Choose another language.

Oživi porodice, oživi crkve, Probudite nacije, o Gospode # 322
Isus: Sudija crkve koji toleriše Duh Jezebel, Part 3

A besedi je "kratak razgovor na vjerske ili moralne temu; a obično kratko propovijedi;. Predavanje ili govor ili biblijskog temu"
 
U našoj seriji homilije iz knjige Efežanima, fokusirali smo se na oživljavanje hrišćanskih porodica. Sada, ja sam dijeljenje stih po stih seriju kratkih poruka iz knjige Otkrivenja, posebno usmjerene na oživljavanje crkvi. Ako je naša zemlja treba da se probudila, porodica i crkva mora biti prvi oživljen.
 
TEKST: Otkrivenje 2: 18-21:
 
18 I anđelu crkve u Tijatiri pisanja; Ovo govori Sin Božji, koji imaše oči nalik plamen vatre, a noge su kao mjed;

19 Znam tvoja djela, i dobrotvornih i servisa, i vjeru, i tvoje strpljenje, i tvoja dela; i zadnji da bude više od prve.

20 Bez obzira Imam nekoliko stvari protiv tebe, jer si sufferest ta žena Jezebel, koji sebe dozva proročica, da uči i zavodi moje sluge da počini blud, i da jedu stvari žrtvovao k idolima.

21 I dao sam joj prostora da se pokaje njenog bluda; a ona se pokajao ne.

----

A.T. Pierson je rekao: "vrhovni test usluga je ovo: Za koga ja ovo radim Mnogo koje zovemo služba Kristu i nije tako na sve ... Ako se ovo radi za Krista, nećemo briga za ljudsku nagradu ili čak priznanje ".

Leonard Ravenhill je rekao: "To je moja svečana uvjerenje da najslavniji sat crkve tek treba da se rodi. Još nisu navedeni svi heroji vjere. Sva poglavlja crkve, fer kao mjesec, jasno sunce, i strašno kao vojska s transparentima, "još nisu napisane. najveći podvizi vere tek treba da se uradi."

U svojoj knjizi, The Ten Greatest Duhovno Ever, Elmer gradova i Douglas Porter udio s nama: "Drugdje u Europi, učenici James Haldane tokom Drugog Velike Buđenje postala nosioci preporoda širom Evrope, posebno u Švicarskoj, Francuskoj i Holandiji . Razni oživljavanja su i iskazani u Njemačkoj, uprkos protivljenju luteranske crkve. "

----

Isus ima visok riječi hvale za crkvu u Tijatiri. On kaže: "Znam tvoja djela, i dobrotvornih i servisa, i vjeru, i tvoje strpljenje." Do l sada, u ovoj seriji pisama, Isus je pohvalio ni crkvu samo na osnovu svojih radova. Značajno je da je ovaj komentar ide u najmanja crkva u jedan od najmanjih gradova, nam govori da crkva ne mora biti velika da bi uticaj za Gospoda. To nije samo količina usluga koje Isus traži, ali kvaliteta usluge, a čini se da je crkva u Tijatiri ima iu pik.

Isus im je pohvalio za njihov rad i njihove službe Njemu, da jedni druge, kao i na svijetu. Ovo zvuči kao neka vrsta crkve koja je imala svako ministarstvo može zamisliti - narodne kuhinje, dnevni boravak, bolnica pohod, afterschool njegu, ostava hrane, i još mnogo toga. Oni su bili zauzeti za Gospoda. Ali, što je još važnije, sve njihove dobre rad je umotana u hristoliki duhu milosrđa, vjere i strpljenja. Oni su imali ljubav za Gospodina i za svoje bližnje. Oni su imali vjeru da će Bog donijeti pozitivne rezultate iz svoje napore. I oni su imali strpljenja dok su čekali na Gospoda i kako su se bavili sa frustracijama, greške i mane ljudi u svojoj zajednici. Danas Crkva može naučiti iz njihov primjer. Poštujemo Hristos ne samo naša djela, već radimo svoj posao u duhu ljubavi, vjere i strpljenja.

Konačno, uočavamo jednu drugu stvar hvale da Gospod ima za crkvu u Tijatiri. Ne samo da su oni radili dobar posao, ali je njihov rad je u porastu u mjeru. Isus kaže da je vidi kako drugi radovi crkve su veći od svoje bivše radova. Ova crkva nije rastao umoran u dobro rade ili dobivanje "dobrotvorne svrhe umor", kako mi to danas zovemo. Bili su na vatru u njihovoj službi Gospodu, i sve toplije i toplije s vremenom. Mnoge crkve i kršćani pojedinačno, potrebno je da se vratim u život u izobilju kvaliteta usluga za Gospoda. Trebalo bi da se traže načine da služi umesto da što manje rade. Neka Bog postaviti našim srcima u plamenu i za njega i za njegovu svijetu.

Naš stav treba da bude tako izražena u ovoj pesmi Theodore Chambers:

Ja sam Tvoj sluga, o Gospode Bože
i da će biti sve do dana svoje smrti -
Bez obzira na bol da patim,
Bez obzira na suze koje plačem

Znajući da ste leđima,
držeći moje srce u ruci,
Obećavam da ću učiniti sve što ti kažeš.
Ja ću na čelu Vaše dva velika komande.

E sad, ja znam da sam ne Isusa;
Ja nisam Mojsije, David, ili Paul.
Ali obećavam da ću sve od sebe
da si mi dati sve i sve.

Reći ću cijeli svijet o Vama,
Vaš Sina i Svetoga Duha previše.
Ja ću pokazati svima kako se super si
od obilja moje službe za Vas.

Pomolimo se.
 
E sad, ako ne znate Gospoda