Choose another language. 

Oživitev družino, Revive cerkev, prebuditi Nation, o Gospod # 322
Jezus: Sodnik Cerkve To Dopušča Duha Izebeli, 3. del

Homilija je "kratek pogovor na versko ali moralno temo; a običajno kratko pridigo;. Predavanje ali diskurz ali bibličnega temo"
 
V našem nizu pridig iz knjige Efežanom, smo se osredotočili na oživljanje krščanske družine. Zdaj pa sem si delijo verz-by-verz serijo kratkih sporočil iz knjige Razodetja, posebej usmerjena v oživitev cerkev. Če je naša država se prebudil, mora biti družina in cerkev se prvič oživela.
 
BESEDILO: Razodetje 2: 18-21:
 
18 In angelu cerkve v Tiatiri napišite; To pravi Sin Božji, kdo je oči, kot reče plamen ognja, in noge so kot fino brona;

19 Vem za tvoja dela, in dobrodelnost, in storitev, ter vero in tvojo potrpežljivost, in tvoja dela; in nazadnje, da je več kot prvi.

20 Ne glede Imam nekaj stvari proti tebi, ker si sufferest to žensko Jezebel, kar sama kliče po prerokinjo, za poučevanje in zapeljati svoje služabnike, da se zavežejo nečistovali, in jesti stvari žrtvovali k malikom.

21 In dal sem ji prostor, da se pokesajo svojega nečistovanja; in se ni pokesal.

----

A.T. Pierson je dejal, "Vrhovni test storitve je to:? Za koga to počnem veliko, da pokličete storitev za Kristusa ni taka sploh ... Če to počnemo za Kristusa, ne sme skrbeti za prehrano plačilo ali celo priznanje . "

Leonard Ravenhill je dejal: "To je moje slovesno prepričanje, da je najbolj slavno uro cerkve je še, da se bo rodil. Vsi junaki vere še ni na seznamu. Vsa poglavja iz cerkve," pošteno kot luno, kot izhaja sonce in strašna kakor vojske z zastavami, "še ni bila napisana. največje izkorišča vere še treba storiti."

V svoji knjigi, The Ten Greatest oživitev mest Ever, Elmer Kraji in delež Douglas Porter pri nas: ""

----

Jezus je nekaj visokih besed pohvale za cerkve v Tiatiri. On pravi: "Vem za tvoja dela, in dobrodelnost, in storitev, ter vero in tvojo potrpežljivost." Do sem zdaj, v tej seriji pisem, je Jezus pohvalil nima cerkev zgolj na podlagi njegovih del. Pomembno je, da ta pripomba gre za najmanjši cerkev v enem od najmanjših mest, nam pove, da cerkev ni treba biti velik, da bi lahko vplivalo na Gospoda. Ne gre samo za količino storitev, ki je Jezus išče, ampak kakovost storitev, in se zdi, kot je cerkev v Tiatiri tako v lopate.

Jezus jih hvali za njihovo delo in njihove storitve na njem, da se med seboj in v svet. To zveni kot neke vrste cerkve, ki je imel vsak službo mogočim - ljudsko kuhinjo, dnevno varstvo, bolnišnicah obiskov, afterschool oskrbe, shramba hrane, in še več. Bili so zaposleni za Gospoda. Ampak, kar je še pomembneje, vse dobro delo je zavito v Kristusu duhu dobrodelnosti, vere in potrpežljivosti. Imeli ljubezen do Gospoda in soljudi. Imeli so vero, da bi Bog prinesel pozitivne rezultate iz svojih prizadevanj. In so imeli potrpljenje, saj so čakali na Gospoda in kot se obravnava z frustracij, napak in slaba stran ljudi v njihovi skupnosti. Cerkev danes lahko naučijo iz svojih npr. Mi čast Kristusa ne le z našega dela, vendar je s tem naše delo v duhu ljubezni, vere in potrpežljivosti.

