Choose another language. 

Vad det innebär att vara salt och lätt, del 3 (Just Jesus Evangelistic Campaign, Dag 220 sedan 20 januari 2017 / Dag 587 sedan 1 januari 2016)

TEXT: Matteus 5: 13-16:

13 I är jordens salt, men om saltet har förlorat sin smak, varmed skall det saltas? Det är hädanefter gott för ingenting, utan att vara utkastat och förtröstas under människans fot.
 
14 I är världens ljus. En stad som ligger på en kulle kan inte gömas.
 
15 Människorna tänder inte ett ljus och lägger det under en busk, men på en ljusstake. och det ger ljus för alla som är i huset.
 
16 Låt ditt ljus så lysa för män, att de får se dina goda gärningar och förhärliga din Fader, som är i himmelen.
 
----------
  
Efter att ha predikat evangeliet varje dag i 367 dagar rakt under presidentkampanjperioden 2016, pratar jag evangeliet varje dag under de första 100 dagarna av president Donald Trumps term. Om du tror att en ny president är i tjänst är det enda som behövs för att rädda Amerika och "göra Amerika bra igen", du är väldigt lurad. Kyrkan måste följa igenom och "hålla huvudsaken viktigast: och det når unga människor med Herrens Jesu Kristi evangelium och ber om deras frälsning, för problemet i Amerika är inte bara olydiga presidenter, politiker och människor, men olydiga pastorer, predikanter och församlingar som har vägrat att lyda Herrens stora kommissionen, som är att "Gå i hela världen och predika evangeliet för varje varelse" och vem har vägrat att lyda Guds upprepade befaller för att "be utan upphörande "för otroende, troende och politiska ledare." Så vi uppmuntrar dig att be för den nya presidenten, men att inte bli gripen i de politiska händelser som världen gör. Ingenting mycket kommer att förändras förrän människor blir räddade och får sina hjärtan rätt med Herren. Och det handlar det här om kampanjen.
  
Denna kampanj är inspirerad av följande tre vers: 1 Kor 2: 2 som säger: "För jag bestämde mig för att inte veta något bland er, rädda Jesus Kristus och korsfästa honom." Apostagärningarna 5:42 som säger: "Och i vardagen i templet och i alla hus upphörde de inte att lära och predika Jesus Kristus." Och 2 Timoteus 2: 4 som säger: "Ingen som kränker sig själv med detta livs angelägenheter, så att han behaga den som har utvalt honom som soldat."

Denna serie är inte nödvändigtvis för kristna. Men jag hoppas att du är en av de heliga som fortfarande älskar att höra "Gamla, gamla berättelsen om Jesus och Hans kärlek" - Som en annan låt säger: "För dem som känner det bäst. Se så hungrig och törst att höra det som resten." Denna serie är främst för otroende, så de kan höra och förstå evangeliet och bli frälsta från synd och syndens straff som är helvetet. Detta är meddelande nr 220 sedan jan 20, 2017, dag 587 sedan 1 januari 2016.

G.V. Wigram sa: "Snart ska vi vara där uppe med Kristus. Gud menade inte att vi var lyckliga utan honom, men Gud skulle först få oss att vara vittnen till honom här, för att hålla ut så mycket ljus som möjligt".
 
Jesus har förklarat att vi är världens ljus. Men hur många av oss skiner faktiskt? Hur många av oss har dolt vårt ljus? Om vi ​​är ljus, är det opraktiskt att inte lysa. Jesus sade: "Människor tänder inte ett ljus och lägger det under en busk, men på en ljusstake, och det blir ljus för alla som är i huset." Ändå lyser så många kristna idag inte.
 
Vilka sätt kan vi dölja vårt ljus?
 
Först döljer vi vårt ljus genom att inte dela Evangeliet. När var sista gången du pratade med någon om Jesus? När var sista gången du passerade ett evangeliumskanalt? Enligt LifeWay Research har 75% av alla kristna inte delat Evangeliet med en annan person mer än två gånger sedan de har blivit räddade. Det tydligaste sättet att vara salt och ljus i världen är att berätta för människor om världens ljus.
 
För det andra döljer vi vårt ljus när vi lever i synd. Att leva i synd dämpar vår glädje för evangeliet och dämpar vårt ljus. Vi kan inte förklara att Jesus sparar människor från trängsel till synd när vi själva handlar som om vi inte har befriats. Utöver det kan vi inte visa världen ett bättre sätt när vi lever enligt världens sätt själva.
 
För det tredje döljer vi vårt ljus genom att inte vara goda medlemmar i det samhälle vi placeras i. När han var på väg att starta Liberty University, sa Jerry Falwell en gång: "Om det är kristen, borde det bli bättre." Det uttalandet kan tillämpas på alla aspekter av våra liv som kristna. Lamporna i världen borde vara bättre grannar, bättre vänner, bättre anställda, bättre chefer, bättre makar, bättre studenter, bättre lärare. Detta betyder inte nödvändigtvis att vi kommer att bli mer skickliga, mer utbildade eller mer kunniga än andra. Vad det betyder är att vi i varje interaktion kommer att visa Kristus som kärlek, omsorg och medkänsla för alla människor.

