Choose another language. 

Kaj pomeni, da je sol in svetloba, 3. del (Just Jesus evangelistična akcija, 220. dan od 20. januarja 2017 / 587. dan od 1. januarja 2016)

BESEDILO: Matej 5: 13-16:

13 Vi ste zemlja sol; če pa sol izgubi svoj vonj, s katerim bo soljena? Od tod je dobro za nič, ampak biti izganjen, in biti utopiran pod ljudmi.
 
14 Vi ste luči sveta. Mesto, ki je postavljeno na hribu, ni mogoče skriti.
 
15 Niti moški ne prižgajo sveč in jih postavijo pod žep, ampak na svečnik; in daje svetlobe vsem, ki so v hiši.
 
16 Naj vam svetloba tako svetita pred ljudmi, da bodo videli tvoja dobra dela in slavili svojega Očeta, ki je v nebesih.
 
----------------
  
Po vsakodnevnem vsakdanjem evangeliju 367 dni naravnost skozi sezono predsedniške kampanje 2016, vsak dan prevajam evangelij v prvih 100 dneh mandata predsednika Donalda Trumpa. Če menite, da je nov predsednik, ki je na položaju, edina stvar, ki je potrebna, da rešite Ameriko in "znova naredite Ameriko super", ste zaskrbljeni prevarani. Cerkev mora slediti in "ohraniti glavno stvar glavno stvar: in to doseže nevere z evangelijem Gospoda Jezusa Kristusa in se moli za njihovo odrešenje, ker problem v Ameriki ni le neposlušni predsedniki, politiki in ljudje, ampak neposlušni pastirji, pridigarji in zborniki, ki so se odrekli Gospodovemu velikemu komisiji, ki je: "Pojdite na ves svet in pridigajte evangelij vsem stvarem" in ki nočejo več poslušati Božjih večkratnih ukazov, da bi molili ne da bi prenehali "za nevernike, vernike in politične voditelje." Zato vas spodbujamo, da molite za novega predsednika, vendar se ne ujamite v politične dogodke, kot je svet. Nič veliko se ne bo spremenilo, dokler se ljudje ne rešijo in se bodo z Gospoda lotili svojih src. In prav to je kampanja.
  
To akcijo navdihujejo naslednji trije verzi: 1. Korinčanom 2: 2, ki pravi: "Ker sem se odločil, da med vami ne bi vedel ničesar, reši Jezusa Kristusa in ga križem." Acts 5:42, ki pravi: "In vsak dan v templju in v vsaki hiši, niso prenehali učiti in propovedovati Jezusa Kristusa." In 2. Timoteju 2: 4, ki pravi: "Noben človek, ki se ne bo zapletel s stvarmi tega življenja, da bi ga prosil, kdo ga je izbral za vojaka".

Ta serija ni za kristjane nujno. Upam, da ste eden tistih svetnikov, ki še vedno radi, da slišijo "staro, staro zgodbo o Jezusu in njegovi ljubezni". - Kot druga hvalnica pravi: "Za tiste, ki to najbolje poznajo. Vidim, da sem gladen in žejen, da slišim ostalo." Ta serija je predvsem za nevernike, tako da lahko slišijo in razumejo evangelij in se rešijo pred grehom in kaznovanjem greha, ki je pekel. To je sporočilo številka 220 od 20. januarja 2017, 587. dan od 1. januarja 2016.

G.V. Wigram je rekel: "Kmalu bomo tam s Kristusom. Bog nam ni hotel, da bi bili brez nje srečni, ampak Bog bi nas najprej moral priče pričakovati, da bi se držal toliko svetlobe, kolikor lahko."
 
Jezus je izjavil, da smo svetloba sveta. Toda koliko nas je dejansko sijalo? Koliko nas je skrivalo svetlobo? Če smo luči, je nepraktično, da ne sije. Jezus je rekel: "Moški ne prižgejo sveč, in jo postavijo pod pepel, vendar na svečnik, in daje svetlobo vsem, ki so v hiši." Toda mnogi kristjani danes ne sijejo.
 
Na kakšen način skrivamo našo svetlobo?
 
Prvič, skrivamo našo svetlobo, ker ne delimo Evangelija. Kdaj si nazadnje govoril z nekom o Jezusu? Kdaj ste nazadnje izpustili evangeljski trakt? Po LifeWay Research-u, 75% vseh kristjanov ne pošilja evangelija z drugo osebo več kot dvakrat, ker so bili shranjeni. Najjasnejši način soli in svetlobe na svetu je ljudem povedati o Svetlobi sveta.
 
Drugič, skrivamo našo svetlobo, ko živimo v grehu. Življenje v grehu duši našo hrepenenje po evangeliju in zatemni svetlobo. Ne moremo razglasiti, da Jezus prihrani ljudi od ropanja do greha, ko se sami držimo, kot da nas ne bi osvobodili. Poleg tega svetu ne moremo pokazati na boljši način, ko živimo po samem svetu.
 
Tretjič, prikrivamo našo svetlobo, ker nismo dobri člani družbe, v katero smo prisotni. Ko je bil v procesu ustanovitve Liberty University, je Jerry Falwell nekoč dejal: "Če je Christian, bi moral biti boljši." To izjavo je mogoče uporabiti za vsak vidik našega življenja kot kristjanov. Luči sveta bi morale biti boljše sosede, boljši prijatelji, boljši zaposleni, boljši šefi, boljši zakonci, boljši učenci, boljši učitelji. To ne pomeni nujno, da bomo bolj usposobljeni, bolj izobraženi ali boljši od drugih. To pomeni, da bomo v vsaki interakciji pokazali Kristusu podobno ljubezen, zaskrbljenost in sočutje do vseh ljudi.

