Choose another language.

Τι σημαίνει να είσαι αλάτι και φως, Μέρος 3 (Just Evangelistic Campaign του Ιησού, Ημέρα 220 από 20 Ιανουαρίου 2017 / Ημέρα 587 από την 1 Ιανουαρίου 2016)

ΚΕΙΜΕΝΟ: Ματθαίος 5: 13-16:

13 Εσύ είσαι το άλας της γης, αλλά αν το αλάτι έχει χάσει τη γεύση του, με ποιον θα αλατιστεί; είναι από τότε καλό για τίποτα, αλλά για να πεταχτεί και να βαδιστεί κάτω από τα πόδια των ανδρών.
 
14 Εσύ είσαι το φως του κόσμου. Μια πόλη που βρίσκεται σε ένα λόφο δεν μπορεί να κρυφτεί.
 
15 Και οι άνθρωποι δεν ανάβουν ένα κερί και το βάζουν κάτω από ένα μπούσελ, αλλά σε ένα κηροπήγιο. και δίνει φως σε όλους όσοι είναι στο σπίτι.
 
16 Ας λάμψει το φως σας πριν από τους ανθρώπους, ώστε να δουν τα καλά σας έργα και να δοξάσουν τον Πατέρα σας που είναι στον ουρανό.
 
----------
  
Μετά το κήρυγμα του Ευαγγελίου κάθε μέρα για 367 ημέρες κατ 'ευθείαν σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής προεκλογικής περιόδου του 2016, κηρύττω το Ευαγγέλιο κάθε μέρα καθ' όλη τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών της θητείας του Προέδρου Donald Trump. Εάν νομίζετε ότι ένας νέος πρόεδρος που είναι στην εξουσία είναι το μόνο που χρειάζεται για να σώσει την Αμερική και να «κάνει την Αμερική υπέροχη ξανά», εσείς θρυμματίζεστε. Η εκκλησία πρέπει να ακολουθήσει και να «κρατήσει το κύριο πράγμα το κύριο πράγμα: και αυτό φτάνει τους απίστους με το Ευαγγέλιο του Κυρίου Ιησού Χριστού και προσευχόμαστε για τη σωτηρία τους, επειδή το πρόβλημα στην Αμερική είναι όχι μόνο ανυπάκουοι πρόεδροι, πολιτικοί και άνθρωποι, αλλά ανυπάκουους πάστορες, ιερείς και ενορίτες που αρνήθηκαν να υπακούσουν στη Μεγάλη Επιτροπή του Κυρίου που είναι: «Πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο και κηρύξτε το ευαγγέλιο σε κάθε πλάσμα» και που αρνήθηκαν να υπακούσουν τις επαναλαμβανόμενες εντολές του Θεού να «προσεύχονται χωρίς διακοπή "για τους απίστους, τους πιστούς και τους πολιτικούς ηγέτες." Σας παροτρύνουμε, λοιπόν, να προσευχηθείτε για τον νέο πρόεδρο, αλλά να μην πιάσετε τα πολιτικά γεγονότα όπως ο κόσμος. Τίποτα πολύ δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι να σωθούν οι άνθρωποι και να πάρουν την καρδιά τους σωστά με τον Κύριο. Και αυτή είναι η εκστρατεία αυτή.
  
Η εκστρατεία αυτή εμπνέεται από τους εξής τρεις στίχους: 1 Κορινθίους 2: 2, που λέει: "Γιατί εγώ αποφάσισα να μην γνωρίζω τίποτα μεταξύ σας, εκτός από τον Ιησού Χριστό και τον σταυρώθηκε". Πράξεις 5:42 που λέει: "Και καθημερινά στο ναό και σε κάθε σπίτι, έπαψαν να μην διδάσκουν και να κηρύττουν τον Ιησού Χριστό". Και 2 Τιμόθεο 2: 4 ο οποίος λέει: «Κανένας άνθρωπος που πολεμεί δεν εμπλέκεται με τις υποθέσεις αυτής της ζωής, για να ευχαριστήσει αυτόν που τον έχει επιλέξει ως στρατιώτη».

