Choose another language. 

Оживети Фамили, оживи цркву, Авакен тхе Натион, Господе # 322
Исус: Судија цркве која подноси Духа Језебел, део 3

Беседа је "кратак разговор на верској или моралном тему; а обично кратко проповеди;. Предавање или говор или на библијске теме"
 
У нашој серији Омилија из књиге Ефесцима, фокусирали смо се на оживљавању хришћанске породице. Сада, ја деле стих по стих серију кратких порука из књиге Откривења, посебно усмерена на оживљавању цркву. Ако наша земља треба да се пробуди, породица и црква мора прво да се обновљен.
 
ТЕКСТ: Откривење 2: 18-21:
 
18. И анђелу Цркве у Тијатирског напиши: Ово говори Син Божији, који има своје очи као пламен огњени, а ноге су као фине бронзе;

19 Знам твоја дела, и милостињу и услуга и веру, и твоје трпљење, и твоја дела; а последњи да буде више него први.

20 Без обзира Имам пар ствари против тебе, што трпиш жену Језебел, која сама себе назива пророчица, да учи и заводи моје слуге да блудно греше, и да једе идолске жртве.

21 Дао сам јој време да се покаје од њеног блуда; а она није покајала.

----

А.Т. Пирсон је рекао, "Врховни тест службе је ово? За кога ја радим ово много да зовемо служба Христу и није тако уопште ... Ако се ово ради за Христа, нећемо брига за људску награду или чак препознавање . "

Леонард Рејвенхил рекао, "То је моја свечана уверење да најславнијих час цркве тек треба да се роди. Све хероји вере још увек нису наведени. Све поглавља цркве," лепа као месец, чиста као сунце, страшна као војска са заставама, "још увек није написан. najveće подвиге вере тек треба да се уради."

У својој књизи, десет највећих препород Евер, Елмер Градови и Даглас Роом поделите са нама: ""

----

Исус има неке велике речи хвале за цркве у Тијатири. Он каже: "Знам твоја дела, и милостињу и услуга и веру, и твоје стрпљење." До сада сам, у овој серији писама, Исус је похвалио нема цркву само на основу својих радова. Значајно је да је овај коментар иде у најмањем храму у једној од најмањих градова, нам говори да црква не мора да буде велика да би утицај за Господа. То није само количина услуга које Исус тражи, али квалитет услуга, и изгледа као да је црква у Тијатири има иу пика.

Исус их хвали за њиховог рада и услуга према Њему, да једни друге, и за свет. Ово звучи као врста цркве која је имала све министарство замислити - кухињи, јаслице, болнице посете, афтерсцхоол неге, хране остава, и још много тога. Они су били заузети за Господа. Али, што је још важније, сви њиховог доброг рада је умотана у Христу духу добротворне сврхе, вере и стрпљења. Они су имали љубав према Господу и својим ближњима. Они су имали веру да ће Бог донети позитивне резултате од својих напора. И они су имали стрпљења док су чекали на Господа и као они бавили са фрустрацијама, грешке, и мана људи у својој заједници. Црква данас могу да науче из њиховог примера. Ми поштујемо Христа, не само од стране наших радова, али радимо свој посао у духу љубави, вере и стрпљења.

Коначно, приметили смо једну другу тачку хвале да је Господ има за цркву у Тијатири. Не само да су они радили добар посао, али њихов рад је у порасту у мери. Исус каже да је видио како потоње ради у цркви су већи од њихових бивших радова. Ова црква није била у порасту уморан добро ради или се "добротворни умор" како га ми зовемо данас. Они су били у пламену у њиховој служби Господу, и постаје све топлији и топлији са временом. Многе цркве и хришћани појединачно, потребно је да се врати у живот богатог квалитета услуга за Господа. Требало би да траже начине да служе уместо да урадимо што је мање могуће. Нека Бог је наше срце у пламену за њега и његов свет.

Наш став треба да буде тако изражен у овој песми Тхеодоре Цхамберс:

Ја сам твој слуга, Господе, Боже мој
и да ће бити до умрем -
Без обзира на бол да патим,
без обзира на сузе које плачем

Знајући да сте моја леђа,
држећи моје срце у руци,
Обећавам да ћу учинити све што сте рекли.
Ја ћу кренути Иоур два велика команде.

Сада, знам да нисам Исус;
Ја нисам Мојсије, Давид и Пол.
Али обећавам да ћу се потрудити
да ли ти мој дати све и сви.

Рећи ћу цео свет око вас,
Ваш Син и Свети Дух превише.
Ја ћу показати свима како супер си
од обиља свог услугу за вас.

Помолимо се.

Сада, ако не знате Господа Исуса Христа као Спаситеља, имајте на уму да Библија каже: "Веруј у Господа Исуса Христа и бићеш спасен." Прво, разуме, да си грешник и да је плата за грех је смрт и пакао. Али Бог је послао Исуса Христа да умре на крсту за своје грехе. Сахрањен је, и он је устао из мртвих силом Божијом, тако да можете бити сачуван од смрти и пакла. Римљанима 10:13 каже: "Јер ко ће призове име Господње биће спасен."

Ако верујете да је Исус Христ умро на крсту за своје грехе, да је сахрањен, и устао из мртвих, и желите да му верујемо за своје спасење данас, молим те моли се са мном ову једноставну молитву: Свети Отац Бог, схватам да сам сам грешник и да сам урадио неке лоше ствари у мом животу. За Исуса Христа ради, опрости ми моје грехе. Сада верујем да са свим срцем да је Исус Христ умро за мене, био сахрањен, и васкрсао. Господе Исусе, молим те у моје срце и сачувати своју душу и променити данас свој живот. Амин.
 
Ако сте само веровали Исуса Христа као свог Спаситеља, и молио молитву и значило је из свог срца, Изјављујем да ти то засновано на Реч Божију, сада сте спасени из пакла и ви сте на путу ка небу. Добро дошли у породицу Бога! Честитамо на верујући Исуса Христа као свог Господа и Спаситеља. Учинили сте најважнију ствар у животу. За више информација да вам помогне у вашем новопронађеном вере у Христа, идите на Госпел Лигхт Социети.цом и гласи: "Шта да урадите када уђете у Кроз врата". Исус Христ је рекао у Јовану 10: 9, "Ја сам врата, од мене ако ко уђе у, он ће бити спашен, а треба да улазе и излазе, и пашу."

Бог те воли. Волимо вас. И нека Бог те благословио.