Ti in jaz smo luči tega sveta. Sprejmite vlogo, ki nam jo je dal Jezus, da je nosilec svetlobe v temi. Shine! Ne skrivaj svoje luči. Postavite ga na svečnik in ga držite na robu, tako da ga lahko drugi vidijo in jih rešijo.
 
Kot je zapisal Philip P. Bliss, smo "spodnje luči", ki jih je treba zapisati, da bi rešili grešnike pred določenim uničenjem:
 
Svetleče žareče milost našega Očeta,
Od njegovega svetilnika vedno,
Toda za nas daje skrb
Od luči ob obali.
 
Utrujena je nočna noč,
Glasno jezne riti;
Željne oči gledajo, hrepenijo,
Za luči ob obali.
 
Obrišite svojo svetlo svetilko, moj brat;
Neki revni mornarji,
Sedaj poskušam ustvariti pristanišče,
V temi se lahko izgubi.
 
Spustite spodnje luči!
Pošljite sijaj čez val!
Nekatera slaba omedlevica, pomorski pomorščak
Lahko rešite, lahko shranite.
 
Zdaj, za tiste, ki niste rešeni, ne pozabite, da je Jezus svetloba sveta. Prišel je sijati v tvojo temo in rešiti dušo. Dovolite mi, da vam pokažem, kako ga lahko sprejmete kot svojega Odrešenika.

Prvič, sprejmite dejstvo, da ste grešnik in da ste prekršili Božji zakon. Sveto pismo pravi v Rimljanom 3:23: "Vsi so grešili in niso bili božji slave."

Drugič, sprejeti dejstvo, da gre za kazen za greh. Sveto pismo v Rimljanom 6:23: "Za plačo greha je smrt ..."

Tretjič, sprejmite dejstvo, da ste na poti v pekel. Jezus Kristus je v Mateju 10:28 rekel: "In ne bojte se tistih, ki ubijajo telo, vendar ne morejo ubiti duše, temveč se bojijo tistega, ki lahko v peklu uniči tako dušo kot telo." Tudi Sveto pismo v Razodetju 21: 8 pravi: "Toda strašni in nevjerni in gnusni in morilci ter kurvice in čarovnice in idolaterji in vsi lažnivci se bodo udeležili jezera, ki gorijo z ognjem in žveplo: to je druga smrt. "

Zdaj je to slaba novica, ampak tukaj je dobra novica. Jezus Kristus je v Janezu 3:16 rekel: "Bog je tako ljubil svet, da je dal svojega edinorojenega Sina, da vsak, ki veruje vanj, ne bi propadal, temveč imel večno življenje." V svoje srce verjamem, da je Jezus Kristus umrl za vaše grehe, je bil pokopan in vstal od mrtvih s pomočjo Božje moči, da bi lahko večno živeli z njim. Molite in prosite ga, da pride danes v svoje srce, in on bo.

Rimljanom 10: 9 in 13 pravi: "Če bi se z usti izpričal Gospodu Jezusu in verjel v svoje srce, da ga je Bog vzgojil od mrtvih, se boš rešil ... kdor koli pokliče ime Gospod bo rešen. "

Če verjameš, da je Jezus Kristus umrl na križu za svoje grehe, je bil pokopan in vstal od mrtvih in hočeš, da mu zaupaš za svoje odrešenje danes prosim molite z mano to preprosto molitev: Sveti oče Bog, vem, da sem sem grešnik in v življenju sem naredil nekaj slabih stvari. Žal mi je zaradi mojih grehov, danes pa se odločim, da se obrnem iz svojih grehov. Za ime Kristusa, prosim, oprostite mi svojih grehov. Z vsem srcem verjamem, da je Jezus Kristus umrl za mene, je bil pokopan in ponovno vstal. Jezusu Kristu zaupam kot mojega Odrešenika in se odločim, da ga bom od Gospodovega dne nadaljeval. Gospod Jezus, prosim pridite v svoje srce in rešite mojo dušo in spremenite moje življenje danes. Amen.

Če ste verjeli v svoje srce, da je Jezus Kristus umrl na križu, je bil pokopan in ponovno vstal, dovolite mi, da vam povem, čestitam, da naredite najpomembnejšo stvar v življenju in to sprejemate Jezusa Kristusa kot svojega Gospoda in Odrešenika! Če želite več informacij, ki vam bodo pomagale pri rasti v svoji novi veri v Kristusa, pojdite na Gospel Light Society.com in preberite "Kaj naj storite, ko vstopite skozi vrata". Jezus Kristus je v Janezu 10: 9 rekel: »Jaz sem vrata: z menoj, če pride kdo, se bo rešil, vstopil in izhajal in najel pašnike.«

Če ste danes sprejeli Jezusa Kristusa kot svojega Odrešenika, nam pošljite e-mail na dw3@gospellightsociety.com in nam sporočite. Obstaja nekaj brezplačnega gradiva, ki bi ga radi poslali. Če imate molitveno prošnjo, prosim pošljite e-pošto tudi mi, in molili vas bomo, dokler nam ne sporočite, da se ustavite.

Bog te ljubi. Ljubimo te. In vas lahko Bog blagoslovi.