Choose another language. 

Шта значи бити сол и светлост, 3. део (Јуст Јесус Евангелистиц Цампаигн, Дан 220 од 20. јануара 2017. / дан 587 од 1. јануара 2016.)

ТЕКСТ: Матеј 5: 13-16:

13 Ви сте соли земље, али ако је сол изгубила свој мирис, којим ће бити сољен? од тада је добар за ништа, али да буде избачен, и да буде тродиран испод стопала људи.
 
14 Ви сте свјетлост свијета. Град који је постављен на брду не може се сакрити.
 
15 Ни људи не упаљавају свијећу, нити га стављају испод свјежника, већ на свећњак; и даје свјетлост свима који су у кући.
 
16 Нека твоја светлост сјаји пред људима, да виде твоја добра дела и прослави свог Оца који је на небу.
 
----------
  
После проповедања Јеванђеља свакодневно 367 дана у току сезоне предсједничке кампање 2016. године, свакодневно проповедам Еванђеље током првих 100 дана мандата предсједника Доналда Трумпа. Ако мислите да је нови председник који је у служби једина ствар која је потребна да спасе Америку и поново направи Америку, ви сте преварени преварени. Црква мора пратити и "главна ствар држати главну ствар: и то долази невјерницима с Јеванђеље Господа Исуса Христа и молећи се за њихов спас, јер проблем у Америци није само непослушни предсједници, политичари и људи, већ непослушни пастирки, проповедници и парохијани који су одбили да послушају Господњу Велику Комисију која ће: "Иди на цео свет и проповеди Јеванђеље свему створењу" и који су одбили да слушају Божије поновљене заповести како би се "молили без престанка "за невернике, вернице и политичке лидере." Дакле, охрабрујемо вас да се молите за новог председника, али да се не ухватите у политичка дешавања попут света. Ништа се неће променити све док се људи не спасе и не усвоје своја срца са Господом. И то је у питању кампања.
  
Ова кампања инспирисана је следећим стиховима: 1. Коринћанима 2: 2, који каже: "Јер одлучио сам да не знам ништа међу вама, спасити Исуса Христа и оног који је био разапет." Дела 5:42 која говори: "И свакодневно у храму иу свакој кући, престали су да не подучавају и проповедају Исуса Христа." И 2. Тимотеју 2: 4, који каже: "Ниједан човек који се не увуче у послове овог живота, да би он волео онога који га је изабрао да буде војник."

Ова серија није нужно за хришћане. Међутим, надам се да сте један од оних светаца који још увек воле да чују "стару, стару причу о Исусу и Његовој љубави" - како још једна химна каже: "За оне који то најбоље знају, пођем гладним и жедним да то чују Остатак." Ова серија је првенствено за невернице, тако да могу чути и разумјети Јеванђеље и бити спашени од греха и казне греха која је пакао. Ово је порука број 220 од 20. јануара 2017, 587 дана од 1. јануара 2016.

Г.В. Виграм је рекао: "Ускоро ћемо бити горе са Христом. Бог нам није хтио бити сретан без Њега, али Бог би прво требао да будемо свједоци за њега доље, да држимо што више свјетлости колико можемо".
 
Исус је изјавио да смо светлост света. Али колико од нас заправо сија? Колико нас је сакрио светло? Ако смо светла, није практично да не сијају. Исус је рекао: "Ни људи не упаљу свијећу, не стављају га испод бушилице, већ на свијећњак, и даје свјетлост свима који су у кући." Ипак, толико хришћана данас не сија.
 
На који нацин сакривамо светлост?
 
Прво, сакривамо наше свјетло тако што не делимо Јеванђеље. Када сте последњи пут разговарали са неком о Исусу? Када сте последњи пут прошли пут Јеванђеља? Према ЛифеВаи Ресеарцх-у, 75% хришћана није поделило Јеванђеље са другом особом више од два пута откако су спасени. Најјаснији начин постојања соли и свјетлости на свијету је рећи људима о Светлости свијета.
 
Друго, ми сакривамо светлост када живимо у греху. Живот у греху омета нашу жену за Јеванђеље и затамњује наше свјетло. Не можемо изјавити да Исус спашава људе од ропства до греха када се ми сами понашамо као да нисмо ослобођени. Поврх свега тога, свету не можемо боље показати када живимо према самом свету.
 
Треће, ми сакривамо светлост, јер нисмо добри чланови друштва у које смо смештени. Када је био у процесу покретања Универзитета Либерти, Јерри Фалвелл је једном рекао: "Ако је хришћанин, то би требало бити боље". Та изјава се може применити на све аспекте нашег живота као хришћани. Светла света треба да буду бољи суседи, бољи пријатељи, бољи запослени, бољи шефови, бољи супружници, бољи ученици, бољи наставници. Ово не мора нужно значити да ћемо бити квалификованији, образованији или боље упознати од других. Оно што то значи је да ћемо у свакој интеракцији показати Христову љубав, забринутост и саосећање свим људима.

