. Unë besoj se Perëndia na jep shënuesit të tilla kohore si një mënyrë për ne për të ndaluar, të shikojnë prapa në jetën tonë, dhe për të identifikuar gjërat që ne mund të ndryshojë për të ardhmen. Megjithatë, shumë njerëz të përqëndrohet në duke e bërë vetëm jashtë ndryshime - ndryshimet që do të përmirësojë mënyrën se si ata duken, të përmirësuar standardin e tyre të jetesës, ose të përmirësuar mënyrën se si të tjerët të shohin ato. Unë besoj se ndryshimi më i mirë që ju mund të bëni është një ndryshim nga brenda jashtë - një ndryshim të zemrës, shpirtit dhe mendjes. Me fjalë të tjera, një ndryshim që sjell një të ri ju për vitin e ri. Për atje nuk mund të vërtetë të jetë një vit të ri për ju, nëse nuk ka asnjë të re ju për Vitin e Ri.

Pra, sot, unë dua të ndaj me ju nga Fjala e Perëndisë, se si ju mund të bëhet një i ri ju si ne kreu në vitin e ri. Në kapitullin e dytë Korintasve 5, Pali është duke shkruar për besimtarët Korinthit rreth implikimeve të vdekjes së Krishtit. Ai thekson se Krishti vdiq për "të gjithë njerëzit", kështu që çdokush mund të ketë një jetë të re me anë të Jezu Krishtit. Për shkak të vdekjes së Krishtit, shpëtimi nuk ishte i kufizuar për të Judenjve, por u hap për të gjithë. Ky është një lajm i mirë për ne sot, sepse ajo na lejon të dimë se dikush mund të ketë një ndryshim të madh në jetën e tyre përmes fuqisë së Ungjillit të Zotit Jezu Krisht.

Shumë njerëz kanë gjetur jetë të re në Krishtin. Disa njerëz të famshëm që ti ke dëgjuar, të tilla si: këngëtar Carrie Underwood, duke fituar Super Bowl-trajneri i futbollit Tony Dungy, lojtar NBA Kevin Durant, shkrimtar dhe lajm komentator Kirsten Fuqitë, aktor Bler Underwood, atlet olimpik Brady Ellison, medaljen e artë olimpike Sanya Richards-Ross, dhe kampion turne golfi PGA Webb Simpson, të gjithë kanë deklaruar se personi që e bëri dallimin më të madh në jetën e tyre është Jezu Krishti.

Bler Underwood tha: "Unë jam një i krishterë. Unë besoj se Perëndia ka një plan. Unë besoj se ai nuk do të na lënë të varur. Si një njeri, unë nuk kam të gjitha përgjigjet. Të jesh në gjendje për ta kthyer çështjet mbi të një veprat më të larta të energjisë për mua. "

Tony Dungy tha: "Ju kurrë nuk do të merrni kudo në sport ose në jetë deri sa të bëhet i bindur për të vërtetën e ungjillit të Jezu Krishtit. Ju mund të bëhet një atlet profesional ose kanë famë dhe e bukur makina dhe shtëpi të bukur dhe një shumë të holla, por ajo që ju do të gjeni është se të gjitha që stuff shkon larg goxha shpejt. Ju duhet të kuptoni se Krishti vdiq për mëkatet tona, dhe se Ai vdiq jo vetëm për të qenë Shpëtimtari ynë, por në mënyrë që ai të mund të jetë në qendër të jetës sonë. "

Kirsten Powers tha: "Unë nuk mund të vërtetë të ndjehen si unë kishte ndonjë kurajo kur unë u bë një i krishterë; Unë vetëm i dha në unë nuk ishte i guximshëm.; Nuk kisha ndonjë zgjedhje. I mbajtur duke u përpjekur të mos besoj, por unë thjesht nuk mund të shmanget duke pranuar Krishtin. "