Αυτή η σειρά δεν είναι αναγκαστικά για τους Χριστιανούς. Ωστόσο, ελπίζω ότι είστε ένας από εκείνους τους αγίους που εξακολουθούν να αγαπούν να ακούσουν την «παλιά, παλιά ιστορία του Ιησού και της αγάπης Του» - Όπως άλλος ένας ύμνος λέει, «Για εκείνους που το ξέρουν καλύτερα Φαίνεται πεινασμένος και διψασμένος να το ακούσει σαν το υπόλοιπο." Αυτή η σειρά είναι κυρίως για τους απίστους, ώστε να μπορούν να ακούν και να κατανοούν το Ευαγγέλιο και να σωθούν από την αμαρτία και την τιμωρία της αμαρτίας που είναι κόλαση. Αυτός είναι ο αριθμός μηνύματος 220 από τις 20 Ιανουαρίου 2017, ημέρα 587 από την 1η Ιανουαρίου 2016.

G.V. Ο Θεός δεν μας εννοούσε να είμαστε ευτυχείς χωρίς αυτόν, αλλά ο Θεός θα έπρεπε πρώτα από εμάς να είμαστε μάρτυρες γι 'Αυτόν εδώ κάτω, να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το φως ».
 
Ο Ιησούς έχει δηλώσει ότι είμαστε το φως του κόσμου. Αλλά πόσοι από εμάς πραγματικά λάμπει; Πόσοι από εμάς έχουμε αποκρύψει το φως μας; Εάν είμαστε φώτα, δεν είναι πρακτικό να μην λάμπει. Ο Ιησούς είπε: «Και οι άνθρωποι δεν ανάβουν ένα κερί και το βάζουν κάτω από ένα κουδούνι, αλλά σε ένα κηροπήγιο · και δίνει φως σε όλους όσοι βρίσκονται στο σπίτι». Ωστόσο, τόσοι πολλοί χριστιανοί σήμερα δεν λάμπουν.
 
Ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίους κρύβουμε το φως μας;
 
Κατ 'αρχάς, κρύβουμε το φως μας, μη μοιράζοντας το Ευαγγέλιο. Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε με κάποιον για τον Ιησού; Πότε ήταν η τελευταία φορά που χάσατε ένα Ευαγγέλιο; Σύμφωνα με τη LifeWay Research, το 75% όλων των χριστιανών δεν έχουν μοιραστεί το Ευαγγέλιο με άλλο άτομο περισσότερο από δύο φορές από τότε που έχουν σωθεί. Ο πιο ξεκάθαρος τρόπος να είσαι αλάτι και φως στον κόσμο είναι να πεις στους ανθρώπους το Φως του Κόσμου.
 
Δεύτερον, κρύβουμε το φως μας όταν ζούμε στην αμαρτία. Η ζωή στην αμαρτία επιβραδύνει το θάρρος μας για το Ευαγγέλιο και μειώνει το φως μας. Δεν μπορούμε να διακηρύξουμε ότι ο Ιησούς σώζει ανθρώπους από τη δουλεία στην αμαρτία όταν εμείς οι ίδιοι ενεργούμε σαν να μην έχουμε απελευθερωθεί. Εκτός αυτού, δεν μπορούμε να δείξουμε στον κόσμο έναν καλύτερο τρόπο όταν ζούμε σύμφωνα με τον τρόπο του κόσμου.
 