Ти и ја смо светла овог света. Прихватите улогу коју нам је Исус дао да буде носач светлости у тами. Схине! Не сакриј своје светло. Ставите га на свећњак и држите га на врху, тако да други могу да га виде и спасе.
 
Као што је написао Пхилип П. Блисс, ми смо "ниска светла" која морају да изгоре како би спасила грешнике од одређеног разарања:
 
Светлост носи милост нашег Оца,
Од Његовог свјетионика икада,
Али он нам даје чување
Светлости дуж обале.
 
Тамна ноћ гријеха се населила,
Гласно љутито љуљају;
Жељне очи гледају, жуде,
За светла дуж обале.
 
Обришите своју слабу лампу, мој брат;
Неки сиромашни морнор,
Покушавамо сада да направимо луку,
У тами се може изгубити.
 
Нека горња светла пале!
Пошаљите сјај преко таласа!
Нека сиромашна несвестица, која се плаши морнара
Можете спашавати, можете уштедјети.
 
Сада, за оне који сте спасени, запамтите да је Исус светлост света. Дошао је да сија у твојој тами и да спасе душу. Дозволите ми да вам покажем како га можете примити као свог Спаситеља.

Прво, прихватите чињеницу да сте грешник и да сте прекршили Божји закон. Библија каже у Римљанима 3:23: "Јер сви су грешили и нису били божји славе."

Друго, прихватите чињеницу да постоји казна за грех. Библија наводи у Римљанима 6:23: "јер је плата греха смрт ..."

Треће, прихватите чињеницу да сте на путу до пакла. Исус Христ је рекао у Матеју 10:28: "И не бојте се оних који убијају тело, али нису у стању да убију душу, него се бојите оног који је способан да уништи и душу и тело у паклу." Такође, Библија наводи у Откривењу 21: 8: "Али страшни и невјерни и гнусне и убице, курвице и чаробњаци и идоловатељи и сви лажови учествују у језеру који гори ватром и сумпор: то је друга смрт. "

То је лоша вест, али ево добрих вести. Исус Христ је рекао у Јеванђељу 3:16: "Јер Бог толико волео свет, да је дао свој јединородјеног Сина, да ко год да вјерује у њега не смије погинути, већ имати вечни живот". Само веруј у своје срце да је Исус Христ умро за твоје грехе, био сахрањен и устао из мртвих Божијом снагом, тако да можете вечно живјети с њим. Молите се и молите Њему да данас уђе у ваше срце, и Он ће.

Римљанима 10: 9 и 13 каже: "Ако ћеш са својим устима признати Господа Исуса и вјеровати у твоје срце да га је Бог уздигао од мртвих, бићеш спашен ... јер ко год позвао име Господ ће бити спашен. "

Ако верујете да је Исус Христ умро на крсту за своје грехе, био сахрањен и устао из мртвих, а ви желите да му вјерујете због вашег спасења данас, молите молите са мном ову једноставну молитву: Свети Оче Боже, схватам да сам Ја сам грешник и учинио сам неке лоше ствари у мом животу. Жао ми је због мојих грехова, а данас сам изабрао да пређем из својих грехова. За име Исуса Христа, молим те опрости ми мојих грехова. Верујем са свим срцем да је Исус Христ умро за мене, сахрањен и поново устао. Ја вјерујем Исусу Христу као Мојом Спаситељу и одлучио сам да га пратим као Господара од овог дана напред. Господе Исусе, молим вас додајте у моје срце и спасите моју душу и промијените ми свој живот данас. Амен.

Ако сте веровали у своје срце да је Исус Христ умро на крсту, био сахрањен и поново устао, дозволите ми да вам кажем, честитам што радим најважнију ствар у животу, а то је прихватање Исуса Христа као свог Господара и Спаситеља! За више информација које ће вам помоћи да расте у вашој новој вери у Христу, идите на Госпел Лигхт Социети.цом и прочитајте "Шта урадити након што уђете кроз врата". Исус Христ је рекао у Јеванђељу 10: 9: "Ја сам врата: ако ја уђем било ког човјека, он ће бити спашен и ући ће и изаћи и наћи пашу."

Ако сте данас прихватили Исуса Христа за свог Спаситеља, молимо Вас да ми пошаљете е-поруку на дв3@госпеллигхтсоциети.цом и јавите нам. Постоји бесплатан материјал који желимо послати. Ако имате молитвени захтев, молимо Вас да је пошаљете и нама, а ми ћемо се молити за вас док не кажете да зауставимо.

Бог те воли. Волимо вас. И да те Бог благослови.