Lojtar NBA Kevin Durant tha: "Unë besoj dashurinë e Perëndisë për mua, vdekjen sakrifikuese të Jezus për mëkatet e mia, dhe hirin e Tij, e jo veprat e mia të mira, janë ato që kursen mua. Që e poshtëron mua dhe më bën të adhurojnë Atë. Unë gjithashtu besoj Qielli është i rezervuar për mua dhe që më e mirë është ende për të ardhur. Unë kam shtuar një tatuazh të thjeshtë në dore time që thotë, të jetojnë përjetësisht. Fjala e Perëndisë thotë se kjo është ajo ku ne jemi duke kryesuar gjithë. Dhe unë dua të fillojnë të jetojnë me këtë perspektivë të përjetshme në çdo gjë që bëj tani. "

Grammy çmim-fituese këngëtarja Carrie Underwood ka thënë: "këngët e mia janë fokusuar ndonjëherë në Perëndinë, Jezusin dhe besimit. Çdo e mërkurë, burri im dhe unë kemi një grup studimor me miqtë tanë. I shkojnë në kishë. Ne përpiqemi për të kushtojnë kohë në mëngjes për të thënë një lutje. "

Medaljen e artë olimpike Sanya Richards-Ross tha: "Ka shumë vargje kuptimplota në Bibël, por një unë them për veten time më shpesh është:" Unë mund të bëj gjithçka me anë të Krishtit që më forcon! 'Kjo është my favorite sepse në rrugën e duhur , Unë jam zakonisht duke u përpjekur për të bërë gjëra që kanë qenë të rrallë bërë para. Unë e di se kjo është vetëm Perëndia që më jep forcë për të përmbushur këto gjëra. "

Ne mund të shkojnë më me shumë shembuj. Por unë dua që ju të dini se ju mund të bashkohet i pëlqen të këtyre dhe shumë njerëz të tjerë duke i lejuar Jezu Krishti për të bërë një të ri ju për vitin e ri dhe për jetën tuaj më gjerë. Si mund të ndryshim i tillë të ndodhë?

1. Para së gjithash, që të ketë një të ri për vitin e ri, ju duhet të jetë "në Krishtin." Vargu 17 fillon me ", prandaj nëse dikush është në Krishtin ..." Fjala greke për "ne" do të thotë që të jetë në një "pozicion fiks 'ose të' banojë brenda limiteve të caktuara". Çfarë do të thotë të jetë në Krishtin? Duke qenë në Krishtin tregon pozitën e besimtarit pasi ai ose ajo i ka pranuar Jezus Krishtin si Shpëtimtarin e tyre. Përjashtim të rastit kur ju jeni në Krishtin, ju nuk mund të ketë një mënyrë jetese të re ose një mentalitet të ri.

Termi 'në Krisht' ose 'në Të "është përdorur disa herë në Dhiatën e Re për të përshkruar pozitën dhe përfitimet që besimtari ka. Njoftim Efesianëve 1: 7. Ky ajet na tregon se "Në të ne kemi shpengimin me anë të gjakut të tij, faljen e mëkateve sipas pasurivë së hirit të tij ..." Ne e shohim këtu se në qoftë se ju jeni në Krishtin, mëkatet e tua të janë larë në gjakun e qengjit. Duke vdekjes së Krishtit, dhe për shkak të hirit të Perëndisë, ju jeni shpenguar ose çliruar nga mëkati dhe dënimin e mëkatit që është Ferr.

Së dyti, vini re Efesianëve 1: 3. Ky ajet thekson se Perëndia "na bekoi me çdo bekim frymëror në vendet qiellore në Krishtin ..." Nëse ju jeni në Krishtin, ju keni bekimet shpirtërore që ju nuk do të ndryshe të ketë. Ju lutem vini re këtu se kjo nuk është duke folur për bekimet materiale. Duke qenë në Krishtin nuk do të thotë që ju do të keni një shtëpi të madhe apo një makinë të shtrenjtë. Por ju do të keni bekime shpirtërore të tilla si paqe që ia tejkalon çdo zgjuarësie, hare e patregueshme, besimit në mes të stuhive të jetës dhe shpresën e qiellit në mes të dëshpërimit. Matthew Henry tha: "bekimet shpirtërore dhe qiellore janë bekimet më të mira; me të cilat ne nuk mund të jetë i varfër. "

Tani, vini re Kolosianëve 2:10: "Dhe ju keni marrë plotësinë në të, e cila është kreu i çdo principate e pushteti." Çfarë do të thotë të jetë e plotë "në Krishtin"?Fjala greke për "përfunduar" do të thotë për të "jetë i plotë" apo të "plotësoj". Me fjalë të tjera, nëse ju jeni në Krishtin, ju keni gjithçka që ju duhet për të jetuar jetën e krishterë. Ju keni gjithçka që ju duhet për të konsiderohet i drejtë në sytë e Perëndisë. Ju keni gjithçka që ju nevojitet për të kaluar nga kjo jetë në tokë për jetën e ardhshme në Qiell.