Končno smo opazili eno drugo točko pohvale, da ima Gospod za cerkev na Tiatiri. Ne samo, da so delali dobro delo, vendar je njihovo delo je bilo povečanje v ukrep. Jezus pravi, da je videl, kako so cerkve v zadnji del večji od svojih nekdanjih del. Ta cerkev ni bila raste utrujen v dobro delaš ali pridobivanje "dobrodelne utrujenost", kot ga imenujemo danes. Bili so na ogenj v njihovi službi Gospodu, in dobili bolj vroča in bolj vroča s časom. Številne cerkve in kristjani posebej, morali priti nazaj v življenje bogato kakovosti storitev za Gospoda. Morali bi se iščejo načine, da služijo namesto da bi poskušali narediti čim manj. Bog določi naša srca v plamenih za njega in za njegovo svetu.

Naš odnos bi moral biti tak, izražena v tej pesmi Theodore zbornice:

Jaz sem tvoj služabnik, Jahve, svojega Boga,
in bo do dneva, ko umrem -
Ne glede na bolečine, ki sem trpijo,
ni važno, solze, da sem jokala

V vedoč, da imate moj hrbet,
medtem ko imajo srce v roki,
Obljubim, da bom naredil vse, kar rečeš.
Bom glavo Vaš dve veliki ukazov.

Vem, da nisem Jezus;
Nisem Mojzes, David, ali Paul.
Ampak obljubim, da bom po svojih najboljših močeh
da bi si mi vse in vsi.

Jaz bom cel svet okoli vas,
Tvoj Sin in Sveti Duh preveč.
Bom vsem pokazati, kako super ste
obilica mojega storitev za vas.

Naj molijo.

Zdaj, če ne veste, Gospoda Jezusa Kristusa kot Odrešenika, prosim, ne pozabite, da je Sveto pismo pravi: "Veruj v Gospoda Jezusa Kristusa in boš rešen." Najprej, razumem, da si grešnik in da je plačilo za greh smrt in pekel. Toda Bog poslal Jezusa Kristusa za nas umrl na križu za svoje grehe. Pokopali so ga, in od mrtvih vstal, ki jih je moč Boga, tako da se lahko rešil smrti in pekla. Rimljani 10:13 pravi: "Kdor bo klical Gospodovo ime, bo rešen."

Če mislite, da je Jezus Kristus umrl na križu za svoje grehe, je bil pokopan, in vstal od mrtvih, in želite, da mu zaupate vaše odrešenje danes, si molil z mano to preprosto molitev: Sveti Oče Bog, sem spoznala, da sem sem grešnika in da sem naredil nekaj slabih stvari v mojem življenju. Za Jezusa Kristusa voljo, prosim odpusti mi moje grehe. Zdaj verjamem z vsem srcem, da je Jezus Kristus umrl zame, je bil pokopan, in vstal. Gospod Jezus, prosim, pridi v moje srce in shranite svojo dušo in spremeniti svoje življenje danes. Amen.
 
Če si zaupal Jezusa Kristusa kot svojega Odrešenika in si molil to molitev in je mišljeno iz srca, izjavljam, da vas ta temelji na Božjo besedo, so si zdaj rešil pekla in ste na poti do nebes. Dobrodošli v družino Boga! Čestitamo vam za zaupanje Jezusa Kristusa kot vaš Gospoda in Odrešenika. Opravili ste najbolj pomembna stvar v življenju. Za več informacij, da vam pomaga rasti v novo pridobljeno veri v Kristusa, pojdite na Gospel svetlobe Society.com in se glasi "Kaj storiti, ko vnesete skozi vrata". Jezus Kristus je rekel v Janezu 10: 9, »Jaz sem vrata, ki jih mi, če kdo začne v, je treba shraniti, in noter in ven in bo našel pašo.«

Bog te ljubi. Ljubimo te. In Bog vas blagoslovi.