Du och jag är ljuset i den här världen. Fira den roll som Jesus har gett oss för att vara ljusbärare i mörkret. Sken! Göm inte ditt ljus. Sätt den på en ljusstake och håll den högt så att andra kan se och bli räddad av den.
 
Som Philip P. Bliss skrev, är vi de "nedre lamporna" som måste brännas för att rädda synderna från viss förstörelse:
 
Ljus strålar vår Faders nåd,
Från hans fyr någonsin,
Men för oss ger han behållningen
Av ljusen längs stranden.
 
Mörkt syndens natt har avgjort,
Höga de arga vågorna bråkar;
Ivriga ögon tittar, längtar,
För lamporna längs stranden.
 
Trim din svaga lampa, min bror;
Något fattig sjöman, stormig,
Försöker nu att göra hamnen,
I mörkret kan gå vilse.
 
Låt nedre lamporna brinna!
Skicka ett glimt över vågan!
Något fattigt svimning, kämpande sjömän
Du kan rädda, du kan spara.
 
Nu, för er som inte är räddade, kom ihåg att Jesus är världens ljus. Han kom för att skina i ditt mörker och för att rädda din själ. Låt mig visa dig hur du kan ta emot honom som din Frälsare.

Först acceptera det faktum att du är en syndare, och att du har brutit Guds lag. Bibeln säger i Romarbrevet 3:23: "Ty alla har syndat och förkortar Guds ära."

För det andra, acceptera det faktum att det finns ett straff för synden. Bibeln säger i Romarbrevet 6:23: "För syndens lön är döden ..."

Tredje, acceptera det faktum att du är på väg till helvetet. Jesus Kristus sade i Matteus 10:28: "Och frukta inte dem som dödar kroppen, men kan inte döda själen, men frukta honom, som kan förstöra både själ och kropp i helvetet." Bibeln säger också i Uppenbarelseboken 21: 8: "Men de rädslade och de otroende och de grymma och mördare och hovmännen och trollkarlarna och avgudarna och alla lögnare skall ha sin del i sjön som brinner med eld och svavel: vilken är den andra döden. "

Nu är det dåliga nyheter, men här är de goda nyheterna. Jesus Kristus sade i Johannes 3:16: "Ty Gud älskade så världen, att han gav sin enbårne Son, så att den som tror på honom inte skulle förgås, utan ha evigt liv." Tänk bara på ditt hjärta att Jesus Kristus dog för dina synder, var begravd och steg från de döda genom Guds kraft för dig så att du kan leva evigt hos honom. Be och be honom att komma in i ditt hjärta idag, och han vill.

Romarbrevet 10: 9 och 13 säger: "Om du med din mun bekänner Herren Jesus och tror på ditt hjärta att Gud har uppvaktat honom från de döda, skall du bli frälst ... för den som kallar på namnet på den Herren skall bli frälst. "

Om du tror att Jesus Kristus dog på korset för dina synder, blev begravd och steg från de döda, och du vill lita på Honom för din frälsning idag, be med min härliga enkla bön: Helige Fader Gud, jag inser att jag är en syndare och att jag har gjort några dåliga saker i mitt liv. Jag är ledsen för mina synder, och idag väljer jag att vända från mina synder. För Jesus Kristus skull, förlåt mig om mina synder. Jag tror med hela mitt hjärta att Jesus Kristus dog för mig, var begravd och steg igen. Jag litar på Jesus Kristus som min Frälsare och jag väljer att följa Honom som Herre från denna dag framåt. Herre Jesus, snälla kom i mitt hjärta och rädda min själ och förändra mitt liv idag. Amen.

Om du trodde på ditt hjärta att Jesus Kristus dog på korset, var begravd och steg igen, låt mig säga, grattis på att göra det viktigaste i livet och det är att acceptera Jesus Kristus som din Herre och Frälsare! För mer information som hjälper dig att växa i din nyfunna tro på Kristus, gå till Gospel Light Society.com och läs "Vad ska du göra när du går in genom dörren". Jesus Kristus sade i Johannes 10: 9: "Jag är dörren: genom mig om någon kommer in, skall han bli frälst och gå in och ut och hitta betesmark."

Om du accepterade Jesus Kristus som din Frälsare idag, vänligen maila mig på dw3@gospellightsociety.com och låt oss veta. Det finns lite gratis material som vi vill skicka dig. Om du har en bönförfrågan, vänligen maila det till oss också, och vi kommer att be för dig tills du säger att vi ska sluta.

Gud älskar dig. Vi älskar dig. Och må Gud välsigna dig.