Pra, ne shohim se të qenit "në Krishtin" do të thotë se të gjitha mëkatet tona janë larë në gjak dhe ne jemi të çliruar nga pushteti i mëkatit dhe dënimi i mëkatit. Duke qenë në Krishtin do të thotë se ne kemi marrë bekime shpirtërore për shkak të Jezu Krishtit; dhe duke qenë në Krishtin do të thotë se ne nuk mungojnë në çdo gjë që ka të bëjë me shpëtimin dhe jetën tonë.

Duke qenë "në Krishtin" është hapi i parë për të pasur një të ri ju për vitin e ri.

2. Të ketë një i ri ju për vitin e ri, duhet të kuptojë se ju jeni një "krijesë e re.", Thotë dyti Korintasve 5:17, "Prandaj nëse dikush është në Krishtin, ai është një krijesë e re ..." Ka shumë krishterët që jetojnë mjerueshme, joproduktiv, dhe mundën jetën thjesht sepse ata nuk e kuptojnë dhe përqafojnë faktin se pasi që ata janë në Krishtin, ata janë krijesa të reja dhe se është koha për ta për të vënë larg mënyrat e vjetra dhe të fillojnë të jetuarit sipas pozitën e tyre si fëmijë të Perëndisë.

Imagjinoni një të ri i cili është i pastrehë, e çrregullt, e papastër, dhe të varfër. Ai ecën në rrugët lypur për monedha të vetëm për të marrë një pickim për të ngrënë çdo ditë. Një ditë, një njeri vjen në kërkim të tij pasi ai është ulur në lypur qoshe rruge. Ky njeri tregon atij se ai është në të vërtetë djali i një pronari të pasur të biznesit dhe se babai i tij kërkon që ai të vijë në shtëpi, të marrë jetën e tij në rrugën e duhur, dhe për të marrë një arsim. Ai i thotë të riut se ka shumë vend për atë në rezidencë e babait të tij dhe se çdo gjë që ai ka nevojë - ushqimin, veshmbathjen, dhe para - do të marrë kujdesin e nga ky moment. Tani, imagjinoni nëse ky njeri i varfër i ri nuk pranoi të marrë babain e tij deri në atë lloj të ofertës dhe vendosi të mbetet një lypës të pastrehë.

Sigurisht që është qesharake. Megjithatë, kjo është ajo që shumë të krishterë të bëjmë çdo ditë. Ata nuk jetojnë sipas statusit të tyre si ndjekës të Krishtit. Neil T. Anderson shkruan në librin e tij, skllavëria Breaker, se shejtani mund të "bllokojë efektivitetin e një të krishteri në qoftë se ai mund të të mashtrojë duke besuar se ju nuk janë gjë tjetër por një produkt të kaluarën tuaj - subjekt i mëkatit, të prirur për dështim, dhe kontrolluar nga shprehitë tuaja. "Ai vazhdon të thotë:" shejtani nuk mund të bëjë asgjë në lidhje me pozitën tuaj në Krishtin, por në qoftë se ai mund të të mashtrojë për të besuar atë që Shkrimi thotë nuk është e vërtetë, ju do të jetojnë sikur kjo nuk është e vërtetë . "