Τρίτον, κρύβουμε το φως μας επειδή δεν είμαστε καλά μέλη της κοινωνίας στην οποία βρισκόμαστε. Όταν ήταν στη διαδικασία εκκίνησης του Πανεπιστημίου Liberty, ο Jerry Falwell είπε κάποτε: "Αν είναι Χριστιανός, θα έπρεπε να είναι καλύτερο". Αυτή η δήλωση μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε πτυχή της ζωής μας ως Χριστιανοί. Τα φώτα του κόσμου πρέπει να είναι καλύτεροι γείτονες, καλύτεροι φίλοι, καλύτεροι υπάλληλοι, καλύτερα αφεντικά, καλύτεροι σύζυγοι, καλύτεροι μαθητές, καλύτεροι δάσκαλοι. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είμαστε πιο εξειδικευμένοι, πιο μορφωμένοι ή πιο καταρτισμένοι από άλλους. Αυτό που σημαίνει είναι ότι, σε κάθε αλληλεπίδραση, θα δείξουμε τον Χριστό σαν αγάπη, ανησυχία και συμπόνια σε όλους τους ανθρώπους.

Εσύ και εγώ είμαστε τα φώτα αυτού του κόσμου. Αγκαλιάστε τον ρόλο που μας έδωσε ο Ιησούς ότι είμαστε φώτιστοι στο σκοτάδι. Λάμψη! Μην κρύβετε το φως σας. Βάλτε το σε ένα κηροπήγιο και κρατήστε το ψηλά ώστε οι άλλοι να μπορούν να το δουν και να σωθούν.
 
Όπως έγραψε ο Philip P. Bliss, είμαστε τα "κατώτερα φώτα" που πρέπει να καίνε για να σώσουμε τους αμαρτωλούς από κάποια καταστροφή:
 
Φωτεινά φωτίζει το έλεος του Πατέρα μας,
Από τον φάρο Του πάντα,
Αλλά σε μας δίνει την τήρηση
Από τα φώτα κατά μήκος της ακτής.
 
Σκοτεινή η νύχτα της αμαρτίας έχει εγκατασταθεί,
Τραγουδήστε το θυμωμένο βρυχηθμό.
Τα πρόθυμα μάτια παρακολουθούν, λαχτάρα,
Για τα φώτα κατά μήκος της ακτής.
 
Περικοπή αδύνατη λάμπα σας, ο αδελφός μου?
Κάποιος φτωχός ναυτικός,
Προσπαθώντας τώρα να φτιάξω το λιμάνι,
Στο σκοτάδι μπορεί να χαθεί.
 
Αφήστε τα κατώτερα φώτα να καούν!
Στείλτε μια λάμψη στο κύμα!
Κάποιες φτωχές λιποθυμία, αγωνιζόμενοι ναυτικοί
Μπορείτε να σώσετε, μπορείτε να σώσετε.
 
Τώρα, για όσους δεν είστε σωσμένοι, θυμηθείτε ότι ο Ιησούς είναι το φως του κόσμου. Ήρθε να λάμψει στο σκοτάδι σας και να σώσει την ψυχή σας. Επιτρέψτε μου να σας δείξω πώς μπορείτε να τον λάβετε ως Σωτήρα σας.

Πρώτον, αποδέχεστε το γεγονός ότι είστε αμαρτωλός και ότι έχετε σπάσει το νόμο του Θεού. Η Βίβλος λέει στη Ρωμαίους 3:23: "Διότι όλοι αμάρτησαν και έπεσαν κάτω από τη δόξα του Θεού".

Δεύτερον, αποδέχεστε το γεγονός ότι υπάρχει ποινή για την αμαρτία. Η Βίβλος δηλώνει στη Ρωμαίους 6:23: "Διότι ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος ..."

Τρίτον, αποδέχεστε το γεγονός ότι βρίσκεστε στο δρόμο προς την κόλαση. Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ματθαίον 10:28: "Και δεν φοβάσαι αυτούς που σκοτώνουν το σώμα, αλλά δεν μπορούν να σκοτώσουν την ψυχή, αλλά μάλλον φοβούνται αυτόν που μπορεί να καταστρέψει τόσο την ψυχή όσο και το σώμα στην κόλαση". Επίσης, η Βίβλος δηλώνει στην Αποκάλυψη 21: 8: "Αλλά οι φοβισμένοι, οι άπιστοι και οι αποτρόπαιοι, οι δολοφόνοι, οι κακοποιούς, οι μάγοι, οι ειδωλολάτρες και όλοι οι ψεύτες θα έχουν το ρόλο τους στη λίμνη που καίει με φωτιά και θειάφι: ο οποίος είναι ο δεύτερος θάνατος. "

