Choose another language.

Αναβιώστε την Οικογένεια, Αναβιώστε την Εκκλησία, Ξυπνήστε με το Έθνος, Κύριε # 322
Ο Ιησούς: Ο Κριτής της Εκκλησίας που Ανορθώνει το Πνεύμα της Ιεζάβελ, Μέρος 3

Μια ομολογία είναι "μια σύντομη συζήτηση για ένα θρησκευτικό ή ηθικό θέμα, συνήθως ένα σύντομο κήρυγμα, μια διάλεξη ή ένα λόγο για ένα βιβλικό θέμα".
 
Στη σειρά ομιλιών μας από το βιβλίο των Εφεσίων, εστιάσαμε στην αναβίωση των χριστιανικών οικογενειών. Τώρα, μοιράζομαι μια σειρά από σύντομα μηνύματα από το βιβλίο της Αποκάλυψης με στίχο στίχο, ειδικά στοχεύοντας στην αναβίωση της εκκλησίας. Αν η χώρα μας πρέπει να ξυπνήσει, η οικογένεια και η εκκλησία πρέπει πρώτα να αναζωογονηθούν.
 
ΚΕΙΜΕΝΟ: Αποκάλυψη 2: 18-21:
 
18 Και γράψε στον άγγελο της εκκλησίας της Θυατίας. Αυτά λέει ο Υιός του Θεού, ο οποίος έχει τα μάτια του σαν φλόγα της φωτιάς, και τα πόδια του είναι σαν ωραία ορείχαλκα.

19 Γνωρίζω τα έργα σου και φιλανθρωπία, υπηρεσία και πίστη και την υπομονή σου και τα έργα σου. Και το τελευταίο είναι περισσότερο από το πρώτο.

20 Εντούτοις, έχω λίγα πράγματα εναντίον σου, επειδή υποφέρεις αυτή τη γυναίκα, την Ιεζάβελ που καλεί τον εαυτό της προφήτη, να διδάξει και να αποπλανήσει τους υπηρέτες μου για να μιλήσει και να φάει τα πράγματα που θυσιάστηκαν σε είδωλα.

21 Και έδωσα τη θέση της να μετανοήσει από την πορνεία της. Και δεν μετανοήθηκε.

----

ΣΤΟ. Ο Πίρσον είπε: «Η υπέρτατη δοκιμασία της υπηρεσίας είναι η εξής: Για ποιους το κάνω αυτό; Ότι που ονομάζουμε υπηρεσία στον Χριστό δεν είναι καθόλου τέτοιου είδους ... Αν το κάνουμε αυτό για τον Χριστό, δεν θα φροντίσουμε για ανθρώπινη ανταμοιβή ή ακόμα και αναγνώριση . "

Ο Leonard Ravenhill δήλωσε: "Είναι η επίσημη πεποίθησή μου ότι η πιο ένδοξη ώρα της εκκλησίας δεν έχει ακόμη γεννηθεί. Όλοι οι ήρωες της πίστης δεν έχουν ακόμη αναφερθεί." Όλα τα κεφάλαια της εκκλησίας, "δίκαια ως το φεγγάρι, σαφή Ο ήλιος και ο τρομερός στρατός με πανό ", δεν έχουν ακόμη γραφτεί: τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της πίστης δεν έχουν ακόμη γίνει.

Στο βιβλίο τους, οι δέκα μεγαλύτερες αναβίωση, οι Elmer Towns και ο Douglas Porter μοιράζονται μαζί μας: ""

----

Ο Ιησούς έχει κάποια υψηλά λόγια επαίνους για την εκκλησία της Θυατίρας. Λέει: «Γνωρίζω τα έργα σου και φιλανθρωπία, υπηρεσία και πίστη και υπομονή σου». Μέχρι τώρα, με αυτή τη σειρά επιστολών, ο Ιησούς δεν επαίνεσε εκκλησία αποκλειστικά με βάση τα έργα του. Είναι σημαντικό ότι το σχόλιο αυτό πηγαίνει στη μικρότερη εκκλησία σε μία από τις μικρότερες πόλεις, λέγοντάς μας ότι μια εκκλησία δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη για να επηρεάσει τον Κύριο. Δεν είναι μόνο η ποσότητα της υπηρεσίας που αναζητά ο Ιησούς, αλλά και η ποιότητα της υπηρεσίας, και φαίνεται ότι η εκκλησία της Θυάτυρας έχει και τα δύο.

Ο Ιησούς τους επαινεί για τη δουλειά τους και την υπηρεσία τους σε Αυτόν, στον άλλο και στον κόσμο. Αυτό ακούγεται σαν το είδος της εκκλησίας που είχε κάθε υπουργείο να φανταστεί κανείς - κουζίνα σούπας, παιδική μέριμνα, επίσκεψη στο νοσοκομείο, παιδική φροντίδα, ντουλάπα τροφίμων και πολλά άλλα. Ήταν απασχολημένοι για τον Κύριο. Αλλά, το πιο σημαντικό, όλη η καλή τους δουλειά ήταν τυλιγμένη στο πνεύμα της φιλανθρωπίας, της πίστης και της υπομονής του Χριστού. Έχουν αγάπη για τον Κύριο και για τους συνανθρώπους τους. Είχαν πίστη ότι ο Θεός θα έφερε θετικά αποτελέσματα από τις προσπάθειές τους. Και είχαν υπομονή καθώς περίμεναν στον Κύριο και ασχολήθηκαν με τις απογοητεύσεις, τα σφάλματα και τις αδυναμίες του λαού στην κοινότητά τους. Η εκκλησία σήμερα μπορεί να μάθει από το παράδειγμά της. Δεχόμαστε τον Χριστό όχι μόνο με τα έργα μας, αλλά με το έργο μας με πνεύμα αγάπης, πίστης και υπομονής.