Nëse ju nuk e kuptojnë dhe përqafojnë faktin se ju jeni një krijesë e re në Krishtin, atëherë ju kurrë nuk do të jetojnë si Krishti destinuara për ju për të jetuar. Ju nuk do të ketë të fuqishme, jetë fitimtare që ju mund të keni. "Viti i ri" do të jetë i njëjtë me tuaj të "vitit të vjetër." Pa marrë parasysh se sa shpresëdhënës dhe optimist ju ndjeheni për Vitin e Ri, dhe pa marrë parasysh se sa ju të përcaktuar për të bërë vitin e ri ndryshe, djalli do të ju kujtoj të çdo dështimi i keni pasur në vitin e kaluar dhe vitet para. Ai do të barrë ju me mëkatet tuaja dhe gabimet në fillimin e vitit të ri dhe në qoftë se ju të pranoni gënjeshtrat e tij dhe besoj se kjo është vetëm mënyrë ju jeni, atëherë ju do të shkoni nëpër një vit tjetër e nuk jetojnë deri në potencialin tuaj të plotë si një fëmijë i Perëndisë.

Unë jam këtu për t'ju thënë se ju nuk duhet të jenë skllevër të mëkatit. Ju nuk duhet të kalojnë nëpër një vit tjetër për të bërë të njëjtat gabime dhe kryerje të njëjtat mëkate. Ju mund të keni një të ri për vitin e ri në qoftë se ti e kupton gjendjen tuaj si një krijesë e re në Krishtin.

3. Të ketë një të ri për vitin e ri, ju duhet të vënë larg të gjitha 2 Korintasve 5:17 thotë se "nëse dikush është në Krishtin, ai është një krijesë e re" gjëra të vjetra. "; Gjërat e vjetra kanë shkuar; ja, të gjitha gjërat u bënë të reja. "Ata thonë se përkufizimi i marrëzi po bën të njëjtat gjëra pa pushim dhe presim rezultate të ndryshme. Kjo është e vërtetë. Dhe në qoftë se ju dëshironi rezultate të ndryshme në vitin e ri, ju keni për të ndaluar duke bërë të njëjtat gjëra të vjetra pa pushim.Bibla thotë se në qoftë se ju jeni në Krishtin, dhe në qoftë se ju jeni një krijesë e re, atëherë gjërat e vjetra duhet të "ndërroi jetë." Cilat janë gjërat e vjetra në jetën tuaj që ju duhet për të vënë larg në vitin e ri?

A ju gënjejë këtij viti të kaluar? A e keni lënë pas dore namazin dhe e lexuar fjalën e Perëndisë këtë vit e kaluara? A ju mashtrojnë dhe bashkëpunoj për të pasur rrugën tuaj këtë vit të fundit? Gratë ishin të pasjellshëm me burrin tuaj këtë vit të fundit? Ju, burra, e ju nuk i doni gratë tuaja si ju duhet këtë vit të fundit? Fëmijët, a ju kundërshtoj prindërit tuaj vitin e kaluar? Çfarëdo që ju bëri në vitin e kaluar që të ju marrë rezultate të këqija, ju duhet të vënë larg në vitin e ri.

Vini re këtë ajet nga kapitulli Kolosianëve 3: "Por tani hiqni edhe ju të gjitha këto; zemërimi, mërinë, ligësinë, blasfemia e pandershme nga goja juaj. Gënjeshtra e jo njeri tjetrit, e dihet se ju e zhveshët njeriun e vjetër me veprat e tij. "

Nëse ju doni të bëni vit i ri një vit i madh, ju duhet të vënë larg të gjitha gjërat e vjetra që ju bëri në vitin e kaluar dhe në vitet e fundit që e bëri atë vit një vit i keq. Dërgo kaluarën tuaj për Perëndinë, në Jezu Krishtin dhe Ai do të kujdeset për atë për ju.

Më lejoni të ju inkurajoj për të jo vetëm të vënë larg mëkatet dhe dështimet e vitit të kaluar, por për të mësuar prej tyre dhe të harrojmë për ta. Unë besoj me gjithë zemër se më shumë gola dhe projekte të mrekullueshme kurrë nuk janë përfunduar për shkak të pamundësisë së njerëzve për të harruar të shkuarën sesa për ndonjë arsye tjetër. Ju nuk do të kryejnë shumë e asgjë në vitin e ri, nëse ju lejojnë mendjen tuaj për të ndalem në mëkatet, problemet, problemet, dhe dështimet e kaluara juaj.