Τώρα είναι κακά νέα, αλλά εδώ είναι τα καλά νέα. Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ιωάννη 3:16: "Διότι ο Θεός αγάπησε τον κόσμο έτσι, ότι έδωσε τον μονογενή Υιό του, ώστε όποιος πιστεύει σ 'αυτόν να μην χάσει, αλλά να έχει αιώνια ζωή". Απλώς πιστεύετε στην καρδιά σας ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες σας, θάφτηκε και ανέβηκε από τους νεκρούς με τη δύναμη του Θεού για σας έτσι ώστε να μπορείτε να ζήσετε αιώνια μαζί Του. Προσευχήσου και ζητήστε από αυτόν να έρθει σήμερα στην καρδιά σας και θα το κάνει.

Οι Ρωμαίοι 10: 9 και 13 λένε: "Αν ομολογήσεις με το στόμα σου τον Κύριο Ιησού και θα πιστέψεις στην καρδιά σου ότι ο Θεός τον έχει αναστήσει από τους νεκρούς, θα σωθείς ... Για όσους θα καλέσουν το όνομα του Κύριος θα σωθεί. "

Εάν πιστεύετε ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε στο σταυρό για τις αμαρτίες σας, θάφτηκε και ανέβηκε από τους νεκρούς και θέλετε να τον εμπιστευθείτε σήμερα για τη σωτηρία σας, παρακαλώ προσευχηθείτε μαζί μου αυτή την απλή προσευχή: Άγιος Πατέρα Θεός, συνειδητοποιώ ότι εγώ είμαι αμαρτωλός και έχω κάνει κάποια κακά πράγματα στη ζωή μου. Λυπάμαι για τις αμαρτίες μου και σήμερα επιλέγω να γυρίσω από τις αμαρτίες μου. Για τον Ιησού Χριστό, παρακαλώ συγχωρέστε με τις αμαρτίες μου. Πιστεύω με όλη μου την καρδιά ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για μένα, θάφτηκε και ανέβηκε ξανά. Εμπιστεύομαι τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα Μου και επιλέγω να τον ακολουθήσω ως Κύριο από αυτήν την ημέρα προς τα εμπρός. Κύριε Ιησού, παρακαλώ να έρθετε στην καρδιά μου και να σώσετε την ψυχή μου και να αλλάξετε τη ζωή μου σήμερα. Αμήν.

Αν πιστεύατε στην καρδιά σας ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε στο σταυρό, θάφτηκε και ξαναχτίστηκε, επιτρέψτε μου να πω, συγχαρητήρια για το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή και αυτό δέχεται τον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Σωτήρα σας! Για περισσότερες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε με τη νέα σας πίστη στον Χριστό, πηγαίνετε στο Gospel Light Society.com και διαβάστε "Τι να κάνετε μετά την είσοδό σας μέσα από την πόρτα". Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ιωάννη 10: 9: «Εγώ είμαι η πόρτα · με μένα αν κάποιος μπαίνει μέσα, θα σωθεί και θα πάει μέσα και έξω και θα βρει βοσκότοπο».

Εάν δεχθήκατε τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα σας σήμερα, παρακαλώ στείλτε μου email στο dw3@gospellightsociety.com και ενημερώστε μας. Υπάρχει κάποιο δωρεάν υλικό που θέλουμε να σας στείλουμε. Εάν έχετε ένα αίτημα προσευχής, παρακαλώ μας στείλετε μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και σε εμάς, και θα προσευχηθούμε για εσάς μέχρι να μας πείτε να σταματήσουμε.

Ο Θεός σε αγαπά. Σε αγαπάμε. Και μπορεί ο Θεός να σας ευλογεί.