Τέλος, παρατηρούμε ένα άλλο σημείο επαίνου που έχει ο Κύριος για την εκκλησία της Θυατίρας. Όχι μόνο έκαναν καλή δουλειά, αλλά η δουλειά τους αυξανόταν στο μέτρο. Ο Ιησούς λέει ότι είδε πως οι τελευταίες εργασίες της εκκλησίας είναι μεγαλύτερες από τα προηγούμενα έργα τους. Αυτή η εκκλησία δεν αυξανόταν κουρασμένη σε καλά πράγματα ή να πάρει "φιλανθρωπική κόπωση" όπως την ονομάζουμε σήμερα. Ήταν στη φωτιά στην υπηρεσία τους στον Κύριο, και όλο και πιο ζεστό και πιο ζεστό με το χρόνο. Πολλές εκκλησίες, και οι χριστιανοί ατομικά, πρέπει να επιστρέψουν σε μια ζωή άφθονης ποιότητας υπηρεσίας για τον Κύριο. Θα έπρεπε να αναζητούμε τρόπους να υπηρετούμε αντί να προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο. Ο Θεός να θέσει τις καρδιές μας να φλεγμονώσουν για Αυτόν και για τον κόσμο Του.

Η στάση μας πρέπει να είναι όπως αυτή που εκφράζεται σε αυτό το ποίημα από τον Θεόδωρο Τσαντς:

Είμαι ο δούλος σου, ο Κύριος ο Θεός μου
Και θα είναι μέχρι την ημέρα που θα πεθάνω -
Ανεξάρτητα από τον πόνο που υποφέρω,
Ανεξάρτητα από τα δάκρυα που φωνάζω

Γνωρίζοντας ότι έχετε την πλάτη μου,
Κρατώντας την καρδιά μου στο χέρι σας,
Υπόσχομαι να κάνω όλα αυτά που λέτε.
Θα επικεφαλής τις δύο μεγάλες εντολές σας.

Τώρα, ξέρω ότι δεν είμαι Ιησούς.
Δεν είμαι ο Μωυσής, ο Δαβίδ ή ο Παύλος.
Αλλά υπόσχομαι ότι θα κάνω το καλύτερό μου
Να σας δώσω όλα και όλα.

Θα πω σε όλο τον κόσμο για εσένα,
Τον Υιό Σου και το Άγιο Πνεύμα.
Θα παρουσιάσω σε όλους πόσο φοβερό είσαι
Από την αφθονία της υπηρεσίας μου προς Σένα.

Ας προσευχηθούμε.

Τώρα, εάν δεν γνωρίζετε τον Κύριο Ιησού Χριστό ως Σωτήρα, παρακαλούμε να θυμάστε ότι η Βίβλος λέει: "Πιστέψτε στον Κύριο Ιησού Χριστό και θα σωθείτε". Καταρχάς, καταλάβετε ότι είστε αμαρτωλός και ότι οι μισθοί της αμαρτίας είναι ο θάνατος και η κόλαση. Αλλά ο Θεός έστειλε τον Ιησού Χριστό να πεθάνει στο σταυρό για τις αμαρτίες σας. Ήταν θαμμένος και Αυτός ανέβηκε από τους νεκρούς με τη δύναμη του Θεού, ώστε να μπορείτε να σωθείτε από το θάνατο και την κόλαση. Η Ρωμαίους 10:13 λέει: "Για όσους θα καλέσουν το όνομα του Κυρίου θα σωθούν."

Εάν πιστεύετε ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε στο σταυρό για τις αμαρτίες σας, θάφτηκε και αναστήθηκε από τους νεκρούς και θέλετε να τον εμπιστευθείτε σήμερα για τη σωτηρία σας, παρακαλώ προσευχηθείτε μαζί μου αυτή την απλή προσευχή: Άγιος Πατέρα Θεός, συνειδητοποιώ ότι εγώ Είμαι αμαρτωλός και έχω κάνει κάποια κακά πράγματα στη ζωή μου. Για χάρη του Ιησού Χριστού, παρακαλώ συγχωρέστε με τις αμαρτίες μου. Πιστεύω τώρα με όλη μου την καρδιά ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για μένα, θάφτηκε και ανέβηκε ξανά. Κύριε Ιησού, παρακαλώ να έρθεις στην καρδιά μου και να σώσεις την ψυχή μου και να αλλάξεις τη ζωή μου σήμερα. Αμήν.
 
Εάν απλώς εμπιστευθήκατε τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα σας και προσευχήσατε την προσευχή και την εννοούσατε από την καρδιά σας, σας δηλώνω ότι με βάση το Λόγο του Θεού σώζεστε τώρα από την Κόλαση και είστε στο δρόμο σας προς τον Ουρανό. Καλώς ήρθατε στην οικογένεια του Θεού! Συγχαρητήρια για την εμπιστοσύνη του Ιησού Χριστού ως Κυρίου και Σωτήρα σας. Έχετε κάνει το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Για περισσότερες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε με τη νέα σας πίστη στον Χριστό, πηγαίνετε στο Gospel Light Society.com και διαβάστε "Τι να κάνετε μετά την είσοδό σας μέσα από την πόρτα". Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ιωάννη 10: 9: «Εγώ είμαι η πόρτα, με μένα αν κάποιος εισέλθει, θα σωθεί και θα πάει μέσα και έξω και θα βρει βοσκότοπο».

Ο Θεός σε αγαπά. Σε αγαπάμε. Και μπορεί ο Θεός να σας ευλογεί.