Në Isaia 43:18, Perëndia urdhëroi bijtë e Izraelit që të harroni gjërat e së kaluarës. Ai tha: "Mos kujtoni më gjërat e kaluara, mos shqyrtoni më gjërat e lashta." Në fakt, vetë Perëndia nuk e mbaj mend mëkatet tona. Një disa vargje më vonë në të njëjtin kapitull, thotë ai, "unë, unë vetë, jam ai që blotteth nga shkeljet e tua për hirin tim, dhe nuk do t'i mbaj mend mëkatet e tua." Pra, në qoftë se Perëndia nuk i mbaj mend mëkatet tona, nuk bëjnë ju mendoni se është më mirë për ne që të bëjnë të njëjtën gjë?

Dennis DeHaan shkroi një poemë të vogël që shkon si kjo:

Kthyer as kokën prapa në dje
Pra, plot e dështimit dhe keqardhje;
Shiko përpara dhe të kërkojë way- e Perëndisë
Të gjitha mëkat rrëfeu ju duhet të harroni.

Miku im, të vënë larg mëkatet e vjetra dhe dështimet e kaluara juaj. Mëso prej tyre dhe pastaj të harrojmë rreth tyre kështu që këtë vit i ardhshëm mund të jetë një njeri i madh, sepse nuk do të ketë vit i ri për ju në qoftë se nuk ka asnjë të re të për vitin e ri.

Si ne mbyllim sot, unë dua të flas për ata që kurrë nuk kanë pranuar Jezus Krishtin si Shpëtimtarin tuaj. Me fjalë të tjera, ju nuk jeni "në Krishtin" e drejtë tani. Unë dua të ju tregojnë se si ju mund të merrni në Krishtin. Kjo është mënyra e vetme që ju mund të ndryshojë jetën tuaj nga brenda jashtë.

Shumë njerëz e madhe e kaluara dhe e tashmja kanë folur për Jezu Krishtin dhe ndikimi që ai ka pasur në jetën e tyre.

I madh ushtarak francez dhe udhëheqës politik Napoleon Bonaparti ka thënë: "Çuditëm që ndërsa ëndrrat ambicioze të veten time, Cezari, dhe Alexander dashur të zhduk në ajër, një fshatar Judesë - Jezusi - duhet të jetë në gjendje të shtrihet duart përgjatë shekujve dhe kontrollojnë fatet e njerëzve dhe të kombeve. "i dashur mik, ju mund të le Jezu Krishti të jetë përgjegjës për fatin tuaj si.

Basketball Julius i madh "Dr. J "Erving tha:" Qëllimi i jetës është që të gjendet përmes të kesh Krishtin në jetën tuaj, dhe të kuptuarit se çfarë plani i Tij është, dhe duke ndjekur këtë plan. "

Ish presidenti George W. Bush tha: "Krishti është filozof i madh: Ai e ndryshoi zemrën time."

Teolog dhe historian Philip Schaff ka thënë: "Pa Krishtin, jeta është si muzg me natën e errët përpara; me Krishtin, ai është agimi i mëngjesit me dritën dhe ngrohtësinë e ditë të plotë përpara. "

Shkrimtari i madh skocez Robert Louis Stevenson ka thënë: "Kur Krishti erdhi në jetën time, unë erdhi si një anije të mirë-trajtuar."

British shkrimtar dhe media personalitet Malcolm Muggeridge tha, "Unë mund të them se unë kurrë nuk e dinte se çfarë gëzimi ishte si deri sa unë i dha dorë ndjekur lumturinë, apo kujdesej për të jetuar deri sa unë zgjodhi për të vdekur. Për këto dy zbulime unë jam mirënjohës për të Jezusit. "

NFL qendërmbrojtës Sam Bradford tha: "Unë vërtet nuk shoh ndonjë arsye pse ju nuk do të duan që të ketë një marrëdhënie me Jezu Krishtin. Unë do të thotë, jo vetëm që ishte Ai qenia më e madhe e njeriut për të ndonjëherë ecin në tokë, Ai është çdo gjë që unë dua të përpiqen për të. Ai është gjithçka që dikush duhet të ndonjëherë duan të përpiqen për të. "

Me famë botërore evangjelist Luis Palau tha, "Një takim me Jezu Krishtin është e mjaftueshme për të ndryshuar ju, menjëherë, përgjithmonë."

Jezu Krishti dëshiron të ndryshojë ju sot. Ai dëshiron të ju bëjë një person të ri nga brenda jashtë. Perëndia i tha në Ezekieli 36:26: Një "zemër të re dhe unë do t'ju jap, dhe një shpirt të ri do të shtie brenda jush dhe unë do të të heq zemrën prej guri nga mishi juaj, dhe unë do t'ju jap një zemër prej mishi . "

Perëndia dëshiron të sjellë në lidhje me këtë lloj të ndryshim në jetën tuaj. Kjo është arsyeja pse ai dërgoi Birin e Tij Jezu Krishtin në mënyrë që ne mund të ruhen nga mëkati dhe dënimi i mëkatit.Bibla thotë tek Gjoni 03:16: "Sepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin e tij lindur vetëm, që kushdo që beson në të, të mos humbasë, por të ketë jetë të përjetshme."

Më lejoni të ju tregojnë se si ju mund të pranoni Jezus Krishtin si Shpëtimtarin tuaj sot.

Para së gjithash, ju duhet të kuptoni se ju jeni një mëkatar, ashtu si unë jam, dhe se ju keni thyer ligjet e Perëndisë.Bibla thotë tek Romakëve 3:23: "Sepse të gjithë mëkatuan dhe u privuan nga lavdia e Perëndisë." Ju lutem të kuptojnë se për shkak të mëkateve të tua, ti meriton të ndëshkohet përjetshme në ferr. Romakëve 6:23 thotë se "paga e mëkatit është vdekja ... Kjo është si vdekja fizike në varr dhe vdekjes së përjetshme shpirtërore në liqenin e zjarrit.

Si mund të jetë i shpëtuar nga kjo vdekje? Romakëve 10: 9,13 thotë: "Sepse, po të rrëfesh me gojën tënde Zotin Jezus, dhe po të besosh në zemrën tënde se Perëndia e ngjalli prej së vdekurish, do të shpëtohesh ... Kushdo që do ta thërrasë emrin e Zoti do të shpëtojë. "

Nëse besoni se Jezu Krishti vdiq në kryq për mëkatet tuaja, u varros dhe u ringjall nga të vdekurit, dhe ju doni të besojmë Atij për shpëtimin tuaj sot, ju lutem lutuni me mua këtë lutje të thjeshtë: e Shenjtë Atin Perëndi, unë të kuptojë se unë jam një mëkatar dhe që i kam bërë disa gjëra të këqija në jetën time. Unë kam thyer ligjet tuaja. Për hir të Jezu Krishtit, ju lutem të më falë mëkatet e mia. Unë tani besoj me gjithë zemrën time që Jezu Krishti vdiq për mua, u varros dhe u ringjall. Zoti Jezus, eja në zemrën time dhe për të shpëtuar shpirtin tim dhe për të ndryshuar jetën time sot. Amen.

Nëse ju vetëm besuar Jezus Krishtin si Shpëtimtarin tuaj, dhe ju lut se lutja dhe ka dashur që nga zemra juaj, unë ju deklaroj atë në bazë të Fjalës së Perëndisë, ju jeni të shpëtuar tani nga ferr dhe ju jeni në rrugën tuaj për Qiell. Mirë se vini në familjen e Perëndisë dhe urime për të bërë gjëja më e rëndësishme në jetë dhe se është duke marrë Jezu Krishtin si Zotin tuaj dhe Shpëtimtar. Për më shumë informacion për t'ju ndihmuar të rritet në të ri gjeti besimit tuaj në Krishtin, të shkojnë për të Ungjillit lehta Society.com dhe të lexoni "Çfarë duhet të bëni Pas Ju Shkruani Nëpërmjet Door". Jezu Krishti tha tek Gjoni 10: 9, "Unë jam dera:. Me mua nëse dikush hyn në, ai do të shpëtohet, dhe do të shkoj në dhe jashtë, dhe të gjejë kullotë"

Perëndia ju pëlqen! Ne ju duam! Zoti ju bekoftë, dhe të ketë një të madh Vitin e Ri!